StarGate Universe (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem nem számítsunk a filmekre se. Pár hónapja olvastam egy SG conos beszámolót ahol azt mondták maguk a színészek, hogy mind2 jegelve lett bizonytalan idõre... Készen vannak a forgatókönyvek, de az MGM nem akar belevágni 😞

Narxis
Legalább akkor elkészítik a filmeket, azokkal is mi lesz már? Lassan elfelejtjük teljesen az Atlantis-t.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Azt azért értsük már meg, hogy nem lesz utána másik SG sorozat, legalábbis belátható idõn belül nem.

Julius Caesar
Hát... Azért nekem az õsz még mindig a The Clone Wars miatt lesz jó és azt várom. Remélem az jó sok évadot megél. Ez meg... Hát elnézegetem, de ha nem lesz belõle 10 évad túlélem.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

Narxis
Ámen, teljesen egyetértek.

Én amúgy valahol a két vélemény között vagyok, de tény, hogy felõlem is kaszálhatnák így a sorozatot, nem érdekelne. Csak azért nézem mert a nevében ott van, hogy a Stargate.

Csak hogy tiszta legyen, az "ez így szar" emberek nélkül még EZT az évadzárót sem kaptuk volna meg így az évad végére (ugye, végig arról volt szó hogy majd CGI lények lesznek mindenhol meg minden, a végére mégis megérkezett a LA a "régi" SG-bõl hogy végre történjen is valami, na igen...)

Így hogy lezárult, mi is történt az elsõ évadban?
Mirõl is szól ez a sorozat?

Egy éven keresztül ment a vergõdés és a töketlenkedés, a szereplõk elsöprõ többsége unszimpatikus és a nézõk jó részét (fõleg SG fanok) az sem érdekelné ha a stáb fele meghalna egy robbanásban.

Young kéne hogy a központi (ÉS SZIMPATIKUS) figura legyen de rohadtul nem az, csak arra jó hogy egyik epic failt halmozza a másikra, nem is emlékszem mikor volt az utolsó alkalom amikor helyes döntést hozott.
Arra viszont emlékszem hogy Rusht majdnem kinyírta, elbaszta a kaputermes részt, még mindig nem lõtte agyon Camilet és szinte az összes beszélgetése RDA-val azzal végzõdött hogy az öreg emberesen lebaszta a bénasága miatt.

Greer, Eli, Rush és akár még Scott is ígéretes karakterek lehetnének HA Young és a vietkong kikerülne a sorozatból, amíg azok élnek csak szenvedés az egész.
Ja és Cloe végre békén hagyná Elit az emos szarságaival.

Remélem hogy a második évad elején jó pár "fõ" szereplõ meghal mert kb ez az egyetlen esély arra hogy a sorozat megéljen egy harmadik évadot is.

Akiknek meg ez tetszik, örülök hogy örültök de figyelembe véve a 15 évadnyi elõzményt ami meghatározta az SG univerzumot ez a sorozat elsõsorban SG kéne hogy legyen és csak mellékesen Melrose Place, ha az SGU mellett menne egy másik IGAZI SG sorozat is akkor azt nézném és nem ezt, de így, mivel nincs más ezt nézem és ettõl várom hogy szórakoztató(!) SG sorozattá váljon, vagy bukjon meg és jöhessen helyette egy nézhetõ SG sorozat.

Aki meg azt mondja hogy az SG1 szar volt a középkori falu klónokkal de az SGU már sokkal jobb így, hogy hangsúlyt kapott az emberi dráma az nem SG, hanem dráma fan (semmi baj nincs ezzel, respect) amit viszont egy dráma rajongó nem fog (akar?) megérteni az az, hogy 15 évad után az SG rajongók NEM akarnak egy ilyen sorozatot.

szerinted szar. mások szerint meg nem. a megoldás igen 1xû: ne nézd.

Narxis
<#eljen>

És mit akar?

Semmi gond nincs azzal, hogy tök más lett. Ezt mindenki meg is érti. A gond csak azzal van, hogy szar. Szarok a színészek, szar a történet, és SZAR (így nagy betûvel) a megvalósítás is. Rengeteg dolgot ki lehetNE hozni ebbõl a váltásból, de nem teszik meg. Vártuk részrõl részre, de majdnem mindig pofára kellett esni. Semmi fantázia nincs a dologban, semmi újat nem tudnak felmutatni, semmit ami egy scifi kedvelõt megérintene. Igen sekélyes érzelmi világ kell ahhoz, hogy ebben érzelmileg is bárkit megérintsen akár egy szereplõ is...
ebben viszont egyetértek, a karakterek/színészek nem annyira tudnak megfogni. Rush kivételével, õ nagy arc 😊

én sem unatkoztam összességében, mert az ujdonság varázsa azért megvolt, plusz remek színészgárda volt, legalábbis amíg RDA nem öregedett ki, mert azért javarészt õ vitte a hátán az egészet, illetve az SGA-ban David Hewlett kb.

de azért akkor is uncsi volt picit az x+1-edik középkori village, és ha most esetleg újranézném az egész SG-1-et ez hatványozottan kijönne. nekem tetszik az SGU váltása, egyszerûen csak meg kell érteni, hogy ez tök más, mint ami eddig volt. aki a régi feelinget várta/várja, az inkább ne nézze, és kész. szvsz.

Gondolom az ilyen "deszar a sorozat" emberkék észre sem veszik, hogy érzelmileg megindítja õket a sorozat, mi? 😄 Magdi anyust is mindenki utálta a barátok közben, de nyilvánvalóan azért mert remek színész alakította. Idióták.

Jó a buli! A sorozat iránti hozzáállásomat azt hiszem jellemzi, hogy a 19. részt gyorstekerve néztem végig, a 20-at meg még le sem töltöttem. Meg fogom nézni mit alkottak, de igazából ráér.

Azt mindenki érti, hogy koncepciót akartak váltani, csak igazából ez nem sikerült. Illetve nagyon is sikerült, csak nem igazán jött be. Nekem az a véleményem - így a 20. rész megtekintése elõtt -, hogy igazából azt sem bánnám, ha a LA elfoglalná a Destinyt, és õk kavarnának rajta tovább. Sok könnyet nem hullatnék, és még integetnék is nekik, had vigyék. Ez a Kiva, vagy Kira és csapata nem olyan balfék, mint a jelenlegi társaság. Kivétel nélkül mind. Az LA legalább tudja mit akar, mer azok akik most csücsülnek a hajón, errõl fogalmuk nincs.

Komolyan mondom: a jelenlegi karakterek közül nincs olyan, aki maradandó nyomot hagyott bennem. Pedig még én örömködtem a 13.-14. rész környékén, hogy végre valami alakul...
Kövesdi A
Én egy szavammal sem utaltam ara , hogy szar lett volna , vagy hogy utáltam kólával és sült krumplival el ment !
Amúgy az igaz hogy ez a sorozat sokkal reálisabb képet ad , de sajnos a nézõk nem ehhez szoktak hozzá
Meg kellet volna találni az egyensúlyt a reális és a fantasy között , hogy mindenki élvezhesse

Személy szerint én szeretem a drámát , de az nem épen egy sch-fi sorozatba illõ elem , a túlcsorduló érzelmektõl meg a lényegtelen személyes élet bemutatásától , egyenesen a falra mászok ,

Justil : én nem unatkoztam azokon a 3-4-5 évadokon , igaz voltak rosszabb részek , de még azokban is volt normális akció
Ami a unióversrõl nem volt el mondható éppenséggel , egy két rész 40 perc tömény unalom volt !

az, hogy hiába volt logikus magyarázata, attól még eléggé unalmas volt 3-4-5 évad után.

Fabio Capello
Az meglehet viszont irritáló hogy egyes emberek minden hozzászólásából fröcsög a sorozat iránti gyûlölet, az "ez mi a szar", "el kéne kaszálni", "mi az hogy ebbõl lesz második évad" és hasonló jellegû dolgok.

Kéretik felfogni, hogy a Universe esetében új koncepciót akartak, higgyétek el, 22 résznyi elmegyünk egy bolygóra-találunk valami szerencsétlen népet-majd mi jól kioktatjuk õket a dolgokról-katasztrófátidézünkelõ-megmentjük õket-mi vagyunk a királyok koncepció ugyanúgy unalmas volt, ebbõl láthattunk durván 15 évadot.

Ehelyett végre valós szituációkkal találkoztak azok akik odamentek, egy több 10.000 éves hajó akadozó energiaellátással, készlethiánnyal, sérülésekkel. Nem pedig az, hogy odamegyünk és paff, ott a tejjel-mézzel folyó kánaán. Lássuk be, ez realisztikusabb, mind a csillagkapu legtöbb esetében...

Összefoglalva: igen, bele kell lendülni a dologba, de mielõtt mindenki teljesen lefikázza, mi lenne, ha hagynánk hogy kidolgozzák az eltervezett koncepciót? Valóban kicsit sok volt a kezdeti részekben a személyes élet, a drámázás, de a végére egész jó balanszot sikerült találniuk.

Narxis
Ennek meg mi köze van a témához?

A sorozatban egy logikus magyarázatot adtak arra, hogy miért nem találnak lépten-nyomon high-tech civilizációt, sõt egy kis Stargate történelem is volt benne amikor felsorolták, hogy az õsök és asgardok mellett kik voltak a nagy civilizációk a galaxisban. Velük találkoztak is.

Narxis
Semmivel sem volt egzotikusabb, a ordított róla, hogy a zöld vászon elõtt szerencsétlenkednek a stúdióban(pl. amikor vízért mentek). Az, hogy mi drágább engem mint nézõt nem nagyon érdekel.

Andr0
Én is hozzá szólok már a bulihoz😄

So szerintem sem SG style szerintem is inkább SGA, de amúgy én a Drámát is szeretem (többek között azt is nézek 25 sorit összesen) so a kettõ keveréke, kicsit furcsa kicsit tré az elején de én már megszoktam. Olyan mint a Trónok harca(könyv) csak éppen 5 000 évvel késõbb😄

Armin & Ayu fan

Zenszkij
Mikor írod a szövegedet, ha a szavakat aláhúzza a rendszer, akkor helyesírási hibát észlelt. Még segít is, ha neked nem tûnik fel. Legközelebb ezt figyelembe véve írj, vagy használj helyesírási szabályzatot. Félretéve ezt, nem baszogatni akartalak. Amúgy nekem se volt az az érzésem, hogy az elsõ évad átütõ siker lett volna. Ezek a hajóbitorlók, ezzel a ripacs vezetõ csajjal meg egyenesen idegesítõek. Inkább a kék lények jönnének. Unom már ezt az ember-ember elleni harcot.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Kövesdi A
Igazából én is csalódtam a universben , amikor kezdõdõt , még láttam potenciált a történetben, amibõl lehet alkotni valami jó kis sch-fi-t
Erre nem igazán azt kaptunk, mert ez amit 22 részen át néztünk nem igazán a sch-fi oldalt erõsíti
Elismerem voltak jó részek , de ha átlagot nézzünk az egész sorozat kb 10 pontból 5-6 ot kapna max !
A jövõben ha el hagyják ezt a drámai ,érzelgõs stílust még alakulhat is valami az egészbõl !

Amúgy szerintem is sokban igaza van sandor8206-nak
pl abban hogy nem igazán volt fõ történeti száll csak sodródtak az eseményekkel !
Meg igaz 22 rész alatt kb alig haladt valami elõre a történet
Na mindegy bizakodva várom a második évadot ,hátha alkotnak majd valami normális sch-fi is a változatosság kedvért !
Végül is a remény hall meg utoljára <#vigyor5>

én az elsõ néhány részre értettem. abban egyébként egyetértek, hogy nem nagyon látszik valami végcél, ami felé haladna a történet, de szerintem ez egyáltalán nem is baj. ebbõl megint csak kaphattunk már az SG-1-be, elõbb végigizgulhattuk xmillió részen át, hogy hogyan toljuk ki a goauldokat a ringbõl, aztán egy gyorsított menet az ori-al. most legalább nem ennyire egyértelmû, hogy mi lesz, ez is ad az egésznek egyfajta hangulatot.

elég szar felvezetés volt, az meg hogy egy max. 5 évados (de inkább 3) sorinál 1 évad a felvezetés, elég szar koncepció
még mielõtt lehurrogsz, tudom hogy még az évad közepén is voltak langyosabb részek, de mér, a korábbi 15 évadban hány töltelék rész volt már?

nem láttam fikázást a hsz-eiben, csak megfogalmazott kritikát, ami szte nem kóser a soriban
pff
persze, már az elsõ 1-2-3 rész végén legyen olyan szintû cliffhanger, hogy véresre rágd a körmöd 1 hét alatt, mi? olyasmirõl, hogy felvezetés, hallottál már?

ideje volt a vérfrissétésnek, csak azt ne minimál költségvetésbõl csinálják meg-CG lények voltak eddig is, kék lényektõl nem kell elszállni asgardok sg-1-ben, atlantisban is. az meg hogy középkori faluk? itt meg csak sima bolgók voltak, vagy dzsungel vagy sivatag vagy havazás, egyre emlékszem hogy "idegenes" volt a kristályos amin kb. 1 percig voltak.
amúgy itt meg állandóan a hajón vannak, itt meg az a baj

sori koncepciója jó lenne, az utolsó 3-4 részben már hajazott is erre, hogy vegyék darkosabbra, csak hagyják ki a leszbiséget, kurásokat, sírásokat stb. akkor nem lesz gond, mert akinek valami is van a lába között az idegbajt kap ezektõl. És mégegyszer ha valaki nem fogná fel nem akcióra vágyunk, lövöldözésre 5 percenként, hanem feszkóra (vége felé már "szállította"), ne az legyen már a fõ feszkó, hogy a rész végén cliffhanger, hogy most Telford le fogja kúrni Young nejét vagy nem? Alig vártam akkor a jövõ7-et hogy kiderüljön, annyira izgalmas volt.
oké, akkor ennyi erõvel kezdjük el minden sori topikban fikázni az illetõ sorozatot, mondván, hogy ez egy "franchise gyalázó szar". jó móka lesz, mi? pff

hát az utolsó 3-4 rész nézhetõ volt, ezek olyan 6-7/10, de az elsõ szezon olyan 3/10, eléggé hurka lett, sok a buzulás az a baj, sztori meg nem nagyon halad, nem nagyon kerek még. Akárhogy nézzük sztem ez a sori nem szól semmirõl, nincs egy fõ vonal és nem a fõellenséget hiányolom, hanem hogy a koncepciót hogy a sztori tart A pontból B pontba.
amúgy a nagy cliffhanger mi volt az évadzáróban?
annak is oka van, hogy ilyen drága a benzin, mégsem örülünk neki, vagy te igen? 😊

sztem te is leállíthatod magad, az ír ide aki akar és azt amit akar, amíg azzal nem másokat sért meg, õ neki nem jött be a sori, érthetõ! ez a véleménye, nem téged vagy másokat oltott le.
shaddam
Semmit sem láttunk?Azért voltak pár bolygón ami egzotikusabb volt mint a vancouveri erdõk.A kék cgi lények pedig gyanítom drágábbak voltak mint pár középkori díszletfalu.
Továbbra is tartom magam ahhoz hogy már éppen ideje volt a vérfrissítésnek.

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Narxis
Igen, mert a nézõk akkor még nem látták az Universe szereplõit.<#eplus2>

Am. ez meg csak az én véleményem, õ kérdezett én válaszoltam.

Az O'neilles dolog csak RDA-nál jött mindenki más bebukta vele 😊 Ha nem így lett volna, még mindig lenne SGA.

Narxis
"Legyen egy O'Neill pótlék aki löki végig a poénokat és persze az egész csapat sebezhetetlen?"

Igen.

"Minden részben ugyanaz a középkori falu csak más szemszögbõl?"

Ennek oka volt, se a goauldok, se a lidércek nem akarták/nem hagyhatták, hogy egy fejlett civilizáció jöjjön létre. De sajnos az Universe-ben még ennyit se láttunk.

"Több lehetõség van az egész universe-ben mint ami az atlantisban volt."

Marhára, az a baj, hogy a készítõk ezeket nem akarják kihasználni, de amúgy semmivel sincs több lehetõség. Atlantis-ban ugyanúgy eljuthattak bárhova a kapukkal és a kapuhajókkal(Rodney rulz 😄).

Fabio Capello
elég legyen a pocskondiázásból. Ha nem tetszik, ne írj ide, viszont a további ilyen stílusú hozzászólásaid törölni fogom.

sherlock1
Nézd meg a részek nézettségi adatait, rohadtul nem sikerült nekik. Na mindegy, szerencsére többségben vannak azok, akiknek nem tetszik, úgyhogy harmadik évad biztos nem lesz szerencsére.

http://youtu.be/4v8qae11_-M

egyébként ez pont így jó. aki most hirtelen sg-franchise-ra vágyik, nézhet 15 évadnyi szuperhõsösdit is (nem pejorativ értelemben), vagy választhatja ezt az újfajta megközelítést is. na és persz azért az SG-1 és az Atlantis között is vannak különbségek.

Hát ez lol. Komolyan. Már nem tudom, hanyadjára kell leírni, de a készítõk DIREKT akartak végre elszakadni az alap SG formulától és egy komolyabb hangulatú, drámát kívántak készíteni, ami sikerült is, csak az olyan akcióbuzik, mint te, ezt nem tudják értékelni.

nevetségessé te teszed magad, hogy idejössz köpködni. remek évadzáró volt!

Fülüke
ÉS EBBEN HOL VOLT AZ A NAGY "ÉLETEMBEN NEM ÍRTAM ILYEN ZSÍRKIRÁLY CLIFFHENGERT" ??????????????????<#falbav>

De k*rvajó géped van istenem....

már forgatják is az új évadot? ejha!

Fabio Capello
lolomgwtf

a kurva anyjukat röviden, ilyen finálét baszki...

most rághatom a körmömet majd fél évig...[/spoiler]

Abban viszont van némi igazság, hogy a kínai csajt nagyon ki kéne nyírni. Ez a civil irányításos bullshit semmire nem jó, inkább fedezzenek fel bolygókat vagy valami, de ne az irányításon baszakodjanak.

shaddam
Nem tudom mi a fenét akartok a sorozattól.Legyen egy O'Neill pótlék aki löki végig a poénokat és persze az egész csapat sebezhetetlen?Minden részben ugyanaz a középkori falu csak más szemszögbõl?
Több lehetõség van az egész universe-ben mint ami az atlantisban volt.
Egyedül az éved eleji lezbikus szenvedést kéne kitörölni az emlékezetembõl...

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Szerintem is szar volt. Izzadtság szagú az egész, nincs pörgés, csak szenvedés össze vissza. A személyiségek kiismerhetetlenek, szerintem a készítõk se tudják mit kezdjenek ezzel a fostengerrel amit létrehoztak... Az utolsó részre már odáig fajult a dolog, hogy az ember nem is kíváncsi a kimenetelre, mert úgyis mindegy... maximum az hozhat felfrissülést, ha jópár fõszereplõt kiiktatnak.
ToCsEk

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

sherlock1
Mindent elcsesztek ebben a sorozatban amit csak lehetett. Egyedül az idõhurkos résznél és kék idegenek feltünésénél volt reménysugár, de aztán azokat is sikerült jól elcseszni. Max akkor tudják megmenteni ezt a sorozatot, ha a legtöbb szereplõt megölik benne, élén a ferdeszemû leszbikus ribanccal és a szánalmas gyík Eli-jal, és újakat hoznak be és végre elkezdik komolyan venni a scifi szálat és abbahagyják ezt a nevetséges drámás irányvonalat.

http://youtu.be/4v8qae11_-M

Továbbra se kötelezõ nézni.