4805
StarGate Universe (TV)
  • TreDoR
    Dehogynem.
  • Bullitt
    Ezt te sem gondoltad komolyan...
  • TreDoR
    SG1, SGA
  • Bullitt
    Mutass egy kábeles sorozatot, ahol jobb a CGI. :)
  • TreDoR
    Szerintem meg k**** sz** rész volt. Cselekmény 0, kivitelezés 0, CGI... nem írok rá inkább semmit. Drónokkal persze, hogy nem lehet elorrébb vinni a sorozatot, azok csak egyszeru felderítogépek, némi tuzerovel. A replikátorok legalább gondolkodtak, és fejlodtek... Inkább a kék idegeneket eroltették volna ezek helyett. Bár úgyis kasza, szal mindegy...
  • Reg5
    Esélytelen. Ha újra elő is veszik az SG-t az csakis egy teljesen új sorozat vagy film lesz.
  • Victor1103
    Ilyen részeket látva nagy kár ezért a sorozatért:(

Azért remélem egyszer talán meglesznek a pénzforrások egy Atlantis és Universe lezáró filmekre mert számomra nem csak az SGU-nak, de az Atlantis-nak is olyan befejezése volt 5 évad ellenére mintha kaszát kapott volna...
  • Andr0
    hát ez jó rész volt o.0 nagyon jó ötlet volt, így utólag visszagondolva, hogy behozták ezt a leszármazottas dolgot:D most már bánom hogy kasza :S jó kis story kerekedett ki belőle.
  • sgaBence
    Vazz még a 17-et se láttam, és már itt is a 18, asszem még bevárom a 20-at aztán megnézem egybe.
  • Lysandus
    Én is így vagyok vele.

Akkor most már menjenek tovább, és találkozzanak végre űrlényekkel. De úgy, hogy végre meg is tudjunk valamit róluk. Nem is értem, ahhoz képest, hogy egy csomó hajót találtak abban a űrtemetőben, feltűnően kihalt az a galaxis. Oké, a drónok irtanak mindenkit, de nekik is vannak valahol bázisaik, vagy javítóállomásaik...

Mindegy, már soha nem tudjuk meg.
  • shaba23 #4475
    Indulásnál nagyon utálkoztam, de most már belelendültek annyira, hogy akár mehetne is tovább. Nem stargate továbbra sem, mert már egyáltalán nem mérvadó benne a csillagkapuk léte, inkább csak egy SG alapokra épített sci-fi, sok drámával és kb ugyan annyi akcióval. (csak mi eddig az akcióhoz voltunk szoktatva)
  • Narxis
  • Lysandus
    "Egyértelműen az SGU-nál a BSG mint követendő minta volt kitűzve csak míg a BSG esetében az erős drámai jelenlét mesterien volt beleépítve a sorozatba addig itt a legtöbb esetben elég instabil lábakon állt."

Nálad a pont! Tökéletesen egyetértek!

A BSG-ben a drámát az alapozta meg, hogy a sztoriban 12 bolygó több milliárd lakosát irtották ki atomfegyverekkel. A túlélők tényleg egy szedett-vedett társaság volt (nem is tudom az elnöknő hanyadik is volt a sorban, 46?) és lényegében az ő vesszőfutásukat mutatták be egy embertelen ellenség ellen.

SGU-ban elpusztult egy bázis, és a válogatott SG személyzet egy része került a Destinire. Akik egyből veszekedéssel kezdték az új életet. Egyrészt túl nagy volt a kontraszt az előző SG-khez képest. A csillagkapu parancsnokság válogatott legénységétől senki nem számított ilyen viselkedésre, és ezért nem is volt hiteles.

Fogalmazzunk úgy: BSG-ben a szereplők közötti konfliktusok, drámai szituációk vitték előre a sorozatot. Ezekben a konfliktusokban kristályosodott ki egy-egy drámai szituáció megoldása. Tehát ezek a konfliktusok valójában segítették az egyes karaktereket sőt az egész maroknyi túlélő közösséget túljutni élethalálharcáknak egyes állomásain. A forgatókönyvírók több részt is szenteltek ennek, sőt egy drámai csúcspontot is, lásd: Baltar tárgyalása és felmentése.

Az SGU-ban viszont éppen a szitu hiteltelensége miatt is, az egyes szereplők közötti konfliktusok AKADÁLYOZTÁK a közösséget. Ez viszont egy idő után nagyon fárasztóvá és öncélúvá vált. Így lett belőle - ahogy valaki találóan megjegyezte - Űrbarátok közt. Ahol aztán marhára nem számít a történet fejlődése, a lényeg a szeretlek/nem szeretlek játék.

Egyébként az a baj, hogy sokkal nagyobb potenciál volt ebben a Destinis történetben. Én most már azt mondanám, hogy menjen tovább, hátha lesz belőle valami, de nem az én szavam dönt.
  • Reg5
    Igaz, de akkoriban még nem a poénos szituációkra volt kihegyezve a dolog. Inkább csak apró pluszok voltak az epizódokban, amikkel az aktuális rész "komorságát" oldották fel.

Én csak 3-szor láttam egymás után :(
  • simon7108
    ebbe azért belekötnék.
    én aki egymás után 5x nézte végig mind az SG1-et mind az Atlantist mondhatom,hogy már az első évad is tele volt Oneill féle poénokkal.Bár az igaz,hogy az elején még csak ő poénkodott és Tealc meg Daniel csak később kezdték de azért az elején is sok poén volt.
  • Victor1103
    Sokan mondják hogy az érdektelen tölti részek mellett a drámai szálak erőltetése volt az ami kinyírta a sorozatot.

Az utóbbi két részt látva amik elég dráma centrikusak voltak úgy érzem ez még a sorozat javára is válhatott volna. Egyértelműen az SGU-nál a BSG mint követendő minta volt kitűzve csak míg a BSG esetében az erős drámai jelenlét mesterien volt beleépítve a sorozatba addig itt a legtöbb esetben elég instabil lábakon állt.

Ez a 2 rész volt az ami igazán a bakik ellenére azt lehet mondani, hogy fel tudott nőni arra a dramai szintre ami még egy SciFi műfajban is megállja a helyét. Ha ez a mérce lett volna kitűzve a kezdetektől nem csak egy méltó BSG utód lett volna a sori hanem talán a legjobb Csillagkapu is.
  • Justil
    hogyne. nemrég (kb 1 hónapja) fejeztem be az SG-1 újranézését. nem mondom, hogy nem volt militarista, de ettől még ugyanúgy vígjáték volt az egész, az elejétől kezdve, szerintem.
  • Reg5
    SG1 első évadai még durván militaristák voltak (néhol 1-2 poénnal), csak jóval később a SyFy-érában kezdték nyomatni a vígjátékos elemeket.
  • Justil
    ja, viszont a régiek gyakorlatilag vígjátékok, némi (gyenge lábakon álló) sci-fi körítéssel. most ugyanez van, csak drámai alapokon.

ez nem azt jelenti, hogy szar, csak azt, hogy más. az hogy te elszörnyedsz - már ne is haragudj - a te bajod. az meg, h lefújják a 3. évadot, az enyém. ilyen egyszerű ez, kéremszépen.

a többség érdekét meg hótleszarom. ha csak az számítana, nem lett volna az előző két SG sem, mert gondolom a helyszínelőket meg a született feleségeket azért többen nézik :)
  • Kövesdi A
    Szerintem ha anyagilag valami csőd , akkor nem is népszerű , az az , igen bizonyos szempontból nézve rossz
    Az hogy pár millió emberből , tetszik pár százezernek , az nem jelent semmit
    Mivel mindig a többség érdeke a fontosabb !
    Én nem mondom , se azt hogy jó ,se azt hogy nem , heti egy részt ki lehet bírni
    Alkalmi kikapcsolódásnak jó , úgysincs más sci-fi sorozat jelenleg

De ha össze hasonlítom a nagy elődöd kell , akkor bizony elszörnyedek hogy mi ez !

És igen a "ŰrMcGuyver " jobb lenne , mert nézhetőbb kategóriába esik
    Sci-fi sorozatok soha se arról voltak népszerűek hogy a reális világképet mutatnak be sőt inkább pont az ellenkezőjét
    Így nézve a régiek közelebb álltak a sci-fi szó értelmezési jelentéséhez , mint a univers !
  • Narxis
    Azért én várnék ezzel a "most már király részeket csinálnak" hurrá hangulattal. Várjuk meg a maradék részeket, beraktak 2 olyan epizódot ami nyomokban SG-t tartalmazott. Vissza fognak ők még térni a régi kerékvágásba.
  • jugen
    Nem hiszem el... ez milyen jó kis rész volt...már megint...miért cs*ték el az elejét???
  • Justil
    Szerintem senki nem azon vitázik, hogy csőd -e vagy sem, mert az nyilvánvaló. Csak az, hogy anyagilag csőd nem jelenti azt, hogy rossz is.

Űrbarátok közt...mér, az ŰrMcGuyver jobb? :)
  • Kövesdi A
    Ezen hiába vitáztok , tény és való a sgu jelenlegi formájában teles csőd
    Az alap őt lett nem volt rossz , a további lépések viszont már annál inkább
    Meg próbáltak változtatni a koncepción , 15 sikeres év után , ami hiba volt !
    Az emberek nem azért nézik eztmertnagy realizmust várnak el , ha nem hogy jól szorakozanak . és ha ehez az kell hogy maradjon a " meg mentjük a világot" minden részben
    Akkor istenem , ez kell a népnek !

Amúgy a " meg mentjük a világot minden második részben vagy p90esel lelövöldözünk "
    Nekem jobban tetszett , mint ez a szappanopera (mert ez a jelenlegi formájában , az első 1,5 évad erősen ara hajaz )
    Űrbarátok közt !

Meg mondom ősszintén , én is sajnálom hogy kaszálták
    Mert ha letakarjuk a címet , még élvezhető is
    (Mert sajnos ennek a sorozatnak csak a neve stargate , mesze áll a nagy elődöktől , mint minőségben , mint történetben , mint nézhetőségben , mert pl én nekem még egyszer sem jutott eszembe hogy újra nézem az első évadot , míg a régiekkel többszőri s )
    45percet hetente kilehet bírni belőle , főleg ha ilyenek a részek mint a mostaniak , és nem olyan tekerősek
    De nem lehet mit tenni , a koncepció megbukott , ez tény !
  • Justil
    én amúgy személyszerint csak egy valamit nem értek: miért éljenzi valaki, hogy kaszálják az SG:U-t? ha ez azt jelentené, hogy lesz helyette 1 másik, amit többnek/jobbnak ígérnek, még akkor sem biztos, hogy örülnék neki, de így hogy lényegében lefújták a dvd filmeket meg mindenféle folytatást, és az SG:U az egyetlen SG franchise-ra épülő néznivaló, szerintem egyáltalán nem öröm, hogy nem folytatják.

tudtommal nézni nem kötelező, akkor akinek nem tetszik, minek hőbörög? nézze újra a korábbi 15 évadot, vagy várjon arra, hátha egyszer feltámasztják újra a címet és talán majd akkor...
  • Malakai
  • kissssss
    ejj a troll vissza vonul hihetetlen.
  • kissssss
    csak annyit írtam hogy nem állja meg a helyét a véleményed fölösleges ezen pattognod.
  • Bullitt
    Legalább tanulj meg olvasni. Nem azt mondtam, hogy a legjobb SG sorozat, hanem, hogy a legjobb részek a franchise-ból SGU részek, SZERINTEM. Az, hogy te ezzel nem értesz egyet, azt én leszarom, de te se akard már nekem bemagyarázni, hogy mit gondoljak.
  • Justil
    az igazságot, mi? :)

najó tudodmit, maradjunk inkább annyiban h többet nem szólok hozzád, mert egyfelől ugyan mulattatnak a hülyeségeid, ugyanakkor viszont elég fárasztó is vagy, ahogy pattogsz és szajkózod ugyanazt a baromságot minden topicban minden alkalommal.

további jó trollkodást kívánok!
  • kissssss
    a véleményeddel csak annyi baj van hogy nem állja meg a helyét (legjobb sg sorozat) semmilyen téren.
  • kissssss
    egyszerűen vagy képes elfogadni az igazságot és a puszta tényeket, az sgu nem csak anyagilag(pénz) de minőség terén is meg bukott ha egy BSG szintű sorozatot kaptunk volna az sgu személyében akkor másképpen alakult volna a csillag kapu jövője, de nem így történt.
  • Justil
    nyugi, feleslegesen téped a szádat. már rég rájöttem, hogy a te kis kommersz világodban csak az a jó, ami sikeres, és ami sikeres, az mindig jó is.

nincs ezzel semmi gond, pusztán csak egyszerű vagy, mint 1 kanál víz.
  • kissssss
    tompa valószínűleg te vagy mert még mindig nem sikerült felfognod az egyértelmű tényt miszerint az sgu az új hullámos baromságával megbukott.

sgu cikknél is kifejtettem neked miért nem életképes az sgu de nem voltál hajlandó felfogni, egyik füleden be a másikon ki.
  • Kövesdi A
    pont ez volt a baj , hogy 1,5 évadon át csak húzták az időt !
  • Justil
    hagyjad. azért trollkodik, mert 1 másik topicban kifejtettem, hogy 15 évadnyi SG világmegmentés épp elég volt. szép volt, jó volt, de elég volt.

neki úgy tűnik, hogy aki osztja ezt a véleményt, az mind az én klónom, vagy forditva. egy picit tompa szegény, ez van.
  • Bullitt
    Nem tudom honnan veszed ezt az alreges baromságot, már írogatok ide jóideje, nem csak SGU topikba. Én a véleményemet írtam le, ha ez nem tetszik, nem kell elolvasni, kész. Nem tudom minek kell trollkodni egyből.
  • TreDoR
    Francnak szivattak minket 1,5 évadon keresztul, ha tudnak ilyen részeket is csinálni. :/
  • Justil
    miért? mert nem fikázom az SGU-t?
  • Kövesdi A
    Lehet hogy most így a vége felé jó lett
    De , senki nem garantálja , hogy a 3 évad első 10 része
    Nem lenne ugyan olyan, mint az első és második évad első 10 része
    Így a vége felé , mindig jó mert jön a vége , és pörgetik az eseményeket
    Az elejétől ez kellet volna , no leszbikusok , más nőjével való hempergés , vagy pl amikor el mentek bulizni
    A földi részek , mind szemétre való töltelék részek voltak