4805
StarGate Universe (TV)
  • TDantes
    Ha ennyire zavar, akkor minek nézed? Még a végén dührohamot kapsz tőle és bevisznek a diliházba. Az egészséges érdekében ne nézd.

Mellesleg a stílus maga az ember..most mondjam azt ,hogy aki csak szarozni ,meg faszozni tud az egy khm, nem mondok persze semmit.
  • [NST]Cifu
    De áruld már el, miért érdeke az egy csapat olyan embernek, akik 10000000000000 fényévnyire vannak a földtől, és a hajó nélkül soha nem jutnak haza, valamint az egyetlen esélyük egy fagyos szikla bolygó...na nekik miért az a érdekül hogy szaporodjanak?

Egy másik sorozattal jönnék, az Andromeda-val, és abból a Nietzschean fajjal, akik ugye egy genetikailag tökéletesség formált faj, ahol az egyetlen személyes célod lehet, mégpedig bebizonyítani, hogy a génjeid értékesek, és utódokat létrehozni, hogy értékes génjeid tovább éljenek.

Elsőre marhaságnak tűnik, de ha belegondolsz, az egész evolúció erről szól. Talán hallottál már a Maslow-piramisról, amelynek a lényege, hogy van egy fontossági sorrend még egy intelektuális lény számára is. Minden egyes szint egy fokkal magasabb társadalmi szintet jelent, de a fontossági sorrend miatt csak akkor lehet feljebb lépni, ha az előző szint biztosítva van. Amíg nincs levegőd, vized, élelmed, addig nem fogsz az önmegvalósításról álmodozni, mert a legfontosabb az, hogy túlélj. Tyr ebből a szempontból egy nagyon eltalált karakter, hiszen pont azt mutatta be, hogy a legfontosabb az, hogy túlélj. Teljesen mindegy milyen áron, milyen megaláztatásokat, kínokat kell átélni érte, de ez a legfontosabb dolog.

Ha a világegyetem túloldalán vagy, esélytelenül arra, hogy hazatérj, akkor is a túlélés az elsődleges dolog, utána az, hogy legyen egy biztos pont, ami köré építkezhetsz, ez lehet egy ház egy élhető bolygón, vagy egy űrhajó akár. Ha ez is megvan akkor jöhet a szocializáció.

Ebben SQJ-val értek egyet, hogy amíg nincsenek meg a feltételei az alapvető létszükségletnek, és nincs egy biztos pont az életben, addig az önbecsülésre és önmegvalósításra bizony tenni kell magasról.

Amiben nem értek egyet vele, hogy egy ilyen szituban a túlélést akkor is előbbre helyezném, mint az attól való undort, hogy egy alig lakható bolygón egy rakás másik szerencsétlennel fogom leélni az életem. A túlélés fontosabb, mint az önbecsülés...
  • semmikozod
    Outer limits, twilight zone mond valamit?? :))

#1350: Mostmár egy személyben több is vagyok vagy mi a fene?
    "saját ízlés rávetítése az SG/Scifi társadalomra"
    Ezen beszarok. :D
    Nézettség tudod micsoda?
  • TDantes
    Miért szülne? Ha neem enged magához egy férfit sem akkor nem fog! Vagy a faj fenntartás miatt, erőszakolják meg, vagy mi?
  • Hugh Hefner
    csak egy szó. lol. a csillagkapu mikor szólt BÁRMIKOR is a szigorúan vett katonai protokollokról?
  • haxoror
    A leszbikus nő szintén maradjon, mégha nemzőképes is, mert biztos úgyse fog szülni.

Ha nemző képes akkor szülni fog.
  • r4pt0r
    Pontosan ment ezért egy orvos, meg 1 pilóta. Mindenki más a szerencse kérdése. Mivel teljesen felesleges benépesíteni egy TALÁN lakható bolygót, egy TALÁN felnövő gyerekekkel akik gyógyszer miatt meghalnak, és TALÁN nem degradálodó (15 ember kevés 1 tiszta génllományhoz) társadalom miatt értelmetlen kiválasztani az embereket.

És O'Neill is így tett volna, de mivel sose volt ilyen, nem is fogjuk megtudni.
  • Sir Quno Jedi
    Háak ilyen a stílusa. Nem kell érte szeretni, de ez van! Mért baj az?! Ti sem vagytok ám túl szimpik, de az nem jelent semmit. :DDD
  • semmikozod
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Olyan stilusban irok, ami tükrözi azt, hogy mennyire zavar, idegesit, ez a logikátlan, minősithetetlen (eddig) sorozat. Ha javult volna egy picit, kevésbé szitkozódnék. Egyelőre még idegesit, hogy 45 percnyi szórakozás helyett, 45 perc miafaszom, vagy nemáá, vagy naperszéből áll.
  • Sir Quno Jedi
    Én nem mondtam ilyet sosem. Nem kéne összemosni velük. :D Ámbár valóban bármi megtörténhet és ez eddig nem túl jó irány.

Addig jó amíg gondjaim vannak vele, mert ami nagyon tetszett nekem eddig, azt mind cancelezték, úgyhogy drukkoljatok, hogy bassza a csőröm az SGU még sokáig! :DDDDD
  • Sir Quno Jedi
    Ugyanaz. Ha már válogatsz, hogy kiért vagy hajlandó tűzbe menni, és kiért nem, akkor az ugyanaz. Hagyod meghalni aki neked nem szimpi, a gond csak az, hogy lehet az tudta volna később megmenteni a te, avagy a családod életét, vagy azokét akik neked szimpik, de ezt te már nem fogod megtudni... :DDD
  • r4pt0r
    Természetesen nem kell egyetérteni mindenben, sőt az a jó ha lehet beszélni a dolgokról. Csak itt egyesek azt mondják hogy nem fogja megérni pl. a 2. évadot, nah ez már nem vita, hanem a saját ízlés rávetítése az SG/Scifi társadalomra. Nem ugyanaz.
  • Sir Quno Jedi
    #1321 többek között.
  • r4pt0r
    Nem nem. Olyan scifi nincs ami neked bejön. Hidd el sokan elvoltak a BSGvel is.
  • semmikozod
    Ne haragudj, nem akarok személyeskedni... de hülye vagy. :D Gondolj már bele mit beszélsz.
  • TDantes
    Mondhatni lehet, hogy nem tetszik,de a stílus...érted? A stílus...áh, úgyse érted.
  • Sir Quno Jedi
    Ebben is tévedsz. Azért mert szeret valamit az ember, még nem vak és van róla véleménye. Pont azért jó a SCIFI mint műfaj, mert kiválóan lehet vele kapcsolatban eszmét cserélni technológiákról, emberi viselkedésről, jövőképekről, helyzetek megoldásáról stb.-stb.

Én SF klubokban nőttem fel szinte, mit gondolsz ott is ültünk hülyén és bólogattunk, hogy HÚDEEGYETÉRTÜNK!?!?!? Minek akkor íróolvasó találkozók egyáltalán?! Mit kérdeznél az írótól, lenne saját véleményed, vagy elfogadnád vakon az övét mindenek felett?! És szerinted melyiket szeretik jobban az írók, ufológusok, kutatók, tudósok?! Aki ül kukán és egyetért, vagy aki beléjük köt és kíváncsi, vannak ötletei és véleménye, tud vitázni és felvett új ötleteket?!?!?

Ugyehogyugye! Vitázni jó!
  • TDantes
    Na miért fontos? Meséd már el, kíváncsi vagyok. Minek menjenek szaporodni egy talán lakható bolygóra? Ez miben segítené az expedíciót?

Azt ne mond hogy fajfenntartás . Nem ebből a 15 emberből áll az emberi faj ha nem tévedek. Mintha a Földön is maradtak volna még.
  • semmikozod
    Basszus, évek óta (enti bukása) nincs normális scifi a tévében. Hadd puffogjon már kedves scifi szerető hogy jajdeszar, meg nemtetszik... Nézzük még, mert mint mondtam scifi szerető, mi egyéb választás van? Persze ha a szinvonal nem változik lassan el kell gondolkodni a kaszán. :)
  • TDantes
    Igen. Azért. Pontosan.
  • TDantes
    Nem az összes társamat...de azért biztos nem halnék meg, hogy te szaporodhass. A kettő nem ugyanaz.
  • TDantes
    Amúgy akkor azt kellet volna csinálni nem, hogy az orvos mindenkit megvizsgál nemzőképes-e, mert hát nőknél és férfiaknál is lehet, hogy nem lehet gyereke...különféle szervi okok miatt. És aki ilyen, az marad. A leszbikus nő szintén maradjon, mégha nemzőképes is, mert biztos úgyse fog szülni.

Így kellet volna csinálni, nem?
  • semmikozod
    Akkor mi a fasznak mennek oda még élni egy hetet, egy hónapot? Gondolkodj mááár.
    Miért kellene hogy megtalálják őket?? Ha már önfenntartók, akkor az egy kolónia, saját történelem, saját filozófia, saját társadalom.
  • Sir Quno Jedi
    Nem tudták, hogy fagyott sziklabolygó, mikor indultak és elmondtam már (többféleképpen is), miért fontos. :D
  • Sir Quno Jedi
    Így van, te az unszimpatikus zúgolódó csőcselékhez tartoznál, mint itt a filmben sokan. Azok közé, akik az össze többi társukat szívesen beáldoznák, hogy menthessék az irhájukat. Igaz, valószínűleg ilyen pszichológiai profillal az életben nem választanának be egy offworld bázisra a csapatba, így téged nem fenyeget az a veszély, hogy a helyükbe kerülsz... :DDD

Csak furcsállom, hogy sok évadnyi SG1-ből sem sikerült tanulni Carter-éktól, hogy mi a fontos valójában!
  • r4pt0r
    Téged nem is akarlak meggyőzni mert látom hogy esélytelen. Ahogy te sem fogsz engem mert szerintem meg a te érvelésed helytelen. De mivel engem nem zavar és a sorozat is bejön, ezért lesz mit néznem.

És mivel így fog folytatódni tovább gondolom te meg nem fogod megnézni, ha meg megnézed akkor meg majd jön a többi vita téma.

Mert azt észrevettem hogy akinek nagyon nem tetszik a sorozat az mindenféleképpen belefog/akar kötni valamibe.
  • TDantes
    Így van alkalmatlan rá...ő is ezt MONDTA!!! Te nézed is ezt a sorozatot? Mármint hogy figyelsz közben, hogy mi történik? Nem úgy tűnik.

Na mindegy, azt mond meg, miért jó ha szaporodhatnak, ez mégis miért érdeke az expedíciónak?
  • Sir Quno Jedi
    És? Attól még nincs igaza. Úgy bánik az embereivel, mintha ő is csak egy "hajótörött" lenne közülük. Nem bratyiznia kell velük, meg haverkodni. Nem az apjuk, tesójuk stb. hanem a parancsnokuk. Élet és halál ura. Más kérdés, hogy full alkalmatlan rá. Neki mindig tudnia KELL mit fognak csinálni, akkor is ha nem, ez a szerepe. Bármelyik ruppótlan vezetői tréningre elmész, első dolog amit elmagyaráznak, hogy te mint vezető NEM mutathatsz sem megbánást, sem bizonytalanságot, sem habozást, sem rosszullétet, sem semmiféle emberi gyengeséget, mert szétkapnak és széthullik a csapat! O'Neill mindig tudta mit kell tennie, akkor is ha hót hülye volt a dologhoz és végül MINDIG ő döntött, mivel ez az ő felelőssége. Meghallgatta a nagyokosokat (Carter, Daniel, T'ealc), de azután Ő döntött és vállalta érte a felelősséget.
  • TDantes
    Amúgy akkor én gyáva féreg vagyok, mert tuti nem akarnék azért meghalni hogy más , mondjuk te szaporodhass...
  • TDantes
    De áruld már el, miért érdeke az egy csapat olyan embernek, akik 10000000000000 fényévnyire vannak a földtől, és a hajó nélkül soha nem jutnak haza, valamint az egyetlen esélyük egy fagyos szikla bolygó...na nekik miért az a érdekül hogy szaporodjanak?

Meséld már el...hogy ha szaporodnak, lehet hogy 500 év múlva egy Földi expedíció megtalálja a leszármazottaikat, és ez hű de jó lesz?
  • TDantes
    Amúgy meg, ha figyeltél volna Young elmondja miért így döntött...
  • TDantes
    Aha. Legnagyobb expedíció...oké...és az miben segítette volna ezt a legnagyobb expedíciót, azt áruld már el, ha a nemzőképesek megmenekülnek, mindenki meghal, ők meg egy nemző képes kommunát alakítanak, valami fagyos sziklán...ennek mégis mi lett volna az értelme? Ettől haladt volna előre a legnagyobb expedíció? Vagy mi?
  • semmikozod
    A picsa apja a szenátor az volt még egy gerinces fazon és nem csak azért mert bezárta az ajtót. :D

#1326: Jaja, eddig az ő karakterét tudom csak "életben" is elképzelni.
  • Sir Quno Jedi
    Ő az igazi katona. Képes feláldozni az életét, ha az a parancs. Képes átengedni a helyet a gyengébbeknek, ha ez a helyes. Nyilván ő is hülye az ittlévők szerint...
  • Sir Quno Jedi
    Erről nem győzöl meg, mivel én nézem a sorozatot és látom is. :D
  • Andr0
    jaja a Néger katonán is látszik hogy ő nem Hobbi-zsoldos hanem igazi katona kötélből vannak az idegei:D
  • Sir Quno Jedi
    Igen. Aki túl öreg és a szaktudása nem nélkülözhetetlen, az marad. Ilyen 1xű. A humánumnak ehhez semmi köze és egy idős ember inkább maradna és küldené a fiatalabbakat maga helyett, mivel ő pont hogy ne állat és átlátja a helyzetet, képes "helyesen" dönteni. Csak egy állat mentené alapból BÁRMIÁRON az irháját, de még ők is a kicsinyeiket védik és azokat mentik, ha lehet. Az ember több ennél. Képes áldozatot hozni tudatosan is.

Aki egy ilyen helyzetben nem képes a közösség érdekében lemondani a túlélésről és/vagy feláldozni magát a magfelelő helyzetben, az nem ember, hanem egy gyáva féreg!

A régi SG1 csapat tudta ezt.
  • r4pt0r
    Már megint kevered a dolgokat. Ők nem azért mentek 15en a bolygóra mert oda akartak költözni, hanem mert meghaltak volna. Ők nem egy háremet mentek építeni. Elvagytok tévedve ezzel ha ők nem szaporodnak elpusztul az emberiség, vagy nem tudom mire gondoltok ilyenkor. :D

Az ősök felfedezni akarták a világot, hogy megismerjék. Azért akartak kapuval ide jutni mert rengeteg idő volt amire ide eljutott a hajó. Te nem nézed a sorozatot ahogy látom. Ezeket a hajókat már rég megépítették, és felfedezés céljából.

Itt inkább te vagy a szűklátókörű nem mi.
  • semmikozod
    A néger faszi leütötte volna azt is. Na azt megnéztem volna. :DDD
  • semmikozod
    Én nem emlekszem, hogy az SG-1-ben lett volna ilyen szituáció. Épp ezért csinálták, mert itt még nem volt ilyen. :)

#1318: Jaj te jó ég, figyelsz te rám egyáltalán?