StarGate Universe (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
6. nálam

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Addig csak rá veszem magam hogy folytassam, a 4. résztõl.

REAL MADRID

öregharcsa
Következõ rész: április 3.

http://pspfilez.extra.hu/

mikor várható a következõ rész?
elõre is kösz

Dell Latitude E5430; Logitech Z4; Samsung 226BW;

Jakuza001
En mar le se szedem, 6. reszig neztem, de annyira hulladek szinvonalu a sorozat, hogy inkabb nem nezem, mert csak felidegesitenem magam, hogy ezert a keszitoknek hajlandoak fizetni a petakot is.

stargatelost
megéri

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

LasDen
megéri megnézni a 10. részt vagy nem kell sietni vele??? 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

MerlinW
Köszi <#wink>

[merlinw.org]

Encore
Én is gyengének tartom a sorozatot, de tulajdonképpen örülök, hogy berendelték a 2. évadot, mert így még van remény a változásra. A készítõk tudják hogy a többség elégedetlen a mostani iránnyal és hogy csak presztízsbõl kapták meg a megrendelést. Biztos vagyok benne, hogy a készítõk a 2. évadra változtatnak az irányon és csillagkapusabb lesz az egész. Szóval ebbõl még akármi is lehet.

Más: Elvileg valahogy az elszakítottság érzését akarták megjeleníteni, de a kommunikációs kövek miatt ez nem sikerült. Az atlantis elsõ két évadában nem tudták tárcsázni a földet így ott sokkal jobban érzõdött az elszakítottság, mint itt, holott itt kéne hogy jobban érzõdjön ez. Másik galaxis, idegen hajó, oda nemillõ legénység....
Sir Quno Jedi
Kibírjuk. Eddig sem tekergettem bele, mert ÉN kibírom és mindent látni akarok (hamár nézem)! Ezért is nehezményezem a kinozódokat, mert ez kibaszás a nézõvel, semmi más. VAGY legyen olyan rendezõi (vagy kalóz) kiadás, amiben ezek benne vannak a filmben, HD-ben!!!, redesen (nem nagy dolog belevágni).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Count Adyn
gyáá ezt maratonba letolni beletekerés nélkül az respect ha kibirjátok😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Sir Quno Jedi
Én a darkness-t már meg sem néztem, azóta gyûjtöm csak HD-ban, de senkit nem izgat a családban (engem sem). Majd (még)ínségesebb idõkben jó lesz az marathonba!

PiszkosFred
Detto. 5-6. resz korul stop, majd egyszerre amikor nagyon nem volt mit, ment egy kis dara 10-ig.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

[NST]Cifu
Ebben az a szörnyû, hogy bizonyítja, mennyire nézhetettlen sorozatok mennek manapság, hogy még az SG:U-ra is ráfanyalodnak a népek. :Ð

Hozzá kell tenni, hogy valahol az 1x07 után én a magam részérõl már csak félretettem a frissen letöltött részeket, hogy akkor nézzem meg õket, ha már nagyon nincs más. Pedig onnan indult, hogy amint volt egy kis szabadidõm, egybõl õ volt az elsõ...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu

A nézettség nem függ a minõségtõl. Itt is sokan fikázzák de azért mindig megnézik az új részeket 😊

MerlinW
Hol a túróban vannak a kinozodok (hivatalosan)? Kérekszépen linket😊

[merlinw.org]

MerlinW
Inkább, hogy 2 rész volt ami nézhetõ volt😊

[merlinw.org]

Hát, azért a webepizódok között is vannak jók, bár egy része elég unalmas. De ott van pl. amikor a tudósok bekapcsolják a kommunikációs rendszert és azt hiszik, hogy hogy nem hallja õket senki, közbe ki van hangosítva a hajón, vagy amikor vitatkoznak, hogyan is nevezzék az irányítószobát <#vigyor>. Ezeket be kellene tenniük a sorozatba:1. nem mindeki ismeri azt a weboldalt 2. feldobnák vele kicsit a sorozatot.

Egyébként remélem, hogy változtatnak kicsit a sorozaton, mert ugyan számos téren, sokat fejlõdött a Stargate franschise az SGU-val, de sajnos túlzásba vitték a drámát, vagy inkább túlságosan a háttérbe szorították a felfedezést.
Narxis
Kár volt, nem látszik a készítõkön, hogy bármit szeretnének változtatni. Simán állhatna minden rész abból, hogy társasjátékoznak vagy pókereznek miközben a hajó megy a maga útján, kisebb költség viszont a minõség ugyanaz lenne.

Ez a komment mindent visz:

SGU meg 20 epizod? Szerintem emogott idegen osszeeskuves rejlik, azt akarjak, hogy az unalomba haljunk bele.

😄D

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Mmint volt 2 rész aminek szar volt a nézettsége.

Sir Quno Jedi
Na ezek a kinozódok teszik be végképp a kaput. Mégis ki a faszt érdekel olyan filmsorozat, amiben NINCSENEK benne a történtek, hanem neten nézheted butazoid kisfilmekben meg, hogy mégis mi a rák történt! Normálisak ezek?!?!? Fõleg, hogy a film HD-ban megy a kinozódok meg jutyúb SD-ben sem. Mégis nekem kéne belevágni a végsõ részbe a történéseket, avagy béreljek pantomimszínészeket, avagy mi a rohadás van?! Menjenek a K.anyukájukba. (néztem jópár kinozódot és bazi unalmasak, érdektelenek és az amatõr dokumentumfilmes szintet SEM érik el)

Victor1103
A SYFY bizik a sorozatban ezért úgy döntöttek, hogy berendelik a második évadot. Remélem a készítõk ezek után tudják mi lesz a dolguk hogy csuklóból legyen harmadik évad és ne csak azért mert magának a névnek presztizse van a nézettség miatt viszont kiált a kaszáért!

Forrás:
Sorozatjunkie

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Akkor rosszul saccolod 😊

mosoporr
Ez 1 szkifi dráma,akció meg nulla,ha ilyen ütembe halad a sori a 100dik részre saccolom az ûrlények megjelenését,persze csata akkor is csak kb a 200dikra,csak tudnám kik voltak azok akik az elsõ részben támadtak...

MerlinW
Az olyan jelenetek hiányoznak, mint az 1x10 utolsó 10 perce. Abból kéne 40 percnyi epizódonként és jóban is lennénk😊

[merlinw.org]

Zsoltika 007
Neked beragadt a szalag?! Mondtuk hogy nem a lövöldözés hiányzik!!

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Fabio Capello
A kinozódokban láthatod a befejezést.

Montanosz
kár hogy a 8-dik rész olyan se füle, se farka módon ért végett, azért jó lett volna ha mutatják hogy oldották meg a betegség problémáját.

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

lol

Az eddigi SG-k se voltak "unalmas lövöldözõs",abba legalább volt vmi sci-fi...lehet néha hihetetlen helyzetbõl élték túl de legalább lekötötte az embert és csak a végén tûnt fel h már csak 5 perc van hátra a filmbõl.na ennél még nem volt ilyen... és sztem ez itt a baj.inkább néznék az elõzõ SG hez hasonló( lehet h vkinek már unalmas) sorozatot ezzel a környezettel mint ezt...de még bízok benne h kitalálnak vmi amitõl érdekesebb lesz...pl amikor megláttam a hajót a rész végén reménykedtem h kihoznak belõle vmit...

na majd tavasszal megtudjuk😊
[NST]Cifu
Még 1x: az, hogy egy sorozat vagy film izgalmas, nem azt takarja, hogy lövöldözni kell. Én pl. izgalmasnak tartottam Tom Hanks Apollo-13 filmjét is, pedig ott aztán semmi lövöldözés nincs.

Mivel lehetne izgalmassá tenni?

1.: Az elején volt levegõ, majd víz hiány, ezeket a részeket gyorsan letudták, és bár a túlélõk egy része tudós, meg sem próbáltak valamiféle megoldást találni, csak ültek és ziháltak a széndioxiddús légkörben a hajón. Itt is olvasható volt számtalan ötlet (például a sivatagos bolygóra kirakni addig az emberek egy részét), de lehetett volna arra is pár jelent, hogy megpróbálnak szénszûrõt összeeszkábálni például. Magyarul ahelyett, hogy egyhelyben ücsörögnek, csinálnak valamit, próbálnak megoldást, "B" tervet kieszelni.

2.: Adott karaktereknél is lehetett volna mély felelösség-orientált epizódokat csinálni, ahol Young és Camille küzd azért, hogy ki legyen a parancsnok, vagy milyen rendszerben mûködjön a kis közösségük. Itt a BSG-re tudok például utalni, ahol volt pár ilyen rész, és J.E. Olmos mindig brillirozott az ilyen jelenetekben, lehetett érezni a vívódást. Kell mellé egy Tigh féle savanyú ember (Greer is alkalmas, cinikusság megvan), aki reálisan, kõkemény gyakorlatias rendszerezéssel kommentálja ezeket, aféle Sir Quno Jedi stílusban. Camille mellett pedig ott lehet Eli és Chloe, utóbbi esetleg végre megmutathatná, hogy politikai szakon mit oktatnak. A kollégiumi szexórákon kívül. Ha kellõen beleélik magukat, és kellõen jó szöveget kapnak, az ilyen epizódok is nagyszerû feszültségteremtõek lehetnek. Esetleg elfajulva aféle Legyek Ura utalássos jelenetekkel, ha már ilyen tutyimutyi társulatnak sikerült a Destiniry vetõdnie. A vizes rész vízlenyúlós része iszonyú gyenge példa erre, annál azért jobb megoldásokkal is jöhetnének.

3.: A hajó felfedezése normálisan. Van legalább két szkafanderük, megpróbálhatják a sérült hajórészek felfedezését, esetleg kijavítását. Nyomokat találhatnának korábbi látógatókra vonatkozólag.

4.: A 2.-es pont után a hierarchia kiépítésének folyamata jöhet. Itt sajnos megint BSG-s utalást tudok adni, kell egy õrült tudós, mint Baltar. Ja, itt is van egy, Rush, igaz kicsit más jellem, de megteszi. Adjunk a szájába kicsivel mélyebb mondandót, és feküdjünk rá jobban a személyiségére. Baltarban nem csak az volt félelmetes, hogy nagyon jól tudta elõadni magát, hanem a kettõs személyisége is, amelyik hol az árulásának tényével nem tud elszámolni, és képzelt/valós Six cylon-nõjével vitázik. Arról, hogy most mit tegyen, hogy ez vagy az a karakter mit is csinál, illetve mit kellene csinálnia. De várjunk csak, ezt Rush-al is meg lehetne csinálni. Ott van neki Eli. Nem egy Tricia Helfer, de ez jutott, nézzük mit lehet kihozni belõle. Adva van egy szigorúan egoista és csak az idegen technológiáknak és fajoknak élõ tudós, és egy fiatal, bohókás zseni, aki még kissé záptojás. Lehetne nagyszerû párbeszédeket kerekíteni eme két karakter köré, ahol azt elemezhetnék ki, hogy például hogy férközhetnének a szépkhez. Hogy miként lehetne és kellene megoldani ezt vagy azt a hibát. Szembe lehetne állítani Rush könyörtelenségét Eli naivitásával.

5.: A túlélõk hétköznapjaiba is bele lehetne mászni. Akár Lost szerûen, akár teljesen más megközelítésekbõl. Például úgy, hogy szembesülniük kell a túlélõk motiváltságának a kérdésével. Milyen opciók vannak. Hogy oldják meg a nemek és ösztöneik által generált problémákat (gyk.: szexuális vonzalom). Milyen opciók vannak erre. Az egyiket már láttuk, a testedzés. Lehetne nekik munkát találni, lehetne emiatt felhúzott emberekre fókuszálni. Az egymás magánszférájába való beletaposás drámaivá tételére számtalan jó példát láttunk már sorozatokban és filmekben, ezeket most hagy ne soroljam fel. Lehetnek családi viszályok, katonákon belül fegyelmi problémák, viták a vallásról (kialakítani egy új vallást a túlélés érdekében) és a többi.

Így hirtelen legyen ennyi elég. 😊

A végére kellene összeállnia, addig felesleges...
Amúgy meg nem hiszem, hogy az bárkinek is jó lenne, ha minden fõszereplõ kétségbeesetten keresné a túlélési lehetõségeket, nem hinném, hogy a valóságban mindenki kétségbeesne...
Kíváncsi vagyok, Te pl milyen történetet alkotnál akkor ezekkel a szereplõkkel? Na? Nemtom mi mással lehetett volna másabbá és jobbá tenni ezt a sorozatot, mint az elõdjeit.
Amúgy meg nem hiszem, hogy a Lost jobb lenne, azt is húzzák, és hülyeségek történnek benne, nekem pl a 2. évadja tetszett, de a 4., vagy amelyikben idõben is utaznak, na az már nem.

A túlélésért küzdöttek az elején, az pont elég volt rá, nemtom mivel lehetett volna jobban megcsinálni...
Az életükért küzdenek így is, nemtom mit vársz, fetrengjenek a földön az éhségtõl, vagy mi?
Ott van a baj, hogy te elvárod a sorozattól, h ilyen-olyan legyen, pedig egyáltalán NEM ez a lényeg, hanem az elõre megírt sztorivonalat végignézd, és kész. Gondolj bele milyen lenne, ha minden ember magának választaná, hogy mi történjen a sorozatban, a végén már szuperhõsök rakétavetõkkel repkednének a kapukon...
Ha mindig az lenne a lényeg, hogy a nézettség nagy legyen, egy unalmas lövöldözés lenne, halhatatlan szereplõkkel...Néha meg kell próbálni újítani...

Narxis

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

[NST]Cifu
Szerintem lehúzás lenne, ha ebben is annyi akció lenne, mint az Atlantisban pl. Szinte tök ugyanaz a sorozat lenne...

A fene várna akciót egy ilyen alaphelyzettõl. Azt várnám, hogy a túlélõk, akik a világegyetem másik végében dekkolnak egy iszonyatosan öreg és sérült hajón, küzdjenek az életükért, szembesüljenek az alapvetõ túlélési problémákkal, azzal a lehetõséggel, hogy nagy valószínûséggel sose látják viszont a Földet, és hogy ezek ellenére is találjanak motiváló erõt, ami visszatartja õket attól, hogy a fejükön két plusz szellõzõnyílást nyissanak egy pisztolylövedék segedelmével.

Ehhez képest mit kapunk? Young "hazamegy" Telford testében, és meghágja az asszonyt. Telford amúgy is meghágja az asszonyt. Chloe gyorsan kisajátítja a naiv fiatal hadnagyocskát, mivel õ a legjobb képû férfi a túlélõk közül, közben meg Elinek öntögeti ki a lelkét, aki bociszemekkel nézve hallgatja. Ha éppen nincs Chloe ott, akkor meg a KINO-val szórakozik napestig. Rush meg csak magával törõdve ácsorog egy panel elõtt, amelyet elvileg nem tud feltörni sehogy, de azért még elõtte ácsorog, hátha attól jobb lesz. Elnézést, most jut eszembe, az írók még ellõtték az elsõ évad elsõ felében a középszerû Sci-fi sorozatok kötelezõ elemét, az idõutazást.

Drámának eddig annyit kaptunk, hogy Young feleségét Telford testében éppen Telford vagy Young hágja meg, illetve hogy melyik alig szerepelt, és teljesen lényegtelen mellékszereplõ hal meg valahogy, hol éppen átmegy egy elvileg halálos világra egy kapun, hol simán fõbe lövi magát.

Tényleg, annyi mély és átélhetõ dráma van itt, hogy mindjárt megszakad a szívünk minden egyes karakterért egyenként. Hasonlítsuk össze a Lost elsõ évadának elsõ felével. Ott legalább valóban érezni lehetett a túlélõk küzdeni akarását, egy lakatlan(nak hitt) szigeten, itt a Földön sikerült elszigeteltebbnek és drámaimnak mutatni a helyzetüket, mint az SGU milliárdnyi fényévre lévõ csillagkapu-töröttjeinek.

Ilyenkor lenne kiváncsi az ember, hogy egy J.J. Abrams vagy egy J.M. Straczynski mit tudna kihozni egy ilyen alapötletbõl... Mert maga az alapötlet amúgy nagyon jó is lenne, csak a show nem áll össze valahogy...

Count Adyn
Nem az a baj hogy az SGU dráma, hanem hogy drámának nevetséges, viccnek meg szar😄DD

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Sir Quno Jedi
Nekem amúgy érdekes módon még a StarGate Infinity is jobban bejött, pedig az egy ultranyomi rajzfilmsorozat csupán. Abban legalább voltak elgondokodtató és érdekes részek is.

"kötelességnek tartom ezt is végignézni" 😄DDDDDDDDDD

REAL MADRID

Zsoltika 007
Hát szerintem akkora baromságot írtál mint a huzat. Mert ha neked errõl szólt eddig az sg akkor lehet véletlenül másik sorozatot néztél idáig. A universe jelenleg egy meleg nyálverés az eddigi nagyrészt izgalmas és élvezhetõ sorozatokhoz képest. Nem a harcot hiányolják egyébként. Hanem az izgalmat és a misztikumot. Ott vannak egy kiba õs hajón tele relytéjjel. Mindenki várja mit fedeznek fel, mi újat találnak. De nem! Egy elbaszott sorozatot látunk érzelmekkel meg nyálveréssel.
(Amivel semmi baj se lenne ha nem a stargate univerzumban lennénk. És egyébként is volt itt is szerelmi szál meg mentsük meg a szerettünket stb. Mégis meg tudták oldani izgalmasra és érdekesre. )
Komolyan ezzel lehetne reklámozni a hüvelygombás krémet. Sokszor már komolyan várom mikor lesz csapó és jön a csaj hogy: Na a pasik elmentek most beszéljünk a hüvelygombáról!
Ez itt a stargate világ! Adott egy fantasztikus történet nem kis múlttal. Erre gyakorlatilag lesilányítják egy ki kivel hol mikor mi történik pletyka stb szintû szappanoperára. Egyszerûen a Stargate név nem erre van kitalálva! Van 100000 ilyen sorozat.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Amúgy meg ha a sztori így van megírva, az eredeti alkotók írták így meg, akkor nem teljesen mind1, hogy mennyi harc van benne? Ha elkezdtük anno nézni a többi StarGate filmet/sorozatot, kötelességnek tartom ezt is végignézni, hisz a sztori itt folytatódik.
Ha valami ökörséggel folytatódna a sorozat, akkor is meg kellene nézni, hisz a történet ott folytatódik, és bele kell törõdni.

Nem értem, egyesek mit nyavalyognak, hogy ez a sorozat ilyen, meg olyan...
Szerintem lehúzás lenne, ha ebben is annyi akció lenne, mint az Atlantisban pl. Szinte tök ugyanaz a sorozat lenne...
És én speciel ezt jobban nézem, mint az eredeti csillagkapu sorozatot, pedig ott se láttam minden részt, de az annyira kiszámítható volt, és elegem volt már a fáraós Goa'uld-okból, meg abból, hogy 45 perc alatt világokat mentettek meg, és lehetetlen dolgokat csináltak...

Akinek folyamatos akció kell, az nézzen olyan sorozatot, kiváncsi vok, meddig bírja ki, és mennyi idõ alatt unja meg...

Szerintem, a húzónév nem olyan fontos, mint a háttéranyag megfelelõ felhasználása. Ebbõl az alapszituból sokkal jobb sorozatot lehetne csinálni, de itt el lett rontva már az alapkoncepciónál: családi drámát/tinitémát dolgoztak bele...
De most komolyan: ott van egy csapat idegenbe szakadt hazánkfia egy olyan idegen ûrhajón, ami elképzelhetetlen kalandokat ígér - erre fárasztják a nézõt (általában SG fan-t) ezekkel a szappanopera részekkel.

Kandurex
Ott már minden próbálkoztak, ..kurgattatták meg fele John sráccal a terminátor leánykát...sarah akkora ribanc kurva volt, hogy esélytelenül játszotta a szerepét...szóval az SG.U -hoz viszonyítva...ez még egy fazsa sorozat sok akcióval 😄

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Ott is hangoztatták a megnövelt költségvetést, csak a készítõkön kívül ez senkinek nem tûnt fel 😊

Kandurex
"családi drámás Sci-fi-vel jobban meg tudják fogni a nõi nézõket,"

ezzel bepróbálkoztak a terminátornál is...hát sírós volt minden rész...a szánalomtól..😞

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Julius Caesar
Szerintem szar. Kérdés, kérés, óhaj, sóhaj?

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

[NST]Cifu
Nem tudom hol nézed, de ahol én nézem, ott például a Flashforward vagy a V is rendesen beelõzte az SG:U-t, márpedig ott nem lehet a különbséget arra fogni, hogy csak kábelen adják, és nem országos adón...

pedig a letöltések nekem azt jelzik, hogy sokan nézik még az ilyeneket, csak hát nekünk nem adatik meg ilyen csatora... :/
attól még lehet szar mert sokan nézték, birka népet könnyû megvezetni, példát nem mondok mert rengeteg van 😊

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Zsoltika 007
Igazából szerintem a karakterek jók lennének. Meg elmenne az egész ha nem a szereplõk drámája mellé kõrítésnek lenne a sztori, hanem a sztori lenne a központban és a mellett jönnének ki az egyéni történetek. Nem is értem hogy gondolták ezt így.