StarGate Universe (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Agamemnon
Még ha csak egy kicsit szedett volna fel....

Na és ha hízott O'Neill? Mindig is sovány volt, most hogy már nem lövöldözik meg szaladgál annyit más bolygókra, biztos szedett fel egy kis súlyt.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Narxis
O'Neill-on én is meglepõdtem, pár másodpercig azt hittem, hogy csak egy dublõr...

A trailer tetszett, de a tinédzser okostojás nagyon idegesít, persze McKay-el is így voltam eleinte... aztán kedvenc szereplõm lett Atlantis-ból.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Én még mindig attól tartok hogy nagyon BSG-s lesz.

REAL MADRID

tnm
úrjézus! O'Neill, hogy meghízott :S mondjuk már Continuum-ban is kerekebb feje volt, de itt!

ami tetszik: a dark-os hangulat, speciális effektek
ami nem: az a bevillanó csókjelenet, és a pop-rock aláfestõ zene. nagyon remélem, hogy nem olyan sorozat lesz, mint amilyet SG-1 "200"-ban még gúnyoltak.

a hajóról meg nekem az Excalibur jutott eszembe, csak 3 helyett 2 szárnya van

Na, ez most tényleg nagyon fasza lett...az eddigiek is elmentek,de kissé semmitmondóak voltak...ez viszont nagyon üt!

Kár hogy ellenséges lényeket nem mutattak...vajon mire lövöldöztek?

Kíváncsi vagyok a hajóra is, nagyon jól néz ki, de mivel ez egy szuper-fejlett õs cucc, igen durva fegyverei lehetnek. Vagy megint az lesz mint Atlantiszban? Hogy megérkeznek és éppen lemerült a ZPM? Csak nem.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

öregharcsa
asszem nem fogunk unatkozni...az ûrhajó odabasz rendesen..ide vele, de hamarjában...a francnak húzzák az ember agyát õszig?? <#vigyor1><#hehe><#hehe>

http://pspfilez.extra.hu/

Jónak tûnik nagyon 😊

REAL MADRID

Közben a Youtube-ra is felkerült:

Stargate Comic-Con Trailer
Fent van a Comic-Con-on levetített trailer:

http://gateworld.net/video/index.shtml

Nekem elég lassan tölt, de még csak itt találtam meg és legalább HD.

Jó nézelõdést!
Fabio Capello
áááá, max az eleje hasonlít, ahogy elnézem a vége (eleje?) csúcsos lesz, a hajtómû pedig vagy az ív belsõ felén, vagy a külsõ részen fog elhelyezkedni

Elsõ képrõl rögtön ez jutott az eszembe:
Cardassiai, Hideki osztály

3dik képrõl meg a BSG-bõl a vadászok.

REAL MADRID

Fabio Capello
elsõ kép igencsak odabasz <#eljen>

Megjelent a Comic-Con-on 2 új kép a Destinyrõl:

Extra: Tellford F302-ese:
MerlinW
Az (volt?) a terv. Hogy Atlantis vagy SG filmmel-e arra nem emlékszem. De miután elõbb jön a sorozat mint a DVD ez meg van lõve. Bár elõzmény szinten megoldható lenne. Majd meglátjuk.

[merlinw.org]

nem mondasz hülyeséget. Én még azzal egészíteném ki hogy a SG-1 3.filmjét be kéne rakni vagy a SGU elé vagy a két Atlantis nagyfilm közé, esetleg elé.

The sun rises every day....yet. http://elektromosfelulvizsgalat.hu/

Fabio Capello
Mellesleg, én így csináltam volna a készítõk helyében:

Atlantis 5. évad - ezzel vége a sorozatnak, aki látta, tudja mi a vége.

Atlantis nagyfilm - végre rájövünk mi mindent rejt a város, sok új tudás, technika, erre építve az Icarus megalakítása mint kutatóállomás, és a kilencedik ékzár rejtélyének megoldása, tesztelgetések...

SGU - a nagyfilm folytatása, a film akár egy prepilot is lehetne hozzá

de persze erre nincsen sansz, mindazonáltal sztem így lenne szép 😊

Hát az 9. ékzár mûködését tényleg csak tippelni tudom, de valami speckó funkciónak kell lennie.

"Kövezzetek meg, de nekem akkoris az a tippem, hogy most hogy Atlantis a Földön van, az ottani adatbázisból nyerik ki a szükséges infókat, mint tudjuk...

Érdekes öltet, lehet lesz benne valami ilyesmi. Ammenyire tudom a programon már több, mint egy éve dolgoznak a sztori szerint. Mindenesetre kell lennie valami befolyásoló tényezõnek, hisz késõbb valamiért nem tudják tárcsázni a Destiny-t az Icarus bázisról sem.
Nem tudom melyik energiaforrásról beszélsz, ami nekem hirtelen beugrik az az Arcturus-projekt, de annál a kísérleteket egy másik bolygón folytatták az Õsök, ráadásul annyira bonyorult és kiszámíthatatlan volt, hogy még õk is felhagytak vele.
Nem tudom, hogy Atlantisz kifogja-e jelezni a hajó helyzetét, hisz lehet, hogy azzal a rég elfeledett tervvel már egyáltalán nem foglalkoztak, ráadásul jóval régebbi hajóról van szó, bár nem lehetetlen.
Egyébként elvileg, azért mennek a Destinyre, mert
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Dr. Rush az õs technológiák megszállotja és nem akarja kihagyni a kínálkozó lehetõséget, így a Föld helyett a hajót tárcsázza.

"Még két dolog érdekelne: hogy mûködik a kapuépítés és telepítés, mennyi idõt vesz igénybe egy kapu építése, stb. A második, pedig, hogy a csapat az Õsök küldetését viszik majd tovább, és tovább hintik a civilizáció magvait, vagy SG-1 feelinget adva a hajót használva központi parancsnokságként az ismerkedésre és diplomáciai ..."

1. Fogalmam sincs. Erre várni kell, lehet minimum az 1.évad végefeléig. Szerintem lehet, hogy a telepítõhajók, képesek nyersanyagokat felkutatni és kitermelni, majd új kapukat építve telepíti azokat. De ez tényleg csak tipp.
2. Amennyire én tudom az expedíció célja a már kialakult idegen kultúrak felfedezése és a velük való kapcsolat felvétel lett volna. Szóval az utóbbi, azaz a földi expedíció idegen lényekkel veszi fel a kapcsolatot. Egy biztos: nem lesznek emberi civilizációk, hisz Õsök arrafelé még nem jártak. Joseph Mallozzi elmondása szerint törekednek arra, hogy csak számítógépes animációt használjanak, azaz valódi idegen lények legyenek benne, akik nem fognak rejtélyes módon a galaxis távoli szegletein angolul beszélni. Ezért kicsit agódok, mert ennek a normális kivitelezéséhez több pénz kell. Félek, hogy a BSG-hez hasnonló "visszafogott" bolygófelszíni harcok lesznek csak. Épp ezen okokból nem vagyok biztos abban, hogy az elején csatlakozni fog hozzájuk egy idegen.
Fabio Capello
"Igen, asszem elmondták, hogy csak az Icarus bázison találtak olyan energiaforrást, amivel tárcsázni tudták a hajót. Szerintem az is egy lehetõség, hogy a 9.ékzár segítségéve lehet olyan kapukat tárcsázni, amiknek a helye változhat, ám így mégis lehet tárcsázni."

Ez már csak azért is kétséges, mert ugye az utolsó szimbólum a kiindulási pont, az elõtte levõ összes pedig koordinációs pont, ezekhez viszonyítva találja meg a kapu a helyes bolygót. Ha kilenc ékzárral helyváltoztató kapukat lehetne tárcsázni, az azt jelentené, hogy sose lenne állandó címe a Destinynek, mindig a helytõl függõen változna - így kérdésessé válik az, hogy hogyan tudják melyik a helyes cím. Ezen túl, emlékezz, a földi kapuval sem lehetett tárcsázni addig, amíg be nem szinkronizálták a bolygók aktuális állásával a régi programot 😊

Kövezzetek meg, de nekem akkoris az a tippem, hogy most hogy Atlantis a Földön van, az ottani adatbázisból nyerik ki a szükséges infókat, mint tudjuk, ott dolgoztak egy újfajta energiaforráson, talán ez lesz a kulcs, illetve Atlantison ugyebár fel van jegyezve minden hajó neve, és pillanatnyi helyzete a helyzetjelzõk segítségével. Az, hogy a Destinyre jutnak, lehet egy olyan kísérlet, mint anno Atlantis volt, de mivel új energiaforrás, ezért zûrök lépnek fel, és ezáltal ragadnak a hajón.

Még két dolog érdekelne: hogy mûködik a kapuépítés és telepítés, mennyi idõt vesz igénybe egy kapu építése, stb. A második, pedig, hogy a csapat az Õsök küldetését viszik majd tovább, és tovább hintik a civilizáció magvait, vagy SG-1 feelinget adva a hajót használva központi parancsnokságként az ismerkedésre és diplomáciai terjeszkedésre építenek majd rá? Amit biztosra mondok: A pilotban megismerkedünk egy néppel, ahonnan egy hû ember fog csatlakozni a csapathoz 😄

Joseph Mallozzi egy blogbejegyzés során többes számban beszélt a kaputelepítõ hajóról, szóval úgy tûnik, hogy több is lesz belõle.

Igen, asszem elmondták, hogy csak az Icarus bázison találtak olyan energiaforrást, amivel tárcsázni tudták a hajót. Szerintem az is egy lehetõség, hogy a 9.ékzár segítségéve lehet olyan kapukat tárcsázni, amiknek a helye változhat, ám így mégis lehet tárcsázni. Persze ez nem magyarázza, hogy mi lesz akkor olyan nehéz a Földnek, hogy újra tárcsázzák a Destiny-t.
Ráadásul az Õsöknek mégis haza kellett volna valahogy jutniuk, ha más lehetõség nincs rá(pl. elromlik a hajó). Persze ehhez nagy energia kell, de azért magát a 9 ékzáras tárcsázás lehetõségét nem lett volna túl bölcs dolog kihagyni.
Meg mint már mondtam, az expedíció szimbólumának nagyon is megfelel.
Ügye 2 hajó lesz, és ha jól emlékszem az egyik mozog folyamatosan és pakolja le a kapukat. Nem tudom melyik hajü melyik, de gondolom nem a kapurakóra mennek hanem a civilre. De gondolom mind2 hasonló energiával megy.

Fabio Capello
nos a drónok mindenféleképpen a lidércek elleni ütközet során jöttek létre, erre mintha még utalás is akadna SGA-ban

Bár nem ismerjük a kilencedik ékzár jelentõségét, de abban biztos vagyok, hogy még több energiát igényel majd a tárcsázása mint a nyolcadik ékzáré, így ebbõl a szempontból sem túl bölcs ötlet a gyakori alkalmazása. Ugyanakkor valahogy erõsen motoszkál bennem az érzés, hogy a kilencedik zár valamilyen mentõfunkcióval bír, amolyan utolsó menedék, amit csak õk ismernek és csak kilenc ékzárral lehet oda eljutni

Fabio Capello
feltételezzük hogy inaktív volt a hajó (már csak azért is, mert ha mozog, akkor ugyebár nem lehetne tárcsázni). Ez esetben Atlantishoz hasonlóan max 3 zpm-re van szükség (inkább kevesebbre, elvégre, itt nem kell több tonnányi óceánt kinn tartani) 😊

A Destiny-n levõ felszerelésekrõl még nem sokat tudni. Biztos, hogy Drone nem lesz, én szerintem ZPM se, de nem tudom biztosan. Az atlantiszihoz hasonló szék se lesz szerintem benne. A leírtak szerint mikor az expedíció megérkezik a hajó elég féligmûködõ állapotba lesz(pl. az oxigén-ellátó rendszer se fog mûködni).
Egy biztos: lesz a hajón egy KINO nevû szerkezet, amely a MALP õs megfelelõje. Lesznek még "ûrsiklók"(nem Pocsolyaugró). De már alig várom, hogy kiderüljön, milyen arzenálja is van a Destiny-nek és, hogy csatába keveredjen egy idegen hajóval.

Attól, hogy legtöbször nem kell tárcsázniuk a 9.ékzárat, idõnként még lehet rá szükség. Alapból nem egyértelmû, hogy a 9.ékzár, hogy funkcionál: a nagyon nagy távolságokhoz van rá szükség? Esetleg bizonyos speciális kapuk elérésére(elsõsorban vagy csak egyedül a Destiny)?
De ha ezeket nem vesszük figyelembe, a 9 ékzár akkor is olyan szimbólum, amely az expedíciót jól szimbolizálja, hisz nem tudunk más dologról, amihez 9 ékzár kellene.
Ennyi ideig szerintem 1, de akár 5 zpm se tudná ellátni a feladatot.

UI:
2. Valószínûleg azért ilyenek a szimbólumok, mert a hajó több Galaxisba is ellátogat majd, ezért inkább valami egyetemes jelölést találtak ki, mintsem csillagképes jelölést.
Fabio Capello
ez nem építési stílus, ez minimalista dizájn, látszik hogy arra mentek rá, hogy jól mûködjön, nem arra, hogy kényelmes legyen 😄

Viszont érdekelne, hogy van e a Destinyn fegyver (esetleg-netalántán egy szék?), pajzsok, illetve miféle energiaforrást használ? (ugyebár elég jelentõs energiát igénylõ feladata volt - talán egy zpm volt a forrás - volt már zpm?)

szerk: a 9 ágú csillagos összehasonlításod jó, de ne feledd, egy baleset miatt jutnak el a Destinyre az ikarusról, valahogy nem hiszem, hogy a Destinyrõl való tárcsázáshoz is kilenc ékzárra van szükség - ha megáll, és beszinkronizálják az adott galaxisban lévõ kapukat, hét ékzár is elég.

Viszont nagyon örülnék, ha befûznék atlantist is, poén lenne ha a destinyrõl tárcsáznák Atlantist 😄

Nos röviden válaszolnék:
1. A Destiny Atlantisznál több ezer évvel régebbi, szóval érhetõen kopottabb is(lehet alapból nem volt még olyan fejlett ötvözete az Õsöknek, mint Atlantisznál)
2. Talán tényleg, a korábbiaknál kicsit szûkebb helyen helyezték el a szimbólumokat, de nem sokkal, inkább csak kicsit a kapu közepe felé tolták el õket és ez egyébként sem zavaró szerintem. Meg szerintem a szimbólumok is elég jók lettek.
3. Ahogy már mondtam az 1.-ben, több ezer évvel régebbi konstrukció. Már korábban is meglehetett figyelni, hogy több fajta építészeti stílusok volt az Õsöknek a több tízezer év alatt. Ezt a hajót elvileg a Tejútrendszeri civilizációjuk csúcsán építették az Õsök. Ez olyan mintha 200 évet visszamennél az idõben a Földön. Elég mások voltak az épületek. Ehhez hozzá jönnek a technológiai különbségek is, szóval ne is várjunk Drone-okat.
4. Igen úgy tûnik ez lesz a meghatározó szimbólum a hajón(9 ágú csillag -> 9 ékzár), majd valaki hátha lefordítja a szöveget.
Ez az oldal még megy? Mert nekem csak 1 kép van hogy Stay tuned. Levették volna?

Fabio Capello
Nos akkor, kritizálás és tetszéskifejtés:

1. Ahhoz képest hogy az SGA-ban milyen jó állapotban volt (mmint kinézetileg) az Aurora és az Orion, ez a hajó nekem eléggé kopottas, látszik hogy messze van attól ahogy egykoron kinézhetett

2. Most hogy rá lehet nézni közelebbrõl a csillagkapura, úgy néz ki, a lehetõ legminimálisabb helyre szorították be a szimbólumokat, ráadásul az elõzõ részekhez képest kicsit elnagyoltak, nem figyeltek oda a részletekre, a többség csak egy vonalt alkot, vagy valami ívet. Ugyanakkor hasonlít az Atlantis-féle szimbólumokra, ugyanaz a "led" technológia van benne.

szerk: most így nagyon közelrõl nézve pontok és vonalak alkotják, és ezek kombinációja adja a szimbólumot. Attól függetlenül még mindig elnagyolt 😄

3. A konzolok teljesen megváltoztak, nyoma sincs a kristályoknak, helyette mindenhol ez a "körben a csillag" alakzat a nyerõ, hát nagyon kíváncsi leszek, hogy akarják használni ezeket. Gyanítom, ez még Atlantisnál is jóval régebbi konstrukció lehet.

4. Az ajtók mindegyikén a kör-csillag alakzaton megfigyelhetõ egy õs szöveg. Érdekelne mit jelent... Erõsen gyanús nekem, hogy a csillagot tekergetni kell majd 😄

Az MGM fellõte a Stargate Universe honlapját. Érdemes megnézni: karakter infók, interjúk, sõt még hajó körüli túra is. Utóbbihoz szükség van a Silverlight nevû progira, ami gyorsan letölthetõ. Eddig a folyosó és a kaputerem tekinthetõ meg.

Stargate Universe MGM weboldal
Ha jól tudom mobilokhoz adták ki ezt a háttérképet, amin részletesebben látszik a kapuszoba:
igazad van, tényleg mozog a kapu is. ja és szerintem is túl nagyok az ékzárak a kapu méretéhez képest. De nem akarom elszólni magam, majd ha kijött az elsõ rész mondok róla bõvebb véleményt is. Ritkán ítélek pár másodperces promokból.

Fabio Capello
Õszintén, nekem nem tetszenek az új ékzárak, túl nagyok lettek, ahhoz képest hogy az SGU kapuja vékony és íveltebb mint az elõzõek

Amikor egy pillanatra feltûnik közelebrõl is a kapu, ott úgy látszik, hogy a kapu mozog és nem csak ledek.
ja ja ..ledekkel rakták körbe és sztem azok mozogank nem a gapu forok.

öregharcsa
csak telerakták ledekkel..😊)))
egyébként már nagyon várom..biztos qwa jó lesz mint mindegyik...

http://pspfilez.extra.hu/

Nagyon fasza..jó lesz ez nagyon. Új fajta Csillagkapu...tetszik

Fabio Capello
érdekes lesz... de egy pillanatra mintha felbukkantak volna az atlantisból ismert jó öreg Õsök-féle építészeti technika

A SyFy kiadott egy újabb elõzetest az SGU-ról, ami szerintem az eddigi legjobb is egyben.

Stargate Universe Trailer(SyFy oldal)

Jó hír, hogy jobban kivehetõ a kapu méghozzá tárcsázás közben!!!<#taps> Úgy tûnik, hogy az egész kapu forog! De ezt inkább nézétek meg a saját szemetekkel.

Már alig várom!!
Narxis
Köszönjük!

MerlinW
Banner frissítve, új bannert pedig az elsõ epizód után kaptok😊

[merlinw.org]

Fabio Capello
2008. november 6-a óta a Lost címû sorozat csapatával forgat, a képernyõn Amy szerepében 2009 eleje óta látható

(by Wiki)

A Lostban õ ki volt?
Narxis
Jól néz ki!<#finom><#eljen>

Fabio Capello
Reiko Aylesworth (24, Lost) tuti vendégszereplõje lesz az SGU sorozatnak

A Sci-fi kiadott egy újabb elõzetest az SGU-ról.

A trailerben elhangzik a szereplõk véleménye és néhány eddig nem látott jelenet-helyszín is feltûnik.(pl. White Sands)

A videó elérhetõ:
A Sci-Fi Channel weboldalán
valamint a
YouTube-on
Annyicsak, hogy mostmár a dátum október.
Andr0
hát igen végül is a bannerben az a kib§szot nagy kiírás hogy "2009 nyarán vagy õszén" az nem feltûnõ.

Armin & Ayu fan

sok kérdezés elõtt olvasd végig a fórumot...máris nem lesz egy kérdésed se.