StarGate Universe (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
ST-ben az tisztelgés volt a régi nagyok elõtt, méghozzá profin (TNG-ben, DS9-ben és VOY-ben is voltak ilyen részek szépecskén. Még mindig jobb, ha régi jó sztorikat dolgoznak fel újra, más szemszögbõl akár, mint ha maguk találnak ki nézhetetlen és érdektelen semmiségeket.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Hát nagyon nem. Legalább féltucat író van kezdetektõl, csak ugye 15 évad folyamatosan kissé lemeríti a kreatív elméket.. Az ST-ben is volt jó néhány újrafeldolgozás korábbi sorozatokból, lásd Enterprise aminél a 3. évad 2. fele hiába volt zseniális, ha a sztorik az elõzõ sorozatokból lettek lenyúlva.

nem az a baj, hogy más hanem, hogy szar :-) a drámai részeket jobban kellene megcsinálni, ne csak úgy random legyenek
valahogy úgy kéne mint pl: most volt a 8. részben amikor Eli és Rush beszélget a KINO-ba, Eli az anyjáról Rush meg tudja a franc mirõl, de jó jelenet volt és tartalmas, a dráma ne az legyen már, hogy szegény cloe 5 percenként nyöszörög valamit
Nem is azzal van a gond, csak sokan már nem állnak meg az építõ jellegû kritikánál hanem már anyáznak, stb. A készítõk meg már az elején leírták hogy más lesz.

Sir Quno Jedi
Igen a 8. évad már a hanyatlás kora volt erõsen...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Jakuza001
Ez az SGU valoban dramai. Olyannyira, hogy a nezonek mar-mar sirni lenne kedve, amikor egy reszt vegigszenved belole.
Pont ez benne a szomoru.

Narxis
Ha jól tudom itt ugyanaz a 2 ember az író a kezdetektõl fogva, Star Treknél az alap ötlet és az elsõ sorozat származott Gene Roddenberry-tõl, már a az elsõ filmeknél kevés beleszólást kapott, késõbb pedig a TNG-vel az alapszabályait, amiket õ fektetett le, szegték meg(pl. asszem volt egy ilyen, hogy a fõszereplõk között nem lehet konfliktus, vagy tartós konfliktus?). Lényeg, hogy a Star Trek azért lett mindig más és újult meg mert sok író dolgozott benne, sõt még a TNG-ben rajongók történeteit/történetét is elkészítették.

Itt is érdemes lenne megfogadni az építõ jellegû kritikákat, nem pedig dühöngeniük twitteren meg ki tudja hol.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Ha nagyon érdekel el tudod olvasni, most nem fogok bemásolni kommenteket. A lényege hogy végre elszakadtak az SGre jellemzõ szupercsapattól/megmentem a világot címû részektõl. Kicsit ember közelibb lett, még ha egyeseknek ez BKhoz hasonlít (nah õk még se Universet se BKt nem láttak - nah nem mintha nézném az utóbbit.) is. 15év után kellet ez már, valaki szerint nem, de annak van 15 évad, legyen elég ennyi.

A Star Trek is sokat változott, noha ott is megtartottak sok agyatlan ötletet az elejétõl a végéig.

Ha valaki jó scifi-t szeretne nézni nézze meg ezt. Az évtized legjobb scifije. 😄
The.Universe.S04E11.Science.Fiction.Science.Fact

#1940: Ezek szerint nem sok drámát nézel... 😄 Aki ezt drámának nevezi, azzal nagy baj van.

Nekem Sheppard nagy kedvencem volt, mintha egy komikbúkból ugrott volna ki.

Azért a hullagyalázás túlzás. Nekem az SG1 8. évada nem jön be. Klasszikus csk, de már nagyon el volt fáradva, a csk1 is alig szerepelt csapatként(pedig a címe SG1 volt). Nade ennyi a korábbiakról.

Én továbbra is nézni fogom az SGU-t, csakúgy mint a Sanctuaryt. Ez a 2 nálam garantálja a szórakozást. Lehet mondani, hogy szar ízlésem van és talán igaz is, de nekem tetszik 😊

öregharcsa
az az igazság hogy én nagyon vártam ezt az új SG sorozatot..gondolom itt mindenki..aztán jött egy aránylag jó indítás (már ott kihagytak olyan lehetõségeket amin csak néztem) de az elsõ felénél kezdett gyanús lenni a dolog hogy valami nem stimmel itt kérem szépen..azért végignéztem..azóta a többi részt is és egyre kevesebb kedvem van hozzá...
fantáziátlan(egy scifiben!!!), elõre kikövetkeztethetõ, humortalan, unalmas katyvasz lett eddig amit csináltak...nagyon szomorú vagyok ez miatt hiszen ez adott reményt arra hogy az SG minõségi részeit itt megpróbálják ûberelni...lehetne..sõt hangoztattak itt mindenféle harcias alieneket , sosem látott technologiákat bolygókat amibõl eddig nem nagyon mutattak semmit...így nehéz lesz fenntartani a rajongók (?) érdeklõdését...ha nem csinálnak gyorsan valami húdebazmeg jó részt akkor az elsõ évad szerintem egyben a befejezõ része évadja lesz ennek...

amit nagyon sajnálnék..hatalmas lehetõségek lennének benne..de nem használják ki sajnos 😞((

azért drukkolok nekik...

http://pspfilez.extra.hu/

Vala volt a legjobb 😊 Végre vitt egy kis színt a karakterek közé.
Totti5
Vala alapból eladta a részeket😊 Micsel és Shepörd meg RDA fiatalkori kivetülése akart lenni...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Szeretem amikor emberek megpróbálják megmagyarázni, hogy miért ne tetszen nekem valami.
Már a legelején közölték, hogy teljesen másra kell számítani mint az eddigiekre. Nem is ért meglepetés.
És nekem bejövõs, mivel szeretem a lassú drámákat, és ezt a fajta szinvilágot. (Na jó, azzal egyetértek, hogy kloé mehetett volna az apjával)
De ha már a koholmányokat emlitették itt többen is, akkor számomra az egész sorozat (SG-1-tõl Atlantison át az SGU-ig) az.
Számomra a film alegjobb és kész.

Gigabyte EP45-DS3, Intel Core 2Duo E7400@2,8GHz, 2x2Gb Kingmax 1066MHz DDRII ZOTAC 9800GT AMP! 512MB, 1x40GB Hitachi SATA2, 1x80GB Samsung SATA2, 1x500GB Samsung SATA2

Totti5
😄😄😄 nem 5el hanem 10el😊 nekem aztán olyan mindegy hogy kinek tetszik vagy nem tetszik, én nézem... igaz nem olyan fanatikusan mint egyes fikagépek hogy azonnal amikor kijön, hanem amikor van rá egy óra és élvezem, aztán hogy más nem az már nem az én dolgom

Star Trek DS9 nekem nem tetszik mégsem sírtam tele a világegyemetem hogy szar minden rész után, mert láttam belõle 3-4et és annyi bõven elég volt, hogy lássam hogy ez nem nekem készült, mert nekem a Star Trek ne legyen ûrbázisos dolog, arra ott volt a Babylon 5.

Nekem nem hiányzik egy n+1. szupercsapatos SG, ezért tudom ezt a sorozatot annak modja szerint hova tenni és élvezni... persze jobb lenne többet foglalkozni a hajóval a mechanikájával, de a készítõk láthatóan mást akartak, mert ez inkább az ott rekedt emberekrõl szól, bár hozzáteszem hogy ez életszerûbb így, de láthatóan sokaknak nem tetszik és a régi SGt akarják látni ebben is.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Magiszter
Kövezz meg, de nekem a Micsel alezredeses, Valás, Ori inváziós részek is tetszettek. Igaz RDA vitte hátán az elõzõ 8 évadot, de könnyû esti szórakozásnak a 9-10. évad is jó volt. Az egyik legjobb rész pl a 200 címet viseli 😊

Sir Quno Jedi
Így van! Csakis az SG1 season 1-8 létezik, minden más koholmány!

Encore
Nem értem, mi a gondod, te személyeskedtél, én pedig közöltem, hogy "örülök" a hozzászólásodnak. Ha nem akarod, hogy lekezelõen bánjanak veled, akkor ne sértegess másokat.
most kezdjük el, hogy nekem tetszik, neked meg nem és ezt hangoztatod mióta?

ugyan már.

Egyébként köszönjük, hogy ilyen lekezelõ vagy.

Egyetértek, bár nekem még az Atlantis is úgy ahogy bejött. Az SG-1 is 8 évados nálam, az utolsó 2 a hullagyalázás.

REAL MADRID

Sir Quno Jedi
Nabzdmeg, én is Csillagkapu rajongónak tartottam magam (betegnek), míg szénné nem untam magam az Atlantison, nadeztán megláttam EZT és vége lett a dolognak. Most is Stargate rajongó vagyok,. de a StarGate az az SG1-gyel kezdõdik és végzõdik is nálam.

Ez az SGU meg valami IZÉke, nevezzük U-nak!

Sajna ez kb. annyira szórakoztató, mint a dzsádzsárbinkszes epizód 1-3. Az sem SztárVársz, ez sem SG. Hullagyalázás.

jugen
Én is kezdek abba a hitbe kerülni lassan, hogy ez egy nagyon kis költségvetésû sorozat...

Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb. Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. A pesszimizmus nem éri meg!

Jakuza001
Az egeewszet, hiszen ok stargate rajongok.
Tehat ami star trek az szamukra fogyaszthato, meg ha szar is 😄
Ja es utana azt mondjak, hogy csunya, de fimon <#eplus2>

Ami talán most a legjobban zavar, hogy ez a sok rookie tudóska sose fog felnõni (nem is tud talán) a feladathoz és nem lesznek képesek uralni a destiny-t.
Vagyis mindíg meg fog maradni az ember-karakterközpontúság és hajó csak mint egy statikus, életben tartó inkubátor kap szerepet.
(A forgatókönyvírók igazán besegíthetnének a csapatnak, már eleget szenvedtek...megérdemelnék.)

Sok az emó manapság, mi ezt nem érthetjük.
[NST]Cifu
Félreértés ne essék, de engem nem az érdekel, hogy van-e olyan, hogy bejön-e, hiszen ízlések és pofonok, ugye...
Engem az érdekel, hogy mit találnak pozitívnak a sorozatban. 😊

A jó sztorit? A pörgõs cselekményt? A jó színészeket? A páratlan látványvilágot? Stb... 😄

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

csillagkapu.hun Totti 5 álreggel védi a sorozatot 😄

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Ha valakinek ez a sorozat a jelenlegi állapotában tetszik, az csak a (sorozatbeli) tapasztalatok hiányával magyarázható. Két normális sorozat közötti szeret-nem szeret kapcsolatot még lehet ízléssel magyarázni, de ilyesmit már nem.

Unatkoztam szóval most néztem meg a 8-as részt és már azt játszottam, hogy keresem azt az apró megmozdulást vagy valamit amit értékelni tudok. Ebben az epizódban találtam egyet, amikor Eli mondja Ruchnak hogy õrült és megfordul, tényleg õrült vagy, na azt a pofát amit vág Rush, félelmetes. 😄
Az értékelésem eddig a legmagasabb az édvadban, 2/10. 😄 (Az eddigi epizódok nem fértek fel egy 10-es skálára.) Azért nem 1 hanem 2, mert kétszer is meghalt a kloé ez már magában ott van a szeren. 😄

Nézd, más az ízlés, lehet hogy te el se tudod képzelni hogy valakinek ez bejön, de hát az inkább a képzelet erõ hiánya. De csillagkapu.hu, persze lehet írni hogy ott csak fanok vannak, de ez nem teljesen így van, ott is van sok "olyan" mint ti. 😄

[NST]Cifu
Erre én is kiváncsi lennék, vajon mi pozitívat lehet találni a sorozatban? 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

máshol? linket

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

LasDen
max ha a syfy fejesei olvasnák...😄 de õk meg úgyis leszarják a hülye kis külföldiek véleményét 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Igazából itt nem is várok semmilyen poz visszajelzést, van az máshol. Igazán azért olvasom itt is mert egyszerûen élvezet nézni ahogy szenvedtek. 😄

hát most mit mondjak egy olyan számra amivel a Syfy második legrosszabb sorozata nézettségileg :-)
Nem rossz? 😄 Ha ezt a forumot olvasnák a készítõk már rég cancelt kapott volna az egész, de szerencsére akinek tetszik nem ide járnak. 😄

nem rossz, nem rossz. ebbõl is látszik, hogy mire van igény, héten jön az újabb Barátok közt 2.0 rész, ha annak újra szarabb lesz a nézettsége akkor a készítõknek el kellene gondolkoznia a továbbiakról
Jakuza001
Biztos hogy neztek is ezt a szart ? Lehet csak bekapcsolva felejtettek a TV-t 😄

Agamemnon69
Ez a rész több nézõt is megérdemelt volna 😊 sebaj, majd a mostani rész mindent visz <#ravasz1><#gonosz2>

SWTOR: Vismajor (Jedi Shadow), Renegade guild

Encore
Köszönjük építõ jellegû hozzászólásod.
Stargate Universe
- 1.802 million viewers
- 1.1/2 HH
- 0.7/2 A18-49

Nocsak, nocsak. Hogy is volt az a visszajövetel? 😄

neked még a szar is ízetlen :|

Encore
Eddig ez volt a legjobb rész, de még ez is csak kettes alát érdemelne. Az elején pár percig hangulatos volt a kinon át közvetített surviver rész, de ennyi. Amit írtam két hete hogy a probléma megoldása csak részben a szereplõk érdeme, a véletlen mindig segít nekik. Most is összeszedtek egy vírust x galaxisban, de y galaxisban épp egy olyan bolygóra mennek le, ahol egy lény mérge gyógyítja azt a vírust... Ez fanatsztikus.
Szintén elszomorít, hogy megint eg olyan sztorit használtak fel, amit már az eredeti széria is elsütött kétszer vagy háromszor nevezetesen az idõutazósdi a napkitöréssel.
Legalább most volt egy kis alien hangulat, bár sokan átverve érezhetik magukat, mert a készítõk beígérték a sorozat indulása elõtt, hogy nem földi kinézetû idegenek lesznek. Ezt úgy mondták, hogy abból arra lehetett következtetni, hogy a plusz egy milla erre fog elmenni és eddig sosem látott fajokkal találkoznak majd. Ehelyett volt egy lebegõ, víz vagy homok lény, meg kis alien szerû valami.
De ha meghallgatják a készítõk a kritikákat akkor a második évadra még lehet ebbõl akrámi, volt már olyan sorozat ami késõbb lett felpörgetve, vagy épp koncepció váltáson esett át...
Fülüke
Amúgy remélem majd egyszer utolérik a kaputelepítõ hajókat, vagy eljutnak rá valahogy. Mekkora király zsírfasza meg minden lenne ahogy bemutatnak, hogy egy kaput, hogyan tesz le a hajó. Bár eltudom képzelni azt is, hogy eljutnak a 2. évad közepén oda, bejutnak a kapuraktár terembe, audiovizuális vetítést is közvetít a hajó ahogyan éppen lerakja, de Chloe elkezd picsogni mert eszébe jutott hogy lehet meghalt otthon a hörcsöge és ezért mindenki az õ parancsát lesi, a kapu telepítés helyet.....

De k*rvajó géped van istenem....

Nem a hajó fedezi fel a világokat. Hanem a rajta lévõ õsök, csakhogy õk már nem jöttek ide.

Dehogynem, már az elején több hajóról beszéltek.

LasDen
nehogy már ekkora probléma legyen, hogy más lett a készítõk végsõ koncepciüja....😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Agamemnon
Illetve mutattak abból bármit is, hogy ez a hajó azért van, hogy tanulmányozza a kapuépítõ hajó után látogatható bolygókat, civilizációkat? A hajó magától csak ugrál, nem küld kinokat át a kapun felfedezgetni...

Agamemnon
Én is úgy tudtam, hogy a kapu építõ hajón lesznek, szó sem volt egy második hajóról, ami csak úgy megy a végtelenbe cél nélkül - az ne legyen már cél, hogy lehet, hogy egyszer majd az Õsök megnézik a hajót...

Hát nem tudom, én még régen amikor olvastam hogy mi lesz a történet, mindig az volt benne hogy nem a kapu hajón lesznek.

Zenszkij
1. Nézem a sorozatot.
2. Igazad van, nem ez rakja le a kapukat, hanem ami ez elõtt jár.
3. Hülyeségeket nem írok, mivel korábban a sorozat beharangozásában úgy fél, 1 éve arra utaltak a készítõk, hogy a szereplõk a kapuépítõ hajón fognak kavarni. Hmm mégse így lett, ennek szólt a fanyar utalásom.
4. Szeretem a sorozatot és nézem is, csak éles váltásnak tartom ezt az erõs romantikus, lelkizõs szálat.
5. Hülye következtetéseket ne vonj le, csak azért mert neked más a véleményed. Ez egy fórum azt ír ide mindenki amit akar, amíg az közízlést nem sért és témába vág.
6. Nem attól teszik függõvé, hogy folytatják-e a sorozatot, hogy mi sg-s sg fanok mit írunk ide a fórumba. Még, ha igaz is az...

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?