StarGate Universe (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vajon meghalnak? Annyira izgalmas
Amúgy fogyasztó vagyok miért ne kritizálhatnám a terméket
Amúgy egy darabig nézem, ha nem lesz valami jel, hogy itt várható valami akkor persze nem fogom nézni.
Amúgy leírtam párszor miért gány eddig a sorozat, minek írjam le mégegyszer ezért csak összefoglalom-SZAR
Végre itt lenne a lehetõség, hogy ne csak középkori falukat lássunk, ehelyett azt se látunk.
A többi sorozatban, ha gond volt, akkor csinálták valamit, itt meg ülnek a sötétben, biztos ez is jó, de nekem nem igazán jön be.
Ahogy az se, hogy tényleg mindenki hülye, egyiknek se jut eszébe, amit mindenki tudott elõre. (Napenergia!)
Meg hát az is nyilvánvaló volt, hogy vissza fognak jutni a hajóra, úgyhogy nem is volt a jelenetben semmi feszültség.
Max az, hogy Scott pilóta létére nem fogta fel egybõl, miért kel la bolygó felé menni, na ott megszavaztam neki egy fejbeverést 😊
Na meg az se nagyon tetszett, hogy anno 3kapu volt tárcsázási távolságra, amikor ezelõtt a galaxison belüli híváshoz nem kellett extra energia, most akkor 3kapu van az egész galaxisban? 😮
Egyébként szerintem elég valószínû, hogy 5éven belül a Földön maradottak rájönnek, hogy lehet átjutni hozzájuk. (bár a hajó pusztulása lehet, hogy lehetetlenné tenné a dolgot)
Ezért a kolónia alapítást nem tartom olyan fontosnak, mint a középtávú túlélést. De gondolva a jövõre egy 1:1 körüli nemi arány kívánatos lehet. Szerintem a sorsolás nem volt sokkal rosszabb alternatíva a szelektálásnál, de a bõgéssel sikerült is tönkretenni a jelenetet 😊
Ez is elmond ám valamit.
(és továbbra sem kell nézni ,hogyha szar. Én se nézek egy csomó mindent, ami nem tetszik. Szarozni meg még mindig csak a primitív bunkó emberek szoktak)
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
az a baj, hogy SQJ szavait kifordítjátok, nem az az elsõdleges, hogy fajfenntartás, de igen is rációba kell venni, hogy ne csak faszikat küldjünk már le :-)
Akkor hát mi a helyzet? Young aki egy rossz alkalmatlan parancsnok, egy rossz döntést hozott, és emiatt ,,szar" az egész sorozat. Tehát azért nem jó, mert egy a szerepe szerint rossz döntéseket hozó parancsnok , rossz döntéseket hoz...aha...értem. Ez teljesen logikus.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
2: Ajajajaj...a mi világunk is elpusztulhat, jöhet egy meteor, szóval a nemzetközi ûrállomásra, nemzõképes nõket és férfiakat kell küldeni azonnal! Én jelentkezek is fajt fenntartani.
A busmanok és az eszkimók egyrészt nem nagyon tudták, tudják hogy van jobb élet is, emiatt elmenni sem akartak onnan ahol laktak. Ez egy rettentõen rossz példa.
A logikátok alapján így kellet volna.
Én ezen a kiválasztási dolgon nem akadtam ki, felõlem meghalhat az összes szereplõ, annyira semlegesek, inkább az a furcsa, hogy még csak meg sem említik, hogy esetleg napenergiáért megy a hajó, nem pedig kamikázézik, hanem inkább az írók csinálnak egy óriási feszültséget a végére, hogy Rush tudta vagy nem tudta? Sejtette vagy nem sejtette, hogy ez lesz? Köv. rész se lesz valami komoly, de azért nézem mert 1-2 szereplõben látok fantáziát.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Végül is, hát ezt is jelenteni kell, igaz.
édesanyám 1945-ben született
:-D
teljesen logikus amit SQJ felvetett
lostot te nézed egyáltalán? ha igen, akkor felesleges tovább nézned, teljesen félreértetted
Most is jót vitatkozunk egy képzeletbeli helyzet képzeletbeli megoldásairól! Ezáltal fejlõdünk! (vagy nem...)
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Jaja, azt hitte az össze idióta, hogy most aztán itt a kánaán és majd jól letelepednek, ezért akart mindenki menni szinte. Ha tudták volna hova mennek, tán óvatosabban rajonganak... 😄DD
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Amikor a komp elindult a legénység abban a tudatban volt hogy a hajó DIREKT hozta õket abba a rendszerbe hogy leléphessenek egy ALKALMAS bolygóra, a 3 bolygóból kettõt kizártak így (látatlanban) a harmadik volt ami LAKHATÓ (hiszen EZÉRT hozta õket a hajó õket ide, hogy megmeneküljenek)
2.
Ez nem a mi világunk hanem az SG univerzum ahol igenis REÁLIS esély van arra hogy a Föld elpusztul (meteorit a goa'uldtól, ORI halálsugár stb) tehát elégé motiválva vannak arra hogy új kolóniát hozzanak létre.
Csak gondolj bele a pár száz évvel ezelõtti bushmanok vagy eszkimók mindennapjaiba, szar helyen nagyon szarul éltek, minek strapálták magukat a fajfenntartással ha a mérsékelt égövben úgy is éltek emberek?
Na ugye.
Ha van lehetõség letelepedésre és kolónia alapításra akkor azzal élni kell ÉS ÉL IS az emberiség, ez olyan ööö... "emberi" dolog 😊
egy az egyben át lehet vetíteni egy lakatlan planátra a dolgot és a válasz inkább filózófiai jellegû mint fizikai, DNS-es stb.
Akkor meg? Semmi értelme.
Ez nektek logikus:
Talán lehet élni azon a bolygón. Talán hosszabb távon is. Talán élünk még pár évet. Talán, utódaink is lesznek. Talán, még õk is élnek egy darabig.
Aha...ja..csak pár talán...amúgy semmi gond.
Persze, ha a következõ lenne a helyzet:
100% hogy azon a bolygón lehet élni, hosszú távon is, és hát nincs több ember, õk az utolsó képviselõi a fajnak,
Akkor igazatok lenne. De itt nem ez a helyzet.
Most komolyan. a Lost címû sorozat akkor azért hülyeség mert nem kezdtek el szaporodni, és kolóniát létrehozni, sõt az orvos pasas olyanokat is megmentett akik már nem nemzõképesek.
Opció egy legyen ez a verzió.
Opció kettõ az a tudat, hogy biztosan meghalsz (atomjaid beleépülnek a csillag atomjaiba).
Biztos bennem van a hiba, de valamiért én mindenképpen az elsõ opció mellett döntenék... 😄
Mellesleg a túlélés nem azt jelenti, hogy gépiesen felcsinálom az összes nõt, mert szaporodni kell. A túlélés azt jelenti hogy nem halok meg. Az most nekem miért jó, hogy talán még egy darabig élhetek egy bolygón, és elõtte még utódokat is csinálhatok? Hû de jó életcél...
Nézzük az egész SG univerzumot. Miért van ennyi bolygó benépesítve emberekkel? Nos, bármilyen meglepõ, tippre nagyrészt valami ilyesmi állhat a háttérben...
De tudod igaz is lenne, ha az emberiség csak belõlük állna. De nem! Még rajtuk kívül maradt pár milliárd a Föld bolygón. Így ez a logika, téves!
Ismételni tudom magam. Ezen logika szerint nem élne akkor a Földön kívûl sehol emberi leszármazott a galaxisban...
Akkor ennyi erõvel, csak nõket kellet volna a komppal küldeni, és elõtte mindent megtermékenyíteni, akár mesterségesen. Ez lenne akkor a legjobb ötlet. Hát nem?
Több okból sem, egyfelõl ezzel azt éred el, hogy egyszerre esnek teherbe és ez a szülés és gyereknevelés idejét is egyszerre hozza fel, ami lecsökkenti a túlélési esélyeiket, hiszen csökken a terhelhetõségük, sok erejüket elveszi maga a szülés, és nem tudnak adott esetben élelmet, vizet, levegõt szerezni.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Még ha el is buknak legalább megpróbálták, minden jobb annál mint hogy leüljenek a földre és várják a halált mint valami emos.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Igazatok lenne, ha nem lenne több ember a világon! De nem belõlük áll az emberiség!
Igen, még a leszbikus is (jobb esetben önként) megdugatná magát mert csak így lehet gyereke.
Egy kis olvasni való
Õk is feladhatták volna de szerencsénkre nem tették 😊
A világegyetem túlvégén a túlélõk elsõdleges feladata egy kolónia létrehozása BÁRMI ÁRON, a faj az elsõ. Mindig.
Haza jutni nem juthatnak, a túlélésre is egy kicsivel több esélyük van.
Mellesleg a túlélés nem azt jelenti, hogy gépiesen felcsinálom az összes nõt, mert szaporodni kell. A túlélés azt jelenti hogy nem halok meg. Az most nekem miért jó, hogy talán még egy darabig élhetek egy bolygón, és elõtte még utódokat is csinálhatok? Hû de jó életcél...
De tudod igaz is lenne, ha az emberiség csak belõlük állna. De nem! Még rajtuk kívül maradt pár milliárd a Föld bolygón. Így ez a logika, téves!
Akkor ennyi erõvel, csak nõket kellet volna a komppal küldeni, és elõtte mindent megtermékenyíteni, akár mesterségesen. Ez lenne akkor a legjobb ötlet. Hát nem?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Minek nézem, minek nézem basszus olvasod is amit irok, vagy csak pofázol, mert nem akarod megérteni mit mondok? Scifi õrült vagyok és hiányom van belõle. Tessék ezért nézem. (még)
Mellesleg a stílus maga az ember..most mondjam azt ,hogy aki csak szarozni ,meg faszozni tud az egy khm, nem mondok persze semmit.
Egy másik sorozattal jönnék, az Andromeda-val, és abból a Nietzschean fajjal, akik ugye egy genetikailag tökéletesség formált faj, ahol az egyetlen személyes célod lehet, mégpedig bebizonyítani, hogy a génjeid értékesek, és utódokat létrehozni, hogy értékes génjeid tovább éljenek.
Elsõre marhaságnak tûnik, de ha belegondolsz, az egész evolúció errõl szól. Talán hallottál már a Maslow-piramisról, amelynek a lényege, hogy van egy fontossági sorrend még egy intelektuális lény számára is. Minden egyes szint egy fokkal magasabb társadalmi szintet jelent, de a fontossági sorrend miatt csak akkor lehet feljebb lépni, ha az elõzõ szint biztosítva van. Amíg nincs levegõd, vized, élelmed, addig nem fogsz az önmegvalósításról álmodozni, mert a legfontosabb az, hogy túlélj. Tyr ebbõl a szempontból egy nagyon eltalált karakter, hiszen pont azt mutatta be, hogy a legfontosabb az, hogy túlélj. Teljesen mindegy milyen áron, milyen megaláztatásokat, kínokat kell átélni érte, de ez a legfontosabb dolog.
Ha a világegyetem túloldalán vagy, esélytelenül arra, hogy hazatérj, akkor is a túlélés az elsõdleges dolog, utána az, hogy legyen egy biztos pont, ami köré építkezhetsz, ez lehet egy ház egy élhetõ bolygón, vagy egy ûrhajó akár. Ha ez is megvan akkor jöhet a szocializáció.
Ebben SQJ-val értek egyet, hogy amíg nincsenek meg a feltételei az alapvetõ létszükségletnek, és nincs egy biztos pont az életben, addig az önbecsülésre és önmegvalósításra bizony tenni kell magasról.
Amiben nem értek egyet vele, hogy egy ilyen szituban a túlélést akkor is elõbbre helyezném, mint az attól való undort, hogy egy alig lakható bolygón egy rakás másik szerencsétlennel fogom leélni az életem. A túlélés fontosabb, mint az önbecsülés...
#1350: Mostmár egy személyben több is vagyok vagy mi a fene?
"saját ízlés rávetítése az SG/Scifi társadalomra"
Ezen beszarok. 😄
Nézettség tudod micsoda?
Ha nemzõ képes akkor szülni fog. <#lookaround>#lookaround>
És O'Neill is így tett volna, de mivel sose volt ilyen, nem is fogjuk megtudni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Addig jó amíg gondjaim vannak vele, mert ami nagyon tetszett nekem eddig, azt mind cancelezték, úgyhogy drukkoljatok, hogy bassza a csõröm az SGU még sokáig! 😄DDDD