StarGate Universe (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én meg azt mondom, az utolsók voltak az SG1 legerõsebb évadjai, és nem utolsó sorban Vala és Daniel miatt 😊
Kár hogy hirtelen véget ért, dehát egyszer minden jó véget ér.
Magiszter
Ezt én sem tagadom. Claudia Black nagyon jó színész nõ. Nekem Vala mint karakter nem tetszett. Karakterileg Carter jobb volt szerintem.

Akárhogy is: Rodney volt a legjobb karakter az SG világában. <#eljen><#nyes>

Vala ezerszer jobb színészi alakítást hozott, mint Carter valaha is...
i ! hát tényleg nem valami bizalomgerjesztõek !! a vigyori meg pláne és az valami doki "okostojás" nem ?? mint Samantha(rá nem az okostojás jut eszembe" vagy mint McKay ( rá igen) :d szoval a vigyori nem hiszem h a nyomdokaikba tud lépni 😞 remélem h tévedek és nem az õ karakterüket "örökli"
amugy ha már a CSK1 foglalt akkor a CSK90210 jó név lenne !!

reménykedjünk h jó lesz azért !! Atlantis 1 része se tetszett de aztán belejöttek !!!
tnm
az a különbség, hogy eredetiben hátul képzett 'I' hanggal mondják (valóban olyasmi, mintha 'TIALK' lenne, de nem olyan nyitott, mint az 'A' hang) ("magyar fonetikusan írtam") ja és, sztem(!).

Az eredetiben is simán Tilk-nek ejtik.
Lompi73
nevekben annyira inkább a
tilk kifejezés zavart
mert németeknél rendese
tialk volt ha jól emlékszem és mintha az eredetiben is hasonszõrû lenne a nevének a kiejtése

AMD Phenom x4 M2N-MX SE PLUS GEFORCE 8500GT 2GBram

Magiszter
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ezt te még csak most láttad be? <#idiota>

No de várjuk csak a Univeres-t kõkeményen. Bár nekem az a kövér gyerek a képen középen, elég gyanús. Szerintem a karakter beceneve Humor Herold lesz és õ fog majd szórakoztatni minket. De ne legyen igazam <#idiota>

pyrohun
mind igazatok van 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Narxis
Ja az is jó.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Fabio Capello
én beckett akcentusát szerettem a legjobban

Magiszter
"I'm a dead man." <#idiota><#eljen>

Narxis
Rodney eredeti hangja utánozhatatlan, annyira sírva röhögõs amikor veszélyes helyzetekben panaszkodik/magyaráz, hogy eszméletlen. 😄

Ability
Nálam a "Tejla" volt ilyen. Shepi az ... az olyan kicsit magyaros, annyira nem zavaró szerintem.
Magiszter
Atlantis magyar hangokból nekem az akcentus hiányzott de piszkosul. Elvégre az egész sorozat arra a koncepcióra épít hogy a világ legjobb tudósait passzírozták össze egy helyre. Zelenka (cseh) akcentusa fenomenális volt, Becket doki-nak meg a Skót hanglejtése vitte a prímet. Amúgy ha jól rémlik akkor igen, Rodney magyar hangja még egész jól visszaadta a karakterét, de mikor rászól Sheperd-re hogy "Seperd" hát én kiestem a székbõl hogy ez meg mi? Dr. Wier le-"Vír"-ezése még oké, de hogy "Sepõrd", le "Seperd"-ezése??? Ott váltottam át az intimbetét reklámokra, és döntöttem úgy hogy nem nézem.

Azt tudtam hogy nem a TV2 csinálja a székházon belül a szinkront, de a TV2 fogadja el hogy mehessen adásba. És ha annyira mellékapált a szinkron mint az Antlantis esetében akkor azért én felvontam volna Teal'c-esen a szemöldököm hogy "No de kérem, mi ez itt?" mert gondolom naivan hogy az elfogadáshoz bele kell hallgatni 1-2 részbe. Esetleg végig is nézni, hogy tényleg minden név, minden hang klappol e az egészhez. De persze én vagyok a buta, vagy esetleg a "fanboy" hogy ilyen messzemenõ elvárásaim lennének. De igaz, ha nem tetszik, ne nézzem. Így is tettem <#nyes>

<#eljen> SG-1 et a 8. szezonnal le kellett volna zárni.

REAL MADRID

pyrohun
"Hát SG1-rõl nem tudok nyilatkozni" - azt már rég néztem, meg tök máshol lett szinkronizálva 😊 Bár az is ment nálunk és akkor lettem SG fanatikus 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun
Hát SG1-rõl nem tudok nyilatkozni, de nekem az SGA-ban Rodney és Sheppard szinkronhangja kifejezetten tetszik. A többieké most nincs a fülemben, de feltûnt volna, hogyha nagyon rossz lenne, mivel az 5 évadot én is angolul néztem végig, de a tv2-s munkám miatt viszont már 3 évadot végigtoltam magyarul is. Hát ízlések és pofonok. 😊 Persze az eredeti szerintem is mindig jobb. Nálunk sokszor az a baj, hogy szinkronizáláskor elvesznek a háttérhangok. Na azt pl. rohadtul gyûlölöm én is.

tnm
hú, nem tudtam, hogy a 2-nél van (gonosz mód be: mindig 2. csatornánál 😄).

de sztem Atlantis hangok botrányosak. lehet, hogy a fordítás jó, meg a színész játék is kitûnõ, de sokkal fiatalabb (magasabb) hangokat kaptak a karakterek, mint az illene az arcukhoz, vagy az eredeti hangjukhoz.

mellesleg mindig az eredeti jobb (lehet, 1millió filmenként/sorozatonként egyszer nem, de az csak a kivétel). <és itt úgy kell ezt érteni, hogy az eredeti. spanyol filmnél a spanyol, koreainál a koreai hang, még akkor is, ha egy mukkot nem ért belõle az ember, és így a feliratot kell olvasnia.>

SG-1 egyik legnagyobb szinkron gyengesége egyébként a Teal'c féle: "Indeed" ezt magyarra 60ezer féle módon fordították és így nem jött át, hogy ez itt egy catchphrase lenne. (és tudom, hogy sokszor muszáj volt, mert magyarul nincs olyan egy szó, ami fedné az indeed összes értelmét, de ez csak még egy ok, hogy mindent eredeti nyelven kell nézni)

pyrohun
Szerintem Vala az SG világ legidegesítõbb karaktere... És igen: én is ugyanezt gondolom, amit leírtál.

Szerintem amúgy az Atlantis szinkronhangjai sem rosszak, de ha neked nem tetszenek, aról sem mi tehetünk, hanem a szinkronstúdió, aki leszerzõdött erre a sorozatra. Persze ha nagyon gyatra a szinkron, akkor visszaküldjük, de pont az Atlantisban szerintem errõl szó szincs. Apropó: a 3. évadot én már láttam szinkronosan - az sem lett rossz.

Magiszter
Hát igen. Tudom sznob vagyok, de nekem az SG1 onnantól kezdte a mélyrepülést hogy RDA-t "elõléptették" és jött helyette az a csávó, Micsel. Utána meg Amanda is elmaradozott és jött Vala. Mivel a két legjobb karakter lett így kiírva nem is barátkoztam meg az újakkal.

Atlantis-ban meg a tényleg a vége lett nagyon összecsapva. Olyan érzés volt mintha egyik napról a másikra úgy döntöttek volna hogy kész lezárjuk, telerakjuk akcióval az utolsó részt és vége. Lepottyantak a Föld-re a Golden Gate híd tövéhez és THE END. Pedig nekem nagyon tetszett az egész sorozat. Rodney volt az eddig legjobb SG-s karater, ha csak megszólal fetrengtem a röhögéstõl.

Ha ez a Universe csak fele olyan jó lesz mint az Atlantis, vagy az SG-1 elsõ 5 évada akkor már nézni fogom az tuti. Csak ne a TV2 vegye át majd, mert a szinkronhangok terén az Atlantis csak elrettentõ példának volt jó. (mindkét sorozatot eredetiben is néztem, és az Atlantis eredetiben volt jobb. Az SG-1 meg szinkronosan.)

😄 <#eljen>

REAL MADRID

Nem kell izgulni, olyan nincs hogy egy SG sorozat bukta legyen.

Nem érdekel hogy mennyire fiatalok amíg felnõttként viselkednek.

Lompi73
ahoz képest, hogy csak egy filmnek indult.
lett belõle 1 sikeres sorozat!

sg-1 vége elkúrva
atlantis vége elkúrva

universe csak a végét kúrják el én nézni fogom!<#eljen>

Narxis
Jaja, nagyon tetszett, nem csak én néztem hanem az egész család.

Farscape (best sorozat)

REAL MADRID

Narxis
Én nézni fogom, valami ultragagyit kell alkotniuk, hogy ne nézzem. Alapvetõen szeretem a scifit, szóval ha elém tolnak egy ûrutazós sorozatot(régen volt valami ahol egy ember csávó az ûrrepülõjével másik dimenzióba vagy máshova repült át egy baleset miatt és egy élõ hajón szolgált meg ilyenek, nevét se tudtam, de néztem 😄) akkor már tuti megnézem.

"hogy rengeteg fórumon sok fan hangoztatja, hogy ez nem lesz az igazi sg-s feeling..."

Sokak szerint meg igen 😉

Én a semleges részen állok. Még ha nem is lesz a régi SG feeling, akkor is, ha jó a sorozat nézni fogom. De remélem, hogy megtartjék az SG régi jellemzõit. Majd õsszel kiderül.
pyrohun
nekem ezek alapból annyira gagyinak tûnnek, hogy majdnem kizáró okok, persze meg fogom nézni a pilotot, de... nem várok tõle semmi nagy dobást. nem véletlen, hogy rengeteg fórumon sok fan hangoztatja, hogy ez nem lesz az igazi sg-s feeling...

Tényleg nem bántásból mondom, de hogy ha az elõbb említetteken akadsz meg akkor meg is érdemled, hogy ne nézd.

-Mi bugyuta abba, hogy megy a hajó, elõre meghatározott pályán? Semmi. Max az, hogy miért nem tudják idõvel leállítani. Erre a választ ki kell várni, de remélem normálisan megmagyarázzák.
-Majd meglátod, hogy lazán betudják vinni a Csillagkaput a sorozatba. Szerintem a hajó, nem fog minden egyes felderítendõ bolygóhoz ellátogatni, hanem a közelébe megy és tárcsáznak. Legalábbis ez tûnik ésszerûnek, különben Csillagkapura nem lenne túl nagy szükség.
-Nem találkoznak emberszerû lényekkel: Hol a probléma ezzel. Max a megvalósítás miatt lehet félni, ettõl bevallom én is aggódom.

Ez egy újfajta SG sorozat lesz, ezt már tudjuk egy ideje, a készítõk is hangoztatják. Csak reménykedhetünk benne, hogy ezek a újítások csak jobbá teszik a sztorit és nem rontják el azt. Ha szar lesz a sorozat nem fogom nézni, de nem fogok végleges véleményeket alkotni, néhány képbõl, egy 30 ms-es videóból és az alapsztoriból.

"Remélem ezt normálisan megmagyarázzák, mert azt nem veszi be a gyomrom, hogy apuci politikus és a kicsi lányát csak úgy elvitte."

Nyugi megmagyarázzák rendesen:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Chloe apja egy szenátor, aki az IOA egyik képvislõje, vagy legalábbis nagy beleszólása van a programba. A lánya az õ politikai pályáját követi és tagja apja stábjának(vagy hogy kell ezt mondani). Ehhez hozzáadod a protekciót és máris érhetõ.
"Chloe Carpenter(barna hajú csaj) pedig politikus apját kíséri."

Remélem ezt normálisan megmagyarázzák, mert azt nem veszi be a gyomrom, hogy apuci politikus és a kicsi lányát csak úgy elvitte.

REAL MADRID

Uhh, mi lesz ez ? Ûrbarátok Közt ? <#idiota>

pyrohun
Sajnos (és nem csak én mondom ezt) nagyon csúnyán bukásgyanús a dolog. És tudod mit? Bukjon is meg! Bugyuta a sztori (megy a hajó egy irányba, nincs megállás, nincsenek emberszerû lényekkel találkozások). Meg alapból hogy a francba hozzák be a csillagkaput a sorozatba, ha a hajó folyamatosan mozog? Nem tudom, az egész katasztrófa. Az Atlantis elõtt várakozást éreztem, stb. Itt meg? Már a híreket sem olvasom el.

tnm
most nem tudom, hogy miért baj, ha nekem fáj, vagy problémát jelent az a lehetõség (amire sok a jel), hogy a Stargate Universe lesz a szégyene a Csillagkapu univerzumnak

Lompi73
én még:
Runcájsz, lolka-bolka, kockásfülü nyúl, meg kisvakond
hirtelen csak ennyi<#vigyor2>

Lompi73
figy ha vkit is érdekel akkor nézni fogja.
akit meg nem érint a téma az meg marad magának, meg a fizódó véleményének

tnm
de most ahhoz képest is fiatalabb korosztályt céloztak meg, mint anno az SG-1 premierjekor és ez elég rossz elõjel, sztem. (éretlenebbeknek nem kell/lehet olyan mély és csavaros történeteket írni)

Narxis
Dragonball: Evolution

Lompi73
mért húzzátok le ennyire?
nem is láttuk még 1 részt sem!
persze , hogy nyitnak a fiatalabb korosztály felé hisz az idõsebbek kik ezeken a filmeken nõttek fel (mint én)
szépen lassan kikopnak.
életükbe más fontosabb dolgok váltják fel eme helyet

És ezért kell megragadnia az új korosztályt a sorozatnak

DE HÍVHATJÁTOK EVOLÚCIONAK IS

Andr0
hát ahogy elnéztem a fejeket maximum az õs "szellemek"-kel küzdhetnek ×Ð. mindenesetre érdekes lesz és sötét és eléggé Atlantis feellinges legalábbis az elsõ évad(nem tudunk hazamenni, felfedezzük a helyet, barátkozunk a helyiekkel és találunk egy nagy és gonosz valamit)

Armin & Ayu fan

Fabio Capello
azt az SGA gyerekfalus részében elsütötték... 😛

Narxis
Én már tudom, hogy kik lesznek a fõellenségek: a FELNÕTTEK XD

Fabio Capello
na akkor már csak valami jó kis gonosz galaktikus szuperhatalmat kell találni, aki ellen folyamatosan lehet harcolni, és helyben is vagyunk 😄

Hát õk nem is egy CSK csapat lesznek(mint pl. a CSK-1), hanem õk a fõbb szereplõk. Elvileg Young(képen barna felsõrészben), Wray(ázsiai) és Rush (középen, fekete kabátban), pl. a vezetõ pozícióért "harcolnak".
lehet hogy nem ússza meg, én azt olvastam valahol hogy az Air kezdõrészekben 3 fontos haláleset is lesz. Mellesleg egy csapatnak túl sok ember.

The sun rises every day....yet. http://elektromosfelulvizsgalat.hu/

Persze ez egyértelmû, ezt nem is titkolták a készítõk. Én csak annyit mondtam, hogy van rá értelmes magyarázat.
Narxis
Lehet ezt akárhogy magyarázni. A készítõk a fiatalabb nézõk felé akarnak nyitni, mint ahogy tették ezt a Superman franchise-al a Smallville révén.

"jah, közkatonaként, nem szupertitkos akciókban."

1-2 ENYHÉBB INFO MORZSA, DE AKI SEMMIT NEM AKAR TUDNI AZ NE OLVASSA

Nézzük csak:
A fiatalabbak közül 2-en nem is katonák, szóval rájuk ez az érv nem vonatkozik. Eli Wallace(vigyori)egyszerûen ért a szakterületéhez, Chloe Carpenter(barna hajú csaj) pedig politikus apját kíséri.

Aztán, Tamara Johansen(szõke csaj) és Matthew Scott(képen fehér póló) újoncok: Szóval még csak nem rég szolgálnak egy CSK csapatnál. Az SG-1-ba is mutatták, hogy egyes embereket már akár az egyetemen is kiválogatnak, hogy késõbb beveszik õket a CSK programba.
Ronald Greer(afro) pedig a leírások szerint megélt már néhány dolgot.

Nem azt mondom, hogy én kibaszottul örülök neki, hogy a szereplõk egy része ilyen fiatal lesz, de így csinálták a készítõk.
És mégegyszer kimelném ez egy VÉLETLEN expedíció lesz, szóval nem a Légierõ küldi õket direkt arra a hajóra, mint az Atlantisz esetében. Nem önszántukból kerülnek oda.
A többi szereplõ pedig már idõsebb.

Szóval ezt ilyen könnyen meg lehet magyarázni. 😉
"...wrong people in a wrong place..." az elõzetesben utalnak már rá , gyerekek! Nem szuperkatonák.
amúgy képen 9 személy, ebbõl 4
Ming Na-1963
L. D. Phillips-1962
Robert Carlyle-1961
Justin Louis-1967
születésûek, én nem mondanám fiatalnak õket.
Ok a többi 30 alatt van, de a legfiatalabb is csak 24, többi 26, 28, 30 szóval azért nem tinik, persze eddigi SG színészekhez képest fiatalabbak, de csak a "fele" a team-nek. Amúgy Nekem se szimpik. Ming Na,L. D. Phillips, Robert Carlyle ok, de Everet Young-ot játszó Justin L. se szimpi+"fiatalok" nem kellettek volna!
Andr0
hát azt már megcáfolták hogy nem "piros vékony" lesz a kapu...

Armin & Ayu fan