StarGate Universe (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elég lenne ha legalább a Word ikont megtalálná. 😄

Montanosz
akkor inkább ne írj, vagy kérd meg a szomszédot)))

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

megprobálom majd
de nem vagyok bene valami jó ,mer elég pocsék vagyok illen téren , helyesitás nem az eröségem
Mondjuk tudnám díjazni, ha tagolnád a mondanivalódat. Tudod, írásjelek, bekezdések... mondatok...
vagyép ha elég nagy sikere lene az universe-nek akor lehe hogy még csinálnak jat csak mondjuk nem is lene szükség uj ékzára hanem a történet visza jöne a föld környékére és a galaxisunkba (az uj megismert fajok idetalálnak és a földi emberek tájékoztatása lene a nagy probléma és az emiat kialakuló konfliktusok a hatalomvgy miatt.
biztos vagy bene hogy minden ékzár megvan hiszen most jönek még csak az uj fajok akik fejletebek meg hasonló szinten vanak mind az ösök voltak a végén + csilagkapu = uj lehetöségek, technologiák =talán egy leszármazott faját is megtalálják ahol már létezik töb lehetöség is mind pl: dimenziós ut amiröl már volt egy rész vagy idöben
vagy az asgardok eredeti faját találják meg ugy mind a pegazusban .
Andr0
hmm életképes elméletek... reméljük kiderül a tuti ebbõl a szériából hiszen a kör bezárult minden ékzár megvan már😊

Armin & Ayu fan

a pegazusba átköltözésük után gond nélkül korszerösitheték az otlévö kapukat azalat a hoszu idö alatt a haljo meg távol volt már akor ahoz hogy utolérjék vagy egyszerüen magárahagyták mer az elcseszet irituszbogaras kisérleteik miat let elég problémájuk a lidércekel idövel.
hogy naqvada lelöhejeket kresen ara kicsi az esély mer azt nagyon ritka meg hogy még ki is termelje finomitsa ... ááá
zpm meg lehet hogy volt csak ép valami kezdetleges változata mer amikor még a földön voltak akor is volt ijenjük legalábis az É- is sarki kapunál amit találtak .

a kapurendszer álandóan frisült idöröl idör de hogy a távolabi galaxisokban is frisüljön ahoz már idö kell (idö kel ahoz hogy körbeérjen a jel ,ha egyáltalán volt rá eséjük hogy egyáltalán a pegazust elérje a jel a mi galaxisunkból amihez nem kicsi teljesitmény kell mer kapukon keresztül féregjárat nyitásával nem mehetett a galaxisok között)
vagy ép azal a tudat csaeélö kö technologiához hasonlóan oldoták meg.
azér gyártja az 1g -s kapukat mer ara van meg a lehetöségi mivalhogy ara van tervezve (mind egy gyártósor ceruzahagyezö gépsor nem tud procikat készitani hiába akarnák)
Andr0
hátde még pegazusban 'ottvoltak a szeren' és akkor már fullextrás kapujuk volt...

Armin & Ayu fan

Mert mire érdemben foglalkoztak volna vele már felemelkedtek. Ezért volt üres a Destiny, senki nem használta.

Andr0
hát nyílván más technológiával nyernek energiát(ami valszeg ki fog derülni) pl kihasználják hogy mozgó 'tárgy' nem úgy mint a város so talán napkollektorok vagy vmi ilyesmi. Itt szerintemmég nem létezett 'ZMP korszak' 😊 de ki tudja majd kiderül másik meg hogy kapuhajó nos ugye a kapu naquadah-ból készül so lehet hogy beprogramozták lelõhely kutatásra is a kapukészítõt.

Nekem van egy furcsa dolog az egészben. ugye tudjuk hogy a kapuk fejlõdtek és assziszem volt is egy SG rész mikor a kapu szoftvere frisült vagy vmi ilyesmi... Akkor miért nem frissítették a Kapukészítõ hajó adatbázisát?? merthogy ugye még 'mindig' a 1g-s kapukat nyomatja... so ezt nemvágesz. erre nem gondoltak az õsõk? vagy mi?

Armin & Ayu fan

Visszatérõ szereplõ

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Köv részben is benne lesz.

REAL MADRID

gErIbÁ
egy kérdés David Telford(Lou Diamond Phillips) is állandó szereplõ lesz csak mert mintha õ egy vadászgéppel felszált volna a Hammondra ,és a bannerbe meg itt van?

Aki másnak vermet ás, annak izomláza lesz!

meg ara leszek kiváncsi hogy millen enezgiaforása lehet a hajónak hogy enyi ideig ibirta ekora sérülésekel me a töbi (atlantis 3 ZPM el birta ki az oceán nyomását) de a hajó régebi , fejletleneb , álandó pajzsal ment álandóan és mások támadását is ki kellet birnia

emelet az elöte haladó kapu telepitõ hajon honan volt elég nyersanyag enyi kapuk épitéséhez ha egyáltalán még üzemel mer az is elöfordulhat a késöbi évadokban ,hogy utolérik ha egyáltalán lesz töb évad a stargat.hu szerint (alacsony nézetség)
ahh
most vette észre (halyot gy már tiszta ) ezt valahogy igy gondoltam csak egy kicsit hiányos lett: ...hajót , igy már tiszta...
jah meg a hajó (halyó) miatt már az x3 TC forumon is szoltak ,de valahogy mindig sikerül elszurnom azóta is
Andr0
de a 2g az nálam még mindig narancssárga bár lehet én vayok maradi... ja és az 1g-s kapu power😄 ez a tuti igazi õstechnológia

Armin & Ayu fan

MerlinW
Az elsõ sor feléig sikerült értelmeznem a hozzászólásodat😊

A "halyo" pedgi dúúúrva😄

[merlinw.org]

Fõleg h Atlantisz ELÕTT készült <#728>
BaliBoy
Nincs arról szó, hogy a ZPM-ek mennyire merültek le. Csak ennyi:
"A város elég nagyot kapott, még a
ZPM-ekkel sem megyünk sehova egy ideig."

Ezt Sheperd mondja a Rononnak. Ebbõl én arra következtetek, hogy a ZPM-ek annyira nem sínylették meg.

Magiszter: Lehet, de én mindenképpen valamilyen másik effektet csináltam volna neki. Nem nagyon van két ugyanolyan fizikai jelenség a világban. Minden eltér egy kicsit a másiktól.

Fabio Capello: Én úgy tudom a vírus már akkor tört ki amikor már felemelkedtek. Mintha még Anubis is cikizné vele Oma-t a 8. évad végén. Már csak azért is mert úgy emlékszem, hogy õk teremtik újra az életet a Tejútrendszerben. Szerintem ahhoz már kellett a felemelkedett állapot.
Sajnos most nincs a közelben az Atlantis legelsõ része, de akinek megvan megnézhetné. Asszem abban benne van, hogy miért mennek el.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

ahh akor igy hogy már a pegazusba költözésük elöt elinditoták a halyot gy már tiszta
de ezek szerint tul nagy ujitásra nem is lehet számitani legalábis az atlantis-i tec-et nem fogják felülmulni max egy picit
Magiszter
Kapuk fejlõdése:
1,) Az egész forgott úgy ahogy van.
2.) Csak a belsõ gyûrû forgott, szép piros lámpák világítanak körben
3.) Nem forog, Digitális LED-es világítással jelzik a szimbólumokat

A 4G-s kapuk meg talán csak puff megnyitják a féregjáratot mindenféle effektek nélkül. <#idiota>

Fabio Capello
A teljes sztori:

Voltak elõször a Földön. Ekkor indult útjára a Destiny. Utána egy járvány (?) tört ki, ami elõl a Pegasus galaxisba menekültek. A pegasusban elhintették az élet magvait, ám balszerencséjükre ezzel megalkották a lidércet. Az utolsó nagy atlantiszi ostromnál visszamentek a Földre, lezárták az atlantiszi kaput, és végül felemelkedtek.

Fabio Capello
téves, épphogy fordítva: a legöregebb kapu a Destinyn van, majd a földi és végül az Atlantisi a legújabb fejlesztés.

vagy egyszerüen csak roszul szürtem le az ösök történetét
Fabio Capello
de akkor sem tartósan, egy konkrét esetre emlékszem amikor tovább volt nyitva a kapu mint pár perc, amikor Weirnek át kellett mennie.

Ugyanakkor! Az atlantis esetében ne feledkezz meg a Midway kapuhídról sem, ahhoz szinte semmi energia nem kell, hiszen csak kapuk, sorba kötve.

ZPM-bõl pedig koránt sincs annyi, hogy Destiny-s hívogatásokra pazarolják, hiszen jelen tudásunk szerint a Lidércek elindultak a Föld felé, így azért nem árt ha ott van egy pár csutkára töltve 😄

üdv
ha jól emlékszem de nem vagyok bene biztos de amikor atlantis elérte a földet mejd megkopogtatta a lidérc halyót utána már alig meradt energiája és az a megoldás maradt hogy leszálnak a földte ...
tehát gyengék már azok a ZPM ek

de lene 1 kérdésem is:
hogy van az hogy az ösök elöször a mi galaxisunk-ban voltak és akor inditoták el a Destiny-t majd mentek át a pegazusba a késöbiekben és a földet pedig elhagyták
és az atlantison kelet volna a legujab kapunak lenie nem a halyon amikor az atlantis volt az utolsó bázisuk mielött szétszorodtak volna.
de a földön mind atlantis on fejletleneb kapu van mind a Destiny-n
Magiszter
Mi van ha a Fény Feletti Sebesség (FFS?)-bõl is úgy lehet kilépni mint a hipertérbõl?

BaliBoy
Egyébként egy kis baki. Az elsõ 10 másodpercben a Destiny a hipertérbõl lép ki. 😊

BaliBoy
Ez nem teljesen igaz. Ugyanis a ZPM csak addig volt probléma amíg egy majdnem teljesen lemerült ZPM-jük volt. Utána már hetente tárcsázták a Földet. (Most néztem újra az Atlantist 😊) Most meg már legalább 3 ZPM-nek kell lennie a Földön.

Ez a fõcím valószínûleg csak a pilotnál van, annak meg megfelelt. Az Atlantisznál se volt a pilotban szokványos fõcím.
Magiszter
Az a 714-re ment volna...

Fabio Capello: Totál egyetértek veled <#eljen>

Fabio Capello
Hja még valami... a fõcím ritka szar lett szvsz... 😄

Magiszter
Érdekes mert pl a 8. ékzárat csak plusz energiával tudták tárcsázni még az SG-1 sorozatban. Akkor logikus lenne valóban hogy a 9. ékzárat meg még annál is több kakaóval lehet csak kipörgetni. Hiába az egy kód, akkor is szerintem kell bele löket hogy egyáltalán elkezdhessék. Fõleg hogy ugye az a hajó már mocskos-messzire jutott, tehát ha már csak a távolságot is nézzük egy ekkora féreglyuknál bizony sok "építõanyag" kellhet.

Fabio Capello
Kicsit figyeljetek oda...

A rész elején Rush többször is elmondja, hogy csak azon a bolygón voltak meg azok a speciális körülmények, aminek segítségével a kilencedik ékzárat be tudták tárcsázni. Ez a speciális körülmény valószínûleg a radioaktív mag sugárzása, vagy valami ilyesmi lehetett, ez is elhangzik, hogy nagyon sokáig keresték a tökéletes helyet.

Az energiát pedig mindig az induló oldalról nyeri a kapu, ezen múlik, hogy egyáltalán létrejön e a féregjárat. Az Atlantisban is egy fél ZPM ráment, hogy kitárcsázzanak, és ráadásul még csak esély sem volt a járatot a szokásos 38 percig fenntartani. Mint emlékezetes, még mûködõ ZPM-ekkel is csak percekig tartották nyitva a féregjáratot a hatalmas energiaigény miatt.

Mindazonáltal: minimálisat tudunk csak a kilencedik ékzárról, leginkább semmit. Mivel az Atlantisban kiderült, hogy a nyolcadik ékzár szolgál egy galaxisok közötti út megtételéhez, simán elképzelhetõ, hogy a kilencedik csak amolyan biztosíték, egyfajta Iris-kód, hogy csak azok tudjanak eljutni oda, akiknek tényleg szükséges.

Összefoglalva: nem tudnak tárcsázni, mert:

1. nincs annyi energia
2. nincsenek meg a speciális körülmények
3. ha lenne is elég energia, mivel minden adat megsemmisült az Icarus megtámadása során, halvány lila gõzük sincsen, hogy mennyi energia szükséges, azzal meddig tudják nyitvatartani a kaput, és egyáltalán elég e az energia egy csapat, vagy akár felszerelés átküldéséhez.

BaliBoy
Jó a kérdés. 😊

BaliBoy
Jah, oké. Csak tényleg elég gyors lett. Olyan mintha nem lenne fade-out. 😊)

Fabio Capello: Okés, én nem tudtam, hogy van ilyen "szabály". De egyébként legyen mindenkinek annyi esze, hogy a részek után valószínûleg arról van szó a topikban. 😊

Encore
Eszembe jutott még valami, amit nem értek. Elvileg a cím tárcsázása nem is energia függõ volt, mondta a dagi srác, hogy nem is fontos hogy a sok energia, csak jónak kell lennie a címnek, mert ez olyasmi, mint valami kód.... Na, ha ez így van, akkor ha kapcsolatba léptek a földdel, miért nem mondták el nekik, hogy ezt a címet tárcsáztuk, tárcsázzátok ti is és legalább tudnának küldeni nekik cuccokat a földrõl.
A részben megemlítik, hogy a hajóra:
kb 80 ember jut el. Ezt Carter ezredes mondja, amikor O'niell-lal beszél.

Egyébként:
durva az Õs kommunikátornak a földi változata, bár szerintem a kövek úgyanúgy Õs eredetûek.
Az epizód címekkel tisztában vagyok, köszönöm, 1-2-nek még a tartalmával is. <#vigyor>

Én úgy értettem, hogy a banner-ben nem lesz-e benne minden héten a következõ epizód neve, mint asszem az SGA fórumában volt. Nem követelõzni akarok, tudom én azokat fejbõl is.
Egyébként én sokkal több embert képzeltem el akik átmenekülnek a kapun, így a sorozat elõtt leírtakból. Mert sztem max 50-75-en lehetnek, és még túlzok is. A hajó meg kívülrõl nézve baromi nagy. Másik meg, miért nem említi vki hogy keressék meg a hidat? 😄

REAL MADRID

Fabio Capello
😄😄😄:😄D

hmm... a lidércek még elõjöhetnek, elvégre a film nélkül kicsit el lett nyesve a sorozat vége - nem tudjuk mi van kedvenc életerõszívó barátainkkal. Amúgy az SG formáját ismerve, sanszosan belebotolhatnak az ori galaxisba, vagy más finomságba 😄😄

Jómagam megint szívesen látnék elfajzott asgard törzseket, akik elleneik halott testén bantu táncot járva nyakláncot fûznek a halott fogaiból 😄😄😄

Tetszik az új banner, gratula!<#eljen>

Egyébként a következõ epizód címe nem lesz kiírva?
Rush karaktere nem egyszerû, biztos titkol még jó pár dolgot. Biztos lesznek az epizódokban olyan pillanatok amikor a karakterek múltjával ismerkedünk meg. Lehet, hogy egy beépített lidércorigoauld 😄

REAL MADRID

Fabio Capello
spoiler olyan információ a részrõl, ami ronthatja valakinek az élményét, ha ez kiderül - általában a cselekmény bizonyos részei, esetleg váratlan fordulatok. Ezeket tesszük a spoiler tagok közé, így csak akkor láthatod, ha a területet kijelölöd - az nem nézi meg aki még nem látta a részt - nem lövik le a poént.

Fabio Capello
Általában magyar felirat+2 nap amíg kötelezõ a spoilerezés 😊

Andr0: pont ez Rush karakterének a lényege, mintha korábban említette volna valaki. Néha kiszámíthatatlan és logikátlan, néha következetes és pontos.

Mindazonáltal baromi szar most egy hetet várni, azok után hogy mostanság csak daráltam a sorozatokat... 😄

Üdv minden kedves forumozonak es SG fan nak 😄.Valaki lenneszives elmagyarazni mi ez a spoiler? 😄

Ez fade in/fade out csak az eltûnés gyorsabb. Nem akartam túl sok framet. De lehet majd kicsit finomítok rajta, túl gyorsnak tûnik 😊

REAL MADRID

Andr0
sry mostnatól bespolierezem😊
so
a köveket valóban young tette el. de én nem értem ezt a Rush karaktert... Semmi logika nincs a tetteiben vagyis inkább a hazugságaiban. Nem értem hogy miért kéne hazduni azt hogy O'Neill õt nevezze ki(gondolom ha ki is nevezte nem említette meg hogy Young él.)meg mért kell hazudni hogy õ teszi el a cuccot miért kell hazudni hogy mi ez a hajó, ha már tudja? annyi iylen dolog van... és ráadásul õ vitte õket oda(monjduk Eli keze is benne volt) és akkro még ilyen szarokkal csak olajat önt a tûzre...

Armin & Ayu fan