4805
StarGate Universe (TV)
-
Justil #3163 Már ne is haragudj, de egy "univerzum" hol határozza meg, hogy milyen filmek/játékok/könyvek készülhetnek az adott franchise keretében? A SGU mint olyan, tökéletesen belepasszol az SG univerzumba, és az, hogy nem hasonlít az eddigi két sorozatra ezen a tényen nem változtat.
"hogy 15 évad után az SG rajongók NEM akarnak egy ilyen sorozatot."
te vagy az összes SG rajongó egyszemélyben? vagy arra építesz, hogy itt a fórumban több a negatív vélemény, mint a pozitív? mert mindkettő édeskevés :) -
Justil #3162 Bírom hogy mindenki dobálózik azzal, hogy Young karaktere nem bírt jó döntéseket hozni. Az már senkinek nem tűnik fel, hogy ez talán azért van, mert a valóságban is hasonlóan működne, avagy nem működne a dolog? Az előző 15 évad utópisztikus katonaság-képéhez viszonyítva persze bénáznak, de amúgy teljesen hihető. -
#3161 Az szerintem inkább , 10 pontból 2 pont akar lenni ! -
#3160 10/2? Akkor kurva jó lehetett, kettőből tízet ért el, 500%-osan túlteljesített! ANYÁD! (tíz ketteded!) -
cs3ry #3159 Sziasztok lenne egy kérdésem nem tudjátok, hogy honnan lehetne letölteni Stargate.Universe.S01.Vol.1.720p.Bluray.DTS.x264-DiRTY a magyar feliratokat? A hosszop. csak a legelsö része van fent. -
#3158 Amúgy szerintem is rush a legjobb szereplő , mind közül
Az ő szereplésétől azt várják mint anno RDA szereplésétől , az sg1 ben !
Ami vagy összejön , vagy nem ! -
Lysandus #3157 A leszbikus ribi meg akadékoskodik... -
Lysandus #3156 Így igaz! Ez nem Te + Én klub, ez egy SG sorozat!
Justilnak meg annyit üzenek, hogy:
Nem a színészekkel van a gond! Minden tiszteletem a szereplőgárdáé, de ők csak azokat a karaktereket játsszák el, akiket megírtak nekik. A magyar SG oldalt ha megnézed, ott a bővített casting. Tehát nem csak az, hogy ki játssza az adott szerepet, de az is, hogy az adott karaktereknek melyek a főbb jellemzői.
Nézzük például Matthew Scott hadnagyot: "Tiszt-alapanyag, jól képzett, de zöldfülû és lelkileg nincs felkészülve a vészhelyzetekre. A Destiny-n úgy kerül vezetõi pozícióba, hogy még nem kész a felelõsséget magára vállalni. Meg kell tanulnia, hogy átvegye az irányítást, elnyerje mások tiszteletét, kezelje az ûrhajón rekedt, sokszínû csapatot és emellett mindenkit életben tartson közülük."
Brian J. Smith tökéletesen játssza a zöldfülű és felkészületlen tiszt-alapanyagot, csak a mások tiszteletének megtanulása hiányzik, mert a forgatókönyvírók erre nem adnak lehetőséget. Eddig annyi teret kapott, hogy lelkesen sunázta Chloét, és most már leáll rinyálni Youngnak. Akiből meg egy totál idiótát csináltak, mert vezetőként tényleg nem volt egyetlen jó döntése sem az utolsó három részben.
Pont ez a nyomorult LA támadás tett be egyébként az összes szereplőnek, az évad második felében megindult valamiféle biztató karakterfejlődés - pl Cloé és az archeológia - de itt megint minden visszatért a régi kerékvágásba. Chloé rinyál, Rush összeomlik, Young meg elvesztette a lába alól a talajt. -
#3155 őszintén én nem tom mitől van ebben több lehetőség mint a másik kettőben.. olyan univerzumokon haladnak keresztül ahol nem hintették el a legtöbb lakható bolygón az élet magvait, nem hurcolásztak el embereket v más lényeket mint a goauldok, csak maguktól fejlődhettek ki evolúció során.. persze ez elvileg, még nem tudni lesz e ien csavar.. amíg nem veszik át a hajó felett az irányítást így is marad minden mert csak mennek, kilépnek az FTLből, majd pár óra és mennek is tovább.. a másik kettőben az volt a jó hogy helyhez voltak kötve, akkor kapuztak amikor akartak, atlantis meg még repülni is tudott.. most ha vmit felfedeznek a hajón sokra nem mennek vele.. de vmit majd biztos kitalálnak.. lehetőség mindig van, nem vok sci-fi író, csak nézem, és akkor is csak nézem ha már nem bírom, mert SG.. -
#3154 Szánalmas szar lett ebből az évadból,ez az egész nem szólt semmiről csak a legénység szívatja 1mást,tényleg az az 1rész tetszett mikor csk1 a fedélzeten volt,ez így jövőre nem lesz nézős.
10/2 -
Reg5 #3153 Szerintem nem számítsunk a filmekre se. Pár hónapja olvastam egy SG conos beszámolót ahol azt mondták maguk a színészek, hogy mind2 jegelve lett bizonytalan időre... Készen vannak a forgatókönyvek, de az MGM nem akar belevágni :( -
#3152 Legalább akkor elkészítik a filmeket, azokkal is mi lesz már? Lassan elfelejtjük teljesen az Atlantis-t. -
Reg5 #3151 Azt azért értsük már meg, hogy nem lesz utána másik SG sorozat, legalábbis belátható időn belül nem. -
#3150 Hát... Azért nekem az ősz még mindig a The Clone Wars miatt lesz jó és azt várom. Remélem az jó sok évadot megél. Ez meg... Hát elnézegetem, de ha nem lesz belőle 10 évad túlélem. -
#3149 Ámen, teljesen egyetértek.
Én amúgy valahol a két vélemény között vagyok, de tény, hogy felőlem is kaszálhatnák így a sorozatot, nem érdekelne. Csak azért nézem mert a nevében ott van, hogy a Stargate. -
haxoror #3148 Csak hogy tiszta legyen, az "ez így szar" emberek nélkül még EZT az évadzárót sem kaptuk volna meg így az évad végére (ugye, végig arról volt szó hogy majd CGI lények lesznek mindenhol meg minden, a végére mégis megérkezett a LA a "régi" SG-ből hogy végre történjen is valami, na igen...)
Így hogy lezárult, mi is történt az első évadban?
Miről is szól ez a sorozat?
Egy éven keresztül ment a vergődés és a töketlenkedés, a szereplők elsöprő többsége unszimpatikus és a nézők jó részét (főleg SG fanok) az sem érdekelné ha a stáb fele meghalna egy robbanásban.
Young kéne hogy a központi (ÉS SZIMPATIKUS) figura legyen de rohadtul nem az, csak arra jó hogy egyik epic failt halmozza a másikra, nem is emlékszem mikor volt az utolsó alkalom amikor helyes döntést hozott.
Arra viszont emlékszem hogy Rusht majdnem kinyírta, elbaszta a kaputermes részt, még mindig nem lőtte agyon Camilet és szinte az összes beszélgetése RDA-val azzal végződött hogy az öreg emberesen lebaszta a bénasága miatt.
Greer, Eli, Rush és akár még Scott is ígéretes karakterek lehetnének HA Young és a vietkong kikerülne a sorozatból, amíg azok élnek csak szenvedés az egész.
Ja és Cloe végre békén hagyná Elit az emos szarságaival.
Remélem hogy a második évad elején jó pár "fő" szereplő meghal mert kb ez az egyetlen esély arra hogy a sorozat megéljen egy harmadik évadot is.
Akiknek meg ez tetszik, örülök hogy örültök de figyelembe véve a 15 évadnyi előzményt ami meghatározta az SG univerzumot ez a sorozat elsősorban SG kéne hogy legyen és csak mellékesen Melrose Place, ha az SGU mellett menne egy másik IGAZI SG sorozat is akkor azt nézném és nem ezt, de így, mivel nincs más ezt nézem és ettől várom hogy szórakoztató(!) SG sorozattá váljon, vagy bukjon meg és jöhessen helyette egy nézhető SG sorozat.
Aki meg azt mondja hogy az SG1 szar volt a középkori falu klónokkal de az SGU már sokkal jobb így, hogy hangsúlyt kapott az emberi dráma az nem SG, hanem dráma fan (semmi baj nincs ezzel, respect) amit viszont egy dráma rajongó nem fog (akar?) megérteni az az, hogy 15 évad után az SG rajongók NEM akarnak egy ilyen sorozatot. -
Justil #3147 szerinted szar. mások szerint meg nem. a megoldás igen 1xű: ne nézd. -
#3146 -
Reg5 #3145 És mit akar? -
Borg #3144 Semmi gond nincs azzal, hogy tök más lett. Ezt mindenki meg is érti. A gond csak azzal van, hogy szar. Szarok a színészek, szar a történet, és SZAR (így nagy betűvel) a megvalósítás is. Rengeteg dolgot ki lehetNE hozni ebből a váltásból, de nem teszik meg. Vártuk részről részre, de majdnem mindig pofára kellett esni. Semmi fantázia nincs a dologban, semmi újat nem tudnak felmutatni, semmit ami egy scifi kedvelőt megérintene. Igen sekélyes érzelmi világ kell ahhoz, hogy ebben érzelmileg is bárkit megérintsen akár egy szereplő is... -
Justil #3143 ebben viszont egyetértek, a karakterek/színészek nem annyira tudnak megfogni. Rush kivételével, ő nagy arc :) -
Justil #3142 én sem unatkoztam összességében, mert az ujdonság varázsa azért megvolt, plusz remek színészgárda volt, legalábbis amíg RDA nem öregedett ki, mert azért javarészt ő vitte a hátán az egészet, illetve az SGA-ban David Hewlett kb.
de azért akkor is uncsi volt picit az x+1-edik középkori village, és ha most esetleg újranézném az egész SG-1-et ez hatványozottan kijönne. nekem tetszik az SGU váltása, egyszerűen csak meg kell érteni, hogy ez tök más, mint ami eddig volt. aki a régi feelinget várta/várja, az inkább ne nézze, és kész. szvsz.
-
Csak77 #3141 Gondolom az ilyen "deszar a sorozat" emberkék észre sem veszik, hogy érzelmileg megindítja őket a sorozat, mi? :D Magdi anyust is mindenki utálta a barátok közben, de nyilvánvalóan azért mert remek színész alakította. Idióták. -
Lysandus #3140 Jó a buli! A sorozat iránti hozzáállásomat azt hiszem jellemzi, hogy a 19. részt gyorstekerve néztem végig, a 20-at meg még le sem töltöttem. Meg fogom nézni mit alkottak, de igazából ráér.
Azt mindenki érti, hogy koncepciót akartak váltani, csak igazából ez nem sikerült. Illetve nagyon is sikerült, csak nem igazán jött be. Nekem az a véleményem - így a 20. rész megtekintése előtt -, hogy igazából azt sem bánnám, ha a LA elfoglalná a Destinyt, és ők kavarnának rajta tovább. Sok könnyet nem hullatnék, és még integetnék is nekik, had vigyék. Ez a Kiva, vagy Kira és csapata nem olyan balfék, mint a jelenlegi társaság. Kivétel nélkül mind. Az LA legalább tudja mit akar, mer azok akik most csücsülnek a hajón, erről fogalmuk nincs.
Komolyan mondom: a jelenlegi karakterek közül nincs olyan, aki maradandó nyomot hagyott bennem. Pedig még én örömködtem a 13.-14. rész környékén, hogy végre valami alakul... -
#3139 Én egy szavammal sem utaltam ara , hogy szar lett volna , vagy hogy utáltam kólával és sült krumplival el ment !
Amúgy az igaz hogy ez a sorozat sokkal reálisabb képet ad , de sajnos a nézők nem ehhez szoktak hozzá
Meg kellet volna találni az egyensúlyt a reális és a fantasy között , hogy mindenki élvezhesse
Személy szerint én szeretem a drámát , de az nem épen egy sch-fi sorozatba illő elem , a túlcsorduló érzelmektől meg a lényegtelen személyes élet bemutatásától , egyenesen a falra mászok ,
Justil : én nem unatkoztam azokon a 3-4-5 évadokon , igaz voltak rosszabb részek , de még azokban is volt normális akció
Ami a unióversről nem volt el mondható éppenséggel , egy két rész 40 perc tömény unalom volt ! -
Justil #3138 az, hogy hiába volt logikus magyarázata, attól még eléggé unalmas volt 3-4-5 évad után. -
#3137 Az meglehet viszont irritáló hogy egyes emberek minden hozzászólásából fröcsög a sorozat iránti gyűlölet, az "ez mi a szar", "el kéne kaszálni", "mi az hogy ebből lesz második évad" és hasonló jellegű dolgok.
Kéretik felfogni, hogy a Universe esetében új koncepciót akartak, higgyétek el, 22 résznyi elmegyünk egy bolygóra-találunk valami szerencsétlen népet-majd mi jól kioktatjuk őket a dolgokról-katasztrófátidézünkelő-megmentjük őket-mi vagyunk a királyok koncepció ugyanúgy unalmas volt, ebből láthattunk durván 15 évadot.
Ehelyett végre valós szituációkkal találkoztak azok akik odamentek, egy több 10.000 éves hajó akadozó energiaellátással, készlethiánnyal, sérülésekkel. Nem pedig az, hogy odamegyünk és paff, ott a tejjel-mézzel folyó kánaán. Lássuk be, ez realisztikusabb, mind a csillagkapu legtöbb esetében...
Összefoglalva: igen, bele kell lendülni a dologba, de mielőtt mindenki teljesen lefikázza, mi lenne, ha hagynánk hogy kidolgozzák az eltervezett koncepciót? Valóban kicsit sok volt a kezdeti részekben a személyes élet, a drámázás, de a végére egész jó balanszot sikerült találniuk. -
#3136 Ennek meg mi köze van a témához?
A sorozatban egy logikus magyarázatot adtak arra, hogy miért nem találnak lépten-nyomon high-tech civilizációt, sőt egy kis Stargate történelem is volt benne amikor felsorolták, hogy az ősök és asgardok mellett kik voltak a nagy civilizációk a galaxisban. Velük találkoztak is. -
#3135 Semmivel sem volt egzotikusabb, a ordított róla, hogy a zöld vászon előtt szerencsétlenkednek a stúdióban(pl. amikor vízért mentek). Az, hogy mi drágább engem mint nézőt nem nagyon érdekel. -
#3134 Én is hozzá szólok már a bulihoz:D
So szerintem sem SG style szerintem is inkább SGA, de amúgy én a Drámát is szeretem (többek között azt is nézek 25 sorit összesen) so a kettő keveréke, kicsit furcsa kicsit tré az elején de én már megszoktam. Olyan mint a Trónok harca(könyv) csak éppen 5 000 évvel később:D -
Zenszkij #3133 Mikor írod a szövegedet, ha a szavakat aláhúzza a rendszer, akkor helyesírási hibát észlelt. Még segít is, ha neked nem tűnik fel. Legközelebb ezt figyelembe véve írj, vagy használj helyesírási szabályzatot. Félretéve ezt, nem baszogatni akartalak. Amúgy nekem se volt az az érzésem, hogy az első évad átütő siker lett volna. Ezek a hajóbitorlók, ezzel a ripacs vezető csajjal meg egyenesen idegesítőek. Inkább a kék lények jönnének. Unom már ezt az ember-ember elleni harcot. -
#3132 Igazából én is csalódtam a universben , amikor kezdődőt , még láttam potenciált a történetben, amiből lehet alkotni valami jó kis sch-fi-t
Erre nem igazán azt kaptunk, mert ez amit 22 részen át néztünk nem igazán a sch-fi oldalt erősíti
Elismerem voltak jó részek , de ha átlagot nézzünk az egész sorozat kb 10 pontból 5-6 ot kapna max !
A jövőben ha el hagyják ezt a drámai ,érzelgős stílust még alakulhat is valami az egészből !
Amúgy szerintem is sokban igaza van sandor8206-nak
pl abban hogy nem igazán volt fő történeti száll csak sodródtak az eseményekkel !
Meg igaz 22 rész alatt kb alig haladt valami előre a történet
Na mindegy bizakodva várom a második évadot ,hátha alkotnak majd valami normális sch-fi is a változatosság kedvért !
Végül is a remény hall meg utoljára -
Justil #3131 én az első néhány részre értettem. abban egyébként egyetértek, hogy nem nagyon látszik valami végcél, ami felé haladna a történet, de szerintem ez egyáltalán nem is baj. ebből megint csak kaphattunk már az SG-1-be, előbb végigizgulhattuk xmillió részen át, hogy hogyan toljuk ki a goauldokat a ringből, aztán egy gyorsított menet az ori-al. most legalább nem ennyire egyértelmű, hogy mi lesz, ez is ad az egésznek egyfajta hangulatot. -
sandor8206 #3130 elég szar felvezetés volt, az meg hogy egy max. 5 évados (de inkább 3) sorinál 1 évad a felvezetés, elég szar koncepció -
Justil #3129 még mielőtt lehurrogsz, tudom hogy még az évad közepén is voltak langyosabb részek, de mér, a korábbi 15 évadban hány töltelék rész volt már? -
sandor8206 #3128 nem láttam fikázást a hsz-eiben, csak megfogalmazott kritikát, ami szte nem kóser a soriban
pff -
Justil #3127 persze, már az első 1-2-3 rész végén legyen olyan szintű cliffhanger, hogy véresre rágd a körmöd 1 hét alatt, mi? olyasmiről, hogy felvezetés, hallottál már? -
sandor8206 #3126 ideje volt a vérfrissétésnek, csak azt ne minimál költségvetésből csinálják meg-CG lények voltak eddig is, kék lényektől nem kell elszállni asgardok sg-1-ben, atlantisban is. az meg hogy középkori faluk? itt meg csak sima bolgók voltak, vagy dzsungel vagy sivatag vagy havazás, egyre emlékszem hogy "idegenes" volt a kristályos amin kb. 1 percig voltak.
amúgy itt meg állandóan a hajón vannak, itt meg az a baj
sori koncepciója jó lenne, az utolsó 3-4 részben már hajazott is erre, hogy vegyék darkosabbra, csak hagyják ki a leszbiséget, kurásokat, sírásokat stb. akkor nem lesz gond, mert akinek valami is van a lába között az idegbajt kap ezektől. És mégegyszer ha valaki nem fogná fel nem akcióra vágyunk, lövöldözésre 5 percenként, hanem feszkóra (vége felé már "szállította"), ne az legyen már a fő feszkó, hogy a rész végén cliffhanger, hogy most Telford le fogja kúrni Young nejét vagy nem? Alig vártam akkor a jövő7-et hogy kiderüljön, annyira izgalmas volt. -
Justil #3125 oké, akkor ennyi erővel kezdjük el minden sori topikban fikázni az illető sorozatot, mondván, hogy ez egy "franchise gyalázó szar". jó móka lesz, mi? pff -
sandor8206 #3124 hát az utolsó 3-4 rész nézhető volt, ezek olyan 6-7/10, de az első szezon olyan 3/10, eléggé hurka lett, sok a buzulás az a baj, sztori meg nem nagyon halad, nem nagyon kerek még. Akárhogy nézzük sztem ez a sori nem szól semmiről, nincs egy fő vonal és nem a főellenséget hiányolom, hanem hogy a koncepciót hogy a sztori tart A pontból B pontba.
amúgy a nagy cliffhanger mi volt az évadzáróban?