4805
StarGate Universe (TV)
  • Banderas1990
    Ez egy kifejezés, gondolom már te is hallotad.(vagy nem?)

A te válaszod olyan volt, mintha azt mondtad volna, hogy én valakinek a fórumon való kérdésére válaszoltam volna.

A másik pedig, hogy már többen is feltették a kérdést, hogy mi a francot csinálnak a földi tudósok(főleg McKay és Carter) és nem feltétlenül csak a kövekkel kapcsolatban.

Szóval te gondold át, amit írtál.
  • Julius Caesar
    De már jóval előtted leírták, hogy mit kell majd várni. Ha azt mondják hogy piros lesz, miért reménykedsz, hogy mégis kék lesz? Aztán amikor kijön, hogy piros lesz fel is háborodsz, hogy nem kék.
  • shaba23 #1600
    leírtam, hogy mit vártam/várok.
  • Julius Caesar
    Na jó, de ha találkoznak megint egy humanoid főellenségel (mint system lords - jaffa, ori meg wraith) akkor az elég uncsi lesz. Szerintem ez a kis tölcséres alien egész ötletes volt, nem az a séma, hogy "nagyon gonoszak, sokan vannak és erősebbek és lerohannak minket". Nekem bejön eddig, bár nem SGA szint, de ez a Water rész ez már hozta azt a szintet szerintem. Kívánom, hogy ennél ne legyenek rosszabbak a részek, mert ez már nézhető kategória.

Megint csak azt tudom mondani: az elején megmondták, hogy ez inkább túlélős sorozat lesz és nagyon el fog térni az eddigi két SG-től. Akkor mit vártál?
  • CharrDen
    Ah 6odik részben végre van valami "technologia" és a féregjáratot is látjuk!!
  • Borg
    Talán olvasd el mit írtál.
  • Totti5
    Én úgy látom hogy egyesek ugyan olyan sorozatot akartak mint az előző SG, legyen egy csapat tökös, mindent túlélú mindent megoldó emberekből és legyőzzék az univerzum legsötéttt teremtményeit, nos ez nem erről szól, és remélem nem is nagyon fog erről szólni. Itt morális döntések, az ott rekedt de nem ott lenni akaró emberekről, belviszályokról és a bizalmatlanságról szól eddig, lehet hogy ez egyeseknek vontatott és ők eksönt akarnak minden részbe, még ha azt mondják hogy nem is. Bár volt azért itt eksön, álltalában az epizód vége fele felpörögnek az események elég korrektül, a többi részében meg az megy ami az első résztől fogva.
  • Banderas1990
    Ki mondta, hogy ez válasz egy kérdésre????
  • Narxis
    Azért nem vonnék párhuzamot az SG:U és a kutyaszarral töltött káposzta között, annyira nem rossz még a kritizálóknak se. De itt a lényeg az, hogy minden ember más, máshogy éli meg, biztos volt olyan aki a 3. rész után már ott hagyta, de szerintem lesz olyan is aki az évad végéig kivár. Amúgy is vannak lemorzsolódók egy sorozatnál, csak itt most hatványozottan érződik mert a keményvonalas SG rajongók is felemelték a szavukat.

Egyébként ami itt megy fikázás az nem annyira durva, sokkal keményebb kritikákat olvastam angol oldalakon illetve a Csillagkapu fórumon. :)
  • TDantes
    Szerintem meg, ez egy úgy van, hogy a töltött káposzta az egyik kedvencem, ám ha kutyaszart csomagolnának be,töltött káposzta néven, azért nem enném meg...éppen azért nem nézném, mert nem akarom azt látni hogy a kedvenc sorozatomat elrontották.
  • Borg
    Válasz egy olyan kérdésre, amit senki sem tett fel...
  • Banderas1990
    UI: A készítők elmondása szerint a következő részben-Earth-választ kaphatunk majd arra, hogy min dologznak a föld tudósai, annak érdekében, hogy visszajutassák az expedíció tagjait.
  • Banderas1990
    Más: bár legyünk őszinték ha mondjuk McKay-t áthoznák a kövekkel ő 2 perc alatt képes lenne feltörni a rendszert felülírni az alap-protokollt mármint hogy automata időre jumpoló a hajó sőt még haza is vinné a bagázst még sötétedés előtt.

Hát mondjuk ebbe nem vagyok teljesen biztos. McKay az atlantisz kori Ős technológia szakértője, de a hajó sokkal régebbi. Azon is elgondolkodtam, hogy McKay-nek azért lehetett valamennyi ismerete az Ős technológiáról még az expedíció indulása előtt, hisz esetleg tanulmányozhatták az antarktiszi helyőrséget, vagy a dakarai fegyvert(minimum az előbbi tartalmaz hasonló rendszereket).

Ráadásul az írók szerintem itt kevésbé akartak néhány másodpercig tartó kopmuteres hackeléseket csinálni. Manapság is vannak nehezen feltörhető rendszerek, ehhez képest az SGA-ban tök idegen tech-eket törtek fel percek alatt.
  • Totti5
    erre gondoltam már én is, hogy simán megtehetnék... azokat a köveket kár volt belekevreni mert emiatt hülyén fest és logikátlan
  • sorrow
    Igen, időre felfedezni majd utolsó pillanatban jump-olni lehetne és biztos fognak is majd, csak ne középkori falvakba, ami lehet hogy nagyon SG-s de szívesen hanyagolnám.

Más: bár legyünk őszinték ha mondjuk McKay-t áthoznák a kövekkel ő 2 perc alatt képes lenne feltörni a rendszert felülírni az alap-protokollt mármint hogy automata időre jumpoló a hajó sőt még haza is vinné a bagázst még sötétedés előtt.
  • haxoror
    -1
  • HUmanHunter
    " kit dugna szívesen.." szerintem Chloe t mindenki :DD
  • sorrow

Tényleg bensőségesen folydogál a cselekmény, én is remélem hogy behúznak valami izgalmi szálat, DE amíg nem képesek uralni a hajót nem mehetnek felfedezni, csak a legszükségesebb dolgok miatt, ez törénik most. Ez szerintem teljesen ésszerű, vagy csak én gondolom így?...
    A lényeg:
    Az alapszituáció erősen köti őket, bár a forgatőkönyvírók megoldhatnák valami huszárvágással, de sajnos még nem céljuk...
  • Narxis
    Nem kell feltétlen belevonni a hajót, átmennek a kapunk kajáért, vízért és egy ellenséges vagy bizalmatlan népbe botlanak akik ott tartják őket.

-megvan az idegen faj
    -megvan az izgalom, a'la Sliders módra ahol szintén időre kellett "kiszabadulniuk", hogy a köv. világba menjenek

Vagy átmennek a kapun és egy elhagyott falura/városra bukkannak, megbetegednek, vagy Kovács közlegényt elragadja valami stb.

Az ilyen részekben is lehet lelkizni, bemutatni a karaktereket azáltal, hogy hogyan reagálnak a szituációra, de ugye itt többségben lenne az akció a drámázással szemben. Szerintem ilyen részek nem lesznek ebben az évadban.
  • Narxis
    Szerintem meg akkor nem szereted igazán, ha csak úgy képes vagy nem nézni. Ez kb. olyan mint a fociban az a szurkoló aki nem aggódik kedvenc csapatáért. Az nem igazi szurkoló.

Persze távol álljon tőlem, hogy megmondjam ki itt az igazi rajongó, de a Heroes-al én is úgy voltam ahogy te. Nem tetszett, nem néztem. Az SG viszont a Star Trek után/mellett a kedvenc "világom".

Mondjuk fura, hogy én magyarázkodom, mert mint írtam is ez a rész számomra tűrhető volt, nem szuper rész, de nem is olyan rossz. Csak próbálok magyarázatot találni erre a kitartó kritizálásra. Véleményem szerint ez áll mögötte, ha nem akkor majd megcáfolnak.
  • TDantes
    Én hat rész után már nem nézném ha ennyire nem tetszik..elég lenne három is.

• shaba23 #1581
    azoknak, akik nem értenek meg minket, akik mást vártak ettől a sorozattól.

NEM KELL MINDIG AKCIÓ!!!!
    NEM KELL MINDIG FEGYVERROPOGÁS!!!!
    NEM KELL MEGHALNIA SENKINEK!!!!

DE KÖNYÖRGÖM TÖRTÉNJEN MÁR VALAMI!!!!

lefutottuk a köröket...mindenkinek megvan, hogy ki szinpatikus, kit utál, kit dugna szívesen...
    De könyörgöm...a sorozat címe csillagkapu, nem Onedin család, szóval lehetne a pofit átdugdosni az eseményhorizonton, találkozni idegen fajokkal (nem homokbavizelő homoktölcsérrel), esetleg, ismétlem esetleg lelőni valakit. Ha valakit az izgat fel, akkor az uccsó 5 perc szóljon arról, hogy összeül a "legénység" és levonják az aznapi tanulságot. Akkor lehet lelkizni, terápiázni... de ahol most tartunk, azt már a második rész végére le kellett volna tudni.

És értsétek meg, hogy most mindenki nevében beszélek, mert az a pár ember akinek ez tetszik nem fogja életben tartani a sorozatot.
    Ennek fényében a tanulság, inkább 5 évnyi izgalom és lőporfüst, mint 1 évad aztán cancel.
  • sandor8206
    ne feledd még csak 6 rész ment el, majd elkezdjük kaszálni a továbbiakban ha nem lesz semmi komoly, még van rá idő :-)
    amúgy amcsiban már elkaszálták 400 ezren hova akarsz többet? :-)
  • sorrow

Talán ! a hajó 20%-át ha felfedezték, szinte semmit nem vezérelnek a mainframe-hez hozzá se szagoltak....ezzel a tempóval a sorozat felére ha nagyrészt tudják majd használni a Destiny fő-rendszereit.

Egyszerűen NEM-igazán találkozhatnak senkivel, hiszen nem tudják megvédeni magukat,ha rosszra fordul a dolog, talán még a rádió se működne ha valaki átszólna hozzájuk ...csak úsznak az árral...

(Bár erre is lehet 1-2 epizódot építeni, mármint ha valaki megtámadja őket akkor erre ők veszettül elkezdik nyomdosni a gombokat a hajó fegyverei felizzanak és láss csodát az enemy ship elmenekül)

A fedélzeten lévő tudósok amatőrök, újoncok kivéve talán Rush-t de ő se egy Carter, nem beszélve Mr. az egész ős-lidérc technika zseni McKay-ről.

Kedvencem Chloe aki állandóan vigasztalásra szorul akárcsak egy szappanoperában, a falu bikája persze mindíg ott terem, hamár úgysincs jobb dolga.

A water rész-nél már volt SG deja vu érzésem...így tovább jó lesz ez...
  • TDantes
    Ez szerintem ostobaság. Én is szeretem az SG-ket. Láttam mindet. Mégis, ha nem tetszene az SG:U nem nézném, ilyen egyszerű. Persze, megnéznék pár részt, látom ez nem jön be, és vége. Nem nézném tovább.
  • Masakari
    ahogy néztem eddig senki nem irta be de az "űrruha" amit felvesznek ugyanaz amit az atlantisban az asgardok viseltek az 5*11-ben,legalábbis ha nagyon nem csal az emlékeztem.(poén,pedig azthittem ez a ruha asgard közben meg nemis:D)
  • Narxis
    Szerintem azért mert imádják az SG-t és abban reménykednek, hogy lesz jobb rész, túl lesznek a "ismerjük ki a hajót" részen és felpörögnek az események, itt nem harcra kell csak gondolni, akár megismernek új fajokat is vagy valami izgalmas rejtély kezd kibontakozni. Az eredeti sorozatban se volt sok harc az elején, nem ropogtak a fegyverek mindig, de új népekkel találkoztak vagy volt olyan rész, hogy a bázissal történt valami stb.

Ez SG, egy franchise, nem egy jött-ment sorozat amit most dobtak össze egy íróasztal mögött. Ezért emésztik meg nehezen azok a nézők akik az első film óta nézik az SG-t és úgymond rajongók.
  • MrSpock
    Neked jobban bejött,és tényleg én nem is vitatkozom ezzel.Én sem szeretem ha csak akcióból áll minden. Azzal sincs bajom,hogy picit más lassabb,csak valahogy úgy összeségében kevés,minden szempontból.
    De lehet majd ha itt jókat olvasok akkor évad végén ledarálom,még nemtudom,csak azt,hogy nem várom hétről-hétre és motiváció nélküli az hogy megtekintsem.Nincs az az érzés,hogy mikor lesz már a következő:-(
  • Totti5
    Nézz csötörtök éjszaka Atlantist a tévé kettőn, 2 óra akció, másnap megnéztem az SGU napba megyünk, mi lesz velünk részét és azt kell hogy mondjam hogy jobban bejött. Az SG1 és az SGA inkább popcorn film mint az SGU, ez nem olyan, ezért is kár olyanoknak nézni akik mást vártak, de ugytünik itt nem lesz ebben egyetértés.
  • Julius Caesar
    Jó rész volt, Rreer és Rush sokkal szimpibb lett. Young elég klisés döntést hozott. Eli meg elég vegyes személyiség, kicsit naív világban él, de elmegy. Johansen meg még mindig semmilyen jellegű karakter.
  • Reg5
    A Watert láttad? Igaz nem volt hűdeizgalmas, de sztem az előző 2 részt simán felülmúlta.
  • MrSpock
    De komolyan,elnézést,de van akinek ez tetszik?
    Nem bántani akarok én senkit,mert tudom hogy a BK is bejön sok embernek.
    De azért tényleg kicsit több kellene már egy ekkora volumenű behypeolt sorozattól.
    Bár lehet én vagyok már kicsit öreg ehhez,nemtudom,nemérzem azért magam még nagyon annak.
    És még mielőtt az itteni pár fanatikusan hirdető,és hívő ember megszólna,minek nézem akkor ugyebár:Nemnézem,elkaszáltam végérvényesen,lezárult egy SG-s korszak.
    Ez nemfordult elő még velem sosem,amit elkezdtem nézni katartottam bármenyire mélyrepülés is volt.De mindennek vége lesz egyszer,és nálam kész vége.
    Azért majd elolvasgatom miket fogtok itt írni,de nem szólok bele,mivel ugye nem látom.
    Tisztelettel minden fórumozónak!
  • Orionk
    Szia!

Én pl. azért nézem, mert csillagkapun át utaznak, és azt a részét nagyon megszerettem anno
  • shaba23 #1569
    az előbb írtam le, hogy miért.
  • Reg5
    "Ha az lenne benne 45 percig, hogy mutatnak egy fekete képernyőt, azt is néznétek?Mert SG, meg sci-fi?!"

Az 1. részt talán végignézném :)
  • Julius Caesar
    Szedhetnek felőlem almát, de közben támadjon rájuk 8 ZPM-mel hajtott kaptárhajó, mert ők borsót akartak oda ültetni!
  • TDantes
    Én viszont még mindig nem értem, akinek nem tetszik, mi a büdös francnak nézi? Önkínzás? Vagy mi? Azt hagyjuk már, hogy azért kell nézni, mert SG, vagy mert sc-fi.

Ha az lenne benne 45 percig, hogy mutatnak egy fekete képernyőt, azt is néznétek?Mert SG, meg sci-fi?!

Én is szeretem a sci-fit, de ennek ellenére nem nézek meg olyat ami nekem nem tetszik.
    A szuperhősös filmeket is szerettem, ennek ellenére a Hősök című sorozatot nem nézem, mert nem tetszik. Néztem egy darabig, nem volt jó, nem nézem tovább.

Vagy most néznem kéne, és minden epizód után be menni a topic-jába és elmondani ,hogy ez már megint mekkora szar volt?

Semmi értelmes magyarázat nincs arra amit csináltok, mármint azon kívül hogy ,,magyar mentalitás".
  • semmikozod
    Gyerkőcök, már csak ezen kommentek miatt is érdemes volt megnéznem ezt a részt is. :D
    Viszont tudok mondani egy pozivitvumot a sorozatra, tartja a szinvonalat! :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Megörültem, amikor dugó-hivő barátunk belezuhant a szakadékba, persze tudtam hogy megmenekül, de reménykedtem hogy nem, és akkor már lett volna valami, ami miatt érdekel a következő rész is.
  • shaba23 #1564
    pont így voltam én is, csak én olvastam közben...fura mód nem maradtam le semmiről. Függetlenül attól, hogy minden rész hatalmas csalódás, mindíg megnézem a következőt mert hátha:) reményhal, stb
  • noncsidudi
    Mielőtt bárki megróna , hogy reklámozok, Merlinnel megbeszélve itt a felirat:

1 . évad. 6 . rész