4805
StarGate Universe (TV)
  • Fabio Capello
    Azért a Destiny nélkül a komp energiája se végtelen :)

Persze valahol nyilvánvalóan igazad van abban amit mondasz, ha nekem kéne döntenem, én is inkább azon melóznék, hogy a bagázs minél tovább fennmaradjon.

A kommunikációs kőről eszembejutott: hogyhogy ezúttal elmaradt a jelentés a Földnek? Ha valamit jelenteni kéne, akkor ez az.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Belenéztem a hatodik rész promojába, és már megin jönnek az alaktalan körbekörbe keringő értelmes lények, csak úgy mint a sivatagban... Úgy tűnik itt ez az értelmes létforma képes csak megélni...Holvannak a beigért számítógépes fajok? Hol van a felfedezés vágya? Őszintén szólva nagyon kezd emlékeztetni egy ST: Voyager+BSG kombóra, csak felfedezés nulla, és nem támad minket senki sem.
  • Sir Quno Jedi
    Így van, valószínűleg hónapokig húzhatták volna csak, azt is csak akkor, ha kannibálokká fajzanak. :DDD De akkor is készülni kell és mindent meg KELL tenniük, amit csak lehet, ez a kötelességük, nem szórakozásból teszik! Mi van, ha a bolygón találnak életet, technológiát, akár csillagkaput?!!? Nem tudhatják előre, ezért kell felkészülni. Ha mégis meghalsz, mint a bot, az sem baj, de legalább megpróbáltad és nyugodt lélekkel halsz meg! A Föld védelmezőinek sosem volt könnyű dolguk. Ők kiválasztottak. Jelenteniük kell mindent.

Carter-ék SOSEM adták fel és a jóIsten (avagy az Asgardiak) mindig megsegítették őket! :DDDDDD
  • Sir Quno Jedi
    A felszerelés maga a komp. Azzal körül is nézhetnek később, vagy felhasználhatnák fűtött menedéknek, stb.-stb.
  • r4pt0r
    Hmm arra kartam célozni az első mondat elejével hogy nem pusztult ki az emberiség nagy része. Csak hülyén fogalmaztam.
  • Sir Quno Jedi
    Nem tudták induláskor, hogy pontosan hova mennek, fingjuk sem volt milyen a bolygó, még abban sem voltak biztosak, hogy egyáltalán lakható-e. Azonban nemzedékekbe telhet míg a földiek képesek eljutni hozzájuk, ehhez meg gyerkőcökre van szükség. A tundrán is megélnek az emberek.

Ha nem találnak ehető növényzetet (vagy a magukkal hozott magvakat nem tudják elvetni és felnevelni), akkor úgyis éhen halnak (vagy előtte szomjan, stb.-stb.).

Emlékezzünk mit össze anyáztak az elején, hogy a valaki magokat hozott el az egyik táskában. Majd mikor kifogynak a kajából értékelni kezdik... (nyilván a hajón is van hidroponikus kert, avagy ilyesmi, csak meg kell reparálni és valamit el kell vetni, ami ehető utána, ha terem)
  • r4pt0r
    Ez nem BSG, itt nem jöttek a cyclonok és a Földön vannak emberek, ezért itt nekem fel sem merült hogy "***anak mint a nyulak egész nap". Itt a szerencsések kiérdemelték hogy talán élhetnek. De valószínűleg 15 emberből nem tudott volna kialakulni semekkora nemzedék, mert amiket vittek készletek, gyógyszerek ilyesmi az nem volt semmi. Olyan gyorsan kipusztultak volna ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

Persze ha te az ellenkezőjét látod helyesnek, akkor sincs semmi gond.
  • Fabio Capello
    hiába viszel szakikat, ha egy deka felszerelésük sincs...
  • Sir Quno Jedi
    Jelesül vittem volna 10 fiatal, egészséges, nemzőképes nőt (jó ha szült is már, könnyebb a második szülés), 5 erős, jó kondíciójú, nemzőképes fiatal férfit, 4 kommkövet, az összes felszerelést ami kellhet kolónia-alapításhoz. A pilóta és az orvos oké, kell még egy (xeno)biológus, egy geológus, egy csillagász, egy fizikus, egy biokémikus, két-három mérnök/technikus, valaki aki érti az ősi nyelvet, pár közelharcban jól képzett katona, egy gyakorlott vezető/parancsnok, a többiek csak tenyésztési célokra. És így tovább, ésszel!
  • Narxis
    Ott nem lehetett, gázos volt a bolygó. Sziklás valami, szerintem örülhettek volna ha pár hétig életben maradnak. Legutolsó dolog, hogy a szülésre gondolnak, ahhoz kellett volna étel, víz, gyógyszerek, valami menedék. Persze ha egy élhető bolygóra indultak volna akkor el tudtam volna képzelni, hogy erre gondoljanak, de csak arra gondoltak, hogy túléljék.
  • Sir Quno Jedi
    Erről jut eszembe, az örökletes betegségek a családban szintén lehet kizáró tényező (persze csak végső esetben).
  • Sir Quno Jedi
    Ebben mi vicces?! Nélkülük hogyan alakítasz ki több generációs kolóniát?!?!?
  • Narxis
    "nemzőképes nőkre is szükség van"

:SAD:ADASF:ADSDS
  • Sir Quno Jedi
    Én is tuti kihúzattam volna magamat a sorsolásból, faszom sem akar robinzonkrúzót játszani az unszimpi idiótákkal. Sokkal elegánsabb meghalni egy napba tartó luxushajóval, mint a vikingek vaze! (arról nem beszélve, hogy elejétől nyilvánvaló volt hogy csak úgy VÉLETLENÜL nem lehet pont a nap felé módosítani az útirányt, pláne a végtelen mélyűrből érkezve, szal. 5 éves gyereknek is leesik, hogy valami célja volt a hajónak ezzel) :DDD

Jelzem a parancsnoknak kellett volna kiválogatni a leszálló csapatot, ezért van PARANCSNOK, merthogy ez elsősorban katonai akció, a civileknek kussé van. Az, hogy lerázta magáról a felelősséget, meglehetősen lezúzta a tekintélyét. Aki nem bírja a felelősség súlyát, az mondjon le, vagy legyen öngyilkos tisztességgel. Még hogy LOTTÓ, beszartam. Itt nincs demokrácia!

Azokat az embereket kell kiválogatni, akiknek nincs olyan betegségük, ami gyógyszerezésre szorul (hiszen odalent nem lesz gyógyszer, cukor és szívbetegek ki is estek), fiatalok és megvan a fizikai kondíciójuk/kiképzésük a túléléshez. Ezek elsősorban a katonák és másodsorban a civil kutatók (xenobiológus, geológus). Chloe-t is vitték volna, mivel fiatal, egészséges, nemzőképes nőkre is szükség van (márha tényleg az). Eleve arányaiban több nőt kell vinni, mert egy férfi több nőt is meg tud termékenyíteni, de szülni, no azt baromira nem tud. Vinniük kell 4 kommkövet az 5-ből pl., hogy jelenteni tudjanak a földnek folyamatosan, illetve szaktudást igénylő feladatokhoz segítséget kapjanak. Stb.-stb. Gondolkodni kell, nem lelkizni. Aki nem alkalmas rá, nem küldhetjük le, pusztán álhumánumból, mer neki is joga van élni?!?!?!? Betegek ezek!
  • [NST]Cifu
    Akkor félreértettem Rush válaszát. :)
  • r4pt0r
    A többiek megválaszolták már a kérdésre a választ. :D
  • shaba23 #1266
    az utolsó 2 perc egész érdekesre sikeredett, a többit nyugodtan kihagyhatták volna...
  • Banderas1990
    WALLACE (standing up): What about the turbulence and the heat and the death?

RUSH: No, all of that would have happened by now. The shield is protecting us.

ARMSTRONG: But you said we were out of power.

RUSH: I was absolutely certain of that, and I've never been more pleased to be wrong in all my life.

Szóval Rush tévedett. A hajó valszeg a pajzsra koncentrlálta az összes energiát.
  • Narxis
    Volt energiája csak lezárta, hogy ne fogyasszák tovább mert kelleni fog a pajzsnak, szvsz.
  • HUmanHunter
    Rush beismerte hogy tévedett, és a pajzs még aktív volt.
  • [NST]Cifu
    Csak egy apró probléma: ha a hajónak nincs semmi energiája, akkor miből táplálja azt a pajzsot, ami megvédi a napkorona közelében a benne tartózkodókat? Itt nem csak a hő és fényhatásról van szó, hanem a napszélről, ami töltött részecskék összessége. Minket itt a Földön a Van Allen övezet véd (ie.: másnéven a mágneses védőpajzsa a Földnek) ez ellen.

Egy (újabb) következetlenség a történetben...
  • MerlinW
    Atlantisziak tudták gyártani a ZPM-et, nem volt ilyen gondjuk. Az hogy egyszer földiek lepik el, arra soha sem gondolt senki.
  • Julius Caesar
    Nekem se lassít a banner.
  • Fülüke
    Stargate universe 6. rész PROMO
  • r4pt0r
    Ne akarj már egy földi hajót hasonlítani egy ős hajóhoz. Sehol nincsenek egy szinten. Talán tudnak a földiek kapukat készíteni? Dehogy tudnak. hozzájuk képest mi csak játékemberek vagyunk.

• HUmanHunter
    nekem betölti ugyanolyan gyorsan mint a többit
  • Kandurex
    Javítva.

Egyébként nekem nincs gond a sebességgel. Másnak is van?
  • semmikozod
    Hány éves vagy arany csillagom? Mivel az értő olvasás nem megy, elmesélem neked mit irtam.

"Ha ez igy folytatódik a második évadot sem éli meg ez a szar. :D"
    Ha nem kapják össze magukat elvesztik az amúgy is kevés nézőtábort. Nem én kivánom, hogy kasza legyen (ha nem változik a szinvonal megteszem én magamnak), hanem a készitők leszenk kénytelenek abbafejezni. Szerintem ők is tudják, hogy ezt nagyon elbaszták.

"Mondjuk nekem kicsit jobban tetszene, ha végre történne is valami és a szereplők felét kinyirnák bár 90% mégjobban tetszene.

Azt hittem ez a hivő srác a legunszimpatikusabb karatker, de úgy tűnik ez a picsa lesz az. :D"

Személyes vélemény.

Apropó ez a kurva banner vagy mi a frász, teljesen belassitja a böngészőt. Csak nálam?

5.ep. spoiler:
    Mindenki tudta, hogy a naphoz megy energiáért a hajó. Mi a faszom volt ebben izgalmas?
    Egyébként valaki tudja hogy a fotoszférából hogy a jóistenbe tudnak energiát kinyerni? Ennek az öreg bárkának a pajzsa simán kibirja egy csillag hő és sugárzási szintjét, a földiek hajói meg fotoszféráig sem tud eljutni, már több százezer km távolságból kipukkasztja a pajzsot.

Sok sebből vérzik ez. Azt hittem a Defying Gravitynél lejjebb nem lehet menni, de lehet itt az élő példa rá.
  • Banderas1990
    Mert egyszerűen nem kellett neki napenergiára szorítkoznia. Bár napelemek ott is voltak kiegészítés gyanánt.
    Az SGU-ban direkt arra van tervezve a hajó, hogy sok ideig repüljön, úgy hogy nem feltétlenül tudja valaki manuálisan feltölteni, így hasonló megoldásokra kell szorítkozniuk. Atlantisz egy város volt, aminek nem volt felfedező feladata.
  • r4pt0r
    Az ősök tudtak gyártani ZPMet amennyit akartak. Ugyan minek mentek volna bele a napba? Ők azzal nem foglalkoztak hogy majd valaki elfoglalja utánuk.
  • Banderas1990
    Elkezdtem lefordítani az MGM oldalán található videókat:

Dr. Daniel Jackson a Hipertérről
    Dr. Daniel Jackson a Csillagkapuról

Később jön a többi.
  • HUmanHunter
    azért ilyenek mert magyarok [kb....]
  • TDantes
    Most lehetne mondani, ha nem tetszik, akkor ne nézd, de nem mondom, pedig igaz.
    De azt végképp nem értem, hogy miért vannak olyanok minden sorozatnál, akik azt akarják hogy ne folytatódjon, csak mert nekik nem tetszik.

Mások meg szeretik, ők meg még néznék tovább! Minek rosszindulatúnak lenni?
  • Andr0
    jaja ezen gondolkoztam énis, hogy Atlantisba miért nem volt egy ilyen 'kiegészítő' rendszer.
  • Julius Caesar
    Pont ezt akartam mondani. Atlantiszt persze nem fejelték meg ilyen techhel, hogy ZPM meg minden nélkül belemehet egy napba... áááá, hadd szopjanak 3 ZPM-mel és minden évadban kelljen csórni. Főleg, hogy a destiny még előbb épült hajó is...
  • Kandurex
    Számítani lehetett rá, valahogy be kellett a hajót indítani, az meg nehezen működött volna, ha 4 - 5 -en szoba biciklire erősített dinamóval próbálták volna bebikázni a hajót. A világegyetemi űrben pedig "viszonylag" nagy és "veszélytelenebb" energia források a csillagok.
  • r4pt0r
    Nem biztos hogy buktató. Szerintem direkt így lett megépítve a hajó, hogy képes legyen rá. Amíg atlantisnál nem volt ilyenre szükség.
  • Andr0
    miért és ide miért jönnek? :P
    amugy ááá mekkora technológia ami bele tud merülni a nap-ba!!! bár is logikai buktató, hogy atlantis nemh iszem hogy képes erre^^
  • Borg
    Lol, még jó hogy ott a 95% szereti, különben nem mennének oda.
  • r4pt0r
    Hát az emberek 95%-a szereti, legalábbis a csillagkapu.hu-n, szóval messze van attól hogy ne legyen 2. évad.
  • semmikozod
    Ha ez igy folytatódik a második évadot sem éli meg ez a szar. :D
    Mondjuk nekem kicsit jobban tetszene, ha végre történne is valami és a szereplők felét kinyirnák bár 90% mégjobban tetszene.

Azt hittem ez a hivő srác a legunszimpatikusabb karatker, de úgy tűnik ez a picsa lesz az. :D