4805
StarGate Universe (TV)
  • Sir Quno Jedi
    Pont a hatéves kislányt is vinni kéne, mivel fiatal és a fiatal szervezet sok mindent kihever, gyorsabban gyógyul és alkalmazkodik (és kevesebb helyet is foglal a kompban :D).

Ez nem egy egyszerű civil hajó, ami süllyed a tengeren. Ez az emberiség valaha is legmesszebb jutott csapata/expedíciója sok-sok galaxisnyi távolban, a visszajutás pillanatnyi reménye nélkül. Nem lehet rá úgy tekinteni, mint egy egyszerű hajótörésre. O'Neill JÓLÉRTHETŐEN elmondta a parancsnoknak mit vár el tőle, az meg szarik rá nagy ívből.

Itt és most meg kell próbálják megvetni a lábukat. Ha néztél Voyager-t ott is számtalanszor belefutottak ebbe a problémába, hogy letelepedni és maradni, vagy hazatérni. Csakhogy ott a hajót nem tudta volna elvinni a maradék ember és ezért kényszerítették őket a folytatásra.
  • Andr0
    Szerintem a legjobb döntést hozták amit lehet ilyen körülmények között... ilyenkro minden átértékelődik! és csaodálom hogy a Pilótasrác(nemtudom a nevét) Nem állt fel rögtön és verte ki a balhét, mikor meglátta hogy nincs ott a nője. Én nem biztos hogy meg tudtam volna állni...
  • semmikozod
    Eleget irtam kritikának, de a sorozat magáért beszél...
  • TDantes
    Mellébeszélsz...a lényeg, hogy csak azért is rugdosni kell a sorozatot, és kész. Mert van rajta sapka. Na értem én, ezzel kellet volna kezdeni.
  • TDantes
    Nem, még soha. Vagyis, várj..az összes részt láttam eddig...mikor volt olyan hogy mondjuk O'Neil azt mondta, csak a nemzőképes nőket mentjük meg, a többiek forduljanak fel, mert faj fennmaradás van. Na ez melyik részben volt? Kíváncsian várom a választ.

És persze arra is válaszolj, amit az előbb kérdeztem, egy süllyedő hajón, te akkor csak a nemzőképes egyedeket mentenéd meg. Aki túl öreg, vagy túl fiatal, az vesszen a tengerbe.

Gratulálok, tényleg, az előbb tévedtem ez nem állati szint, nem, inkább csak ősemberi.
  • semmikozod
    Az emberek is állatok. Tanulj pszichológiát és rájössz. ;)
    Egy hajón a gyerekeket és a nőket menteném, de ez nem tartozik ide. Most az űrben vannak, nem a tengeren és nincsenek gyerekek. :) A Tengeren majdnem biztos, hogy jön a felmentősereg, egy másik galaxisban kizárt.
  • TDantes
    Nos, tudod én erre csak annyit mondok, hogy a te kritikád ki merül abban ,hogy a szereplő egy ,,fasz" az egész meg egy ,,szar".

Ehhez nem lehet mit hozzá tenni. Nem azzal van a baj, hogy nem értünk egyett, hanem azzal hogy képtelen vagy normálisan megfogalmazni a negatív kritikát.

De persze, úgy sem fogod fel ezt ésszel, mert vagány dolog ez a stílus.
  • Sir Quno Jedi
    Őszintén?! Néztetek ti EGYÁLTALÁN SG1-et valaha is!??!? Nem hiszem. Számtalan közösségre, sőt nagy hatalmú fajokra bukkantak, akik hajótöröttekből, elhurcolt/szökött rabszolgákból stb.-stb, jöttek létre. Ti ilyen gyorsan felejtenétek?! EZ EGY FILM. Megvan a saját univerzuma kidolgozva és ott igenis van értelme annak amit mondok (sőt amúgy is). Ha a replikátorok, a goauldok, az istentudjakik kiírtanak minket, maradna egy szemernyi esély egy szabad emberkolóniára a messzeségben. Mit gondoltok az ősök miért akartak kapuval idejönni a hajóra, ha az már elérhetetlen messzeségben van sok-sok ezer évnyi útra a tejúttól?! Mert ennél jobb menekülési/túlélési lehetőségük akkor még nem volt. Emlékeztek a hajdani alfabázisra!? Nem szabad feladni a reményt!!! SOHA!

Áhhhh... gúnyolódjatok csak nyugodtan, de ezzel magatokat égetitek, csak és a saját szűklátókörű földhözragadtságotokat bizonygatjátok unosuntalan!
  • semmikozod
    Arra nem gondoltál, hogy nem évezzük amit látunk és azért puffogunk? :)
  • TDantes
    Fajfennmaradás az eszed tokja...ne vedd sértésnek de én nem birka vagyok, hanem ember. Az állatoknál van ösztön, ott a legfontosabb a faj fennmaradás...Az emberek nem mindig eszerint döntenek!

De megkérdezem tőled is, egy süllyedő hajón, te a nemzőképes nőket menekítenéd...mert faj fennmaradás nem...mondjuk egy 6 éves kislány meg csak fulladjon a tengerbe, mert az még nem nemzőképes...

Ez elég undorító logika! Legalábbis, egy embernél, az állatoknál más a helyzet, de én embernek tartom magam.
  • Andr0
    Eli amugy egy olyan ember, aki elsőre egy 'ballaszt anyagnak' tűnik a hajón, de aztán az idő múlásával kiderül, hogy nagyon ő a faszagyerek. Eli nagyon forma ember a maga módján és szerintem les még olyan hogy Rush téved, de Eli megmenti az egész hajót... És amugy szerintem anők a 'végén mindig az okosabb és viccesebb férfiakat választják mintsem az izomagy szépfiúkat...(Megjegyzem: ilyen személyiséggek kevés igazi ember rendelkezik, de ők az igazi vezetőnek valók)
  • TDantes
    A másik, hogy oké, nem éppen a legeslegjobb a sorozat, de azért na, mindenbe belekötni...miért nem így, miért nem amúgy...ez nem is úgy van, mert kantonák...bocs, de nem tudnál hátra dőlni, és élvezni amit a monitoron látsz?

Yung azért döntött így, mert csak. Most komolyan, akkor mi van ha a feletteseinek jelent, és nem enedélyezik? Leváltják? Hogy? Utána repülnek, 100000000000 fényév távolságra?

A katonák is csak emberek, és bár persze van olyan hogy parancsnoki lánc, meg persze engedelmeskedni kell, de a valóságban sem mindig van így!
  • semmikozod
    Mindig a fajfenntartás az elsődleges.
  • semmikozod
    Megmondasz anyunak? :)
  • TDantes
    Egyrészt, én azt nem értem, miért nem te vezetsz egy ilyen expedíciót ennyi ésszelKomolyan...zseniális vagy....

Amúgy minek nemzőképes nőket vinni? Alapítsanak kolóniát? Népesítsék be a bolygót? Mi a fenének? Aki elmehetett a hajóról kapott egy kis haladékot, egy halvány esélyt, hogy talán élhetnek még egy darabig...

Minek kezdenének el szaporodni? Nincs semmijük,kezdjük azzal, szinte semmilyen felszerelésük...ha egy süllyedő tengerjáró hajón lennél, akkor is azt mondanád, a nemző képes nők meg férfiak menjenek a mentőcsónakba, mert hátha találnak valami szigetet, ahol ,majd szaporodhatnak?

Ésszel...ja...hát ebben aztán nagyon sok ész van ám...
  • semmikozod
    Azt elismerem, hogy a való életben ez a helyzet, de egy ilyen szituációban, amikor majdnem biztos hogy megdöglenek, megy és megdugatja magát valakivel, akit nem is ismer és utána olyasmivel dobálózik, hogy jajj de megszerettelek pár nap alatt. Közbe meg csak azt láttuk, hogy végig Eli-al volt. Hát mennyen a jó kurva annyába. (Tudom hogy csak film, de együttérzek Eli-al és azt mondom, amit való életben is gondolnék/csinálnék. :))

#1302: Jellegtelen, plussz... A munkája az, hogy más bolygókat fedezzen fel és kilép. Én speciel nem is értem, hogy engedhetik meg valakinek hogy kilépjen...

#1303: Nem állitottam az ellenkezőjét. Az SGU eddig úgy szar ahogy van. A BSG-ben azért volt valami, ha más nem az érdekes fényképezés. Meg szerethető, érdekes karakterek.
  • TDantes
    Nem vagyok az aranycsillagod haver...az ilyen megjegyzéseket tartsd meg magadnak. Mellesleg én is kérdezhetném hogy hány éves vagy mert körülbelül 12 éves szint az, amikor valakinél annyi a kritika hogy ,,SZAR"

• Sir Quno Jedi
    Héhéhééé. Eli egy kövér, lúzer, állástalan MMO geek, aki még a suliból is kibukott. Egy senki. Mégis mi esélye lenne egy képzett katonával szemben. Mindamellett, hogy Chloe az erősebbet választotta, mint általában a nők teszik. Itt a hajón nem számít a vagyon, avagy a pénz, így a fizikai erő és határozottság számít. Chloe ösztönösen jól döntött. A hülye Eli így is meg fogja védeni és meg fogja menteni MINDIG, mert közben csendben nyáladzik utána, a katona meg leveri mindenki veséjét, aki beszól neki. Tiszta sor, két jólelkű idióta balekot fogott egy csapásra.

Majd ha visszakerül a Földre, keres magának rangjához illő társaságot, de itt ez a két agyhalott pont elég védelem neki.
  • sznus
    Ezt azért nem mondanám. Az SGU sokkal összeszedetlenebb egyelőre... nagyon lagymatag volt a mostani rész is nekem. :(
  • Fabio Capello
    TJ-vel mi a gond?
  • semmikozod
    A BSG nem volt egy nagy eresztés. Ami jó volt benne, az a kamerakezelés, valamifajta frissességet hozott, de alapjábavéve azt se tudták az irók, hogy mi a faszt akarnak. :)
  • Narxis
    Parancsot kaptak, hogy maradjanak, de szerintem nem tudnak tárcsázni különben már kérték volna a parancsnokságtól, hogy állítsanak össze csapatot, felszerelést mert most már van energiájuk, ehelyett a köv. részben...

• semmikozod
    Köszi Kandúr! Most speciel nem lassult be, de többször jártam már itt és mindig megfingatta a gépet. :( Egy gif talán jobb megoldás lett volna, de ki vagyok én, hogy beleszóljak. ;))

#1258: Úgy tudom az ősök egy brancsban voltak a szürkékkel(tom aszgard:D) meg a két másik fajjal. Na a lényeg csak annyi, hogy a szürkék tudását abszorváltuk. A szürkék meg legalább olyan fejlettek, mint az ősök. Ja és ez egy régebbi ős hajó nem olyan régi, mint amiket eddig láttunk tőlük.

#1269: Egyetértek.

Az ötös epizód után már csak egy szimpi karakter van, az a néger faszi. Gerinces srác. Young pengeélen táncol, néha nagyon értelmetlen. A három picsa golyót érdemel a fejébe. Eli aszittem nem lesz beszari fazon, de tévedtem. Rush meg elmebeteg és elvileg ő a tudós, nagykoponya, de olyan hülye mint a segg. Az a fasz meg aki mindenkit megbasz, úgy kúrtam volna ki a hajóról a picsával együtt Eli helyében, mint macskát szarni. :D
    Ha valami miatt jó ez a sorozat, az a karakterek utálhatósága. Az van bőven.
  • Sir Quno Jedi
    Évekre is távol volt, már új családja volt stb. DE AKKOR SEM ADTA FEL EGYKÖNNYEN! ÉS mikor lehetősége volt ment és tette a kötelességét, pedig végre boldog volt, de fontosabb volt, hogy neki küzdenie KELLETT a fajáért, nem lehetett önző.
  • Fabio Capello
    na de pont ez az: mindenkinek van valami zűr az életébe, valami ami miatt totál leklettyentek és depisek, de azért jussunk haza mert az muszáj...

Apropó: van energiánk: de a nyakam teszem rá, hogy senki nem akar majd hazatárcsázni, most hogy csurig vagyunk a szuflával, sőt mostmár beletörődnek a maradásba... gráááá...
  • Micsu
    "Nos én bár az egész BSG-t végigszenvedtem, mindmáig nem voltam képes megnézni az utolsó 3 részt. Sőt azóta már le is töröltem, nehogy meg tudjam nézni, pl. alkoholos befolyásoltság alatt. :DDD"

atya úr isten mi van veled?
  • Narxis
    Ezért is akarta leváltani Telford, de semmit sem tehet ekkora távolságból.

Azért O'Neill-ék sose szakadtak el a Földtől tartósan, ha jól emlékszem a legtöbb az 1 hónap volt és akkor már ő is lemondott arról, hogy hazajut. Nem tudom melyik rész volt, betemette valami a kaput és Teal'c csinált utat amikor átment...

Amit én itt látok, hogy sok ember lelkileg hordoz valami traumát, pl. most Eli visszaemlékezése és ha jól olvastam lesz majd még másokról is ilyen. Szóval ezek nem annyira tökéletesek vagy képzettek mint a CSK-1. Ott van Greer is aki be volt zárva a bázison... Scott amikor a sivatagban emlékezett vissza, Young és a csaja... Chloe elvesztette az apját. Szóval nekem úgy tűnik azt akarják bemutatni, hogy itt mindegyik ember küszködik valami problémával, ami a múltjából ered. Depis társaság. :D
  • Sir Quno Jedi
    Nos én bár az egész BSG-t végigszenvedtem, mindmáig nem voltam képes megnézni az utolsó 3 részt. Sőt azóta már le is töröltem, nehogy meg tudjam nézni, pl. alkoholos befolyásoltság alatt. :DDD

Ugyanígy tettem a StarGate 9-10-es szezonjával, mivel az már NEM "stargate". Igaz előtte való szériákból viszont 3x láttam minden részt, van amit még többször is.

Az Atlantis is átment nézhetetlen "DUMB" kategóriába idővel (sőt már az elejétől), de annak adhatok még egy esélyt, jegelem.

Enterprise-t végignéztem, uccsó két szezon űberdurva volt (végéig kb., az már nem).

TOS, STTNG, Voyager, DS9 mind megvolt. TOS utánozhatatlanul mulatságos és profi, STTNG korrekt ST, Voyager néhol már nyögvenyelős, DS9 vége felé ultrafaszág.

Bab5 mind megvolt, alapmű.

Sorolhatnám még. EZ az SGU most még kap tőlem esélyt, de nem biztos, hogy sokáig bírom idegekkel... :DDD
  • sandor8206
    hát ez a sorsolás, ha már amcsi filmről beszélünk még is jobb volt mintha elkezdenek szavazgatni, ahogy azt a demokrácia nagy hazájában megszokhatták :-) na azzal kikergettek volna a világból (lsd.: TDK)
    na szavazzunk belerepülőnk s Napba vagy megmentünk pár embert, szavazzunk Young ezredes dönt vagy sorsolunk, szavazzunk ki ül bal oldalt komban és ki jobbra.
    Simán igazad van, ez nem demokrácia Youngnak kellett volna dönteni és úgy, hogy a legnagyobb esély maradjon a túlélésre, ilyen Min Na karaktereket eleve kizárva :-) egy lakatlan bolygón nagy szükség van diplomatára vagy mittudomén mi ő
    De nem kell túl komolyan venni az ilyenekt, egyszerűen mindet alárendelnek a drámának és a sírásnak még azt is, hogy nézhető sorozat legyen
    Mennyivel drámaibb a sorsolás nem??? Lehet mutogatni az ottmaradtak pityergős arcát,+ az elmenekülő pityergős arcát, de ők meg azért pityeregnek mert sajnálják az ottmaradtakat
    + az elején egy random dugást is beraktak, aminek szinte semmi előzménye nem volt 8nem mintha nem lehetne igaz, csak ki a francot érdekel), nem baj , kell az érzelem ide is tudtunk rakni 5 perc sóhajtózást
    Én már nem is idegesítem ezen magam, látszik hogy az írók fas*ok össze-vissza jeleneteket raknak egymás hátára, itt egy KINO ott egy dugás, itt egy bunyó lényegtelen csak érzelmek legyenek a vásznon, történet meg egyhelyben jár 1 rész alatt el lehetett volna mesélni amit eddig 5 alatt lezavartak.
    Csak azt nem fogják fel, hogy persze lehet dráma meg kell is de ahhoz kellenek olyan karakterek akiket szeret a közönség és ha ő "sír" a néző is "sír", meg kell először ismerni őket, össze kell rázodni velük
    Eddig ez a sorozat sajnos egy 0, mondom nem BSG lesz ebből hanem Enterprise, ott is a 3. évadra kapta össze magát amikor már érezték, hogy baj lesz DE kérdem én ki fogja elkezdeni egy sorozat nézését a 3. évadtól ha többi kimaradt
  • r4pt0r
    Elvileg a katona az emberek védelmében van, nah manapság már nem így van. Mint O'Neill helyesen cselekedett mindig, még ha az a parancs ellentéte is volt, ezért tuti hogy sorsolt volna, mert ő nem fejjel megy a falnak, mint a katonák nagyrésze.
  • Sir Quno Jedi
    Nem, O'Neill mindig "helyesen" döntött és nem a civilek buta elvárásainak próbált megfelelni. Ha pedig esetleg nem tudott volna dönteni, megkérdezte volna a feljebbvalóját (lásd. Hammond), már ameddig megvolt számára ez a luxus, hogy valaki levehette a válláról a döntés felelősségét.

Tisztázzuk, azt még talán ki lehet brüsztölni, hogy a civileket sorsolja, de a katonákat sosem. Ergó választ 7 katonát és a többi civilt kisorsolja. Parancsnoki lánc nélkül órákig sem életképesek ezek az idióták. DE szvsz. egyáltalán nem szórakozott volna ilyesmivel.

VAGY leküldi a civileket (azt sorsoljanak, avagy amit akarnak) és a katonákkal mind fent marad "meghalni" mivel ez a feladatuk. Régen egy porosz katonatisztnek bezzeg nem lettek volna kétségei! :D
  • r4pt0r
    Mivel ő a rangidős ezért dönthet, csak itt sajnos belekeverték a köveket. De mivel ő ismeri a helyzetet, ezért ismét csak dönthet így, és O'Neill is így döntött volna ez tuti.
  • Sir Quno Jedi
    Katona nem dönthet úgy mint egy elpuhult nyálas civil!
  • Sir Quno Jedi
    Értsd már meg, hogy ő nem "keseredhet" el! Ő a parancsnok, mindenki élete tőle függ, ha csak egyetlen nyomorult embert meg tud menteni a sok közül, AKKOR is meg kell tennie??!! Hahó! Sőt, ha mind meghalnak szörnyű kínok között, de sikerül talán hasznos információt visszajuttatnia a földre, már AKKOR is jól tette! Ez a dolga, erre esküdött fel, ezért fizetik, soroljam!

Te mikor láttad O'Neillt így viselkedni?!
  • r4pt0r
    Hát én is úgy döntöttem volna hogy sorsolás lesz. Ugyanis abban a pillanatban nem a gyerekekről kellet dönteni, hanem a 80ember sorsáról. Lehet nem is élték volna túl, lehet jön majd a segítség a Földről. És akkor miért is azok meneküljenek meg akiknek jók az adottságaik. Minden embernek alapvető joga van az élethez, bármi baja is van, sajnos a társadalom ma már olyan mértékig süllyedt hogy mérlegelnek ki mennyit ér.

És itt ismétlem nem fajfenntartásról van szó, mert a Földön laknak még elegen, nyílván ebben az esetben én is máshogy döntenék.

De most jól döntött.
  • Narxis
    Miután elemezték a bolygót, a doki csaj mondta, hogy jobban jártak a Destiny-n maradt emberek. Ez szerintem mindent elárul arról a bolygóról, kapu meg nem volt sajnos.

Am. szerintem azért nem vállalta Young a válogatást mert abból csak vita lett volna, hogy befolyásolható stb. Szerintem a HR-es csajjal folytatott beszélgetésnél azt akarták bemutatni, hogy marja a lelkiismeretfurdalás vagy inkább az az erkölcsi dilemma, hogy neki kelljen választani + még teljesen elkeseredett is, hiszen ekkor már biztos volt, hogy a hajón marad és "meghal". Ezért is mondta a csajnak, hogy akkor válasszon ő.

Mind1, nekem a legutolsó dolog lett volna az, hogy a szaporodásra gondoljak. :D Akár Young lettem volna vagy bárki más, inkább a túlélés.
  • Sir Quno Jedi
    Bezonyám, a hülye, imbecilis és önző (láttuk a feleségével mit művelt és önző célokra használta a köveket) parancsnok arra nem vette a fáradtságot, hogy jelentsen a feletteseinek, pedig az, hogy nem megy több jelentés és mind meg fognak halni, eléggé jelentő esemény! SŐT már a kiválasztási procedúrához stb.-stb. is elkelt volna a felettesei jóváhagyása. Áhhhh... Az egész úgy zajlik, ahogy Ödönke elképzeli a légierőt... :(((

Nagyon, nagyon, naaaagyon rosszak a forgatókönyvírók szvsz.
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy a bolygó egyértelműen lakható volt, ez elég kaputelepítéshez. Ennél sokkal mostohább helyeken is volt kapu. Lényeg, hogy ne fulladj meg, ne sülj meg és ne fagyj meg, ahogy átlépsz. :DDD
  • Sir Quno Jedi
    A bolygó a nap túloldalán volt és a hajónak nem volt energiája a kapuhoz sem, mindent lekapcsolt, csak a pajzsot és a létfenntartást nem.

Idegen galaxisban idegen helyen vagyunk, bármi lehetséges. Nem szabad feladni a reményt. Civilként tán megtehetnéd, de ha a kormánynak/hadseregnek dolgozol, akkor ezt eldöntötték helyetted előre. Akkor neked halálod pillanatáig a parancsokat/irányelveket kell követned. Azokban pedig nem szerepel az, hogy ülj le és halj meg békésen! Felesküdtél, tehát tenned kell a kötelességed!

A komp meg még sokáig bírta volna szemlátomást, de ha nem az sem baj.
  • Fabio Capello
    Ha lett volna ott csillagkapu, akkor beindul a visszaszámláló óra. Ráadásul a bolygó jellegéből kifolyólag nem hiszem hogy a kaputelepítő hajó alkalmasnak találta emberi kolónia létrehozására (minek épp egy tundrás bolygón, ha van több 1000 másik, ami sokkal alkalmasabb?)