4805
StarGate Universe (TV)
  • Andr0
    Hát egy ideig nem lesz benne Akció...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    igen ezt én is olvastam...de akkor vmi gáz van mert annak a hajónak sokkal gyorsabbnak kéne lennie...
  • nyirog
    szerintem kb 10. részig még a készleteiket fogják feltölteni, aztán amjd utána lesznek jók a részek.
    Anno olvastam h nem sokára lesz egy rész amelyikben majd kapcsolatba lépnek a másik ősök által épített hajóval ami a destiny előtt jár és a kapukat rakja le a bolygókra, na szerintem az már jó rész lesz

• Shiwo
    igen, láttam a címeket, ezért is írtam, hogy "de már úgysem ússzuk meg"

a tisztességének valóban kissé ellent mond az, hogy a kommunikációs köveket felhasználta a saját érdekében, egy elég elkeseredett utolsó próbálkozásképp arra, hogy kibéküljön a feleségével, de hát senki sem tökéletes.. mondjuk gyanítom a kövek felhasználása szigorúan kötött a titoktartás érdekében, nem engedhetik meg boldog-bolgodtalannak, hogy egy más fickó bőrében hazaállítson elköszönni (meg a meglátogatott egyénnek is elég furcsa és nehezen felfogható a dolog), és neki is csak a rangja miatt engedélyezték..arról meg nem tudunk még, hogy a kövek hányszor használhatóak, lemerülnek-e idővel, vagy két használat között kell-e időnek eltelnie..
  • [NST]Cifu
    ...ebben a tisztesség és igazságosság midenképpen szerepel...

Ennek ellentmond, hogy a kommunikációs köveket gond nélkül felhasználta azért, hogy a feleségével beszéljen...

most a kaja/pia szerzése ne legyen már akkora gond,

Október 30.: Water
    November 6.: Earth

Hát ha lesznek is pörgősebb epizódok, nem mostanában... :)
  • Micsu
    köszönjük majd értesítjük :D
  • Shiwo
    a legutóbbi rész kapcsán..azért a szereplők jelleméről leszűrhettünk pár dolgot..

Young - valszeg van egy saját erkölcsi kódexe, amihez tartja magát..ebben a tisztesség és igazságosság midenképpen szerepel...emberileg megbecsülendő, hogy hajlandó lett volna magát szó nélkül feláldozni (bár már a beszorult zsilipes-témánál is láthattuk ezt..persze mint mindenkinek, neki is vannak gyenge pontjai, ilyen, hogy nem vállalja a felelősségét annak, hogy eldöntse, ki megy és ki marad..gyanítom ennek is a tisztesség-érzetéhez lehet köze, ő maga is megmondta, szinte semmit nem tud a többiekről, milyen alapon ítélkezzen hát fölöttük, hogy ki érdemes az életre..az hogy kinek miről van papírja, még nem jelenti azt, hogy meg is érdemli az életet..lásd például Eli, aki jó matematikus és feltalálja magát, de valszeg nincs komolyabb papírja, a sulit is abbahagyta..míg monduk a HR-es csajnak (a leszbigyanúsnak) lehet van valami pszichos vagy szociális végzettsége, mégis kikellene vágni a hajóról

Wray - az előbb említett csajszi..gyáva, ki félti rongy életét, bármit megtenne az életben maradásért (tán még "szaporodna" is) és lehet össze is pisilte magát a megkönnyebbüléstől, mikor kisorsolták a nevét.. szerintem az egyik legutálatosabb karakter a sorozatban

Chloe - a másik elítélendő szereplő...nem hülye, rájött hogy valszeg nem ő kerül a hajóra alapból, de attól még egy cafka, aki ahhoz bújik, aki épp kéznél van..Eli-t elég szemét módon kihasználja, barátként gondolhat rá, csak azt nem veszi észre, hogy ez a "barátkozása" Eli számára többet jelent

Rush - megkeseredett zseni, aki elveszthette családját, már csak a munkájának, rögeszméjének él, és sz@rik minden másra..sőt, tán még élvezi is, hogy utálják..elég kétarcú karakter, kit lehet utálni vagy kedvelni..de tán még így is megbecsülendő, hogy lemondott az élet esélyéről..valószínűleg sejtése volt róla, hogy a hajó napenergiával működik, de úgy érezhette, hogy teljesen felesleges lenne a hajó utasait hiú reményekkel kecsegtetni, sőt, ha túlélik, egy kis leckéztetésnek is felfogható a dolog..bár az tán még őt is meglephette, hogy a hajó ilyen módon merít energiát (szó szerint) a napból

Greer - érdekes figura, ki eléggé antiszociális lehet, csak a katonai rend tarja úgy ahogy pórázon...ha nem lenne ilyen, valószínűleg ő lenne az egyik legideálisabb katona..nem tököl, ha cselekedni kell, és lefogadja akár a halált is..sőt, a maga elmeborult módján még örömét is lelte volna egy ilyen halálban, tán ezért is fogadta el zokszó nélkül a halál lehetőségét

Scott - kissé naív katona, kit könnyű a f@rkánál fogva vezetni..próbál megfelelni a rá rótt feladatoknak több-kevesebb sikerrel..

Eli - emberileg megbecsülhető, kedvelhető figura, csak pont ő az, akit klisének érzek a "főbb" szereplők közül...a tipikus nem túl megnyerő külsejű (kissé testes), de érző szívű kocka-lúzer, akit a csajok megbecsülnek mint barátot, de valahogy sose jön neki össze egy komoly barátnő..meghalni ő sem akar hisz fiatal még, de elfogadja a sorsot..érzelmeit humorral próbálja palástolni, s még a halál torkában is viccelődéssel próbálja elűzni saját és mások félelmeit

TJ-ről olyan sok mindent nem tudtunk meg ebben a részben..

nekem ez a meglátásom a karakterekről, a sorozat eddig valamennyire kiszámítható...ez valakinek jó, valakinek nem, szerintem lehetne kicsit szövevényesebb, bár az SG sose volt annyira nyakatekert, mint egy-két másik sorozat..annyiba tényleg meglepő volt, hogy belemerült a hajó a napba..mondjuk a fene se érti, hogy ezt miért így valósították meg az ősök, mennyivel egyszerűbb lett volna csak közel elmenni hozzá, akkor nincs benne akkora kockázat..hogy most az atlantisz nem tudott ilyen ? lehet tud, csak nem jöttek rá...meg ott nem sok értelme lett volna, hisz elvileg az ősök tényleg készíthettek maguknak ZPM-eket (míg a destiny készítésekor még lehet nem is léteztek ZPM-ek)

de lassan tényleg fel kellene pörgetniük a sorozatot, most a kaja/pia szerzése ne legyen már akkora gond, lehet nem kellene rá el fecsérelni egy teljes részt..de már úgysem ússzuk meg, a részek le lettek forgatva, max 1-2 apróságon tudnak változtatni utólag..

nekem tán annyiban szerencsém van, mint nézőnek, hogy a BGS-t nem láttam, így nem hasonlítgatom állandóan össze azzal a sorozattal..
  • Julius Caesar
    Oks, köszi. Bár azért lehetnek 15-nél sztem még lehetnek gondok. Meg az s emindegy milyen arányban oszalank el a nemek.
  • jugen
    Már várom, hogy az Elsődleges Irányelv mikor kerül elő...
  • Sir Quno Jedi
    Kis populációkat a kívülről, idegenek által behurcolt betegségek tudják nagyon megtizedelni, de erre itt nem kell számítani szerencsére. :DDD

Lényeg, hogy aki beteg, azt elkülöníteni igen gyorsan, illetve a populációt megosztani idővel területileg/helyileg is. A távolság sok mindet kivéd és idővel lehet "kereskedni", keresztbeházasodni stb.-stb.

A hangyáék is így tesznek, időnként új bolyokat alkotnak, mert így mint faj, sokkal életképesebbek.
  • semmikozod
    Én úgy emlékszem 100 körül van az a mennyiség, ami biztositja a fennmaradást. Szerintem 15 szerencsével még beleférhet. Persze igy nem kivánságműsor a dugás.
  • Sir Quno Jedi
    Lényeg hogy NE vigyenek semmiképpen se majmokat, mert akkor igaza lesz Elinek! :D
  • Sir Quno Jedi
    Háak állítólag egy (azaz egy pár) genetikai ősre vezethető vissza az egész mai populáció (no nem Ádámra és Évára) és kis csoport is létrehozhat elvileg hosszú távon egészséges populációt.
  • haxoror
    Ahhoz hogy biztosan ne legyen belterjesség min 10000 kell de amikor a polinézek benépesítették Oceániát ált egy-két kenu ment csak az új szigetekre szal a 15 is elég, lennének problémák de nem vészes (a mai 6,5 milliárd embert vissza lehet vezetni egyetlen párra, na igen)
  • Sir Quno Jedi
    Jah, mer ott a scifi-ből a sci-t megette a cica. :D
  • Andr0
    óóó hát ott Sepörd az ránézett a lidérc panelre és megmentete a világot a bravóros repülésével:D
  • Sir Quno Jedi
    A csigakapu az ilyen, minden idegen technológiát azonnal kennek-vágnak. (pláne az Atlantisban). :DDD
  • Andr0
    ez a hatósugárban 3 kapu ez szerintem kicsit más technológián alapszik mint maga a kapurendszer... szerintem úgy lehet ezt érteni, hogy ugye az ősők felfedezés céljából építették a hajót és úgy elég necces felfedezni ha kidobja a tárcsázó az összes címet a galaxisban.. inkább több helyen megáll a hajó és akkor csak az adott térségben lévőket dobja ki. így átláthatóbb az egész... legalábbis nekem.
  • Banderas1990
    Nem kötekedeésből, csak egy két dolog:
    "Na meg az se nagyon tetszett, hogy anno 3kapu volt tárcsázási távolságra, amikor ezelőtt a galaxison belüli híváshoz nem kellett extra energia, most akkor 3kapu van az egész galaxisban? :O"

Hát némi energia kell, amit korábban a tárcsázó szolgáltatott. Ráadásul ez a kapu prototípus(Joseph Mallozzi szerint+Rush szerint-->KINO-s webepizódok), így hatósugara korlátozottabb és lehet több energiát igényel.

Max az, hogy Scott pilóta létére nem fogta fel egyből, miért kel la bolygó felé menni, na ott megszavaztam neki egy fejbeverést :)

Igen pilóta, de nem igazán űrre kiképzett. Az 1x04-ben elhangzik, hogy F-302-est is még csak szimulátoron vezetett. Monndjuk az érdekes, hogy ehhez képest jól el vezetett egy idegen űrhajót, bár ezt a Csillagkapuban már megszokhattuk.
  • Andr0
    hígan írsz bazz:D Lopod mástól a centiket:D
  • solikka11
    Na hogy én is írjak már véleményt:

Egyre jobban bejönnek a részek. Sokkal életszerűbb mint az eddigi SG sorozatok mert itt nem az van hogy minden Ős vagy egyéb techonlógiát egyből használnak és mindent megoldanak pillanatok alatt, hanem tényleg megszenvednek vele. Arra számítottam, hogy a naphoz energiáért mennek, de hogy bele is mennek, na azt nem gondoltam volna, de tetszett :)

A karaktereket meg egyre jobban kedvelem, bár young olyan érdektelen számomra de a többiek érdekesek.
  • Julius Caesar
    Tudom hülye kérdés, de mennyi a minimális ember létszám (nő és férfi külön külön) ami hosszú távon létrehoz közösséget. 15 nem szűk még a vérfertőzéshez?
  • haxoror
    ÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!

Na figyelj, ha leküldesz 15 embert egy bolygóra és a bolygó lakhatatlan akkor tökmindegy hogyan döntöttél mert mindenki azonnal meghal

DE

ha a bolygó történetesen lakhatónak bizonyul akkor

1.
    sorsoltál 15 random embert akik egy hónapon belül meghalnak = ÉRTELMETLEN döntés

2.
    Kiválogatsz 15 rátermett embert akik TÚLÉLNEK, idő kérdése és kefélni kezdenek aminek az eredménye egy raklap gyerek = kezdődik a kolónia

Ha sorsolsz akkor 15 ember kap plusz egy hónapot
    vs.
    ha válogatsz akkor 15 ember kap egy teljes életet, új esélyt, családot meg mindent.
  • Borg
    Mit gondolsz miért vetkőzött a csaj benne?:)
  • sandor8206
    amúgy kíváncsi vagyok az e heti nézettségi adatokra, mert múlt héten már elég s*ar volt, ha lemegy 2 millió alá eléggé kínos lenne
  • [NST]Cifu
    Ja, kihalt volna, de itt nem az emberiségről van szó! Néhány ember, egy űrhajón! Mellesleg ilyesmi a valóságban még sosem történt, szóval kicsit nevetséges már ez az egész okoskodás.

Légy olyan kedves, és kicsikét tanulmányozd a történelmet, mielőtt ilyesmik kijelentésére vetemedsz. Hallottál például a Holland Kelet-Indiai Társaság hajótöröttjeiről? A jelek szerint nem. 1629 és 1727 között legalább négy Holland vitorlás hajó szenvedett hajótörést Ausztrália nyugati partjainál (történelem szakosok most felkiálthatnak, hogy ekkor még nem is fedezték fel Ausztráliát...). A túlélők igencsak kalandos sorsra jutottak, harc a túlélésért, árulás, lázadás, önjelölt zsarnokok, sajátos uralmi rendszerben (a lentiekhez: például a lázadók csak pár nőt kíméltek meg, gyakorlatilag szexrabszolgaságba taszították őket) és van pár kérdőjel van történetükkel kapcsolatosan ma is.

Itt egy jó kis oldal ebben a témában.
    Egy másik oldal a Batavia-val kapcsolatban.
    Batavia @ Wikipedia

És ez csak egy példa a számtalanból a történelem folyamán (például vannak olyan történész nézetek, melyek szerint egyes Észak-Amerikai 'őslakosok' valójában Viking hajózok leszármazottai. Feltehetően hasonló háttér (új területek felfedezésére indultak, de hajótörés vagy hasonló okok miatt partra az új föld egyben az új otthonuk is lett).
  • semmikozod
    Az butaság volt, ez viszont unalmas. Mindenki döntse el maga-maga melyik a jobb.

#1411: Értsd már meg, hogy nem az emberiség fenntartása a léééééényeg! :) Ez egy butaság. Az ember természetétől fogva közösségi lény, megvan? Namost mivel közösségi lény, szüksége van emberi kapcsolatokra a túléléshez. Megvan? Namost hogy lehet emberi kapcsolatokat létrehozni? Elmennek egy bolygóra vegetálni abból nem lesz ember kapcsolat, begolyóznak. Értem már? :)

#1412: Nekem speciel nem, jobb szeretem a tartalmas szórakozást, de ez nem az. :) Az SG mindig is egy kellemes butuska kis fantasy szórakozás volt scifi elemekkel vegyitve. Namost ez itt scifi elemekkel vegyitett vegyszar... akarommondani telenovella.
  • aricsi
    Hello! Szerintem ez a rész jó volt,az előző na az igen unalmas volt.
  • sandor8206
    nem emlékszek ilyen SG-1 részre, túl sarkítva nézed
    de valami sztori azért csak kéne már
  • DRFlame
    Ha azt mondják, hogy 90 emberből 75 meghal, és a többi kap esélyt a túlélésre. Aztán azt mondják valakinek, hogy ő biztos benne lesz a 75-ben, akkor az bárkit érzékenyen érint.
    Erre én semmiképpen nem mondanám, hogy mennyire hitvány meg gyenge.
  • TDantes
    Jó hát nem mindenki értékeli az emberi kapcsolatokat, bezzeg ha 45 percből 40-et lőnének, az mindjárt tetszene mi?
  • TDantes
    Ja, kihalt volna, de itt nem az emberiségről van szó! Néhány ember, egy űrhajón! Mellesleg ilyesmi a valóságban még sosem történt, szóval kicsit nevetséges már ez az egész okoskodás.

Ezt történt. Ha tetszik nézzed, ha nem meg ne nézd. Részemről téma lezárva. Fölösleges szócséplésnek semmi értelme.
  • r4pt0r
    Mégis jobban várom minden részt, mint valaha bármelyik SGt vártam, de ez én vagyok. Neked nem jön be, ez van. Mindenki mást szeret. :D
  • sandor8206
    nagyon gonosz lehetnék megkérdezném, hogy miről szólt eddig az SGU, mert nem sok mindenről
    Eddig ez egy szappanopera, csak a körítés más
    A sztori része amit 5 rész óta nyögnek kb. a 20%-át tette ki, a maradék 80% meg emberi kapcsolatok
  • shaba23 #1408
    Ha minden ember így gondolkodna, már kihalt volna az emberiség.
    Te a túlélésről beszélsz és közben arra gondolsz, hogy te halsz meg utóljára.
    Igazad van, nem érdemes olyan csapatot összeválogatni, akik kolóniát alapítva esetleg generációkon át élnek egy bolygón, ellenben az mennyire fantasztikus, ha csupa olyan ember van körülötted, akik révén te 90 éves korodig vegetálsz és közben ujjongsz, hogy igen, te egy túlélő vagy...

A fórumok használatáról: A címben sehol nem látom, hogy csak a sorozat istenítői írhatnak ide. Arra szolgál a topik, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket. Történetesen az én véleményem az, hogy nem ezt vártam, ez unalmas, kiszámítható, nem szórakoztat egy csöppet sem. Ettől függetlenül még mindig nézem, bár most már volt olyan, hogy olvastam közben...ez alapján akár azt is írhatnám, hogy bizony eddig ez egy kalap szar. És rohadtul nem szólhat érte senki. Ez a véleményem.
  • r4pt0r
    Engem meg a Carter féle jaj kigondolok valamit megmentem a világot, vagy találunk egy másik szuperfegyvert és jaj de jó, részek untattak. Ez végre másról szól.
  • sandor8206
    "...Nem az a kérdés hogy meghalnak e persze hogy nem. Mint ahogy tudtam hogy a CSK1 se fog soha meghalni, és mindig megmentik a világot. Hanem az a kérdés hogyan fog történni, persze napenergia, azt tudtuk de hogy hogyan azt nem....."
    Húúúúúúúúúú, annyira rátapintottál a lényegre, hogy bes*arás!!! Ez a lényeg az egészben
    Vészhelyzet van, SG-1 csinál valamit, de még te se nagyon tudod, hogy hogy alakul (általában közbe jött mindig valami), de ment a sztori előre
    SGU, könyvet olvasunk a szobában,
    Na kifogadott arra, hogy az űrhajó csinál valamit :-)
    Az már szinte másodlagos, hogy berepült vagy csak kör pályára állt volna
  • haxoror
    Na, végre beláttad hogy te vagy a helikpter?
  • Valezius
    Talán azért, mert volt egy-egy nép, ami elnyomott egy egész galaxist.
  • Micsu
    "Végre itt lenne a lehetőség, hogy ne csak középkori falukat lássunk, ehelyett azt se látunk."

szted a régi sorozatban miért láttál sok középkori falut?
  • r4pt0r
    Nem az a kérdés hogy meghalnak e persze hogy nem. Mint ahogy tudtam hogy a CSK1 se fog soha meghalni, és mindig megmentik a világot. Hanem az a kérdés hogyan fog történni, persze napenergia, azt tudtuk de hogy hogyan azt nem.