StarGate Universe (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Én amúgy valahol a két vélemény között vagyok, de tény, hogy felõlem is kaszálhatnák így a sorozatot, nem érdekelne. Csak azért nézem mert a nevében ott van, hogy a Stargate.
Így hogy lezárult, mi is történt az elsõ évadban?
Mirõl is szól ez a sorozat?
Egy éven keresztül ment a vergõdés és a töketlenkedés, a szereplõk elsöprõ többsége unszimpatikus és a nézõk jó részét (fõleg SG fanok) az sem érdekelné ha a stáb fele meghalna egy robbanásban.
Young kéne hogy a központi (ÉS SZIMPATIKUS) figura legyen de rohadtul nem az, csak arra jó hogy egyik epic failt halmozza a másikra, nem is emlékszem mikor volt az utolsó alkalom amikor helyes döntést hozott.
Arra viszont emlékszem hogy Rusht majdnem kinyírta, elbaszta a kaputermes részt, még mindig nem lõtte agyon Camilet és szinte az összes beszélgetése RDA-val azzal végzõdött hogy az öreg emberesen lebaszta a bénasága miatt.
Greer, Eli, Rush és akár még Scott is ígéretes karakterek lehetnének HA Young és a vietkong kikerülne a sorozatból, amíg azok élnek csak szenvedés az egész.
Ja és Cloe végre békén hagyná Elit az emos szarságaival.
Remélem hogy a második évad elején jó pár "fõ" szereplõ meghal mert kb ez az egyetlen esély arra hogy a sorozat megéljen egy harmadik évadot is.
Akiknek meg ez tetszik, örülök hogy örültök de figyelembe véve a 15 évadnyi elõzményt ami meghatározta az SG univerzumot ez a sorozat elsõsorban SG kéne hogy legyen és csak mellékesen Melrose Place, ha az SGU mellett menne egy másik IGAZI SG sorozat is akkor azt nézném és nem ezt, de így, mivel nincs más ezt nézem és ettõl várom hogy szórakoztató(!) SG sorozattá váljon, vagy bukjon meg és jöhessen helyette egy nézhetõ SG sorozat.
Aki meg azt mondja hogy az SG1 szar volt a középkori falu klónokkal de az SGU már sokkal jobb így, hogy hangsúlyt kapott az emberi dráma az nem SG, hanem dráma fan (semmi baj nincs ezzel, respect) amit viszont egy dráma rajongó nem fog (akar?) megérteni az az, hogy 15 évad után az SG rajongók NEM akarnak egy ilyen sorozatot.
de azért akkor is uncsi volt picit az x+1-edik középkori village, és ha most esetleg újranézném az egész SG-1-et ez hatványozottan kijönne. nekem tetszik az SGU váltása, egyszerûen csak meg kell érteni, hogy ez tök más, mint ami eddig volt. aki a régi feelinget várta/várja, az inkább ne nézze, és kész. szvsz.
Azt mindenki érti, hogy koncepciót akartak váltani, csak igazából ez nem sikerült. Illetve nagyon is sikerült, csak nem igazán jött be. Nekem az a véleményem - így a 20. rész megtekintése elõtt -, hogy igazából azt sem bánnám, ha a LA elfoglalná a Destinyt, és õk kavarnának rajta tovább. Sok könnyet nem hullatnék, és még integetnék is nekik, had vigyék. Ez a Kiva, vagy Kira és csapata nem olyan balfék, mint a jelenlegi társaság. Kivétel nélkül mind. Az LA legalább tudja mit akar, mer azok akik most csücsülnek a hajón, errõl fogalmuk nincs.
Komolyan mondom: a jelenlegi karakterek közül nincs olyan, aki maradandó nyomot hagyott bennem. Pedig még én örömködtem a 13.-14. rész környékén, hogy végre valami alakul...
Amúgy az igaz hogy ez a sorozat sokkal reálisabb képet ad , de sajnos a nézõk nem ehhez szoktak hozzá
Meg kellet volna találni az egyensúlyt a reális és a fantasy között , hogy mindenki élvezhesse
Személy szerint én szeretem a drámát , de az nem épen egy sch-fi sorozatba illõ elem , a túlcsorduló érzelmektõl meg a lényegtelen személyes élet bemutatásától , egyenesen a falra mászok ,
Justil : én nem unatkoztam azokon a 3-4-5 évadokon , igaz voltak rosszabb részek , de még azokban is volt normális akció
Ami a unióversrõl nem volt el mondható éppenséggel , egy két rész 40 perc tömény unalom volt !
Kéretik felfogni, hogy a Universe esetében új koncepciót akartak, higgyétek el, 22 résznyi elmegyünk egy bolygóra-találunk valami szerencsétlen népet-majd mi jól kioktatjuk õket a dolgokról-katasztrófátidézünkelõ-megmentjük õket-mi vagyunk a királyok koncepció ugyanúgy unalmas volt, ebbõl láthattunk durván 15 évadot.
Ehelyett végre valós szituációkkal találkoztak azok akik odamentek, egy több 10.000 éves hajó akadozó energiaellátással, készlethiánnyal, sérülésekkel. Nem pedig az, hogy odamegyünk és paff, ott a tejjel-mézzel folyó kánaán. Lássuk be, ez realisztikusabb, mind a csillagkapu legtöbb esetében...
Összefoglalva: igen, bele kell lendülni a dologba, de mielõtt mindenki teljesen lefikázza, mi lenne, ha hagynánk hogy kidolgozzák az eltervezett koncepciót? Valóban kicsit sok volt a kezdeti részekben a személyes élet, a drámázás, de a végére egész jó balanszot sikerült találniuk.
A sorozatban egy logikus magyarázatot adtak arra, hogy miért nem találnak lépten-nyomon high-tech civilizációt, sõt egy kis Stargate történelem is volt benne amikor felsorolták, hogy az õsök és asgardok mellett kik voltak a nagy civilizációk a galaxisban. Velük találkoztak is.
So szerintem sem SG style szerintem is inkább SGA, de amúgy én a Drámát is szeretem (többek között azt is nézek 25 sorit összesen) so a kettõ keveréke, kicsit furcsa kicsit tré az elején de én már megszoktam. Olyan mint a Trónok harca(könyv) csak éppen 5 000 évvel késõbb😄
Armin & Ayu fan
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Erre nem igazán azt kaptunk, mert ez amit 22 részen át néztünk nem igazán a sch-fi oldalt erõsíti
Elismerem voltak jó részek , de ha átlagot nézzünk az egész sorozat kb 10 pontból 5-6 ot kapna max !
A jövõben ha el hagyják ezt a drámai ,érzelgõs stílust még alakulhat is valami az egészbõl !
Amúgy szerintem is sokban igaza van sandor8206-nak
pl abban hogy nem igazán volt fõ történeti száll csak sodródtak az eseményekkel !
Meg igaz 22 rész alatt kb alig haladt valami elõre a történet
Na mindegy bizakodva várom a második évadot ,hátha alkotnak majd valami normális sch-fi is a változatosság kedvért !
Végül is a remény hall meg utoljára <#vigyor5>#vigyor5>
pff
amúgy itt meg állandóan a hajón vannak, itt meg az a baj
sori koncepciója jó lenne, az utolsó 3-4 részben már hajazott is erre, hogy vegyék darkosabbra, csak hagyják ki a leszbiséget, kurásokat, sírásokat stb. akkor nem lesz gond, mert akinek valami is van a lába között az idegbajt kap ezektõl. És mégegyszer ha valaki nem fogná fel nem akcióra vágyunk, lövöldözésre 5 percenként, hanem feszkóra (vége felé már "szállította"), ne az legyen már a fõ feszkó, hogy a rész végén cliffhanger, hogy most Telford le fogja kúrni Young nejét vagy nem? Alig vártam akkor a jövõ7-et hogy kiderüljön, annyira izgalmas volt.
amúgy a nagy cliffhanger mi volt az évadzáróban?
Továbbra is tartom magam ahhoz hogy már éppen ideje volt a vérfrissítésnek.
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
Am. ez meg csak az én véleményem, õ kérdezett én válaszoltam.
Igen.
"Minden részben ugyanaz a középkori falu csak más szemszögbõl?"
Ennek oka volt, se a goauldok, se a lidércek nem akarták/nem hagyhatták, hogy egy fejlett civilizáció jöjjön létre. De sajnos az Universe-ben még ennyit se láttunk.
"Több lehetõség van az egész universe-ben mint ami az atlantisban volt."
Marhára, az a baj, hogy a készítõk ezeket nem akarják kihasználni, de amúgy semmivel sincs több lehetõség. Atlantis-ban ugyanúgy eljuthattak bárhova a kapukkal és a kapuhajókkal(Rodney rulz 😄).
http://youtu.be/4v8qae11_-M
De k*rvajó géped van istenem....
a kurva anyjukat röviden, ilyen finálét baszki...
Több lehetõség van az egész universe-ben mint ami az atlantisban volt.
Egyedül az éved eleji lezbikus szenvedést kéne kitörölni az emlékezetembõl...
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?
http://youtu.be/4v8qae11_-M