StarGate Universe (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

shaba23
osztom a véleményed. Nekem eddig csalódás, és ha a 4. rész után még arra kell várni, hogy kialakuljon, akkor...nem is tudom...mézek dallast
shaba23
Igen nagyokos, leesett, hogy ez nekem eddig csalódás.
Julius Caesar
Hol is van az a mûsor a hangyák nemi életérõl? <#banplz><#banplz>
Nemtom, sztem jobb, és nem annyira drámaian szar, mint amilyennek sokan beállítják. Lehetne jobb, ez igaz. De rosszabb is.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

MerlinW
Ha nem lövik le addig, majd visszanézek a második évadban😊 Oszt akkor majd megmondjátok, melyik 2 részt érdemes megnézni az elsõbõl😊

A hagyjuk beindulni dologgal kapcsolatban, 13 évnyi tapasztalattal rendelkezõ stáb, nem tudja mitõl döglik a légy? Ugyanmár. Az volt a cél - fiatal karakterek, stb - hogy az mai generációval is megszerettessék. Az lenne a lényeg, hogy megvegye a sorozat az új nézõket, nem az hogy elüldözze a régieket is😄

Discovery-n izgalmasabbak a hangyák nemi életérõl szóló doksik, mint amit ezek a hajón mûvelnek😊

[merlinw.org]

Narxis
Szerintem várjunk 8-10. részig. Akkor fog kialakulni a végleges nézõszám.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

"...pisilni + kajáért..."
kb. volt 4 hosszabb KINO-s rész, Rushon nem tudtam semmit csinálni, õ hamar lerendezte :-)
De ha annyira érdekel
1; ittam egy pohár üdítõt
2; gondolom kellett a hely, kimentem pisilni
3; kirohantam egy kis chipsért
4; paprikás volt a chips, ezért megszomjaztam és ittam megint
DE félreértés ne essék, remélem lesz még több ilyen KINO-s rész, addig se kell leállítanom a filmet, így letudom 40 perc alatt ugyanúgy és elintézhettem a kisebb "dolgaimat"
Szóval sztem tök jó dolog aki kitalálta ezt! Fõleg, hogy "nevesincs" karakterekkel csinálta, tutira ment a srác.
(irónia)
Még a fontos karaktereket meg is nézném, de hát Rush nem egy bõbeszédû, homevideós típus :-P
Andr0
jaja kb vlt vagy 7-8 rés de leeht több😄

Armin & Ayu fan

Julius Caesar
HA minden KINO-s résznél kimentél pisilni akkor menj orvoshoz, mert ott gondok vannak vese tájon <#banplz>

teljesen igazad van és amit leírsz minden szép és jó, csak amit említettél, olyan szánalmasan és nem érdekfeszítõen van tálalva, hogy feszültség gyakorlatilag nulla
Nem az eksönt hiányoljuk, nem kell minden percben csillagcsata, fegyverropogás, de egy minimális feszültséget fent kellene tartani a sorozatnak
jé akkor én se láttam :-) mondjuk én nem tekertem, de a KINO-s részeknél legalább kitudtam menni, pisilni + kajáért, jobb mint a film közbeni reklámok
Annyira de annyira jók voltak :-P
Julius Caesar
Sztem nem lesz rossz, hagyjunk neki idõt beindulni. Már az elején mondták, hogy ez szörvájvör sorozat lesz, sokkal nagyobb hangsúly lesz a túlélésen, mint a harcokon és technológián. Úgy indult, hogy egy lepusztult hajóra érkeznek. Lepusztult, ráfér egy kis gyorstuning. Ha majd kipofozták gondolom lesznek csavarok.

Totti5
"Megnéztem a 4-est. Végigtekertem a felét."

nem nézted😊)

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

én kíváncsi vagyok mit akarnak kihozni ebbõl az egészbõl de az tény hogy a szinészi játék tényleg elég gyér, a másik meg az hogy kb 2 karakter van ami ér valamit az egészben

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Fülüke
A fõzelékfaló mindenit! 😄

De k*rvajó géped van istenem....

MerlinW
Megnéztem a 4-est. Végigtekertem a felét. Nekem ennyi volt. ~13 évnyi SG után kuka 😞

Nem arról van szó, hogy ez a sorozat egyszerûen csak más. Hanem unalmas, fantáziamentes, vontatott, középszerû olykor idegesítõen béna színészi játékkal. Az eddigi ~4óra egy percre sem kötött a képernyõ elé.
Számomra ez a legalja.

További jó szórakozást.

-fav

[merlinw.org]

jugen
Nekem AZOK a tüdõk tûntek fel ebben a részben... 😄

Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb. Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. A pesszimizmus nem éri meg!

Narxis
Ez azért elég nagy túlzás. Inkább csak nem követi a szokásos bevezetõ-bonyodalom-csúcspont-megoldás-lezárás sémát.

Totti5
Neked 40 perc non stop akció kell, nézz rambót, az SGU nem pont errõl szól, ha még nem esett volna le.

shaba23
Hány részt lehet úgy megnézni, hogy közben abban reménykedem, talán most történik valami? pillanatnyilag akkora csalódás a sorozat, hogy még a negatívumokat sincs kedvem leírni róla... pozitívumot még nem találtam.
LasDen
a technika elég fejlett csak nincs az a studió aki annyi pénzt adna rá....és csak ûrcsatával nem lehet eladni egy sorozatot 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Andr0
az én életembõl egy jó kis ürcstás sorozat hiányzik... szrintem már van olyan fejlett a digitális technika hogy élvezhetõ sorozatot lehetne csinálni... utoljára talán a BSG volt ilyen de az sem mindig...

Armin & Ayu fan

Agamemnon69
Jelenleg már annyira immunisak vagyunk, hogy nem, ha ilyen stílusban adják elõ, akkor ez sem elég 😊

Amúgy azért nem érdekfeszítõ, hogy nincs levegõ, nincs energia, mert õket sem érdekli.

Air részek: Nincs levegõ, meghalunk. Ok, akkor meghalunk.
Darkness: Nincs energia, meghalunk. Ok, akkor meghalunk.

Kb ennyi, amennyire a hajón lévõ 70 embert érdekelt a dolog. Nem volt benne összetartás, csapatmunkában dolgozás a megmenekülésért, Rush mint az õrült egyedül pötyög valamit a konzolon aztán ennyi. A 70 emberbõl 65 azt sem tudta, hogy éppen mi zajlik a hajón.

Ettõl még szeretjük a sorozatot, ha ilyen lesz, akkor ilyen lesz. Mindössze kell egy kis idõ, míg átszokik mindenki a korábbi SG-krõl 😊

SWTOR: Vismajor (Jedi Shadow), Renegade guild

Egyre jobban tetszik ez a sorozat. Lázadozó katonacsajsti hamar belopja magát az ember szívébe😉
Viszont kicsit gagyi az utolsó részben(4), hogy nem bírják kitalálni a hajo uticélját és okát. Tipikus Captain Obvious, kicsit fogtam a fejem, hogy bazeeeee nemáááá.

Sir Quno Jedi
Vazeg, fogy az energia, nincs levegõ, elvonási tüneteim vannak, mindjárt mind meghalunk, ti meg azon vitáztok, hogy ki nézze, meg ki mondhat és mirõl véleményt?!?!? 😄DD

Asszem mégiscsak reális az SGU, pont ilyen hülyék, szûklátókörûek, önzõk és szánalmasak az emberek, mint a filmben... 😄DDDD (tisztelet a kivételnek)

Szeressük egymást gyerekek!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Totti5
Az nem elég érdeklfelkeltõ hogy egy ismeretelen hajón, távol a világûrben, elszigetelve a földtõl olyan emberekkel akik a vezetõikben sem bíznak, nem akarnak ott lenni, haza akarnak jutni, egy számukra ellenszenves "õrült" tudóssal akit mindenért okolnak, közben a hajó lepusztul, nincs levegõ, nincs semmi, nincs energia és egyenesen a halálba tartanak? hááát ha az nem érdfeszítõ akkor nem tudom mi az. Az kell hogy élienekkel harcoljanak? majd biztos lesz, de most kisebb nagyobb gondjuk is az lenne hogy azokkal foglalkozzanak... itt most belsõ csatákat kell megvívni. Bizalom, remény, összefogás a túlélésért, ezeket kell elfogadniuk és akkor túlélik talán.

MrSpock
Okés semi gond,persze,hogy nincs harag!:-) Tényleg csak én is úgy leírtam,hogy jó okés,mert alapötlet,stílus amúgy tetszik,mert nem csak ,hogy van egy kapu tárcsázunk és nah majd lesz valami. Érdekes azért ez a hajó dolog(kicsit Voyager feeling,hogyan térünk haza),csak még nehezen barátkozom meg a szereplõkkel,nemtudok egyenlõre szimpatizálni velük,meg hogy mit is akarnak ebbõl kihozni.
Szóval így elsõ pár rész alapján azért még érdekel,csak tényleg úgy érdemben történjen már valami.Nemkell nagyon pörögnie,csak úgy a kíváncsiságot kell fenntartani,hogy mi is lesz a következõ részekben.

Juliusnak:Igen a hasonlatod jó,csak azért reménykedni lehet,hogy jobb lesz.Bár ha az emlitett gyorsétteremlánchoz hasonlítod akkor nemlesz szinvonalemelkedés,végig azt kapjuk.:-)

Go Jeff Go!!!!

Narxis
Ja akkor ok. 😄

Nyugi nem rád gondoltam 😉 <#vigyor>

Nézd meg nyugodtan pl. a Gateworld fórumot. Ott olyan marhaságokat írtak össze, hogy csak na. Azt megérteném, hogy ha valamit nem értenek és rákérdeznének, de nem, hanem inkább fikázzás a sorozatot.
De most inkább hadjuk ez nem az a topic.
Narxis
Hátrább az agarakkal.

Hát figyi, én nem azért írtam, hogy beléd kössek. Most miért van az, ha valaki nem ért egyet a másikkal és azt leírja, akkor egybõl azt vágja le a másik, hogy "menjen már a picsába a topicból". Nekem nem ez volt a célom.
Épp írtam is, hogy megértem, hogy nem mindenkinek jön be ez a stílus mondjuk te legalább megnézted milyen. 1-2 gondolat mellett próbáltam meg érvelni, vagy esetleg 1-2 részletre rávilágítani racionálisan.
Csak tudod egy hozzászólás alapján nehéz volt megállípatni, hogy miként vélekedsz a sorozatról. Mert vannak ugye azok, akik rinyálnak, hogy leállították az Atlantiszt(én se örülök, de legalább van SGU) és elkezdik fikázni az új sorozatot. De olyan hülye érvekkel, hogy pl.: olyan a kameramozgás mint a BSG-ben, nem olyan a hajó építészete, mint Atlantiszé, a képernyõ színe miért zöld, meg olyan dolgokat ír, amirõl lerí, hogy még csak a párbeszédeket se érti.

Szóval bocs ha kicsit indulatos voltam, csak a fent említett "b*rmok", már felhúzták az agyamat.
Remélem nincs harag 😉
pedig a bsg is hasonló hangulatú mint ez csak jóval komolyabb történettel, színészi játékkal, és az nem indult ilyen lagymatagul egybõl kõkeményen odabasztak a miniseriesel 😊

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Agamemnon
Ebben a mondatban benne is volt minden 😄

jó szar rész volt ez is, várom a következõt :-)
Julius Caesar
Nem kell elhúzni. Írja le, hogy nem tetszik, de felesleges ezen lovagolni. Értelmetlen...

Julius Caesar
Szólásszabadság van, de felesleges valamit csinálni, csakhogy fikázhassuk. Ez kb olyan mintha a mekibe járnál, és utánna fikáznád milyen szar a kaja. De legközelebb ugyanúgy ott eszel.

Totti5
Mivel nem néztem BGSt sosem ( nem fogott meg az a pár rész amit igen ) így fogalmam sincs mi az a BGS feeling, de az biztos hogy SG feeling ott van az SGUban is, azt hogy nem olyan mint a SG1 vagy az SGA hát ez cseppet sem von le a film minõségébõl, sõt örülök neki, mert az alap ötlet rettentõen tetszik.

MrSpock
Örülök,hogy neked bejön,ezzel semmi gond sincs.
És megfogadom tanácsod nemjövök ide"flémelni",bár szólásszabadság lenne,de úgylátom itt nemigen van. Bár azért megfogom nézni,annak ellenére,hogy azt tanácsoltad ne nézzem.
Mégegyszer elnézést,hogy egyáltalán betévedtem ide,de úgylátom itt is uralkodik az sg-s hozzáállás aki esetleg más véleményen van az jobb ha elhúz,mégha nem is sértõ szándékkal,csak véleményt mondott.

Cifu:Veled egyetértek,mert én is így vagyok vele,de sajnos ez itt kevés.

Go Jeff Go!!!!

[NST]Cifu
Talán nyissunk egy külön topicot azoknak, akik nézik, és tetszik a sorozat, és külön egyet azoknak, akik nézik a sorozatot, de korántsem teljesen elégedettek vele? Elvégre 'egyértelmû', hogy csak pozitívumot lehet leírni róla, nemdebár? <#fejvakaras>

Elég logikus, hogy ha aboszulte nem jönne be a sorozat, akkor nem nézem én se, és kész. Ha viszont nézhetõ kategóriának elmegy, de nem vagyok vele teljesen megelégedve, akkor meg simán csak maradjak csöndben?

Ha topicrombolás, trollkodás lenne, én lennék az elsõ, aki megszólná a dolgot, de legalábbis szerintem messze nem errõl van itt szó...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Julius Caesar
Semmi gond azzal, hogy nem tetszik. Nézed, és amikor már nem tetszik nem töltöd le. Ennyi. Nekem se tetszik a tv2 meg az m1 teljesítménye, nem is megyek fel fórumra flémelni. Ne nézd, ennyit tanácsolok.

Nekem bejön, hogy realisztikusabb, nem pedig a 45 perces rész 42. percében rodney kitalálja, hogyha két vezetéket felcserélünk, akkor képesek leszünk 6megawattos fegyverrel 70-net lõni.

MrSpock
Egyetértek veled,mert tényleg néhol úgy vágások szóval valahogy furák,kissé szétesik tõle az egész.De majd csak összecsiszolódnak,vagyis remélem.Hiába profik a készítõk,de csak majd menetközben fognak ráérezni a dolgokra.Amúgy technikailag látványilag rendben van.

Go Jeff Go!!!!

Nekem kevésbé a szereplõkkel és a történettel, mindinkább a kamerakezeléssel és a vágásokkal vannak problémáim...

Az elvonási tünetek és Rush rosszulléte pedig szerintem már igencsak kellett...A csillagba pedig szerintem nem fognak belemenni, mert megjelennek a förlingek egy hatalmas enerdzsájzer (prodidzsáj fonetika) elemmel és megmenekül a hajó<#idiota>
MrSpock
Elnézést,hogy nézem a sorozatot,és negatív kritikát mertem véleményezni,ígérem nemfogok többé,nehogy véletlenül bárki lelki világába is beletiporjak.
Csak ez a kezdés eddig messze áll egy igazán jó sorozattól,de persze változhat.
Tudod nem azért szoktam nézni valamit,hogy kínozzam magam vele,hanem várom,hogy színvonalas valamit kapok.De ezentúl majd csak akkor fogok írni,hogyha valami pozitívum fog történni.
És ezzel nem fikázni akarok,meg akkor minek nézed,meg minek jössz ide hozzászólásokat elkerülendõen,én is várom hogy nah akkor tényleg jó legyen! De szerintem ahogy olvasgattam itt nem vagyok egyedül akinek eddig nem 100%-os!

Go Jeff Go!!!!

Telforddal nincs semmi baj, jól látható hogy õ a küldetés mellet van, és bármikor hallgatna Rushra. Erre meg azt látja mindig, hogy valami baj van, és senki nem hallgat R.-ra.

Nekem bejön Telford karaktere, és szerintem még lesznek jó részek ebõl a vitából.

SG-1 ben is szerettem mindig, amikor az oroszokkal, vagy a szenátorral vitáztak. 😄

Julius Caesar
Igen, de ne felejtsd, hogy mondták, ez sokkal inkább valóságos karaktereket mutat be, ergo inkább elképzelhetõ, hogy szét vannak esve, mint pl SG1-ben.

Telforddal nekem nincs bajom, sztem az az eset amikor õ kívülrõl nézi az esetet, és úgy ugye könnyebb okoskodni.

Magiszter
Remélem nem gáz hogy nem raktam spojlit. Elvégre már kint van a felirat réges-régen.

Magiszter
Én is erre gondoltam a végén. Elvégre mikor nem volt levegõjük, puff a hajó megállt egy bolygón ahonnan szereztek. Most nincs energiájuk, puff a hajó gyújt némi naftát a napból. El is képzeltem a jelentetet:
Rush: A nap felé megyünk, mind meghalunk, vááááá!
Young lekever neki egyet: Napenergia, vazzeg, napenergia!!!

Tuti úgy lesz, ahogy mondod 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Legalábbis energia nélkül nem lehet csinálni semmit úgyhogy, vagy elhagyják a hajót, amit kétlek az elõzetes leírások alapján, vagy találnak energiát. Mondjuk a bolygón, ami elég nevetséges lenne, vagy pedig napenergiával töltik föl az akkumulátort. Aminek még lenne is értelme, mert ha az õsök építenek egy hajót, ami rengeteg naprendszerben meg fog állni vizsgálódni, akkor a legkevesebb, hogy raknak rá napelemet, mert bármilyen energiaforrás is van a hajón az elõbb utóbb ki kell merüljön utántöltés nélkül.
Kíváncsi vagyok, hogy éppen mi történik Atlantiszon. Nem feledjük, hogy ez nem sokkal az SGA 5x20 Enemy at the Gate után játszódik. A tervezett SGA DVD film is valszeg ebben az idõben fog játszódni, szóval a karakterek eléggé elfoglaltak lehetnek.
Hát Young és Wray még meg is beszélik valahogy(lásd 1x04 Darkness), de Rush eléggé el van foglalva és szerintem úgy gondolja, hogy nincs ideje és kedve elmagyarázni olyanoknak, akik úgysem értenek hozzá. Idõnként eléggé seggfej, máskor meg racionális.
Fabio Capello
öcsém Rodneyról van szó 😄😄😄 Ha valami új játék van a láthatáron, eldob mindent és szalad játszani 😛 Az életveszélyes szitu meg persze még többet dob nála a latba 😄

Telford meg egy seggfej. Amióta vele cserél testet Young, azóta folyamatosan csak fikáz mindent, sõt mostmár le is akarja váltani Youngot. Miért? És leginkább kire? Nincs senki, aki legalább a léc alját megütné azon a hajón, ráadásul szerintem jól teszi amit tesz, még kicsit össze kell rázni a csapatot, de rendben lesznek.

Camille (IOA) pedig mi a szentséges istennek van? Amennyire be volt harangozvan Ming Na, olyannyira szürke egér a filmben. Könyörgöm, hivatalos IOA képviselõ, az õ dolga lenne egybetartani a civil kontingenst az isten szerelmére.

Végezetül: A legnagyobb probléma, hogy nincs tisztességes vezetõség. Igenis tessék megcsinálni, hogy Young, Rush, Scott, TJ, Wray és Eli összeülnek, megbeszélik a dolgokat, majd közlik a legénységgel a szitut, és hogy mit várnak el, mik a feladatok. Kommunikáció bazeg, kommunikáció!