StarGate Universe (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kövesdi A
Inkább egy nagyon nagy ellenség kéne , és ellene egy nagy szövetség
Mint pl ahogy a babylon 5-ben is volt !

Bár ebben a variációban , amit vázoltál , nem lenne túl jó , mert akkor a f304esek sem lennének még meg , asszem
Úgy meg nehezen áll ellen a föld , fõleg ha már csak , mint gazdálkodó népcsoport létezik a világban !

A replikátorok nem szövetkeznek senkivel , õk csak a program lyukat követik , ami a önreprodukció !

Simon7108 :Ez igaz , ha csak az õ életük lenne a tét , mindent meg tenne Oneill hogy ki hozza cartert
De ha már mások is veszélyeztetve vannak , nem tétováznának , feláldoznák magukat
Mint pl a SG1 elsõ évad zárásában is , készek lettek volna mind ott veszni apofisz hajóján
Más az hogy nem hagyunk hátra senkit , mint hogy a másik miatt több ember életét sodorjuk veszélybe !
pL Amikor Oneill báll fogja volt , érte se küldtek mentõ akció !

De ezen kár vitázni
Most tegyük fel , sikerül parknak ki nyitni az ajtót , de nem lehet bezárni
A kupola betörik , és be áramlik a csillag energiája az egész hajóra
Nem csak park látása vész oda , de rush és eli is meg hallnak , talán még a végzet is meg semmisül , ki tudja
Akik meg a bolygón voltan , szint úgy meghallnak vagy a gépek végeznek velük, vagy az ínnység

Szóval ez a variáció amit rush javasolt parknak , a legjobb lehetõség volt , és a legkisebb kockázattal is járt !

jackoneill90
Nem tudom a nevüket talán (ásenek) Sg-1 be mikor carternak nem lehet gyereke, meg a föld lakosainak életkorát meghosszabbították meg a születések drasztikusan csökkentek.

Ebbõl kiindulva egy párhuzamos világban máskén történnének a dolgok: Nem küldik vissza carterék a kis cetlit amin oneill vére is van, hanem õk már rég meghaltak, utánuk legalább 100 évvel járnánk idõben. Mikor Földi lázadó csapatok akik már unják a földöntúliakat rájönnek a népességfogyásának okára és háborút indítanának ezek ellen az Új fajokkal is találkoznának és szövetséget kötnének még a megmaradt bújkáló goauldokkal akiknek bolygókat ajánlanak fel a segítségért de persze az emberek felügyelnék õket. Közben még szolgálatba állnának az emberiség oldalán a replikátorok nagy része is. Az aseneknek meg ott lennének a lidércek meg a universeböl is azok a lények amik elrabolták rush-t meg a talán kloét? További részleteken erõsen gondolkodok. Lehet hogy mégse kellene sok szövetséges a földiek mellé.

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

azért az SG1-ben lett volna ilyen szituáció ott is mindent megtettek volna,hogy megprobálják megmenteni aki ott ragadt.
most szerinted ha Carter lett volna ott és kint meg Oneill akkor nem tett volna meg mindent,hogy megmentse?dehogynem...
ez elég hülye érvelés volt szerintem.Az oké,hogy feláldoznák magukat de attól még megpróbálnák megmenteni mindenáron.Nem véletlenül nem halt meg senki az SG1-ben és az SGA-ban a csapatból😄
kivéve Danielt de õ mindig visszatért😊

PSN ID:misi2mezei

Zenszkij
Az elsõ évadot néztem.A másodikhoz már ingerem se volt, hozzátéve, hogy nem tett jót a sorozatnak a szünet sem...

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Ezzel a gárdával semmi. Le kéne cserélni az írókat meg a showrunnereket utána lehetne ebbõl valami. De tökmindegy, a Szájfájon most Wrestling mánia van, sorban nyírják ki a scifiket...

Kövesdi A
Azt nem bánnám , ha maga a sorozat talonban maradna jó sokáig "a uinivers"
De azt már igen , ha sokáig nem lenne ,semmilyen stargate sorozat
Szóval vagy jöjjönn valami új , pl játszódhatna 100-200 ével késõbb , vagy ha már nincs más folytassák ezt ,a semminél jobb
Azt majd meg látjuk mi sül ki belõle <#idiota>

Érdekes cikk volt. Így egy kicsit más megvilágításba került az egész.

A saját önteltségük, önzésük nyírta ki a sorozatot. Õk megérdemelték, de velünk jól kiszúrtak. Most egy darabig talonban lesz gondolom, ha egyáltalán ezek után még lesz aki felvállalja a továbbvitelét. :-(

jugen
Tényleg hülyeség, mert azonos nemû volt mindig a fogadó fél 😊

Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb. Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. A pesszimizmus nem éri meg!

Kövesdi A
Én csak Rush-t meg talán Greer-t
#4644 : ok-é az átlag emberek ilyenek , de õk a CSP emberei , az elitek legjobbjai (nem puszira kerül be valaki )
Pont nekik , nem kéne ilyenek lenniük !

Sajnos többeket inkább un szimpatikusnak találtam , pl Scott teljesen az érzelmei irányítják (túlnyomóan ) <#zavart2>
Bár az jó , hogy az útólsó 5 részben háttérbe szorult , kicsit a hatalmi harc

Valami hülyeség jutott eszembe <#idiota>
Ha a kínai leszbi használja a köveket(ha a fogadó fél férfi , általában az ) , és haza megy a barátnõjéhez
Akkor az már egy teljesen egészséges kapcsolat lesz <#nevetes1>

én igazából csak 3 karaktert kedveltem meg az egész bandából Rush, Young, és Greer.

ennyi.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Kövesdi A
Hát azért tart itt a világ , mert az emberek többsége , csak magára gondol , önzõség a köbön <#idiota>
Ha én boldogan áldoznám az életem, azzal a tudattal , hogy cserébe sokakat meg mentek !
Bár nem mintha egy átlag ember , mint én hasonló szituációba kerülne ,valaha is <#vigyor5>

Amúgy a útólsó 2 rész tetszett , a útólsónak még volt némi igazi stargate hangulata is <#idiota>
Bár park rinyálása idegesített , bár igaz õ is jó célt szolgált , azzal hogy mentette a növényeket , ami talán segítenek a doki csajon !
De egyszer ha valaki vállalja a hõs szerepét , ne kezdjen már el rinyálni , az esetleges kockázat miatt !
Vagy a ebbõl adódó veszteség miatt !
Valamit valamiért !

stargatelost
Pedig az emberek többsége ilyen, és ezért is mutatott valamennyire reális képet az SGU.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Hú ez erõs 😄
Kövesdi A
Ezzel a részel 100%ig egyet értek
"Nos az írók elhalasztották a lehetõséget. Nem érdekelt egyik SGU karakter sem és ez az egyik ok, ami miatt sok rajongó abba hagyta a sorozat nézését. Irreális karakterek erõltetett hibákkal nem volt jó kikapcsolódásra. Egyikhez se tudok úgy viszonyulni. Nem akarok tökéletes karaktereket és nincs is olyan, hogy hibátlan ember. SGA/SG1-ben volt sok tökéletlen karakter, de összeségébén feláldozták volna magukat a többségért, és ez az amirõl a Csillagkapu szólt. Jó emberek próbálják a lehetõ legjobbat csinálni, és nem emberek akik bûnözõként viselkednek és végsõkig elmennének, hogy a saját bõrüket megmentsék mások kárára."

A SGU-ban mindenki csak a maga bõrét mentette ,(pl a utolsó részekben ,amikor park bent ragadt a kupolában , Eli se fogta fel , hogy egy ember élete
A többségel szemben , másodlagos pedig ez teljesen logikus szítuáció volt , egy ember hal meg, vagy mind !
Amit igazából park sem értett , és csak a saját bõrét mentette volna !

Meg ment a fölösleges áskálódás , amire nem voltunk nagyon kíváncsiak !
Én egyet értek a cikk-ben írótakal !

Õk az SG Rick Bermanja és Brannon Bragája.

sherlock1
Stargate Universe, a bukás oka

A SGU megbukott, mert a fejesek a saját igényeiket és szükségleteiket tartották fontosabbnak és nem a saját közönségükét. Nem is érdekelte õket, hogy egyáltalán megnézzék azt, hogy van-e igény a termékükre. Az üzlet miatt sietve elkezdtek gyártani valamit, mikor arra nincs semmi igény és maga az ötlet semmi mást nem kapott, mint negatív visszhangot.

Brad világossá tette: azt gondolta, hogy amit megérint azt arannyá tudja változtatni. Nem érdekelte az, hogy meghallgassa a rajongókat vagy a saját színészeit. Hogy merészeli bárki is megkérdõjelezni vagy kritizálni a munkáját? Végül kaptunk egy rakás felnõtt embert, akik befogták a fülüket és szándékosan blokkoltak minden olyan visszajelzést, ami nem egyezett meg a gondolatmenetükkel.

Brad és Robert Cooper alig várták, hogy végezzenek az SGA-val és alig várták, hogy megszabaduljanak Joe Flanigantõl, mert nem akarták megtartani azokat, akik nem értettek egyet velük. Joe Flanigannel való bánásmúduk eléggé összefoglalta és világossá tette azt, hogy az arroganciájuk felülkerekedett. Még a részvétüket sem fejezték ki, amikor Joe apja meghalt vagy köszönték meg neki, amiért folytatt a forgatást azon a napon, amivel megspórolt nekik több ezer dollárt.

Szóval meggyõzték magukat, hogy nekik van a legjobb szereplõgárdájuk és hogy a SGU túl fog szárnyalni mindent, ami elõtte volt. De a tisztelet teljes hiánya a rajongók és a színészek iránt volt az, ami a legnagyobb sikerüket végül a legnagyobb bukásává tette. Az új színészek sem tartották tiszteletben azt ami a sorozat elõtt volt és ez már elõre megbélyegeztea személyiségüket. Az SGU csapat szakszerûtlen hozzáállása volt az, ami a SGU bukásához vezetett.

Senki nem volt hajlandó visszalépni és beismerni, hogy a SGU nem az volt, amit a rajongók szerettek volna, vagy azt, hogy komoly bajok voltak vele. Az összes producer csak egy kis imádó, talpnyaló csoportra hallgattak és mindenki mást kizártak. Minden interjúnál, amit a producerek vagy a színészek adtak, úgy állították be a SGU-t, mint a valaha készült legjobb dolgot és azokat akik kritizálni merték, gyûlölközõ embereknek állították be, akik szándékosan szabotálni akarják a SGU-t. Milyen gyerekes és nevetséges viselkedés ez. Még az összes bekövetkezett jóslatok után is másfelé hárították a szemrehányásokat.

Darren rögeszméjét arról, hogy a Syfy-t hibáztatja eléggé szomorúnak és szánalmasnak találom. Mindig is nagy tisztelõje voltam Darrennek, de az utobbi idõk alaptalan támadásai a Syfy-jal szemben, az ami miatt nagyot csökkent a szememben. Minden cikk figyelmen kivûl hagyja, azt a tényt, hogy a SGU egy pénteki idõpontban bukott meg és megbukott minden olyan országban, ahol leadták, és ahol az idõpont és a napok nem számítottak, de továbbra is gyûlöletet táplál a Syfy ellen, ami mindennel ellenkezett, amit javasolt GW-n az elmúlt 2 évben.

A kritika az élet része. Senki nem várta az íróktól, hogy a rajongók minden nyafogását teljesítsék, de amikor egy teljes rajongótábor hangoztatta nem tetszését az új irányvonulat miatt, akkor talán egy jó üzleti érzék kellett volna, hogy ezt észre vegyék.

De már láttunk bizonyítékot a SGA 5-ik évadjában arra, hogy JM szeretett makacsul ellenállni, hogyha valaki nemtetszését fejezte ki az új irányvonulat iránt, amit a sorozat követett. Ahelyett, hogy figyelt volna a kritikákra, a válaszuk az volt, hogy még többet adtak a rajongóknak abból, amit nem szerettek. Tökéletes példa erre Keller. Minél több rajongó panaszkodott a karaktere miatt, annál több Keller centrikus résznek voltunk kitéve. Minél többet panaszkodtak McKay túlszerepeltetése miatt, annál több McKay centrikus részt kaptunk. Az ötödik évadban rengeteg potencia volt, de a legtöbbet csak besöpörték a szõnyeg alá, be nem fejezett történeti szálakkal, kedvezve McKaynek, aki hirtelen szerelemes lett Kellerbe.

Megtartották minden rossz szokásukat és folytatták azokat a SGU-ban, de amíg a SGA karakterei/színészei tartották a nézettséget, a szörnyû forgatókönyv és átlagon aluli cselekmények ellenére, addig a SGU színészei nem kapták meg ugyanazt a szeretet és támogatást, mint a SG1/SGA színészei és nagyon kevesen szerették a karaktereiket. Az írók ismét elhárították a kritikákat és folytatták az erõltetett melodrámájukat, olyan karakterekkel, amelyeket a közönség nem érdekelt. Nem volt érzelmi kötõdés a SGU színészei között, nem volt kiemelkedõ férfi/nõ és õszintén szólva nem is követném nyomon, hogy mit csinálnak a jövöben.

De még azok után is, hogy vége, Brad és Co és mindenki akinek köze volt a sorozathoz továbbra sem ismerik be a hibáikat. Még mindig úgy hivatkoznak rá, mint egy meg nem értett mestermûre és külsõ befolyásokat hibáztatnak a haláláért és nem a sorozatot magát vagy a producereit. Nincs tökéletes sorozat és míg a rajongók különbözõ dolgokat szeretnek és utálnak, a SGU hibája nem csak az volt, hogy egy karaktert túl szerepletéstettek, vagy az hogy ki kivel lett összerpárosítva, maga sorozat átgonodolása volt rossz. Minden ami a Csillagkaput sikeressé tette el lett dobva és egy hibrid sorozatot kaptunk Csillagkapunak álcázva, egy halom karakterrel, amelyeknek nincsen egy jó tulajdonsága se.

De a legrosszabb mind közül, hogy az írók azt várták tõlünk, hogy ezekre az önzõ, kicsinyes karakterekre HÕSKÉNT tekintsünk fel. Próbálták bemesélni, hogy ez a fajta viselkedés sokkal realisztikusabb és sokkal közelebb érezzük majd magunkat hozzájuk. Azokhoz a karakterekhez, akik megölik egymást, hogy a saját bõrüket mentsék.

Nos az írók elhalasztották a lehetõséget. Nem érdekelt egyik SGU karakter sem és ez az egyik ok, ami miatt sok rajongó abba hagyta a sorozat nézését. Irreális karakterek erõltetett hibákkal nem volt jó kikapcsolódásra. Egyikhez se tudok úgy viszonyulni. Nem akarok tökéletes karaktereket és nincs is olyan, hogy hibátlan ember. SGA/SG1-ben volt sok tökéletlen karakter, de összeségébén feláldozták volna magukat a többségért, és ez az amirõl a Csillagkapu szólt. Jó emberek próbálják a lehetõ legjobbat csinálni, és nem emberek akik bûnözõként viselkednek és végsõkig elmennének, hogy a saját bõrüket megmentsék mások kárára.

forrás: http://cms.scifi-nexus.com/?p=586

http://youtu.be/4v8qae11_-M

Fülüke
majd az unokák megérik.

De k*rvajó géped van istenem....

HA lesz is majd valamikor, idén már biztosan nem.
Andr0
húdeérdekesszíned van xD te eddig is kommenteltél ide?😮 amugy ja, én is megszerettem a sorozatot, de hát a folytatás, nos nem rajtunk múlik:S

Armin & Ayu fan

birdo
Igenis jó volt... igenis tetszett...és igenis várom...hátha lesz folytatása )))

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Nyilván ha pénzügyi, stúdiói szempontból nézzük akkor nincs mit lezárni.
Ez az eredménye annak, amikor vki nyelvtan óra helyett/közben a neten lóg.

hát persze hogy le fogják zárni csak nem most és nem is a közel jövõben.

ha van egy kis szerencsénk talán 4 vagy 5 év múlva újra elõ szedik a csillagkaput aztán majd meglátjuk mi lesz.

Zenszkij
Jaj istenem "fojtatni"...vegyél már a kezedbe egy helyesírás szótárt!

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

pedig abban biztos lehetsz,hogy elõbb vagy utóbb valahogy le fogják zárni.
akármit is gondolsz valami lesz!
Az meg,hogy folytatják e már nem a SyFy döntése mivel ha így lenne soha az életben nem lenne SG...
ha lesz is újra akkor valszeg DVD-n lesz csak kiadva ha film lesz,ha meg sorozat akkor is máshol fog menni az 100%.
de a lényeg,hogy én most lemerném fogadni,hogy legalább 1 DVD még lesz az SGU-ról!

jaj istenkém majd szerinted pont ezt fogják fojtatni?(gondolkodni luxus ugye?) Wright szava kb egy naaaagy büüüdös nullát ér ebben nem ö fog dönteni(szerencsére), a legtöbb sg fan emlékezetében az sgu egy nagy csalódásként fog megmaradni gondolom ezzel te is tisztában vagy, a készítõk hülyék lennének egy ekkora bukásra jövõt építeni.

nagyon naiv vagy ha te ezt komolyan gondoltad....

De ez a stúdiót miért érdekli? Nem hozott elegendõ pénzt, tehát innentõl nem érdekli õket. Ha lesz is film vagy sorozat, az teljesen független lesz az SGU-tól, ebben biztos lehetsz.

mondjuk,hogy lezárják?
nem mondtam,hogy feltétlen az egész sorozatot folytatni fogják.de 1 film biztosan lesz!Na meg miért is ne folytathatnák?Ha jobbat csinálnának akkor nyugodtan folytassák csak.Jobb részeket írjanak és kész.Attól,hogy most bukta lett még nem jelenit azt,hogy ha netán 3 év mulva ujra indítanál akkor is sz*r lenne....

Ezt te sem gondolod komolyan. Mért folytatnának egy olyan sorozatot ami pénzügyileg bukta volt?

szövegértés 0...
Azt írtam,hogy "remélem".A 3 év még sok idõ.Ha ilyen lezárást csináltak az SGU-nak akkor szerintem már tudták,hogy egy ideig itt a vége másképpen egy cliffhanger lett volna mint máskor egy szép kis "To Be Continued" felirattal szóval valamit biztosan tudtak.
3 év sok idõ.Azért mert azt mondta Wright,hogy a közel jövõben nem lesz SG azt gondolhatta a jövõ évre.Nem azt mondta,hogy soha többé nem lesz SG.
És szerintem elég valószínû egy ilyen vég után,hogy SGU folytatás lesz a következõ SG ha nem is sorozat de legalább egy film.

ebbõl már nem dumálod ki magad.<#ejnye1>

hozod a szokásos troll formádat 😊 tõled mást nem is vártam.

Mit kéne benne lezárni szerinted?

Ja, hát mihez képest. Az a lezárás egy más sorozathoz véve egy kalap sz@r volt.
Igen, az SGUhoz képest egy rendes lezárás.

Az SGA kapott egy jó lezárást?
Jó vicc.
Hagyjad, ha még nem jöttél volna rá, szegény annyira zokni agyilag, hogy kár vele foglalkozni. #4614-ból gondolom elég világosan kiderül 😊

TreDoR
Azt, hogy szerinted mi egyértelmu és mi nem, kb. mindenki leszarja.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

grebber
Legalább valami képregény formában folytathatnák!

Next PC upgrade: 2022

öregharcsa
Most néztem meg az utolsó részt, jó volt, lezárta az évadot, jöhet ez után bármi amit a nagyságos urak elterveznek a tengerentúlon... akár film, akár sorozat formájában, vagy akár így is hagyják...

Remélem, egyszer valamilyen formában még lesz SG!

viszlát Stargate!

http://pspfilez.extra.hu/

Én nem mentegetõzök, ugyanis csak a Te hozzászólásodra válaszoltam iróniával, ahol sikerült a "folytatás" szót "fojtatásnak" írnod (#4593). Tanulj meg elõször helyesen írni és utána pattogj. Nyilván ez egy fórum és nem kell tökéletesen körmölni, de azért szerintem a "folytatás" elég egyértelmû, hogyan írják.

nem utólag kell mentegetõzni<#ejnye1> irónia mi? hagyjuk már.

Persze, világos. Sõt, az Anubis-szál zseniális volt az íróktól, ott 1 kicsit sikerült visszaadni a titokzatosságot, meg a rosszfiús imidzset.

De a lidércek már eleve hátrányból indultak szvsz, korántsem volt bennük annyi stílus, nomeg addigra a földiek is eléggé tapasztaltak lettek...szal nemtom.

Ha valami, hát nekem pont ez nem hiányzott az SGU-ból, egy újabb mondvacsinált ellen. Ez az egész drone vonal pont ezért nem is jött be igazán.

Narxis
Jah, de nem lehettek 8 évadon keresztül titokzatosak sajnos.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

100%-ig egyetértek.

Ha így vesszük, még mindig a goa'uldok voltak a legstílusosabb, leghatásosabb rosszfiúk, na persze csak addig, amíg megvolt az õket körüllengõ titokzatosság és para.
Amikortól úgy irtották õket, mint a kacsát elég érdektelenné vált a dolog számomra.

Narxis
De a film arról szólhatna, hogy lerendezik õket, pl. újra elaltatják vagy ilyesmi. 😄

Arról szólt 5 évad.

Irónia volt.

Narxis
A lidércek igazi menõ badass ellenségek, kellene egy Atlantis film ami róluk szóln, vagyis az ellenük vívott harcról.