4805
StarGate Universe (TV)
  • Narxis
    Ez már jó rész volt.
  • Fabio Capello
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hát gyerekek... ez azért kőkemény űbercumi a kiscserkészeknek, maradtak volna a helyünkön :D Jó volt megismerni Greer múltját is, ő is érthetőbb személyiséggé vált ezáltal. Mindenesetre érdekes lesz, hogyan fogják most felvenni őket, nekem két tippem van:

1. jönnek az édenbolygó lakói és elviszik őket
    2. sikerül meghekkelni a rendszert, és visszafordulnak, ám mivel eli otthagyta a képernyőt az idegen hajón, ezért tudni fogják a sáskák merre keressék őket, és jön az attak.

Mindazonáltal, kezdek logikát látni az egészben. Keressük az alieneket de minek, kérdem tisztelettel? :) Amennyire mi tudjuk, az Ősök szórták szét az élet magvait nagyon sok galaxisban, és igen kevés volt csak az eredetileg ott lévő evolúciós faj (mint pl. a sáskák :D). Nem csodálkoznék, ha a Destinynek az is lenne az egyik célja, hogy elszórja az élet magvait a már előre telepített kapuknál, indoklás:

Elől jár a kaputelepítő hajó, kapukat rak be, környezeti dolgokat mér, stb -> ezeket uploadolja a Destinyre. Az ősök pár ezer évvel később a Destinyvel ugyanazt az utat járják, lecsekkolják, van e ott élet még, változott e valami, illetve nem fejlődött e ki egy humanoid faj ezalatt. Ha nem, és megfelelőek a körülmények, akkor manuálisan el lehet szórni a dolgokat, és beindítani a folyamatot.

Egyelőre semmi tény nincs ami ezt cáfolná, a rendszerek 5%-át sem ismerik, és a hajó sincs teljesen felderítve, elképzelhető hogy van egy raktár valahol :)
  • Csak77
    Kurva jó rész volt!
  • Zenszkij
    Az meg kicsoda?
  • Victor1103
    Szerintem jó rész volt mert mindenki arra számított hogy majd 1 másodperccel az ugrás előtt átérek a kapun és mindenki megmenekül de hála Istennek nem így lett. A továbbiakban szerintem nem az lesz hogy megfordítják a hajót, hanem összefutnak majd azzal a Kiva nevű csajjal és ő segít majd nekik visszajutni a hajóra.
  • Bucser
    Nem nyert:)

4-ből 1 megvan. Most már csak úgy találják meg őket ha megfordítják valahogy a hajót
  • r4pt0r
    Ha még erre a részre is azt mondja valaki hogy szar volt, akkor reménytelen, és most fejezze be a sorozat nézését. :P
  • Kövesdi A
    nem hímén hogy csak telefonon segítene rush -nak
    A 15 részben biztos vissza talál , a 4 el csatangolt bárányka a nyájhoz !
  • Kövesdi A
    Ismertetőből
    http://universe.csillagkapu.hu/evad/1
  • Julius Caesar
    Honnan tutod hogy eli a hajón lesz, nem telefonos segítség?
  • Kövesdi A
    arigatou gozaimasu
  • Narxis
    köszönjük
  • Fabio Capello
    extrás tárhelyen volt az meg ugye fizetős lesz, beszéltem a készítővel hogy átrakja :)
  • kBagyula #2790
    Gratula!
  • Narxis
    jeeeeeeeee, grat.

Akkor rakd vissza a bannert, vagy csak nálam van egy nagy fehér téglalap a helyén?:D
  • Fabio Capello
    Megkaptam a házigazda jogot, köszönöm mindenkinek! :)
  • r4pt0r
    Az emléket maga Rush választotta ki, és valószínűleg azért mert ha ki kellet volna szedni akkor nagy eséllyel elvesztette volna ezt az emléket.

Igen nem pont így viselkedett, de már akkor is csak a munkával foglalkozott, szóval az emlék részben tükrözni a valóságot, csak az újra felidézettben már "agresszív" is lett a személyisége.
  • Lysandus
    Ez elhangzik a részben. Azért ezt az emléket választotta, mert megvolt rá az esély, hogy törlődik a memóriájából.
  • Mentol
    Akkor én értettem félre, hogy valójában a KözpontiAgy felhasznált egy emléket, és így könnyebben adaptálódhatott a Userhez?

Ahogy én láttam: Rush anno nem így viselkedett a feleségéve, csak miután újraélte ezt az emléket (és ezáltal tudta, hogy mi fog történni - ergo, felfogta, hogy ez nem a valóság), nem törödőtt semmi mással, csak a feladattal.
    Mondjuk igaza van: minek élje bele magát újra egy ilyen rendkívűl fájdalmas szituba?
  • Fabio Capello
    valahogy nem hiszem... Gondolj bele, nem mindegy ki ül a székben, lehet hogy rossz szándékkal jött, nem hiszem hogy segíteni akarna bárkinek is, hogy feltörjék a rendszert... :)

Én sokkal inkább rush tudatalattijára gyanakszom, elvégre ezt a területet (is) aktiválta a szék, és rengeteg példa van az életben arra, hogy a tudatalatti segítségével oldanak meg bizonyos problémákat. Szimplán csak arról lehet szó, hogy a szék előhozta a rejtett tudást, az álomban szereplő személyek pedig segítettek összekapcsolni azt. Hogy miért?

1. az egyetemi hallgatói voltak a tudatos agy: sokmindent mondtak, de nem lett belőle semmi, egyszerűen túl zavaros volt a sok infó.

2. Amikor a felesége közelében volt, az információs folyamat felgyorsult: nyilvánvaló, hogy valamilyen szinten gyorsabban képes volt feldolgozni az adatokat.

3. Daniel és Gloria végülis együtt vezették rá a megoldásra. A számítógép nem tudhatta, hogy Gloria április 4-én halt meg, nem hatodikán, illetve nagyon kétlem, hogy ennek a megvariálásával akarná rávezetni rusht a megoldásra.
  • Micsu
    akkor tegyük idézőjelbe a feleségét :D
  • Andr0
    amugy gyanítom hogy vagy Daniel, vagy a felesége volt a destiny főszámítógépe szerintem.

@r4pt0r: azt én írtam szerintem.
  • r4pt0r
    Felesége volt, csak mivel álmodta ezért a tudatalatti Rush "aki régen volt" megváltoztatta a történéseket.

Vagy pedig valaki írta lentebb hogy a hajó egy MI és ez vezette a megoldásra, de én maradok az elsőnél.
  • Micsu
    igaz de akkor beleköthetünk abba is hogy akkor az nem is a felesége volt
  • Andr0
    ezt a felesége nem mondta neki, csak az újraélt emlékében.
  • Micsu
    Sztem Eli már nem sok vizet zavart, a felesége is megmondta neki hogy miatta ne büntessen másokat, ez a mondat is erős utalás volt a mostani jellemére, az biztos hogy neki már csak a destiny maradt de uralni ezt sem tudja

ez a rész egyébként elég jó volt
  • Bucser
    Az hogy a feleségét hagyta egyedül meghalni azért, hogy az emberiség szolgálatában új világokat fedezzen fel! közben meg a sok tuskó ember csak arra vágyik, hogy otthagyja a destiny-t mikor számára ez lett az értelem egyetlen értelme.

PLusz kicseszettül irígy egy 25 éves munkanélküli számítógépnyüstölő prodigyre akinek sikerült megoldania azt amit neki éveken át nem, pedig mindent feladott érte.

Őszintén téged ez nem dühítene?
  • Micsu
  • Mentol
    Akik írták, magyarázzák már el nekem - sima akciófilm lovernek - hogy mi derült ki nekik Rush múltjából, ami segít megérteni a bunkóságát!
    Köszi!
  • Andr0
    +1 :D de már írtam korábban is;)
  • Agamemnon
    +1
  • Zenszkij
  • Narxis
    Támogatlak tesó. :D
  • Kövesdi A
    Ha végzet kapuja a dominánsabb , akkor veszi át a helyét
    Mint pl egy tejút rendszeri kapu gyengébb egy Pegazusival szemben !

Amúgy igaz , ha meg van a kód bár meik kaput lehet tárcsázni
    Ha van elég energia ,talán még a földet is :) (bár ahozz nagyon sok energia kéne )
  • Pharaoh
    Ha megvan a kód felesleges visszafordulni. A hajóról is tudják azt a bolygót tárcsázni, miközben egy olyan bolygó körül keringetnek, amin van kapu. Ilyenkor tán átveszi a kapujuk a lenti kapu szerepét, vagy hogy is volt ez az SG1-ben.
  • Fabio Capello
    bizonyos szempontból greer nagy arc, egy másikból pedig mérhetetlen nagy bunkó... érdekes személyiség.

TJ terhessége most érdekes lesz, főleg hogy lassan azért elkezd majd nőni a hasa, nem tudja túl sokáig titokban tartani majd, aztán lesz itt buli ezerrel :D

Rushról pedig jó volt végre megtudni, miért olyan amilyen, nekem régóta bökte a csőröm, hogy mitől lehet ennyire öntelt és arrogáns, mostmár tudjuk. És persze azt is, hogy igencsak féltékeny Elira :)
  • blbogus
    nekem is tetszett a rész, de azért folytatom az sg-1et :P
    nem tom sztem a szereplők sosem lesznek annyira kedveltek mint az előző sorozatoknál.. nekem biztos nem.. egyedül rusht birom, TJ.t meg még egyet ameiknek elfelejtettem a nevét.. ez a greer nekem talán a legellenszenvesebb.. engem vhogy nem hatott meg ez a szegény családban nőttem fel mindenkire haragszom háttér (ahogy rush mondta a sivatagos bolygon).. eli karaktere is egy vicc számomra, a katonák java ugyszintén.. sztem ezt elszurták.. de ez persze az én véleményem, majd még változhat.. talán....
  • Count Adyn
    +1
  • 5w0rdf15h
    +1
  • Monoton
    +1