StarGate Universe (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Julius Caesar
Igen, így van!

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

Manapság nincsenek már olyan scifik, mint régen, ez tény és való. Felhígult a genre, mivel nehéz az igazi scifit eladni a népnek. Ezért folyamatosan egyre mainstreamebbé kell tenni, ami gyak azt jelenti, hogy szép lassan minden elemet kivesznek belõle, míg a végén nem marad semmi. A sg-1-nek és sga-nak még mindig 10x nagyobb köze van a mûfajhoz, mint az sgu-nak.
Julius Caesar
Azért azt halkan elmondom, hogy az eredeti sci-fiknek nem sok közük volt az ilyen SG féleségekhez. Én az SG-t a scifi-lite kategóriába sorolom, populáris-akció sorozat, némi sci-fi szósszal leöntve, hogy a tömegeknek emészthetõbb legyen. De aki szerint ez IGAZI sci-fi <#rolleyes>

Don't get me wrong, jó sorozat és frencsájz, de hát amit fentebb is írtam.

Zenszkij
Jól megmondtad LOL.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Hát ha te az egész SG-1 és SGA-t végigásítottad, akkor lehet egyszerûen csak kategóriát tévesztettél, és neked nem való a scifi. Gyanítom, hogy számodra a különbözõ brazil szappanoperák, Barátok közt és társai számítanak az igazi örömforrásnak (mint az SGU). Mûanyag érzelmek, mûanyag konfliktusok, mûanyag szereplõk.
Have fun
hahaha, te most halál komolyan próbálod magyarázni, hogy mi a logika a szereplõk cselekvései mögött? Leírom neked egyszerûen, SEMMI. Nem is érdemes részletezni, hogy miért szar ez a sorozat, szimplán csak meg kell nézni az évadzárót. Láthatjuk, hogy hogyan lehet abszolút irányító pozícióból minden elõnyünket elveszteni 2 perc alatt. Nehogy valaki ide írja nekem, hogy ez a realitás, mert ez nem az. Ez szimplán egy hosszú franchise minden lényeges értékeinek a feláldozása a dráma fokozása érdekében.
Julius Caesar
BAAAAZMEEEEG <#banplz> Like bugs on a windshield 😄 Nagyon nagy 😄

Andr0
Há baszki Atlantison meg a földön a pajzs, írisz nem akadályozza meg a haverokat hogy átjöjjenek 😄

Armin & Ayu fan

kBagyula
😄DD

\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul

blbogus
alternatív kezdés lol 😄 +1

a4e!! Grip! Xiu: **THE END** KalOnline: Hanin // SLD // LvL 51 Vagabond-Swordman // Best of Warrior Guild - Offline

Zenszkij
Behaltam 😄.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Kövesdi A
Lehet jobban jártunk volna ,ha tényleg így esik meg a sorozatban is <#hehe>

+1
Kövesdi A
Gondolom azért mert az õsök barátkozni , kapcsolatot teremteni akkartak más fajokkal ,és ha a küldõtség felkenõdik a pajzson ,az nem tett volna éppenséggel jótt a diplomáciai viszonyoknak XD

Én inkább valami biztonsági rend szerel szereltem volna fel a helyükben a kapu termet , pl mint amilyen az andromedában is van !

Andr0
+1

Szerk: Micsu: LOOL 😄😄 és milyen igaz, miért nincs vmi pajzs vagy írisz a Destinyn?

Armin & Ayu fan

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

kBagyula
Faja.

\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul

davidka003
Érdemes. Nekem tetszett.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Huhh 200 új üzenet, milyen a sorozat? 4. rész után érdemes folytatni?

REAL MADRID

Mint írtam a fegyverek és a hajtás jobb a földi hajón, kb minden másban jobb a Destiny.

1) ezt a szöveget én nem olvastam, és nem különösebben érdekel, hogy mit írtak róla elõzetesben

2) ha jól emlékszem azért adta fel a hajót, mert az a terv része lett volna, ergo megtévesztés, hogy aztán visszaszerezzék az irányítást, de úgy, hogy közben sikerül megjavitani az FTL-t is. hiba pedig minden tervbe csúszhat, fõleg ilyen körülmények közt, és az a szó gondolom számodra is ismerõs, hogy "kockázat".

nézd el nekem ha ezen most nem röhögök...

Ja, és a CSK-csapat vezetõket valahol O'Neil felügyeli, vizsgáztatja, szóval nem hiszem, hogy ekkora idiótát bármikor kinevezett volna.
Figyu: ez lenne Young:

"Young tapasztalt CSK-csapat vezetõ, de néhány évvel ezelõtt két csapattagjának halála megtanította arra, hogy semmit ne vegyen biztosra és készüljön fel mindenre. Két éve kérvényezte a feletteseinél, hogy házassága miatt a Földön szolgálhassa le maradék idejét. A támadás alatt így õ csupán az ideiglenes parancsnoka az Icarus-bázisnak, az események sodrása miatt azonban õ marad a rangidõs tiszt a Destiny-n is."

Tehát a lényeg: tapasztalt CSK-vezetõ... Akkor milyen lehet a többi? Szerintem az amcsi hadsereg nem a bénázó vezetõkrõl híres... Másrészt az akkora ökörség, hogy feladja a hajót, már nem bénázás, hanem hazaárulás. Még a végén kiderül, hogy õ is ügynök. :-)
Narxis
Remélem valahogy belevezetik a hajót egy fekete lyukba vagy valamibe és akkor te elégedett lehetsz mert a "realitás" talaján maradtak az írók mi meg azért mert megdöglenek.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Szerintem egy asgard fegyverrel felszerelt földi hajónak max 3 lövés a Destiny. De szerintem egy is végzetes lenne.

A Destiny támadóértéke meg erõsen kérdéses. Azokat az ûrgyökereket is max elijeszteni tudták, de egy csomó lövés kellett hozzá.
Pharaoh
Pajzs, energiarendszer. Nem tudom hogy volt-e említve, hogy jobbak-e, mint a mostaniak.
A desteny fény alatt nem igen megy, inkább fény feletti maghajtása érdekes, de ez is lassabb, mint a földi hajók a hipertérban, hisz galaxysok közötti távolságot megtesznek 1 hét alatt. A desy meg a mostani galaxyaban is eltöltött egy csomó idõt.

egyébként meg én nem mondtam, hogy Young egy jó vezetõ, de miért, a valóságban csak jó vezetõk vannak? szerintem a hadsereg vezetése (fõleg az amerikaié - méretébõl fakadóan) televan olyan emberekkel, akik adott esetben még ennél is jobban bénáznának. számomra ettõl csak reálisabbnak tûnik az egész.

hát én nem vágom, csak ezen aszalok, hogy volt 15 évadnyi olyan stargate, ahol a katonaság pikk pakk minden helyzetet megoldott, mindenki okos, jó döntéseket hozott (najó nem mindig), és legtöbbször nem bénáztak, max önhibájukon kívül keveredtek bajba, amibõl aztán persze valamelyikük mindig kihúzta õket.

ezzel szemben az, hogy a destiny-n tartózkodó emberek kétségbeesettek, frusztráltak, stresszesek, meg végülis félnek is jócskán, szerintem igencsak hihetõvé teszi azt, hogy bizony hibáznak, nem is keveset.

persze egyesek itt mindig jobban tudják, hogy mit hogy kellett volna, csak azt nem értem, h akkor miért nem õk írják a szkriptet 😊

Pajzs, energiarendszer, szék, fény alatti meghajtás, és még 2 millió dolog amit nem ismerünk.

Ezzel szemben nekünk van energiafegyver, és hypertér.

Fabio Capello
jóvanmá, tudjuk hogy ez sose következik be, próbálta már a goa'uld, az Ori és a lidérc is, és egyiknek se jött be 😄😄😄

Btw LA, nem AL :]

Kövesdi A
Az max csak a hajón lévõk , közõs érdeke
De ha a Al sikerül le másolni a végzet pajzs vagy fegyver technológiáját , és haza is tudják valahogy juttatni , akkor már a föld is bajban lesz !

Fabio Capello
de ezt akkor még nem tudtuk 😄

Kövesdi: a többség érdeke hogy az egyetlen doki túlélje, nem? 😄

Pharaoh
Miben jobb?

kBagyula
Hát az az "orvos", most vérbe fagyva fekszik a padlón. 😛

blbogus
hogy viszik haza? 😊

a4e!! Grip! Xiu: **THE END** KalOnline: Hanin // SLD // LvL 51 Vagabond-Swordman // Best of Warrior Guild - Offline

Maradjunk annyiban van amiben fejlettebb, de még mindig a Destiny a jobb szvsz.

Pontosan! Vagy mondjuk ott vannak az asgard core-ral és fegyverekkel ellátott földi hajók. Sokkal fejlettebbek a Destinynél... Ennyit nem ér...
Ez most már múlt idõ. Max. szerette... Ez lett a bénázásból.
Narxis
Szerintem ez csak duma, Young szereti a csajt.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Kövesdi A
Ennyi erõvel , ha már úgy is olyan jók a beépülésben , egyszerûbb lenne magát az atlantist el lopni , ami kb 100szor fejlettebb mint a végzet
Ami még normálisan mûködik is <#crazya>

Amúgy meg a Goa hajóknak is asszem részben õs technológia az alapja
Amúgy igen , ki kellet volna szívni a terembõl a levegõt !

Minek kell neki? Mert kb 1000 fejlettebb az a teknõ mint egy Goa hajó.

Mert Young béna vezetõnek, ne félj Rush megtette volna.

Kövesdi A
Én csak azt nem értem ,minek kell a LA -nak egy milliárd éves kivénhedt vén teknõ ,amirõl tudják is hogy az , ezer sebbõl vérzik , irányíthatatlan + csak oda útra lehet rá jegyet váltani !

Amúgy attól még hogy most per pillanat microtársadalomban élnek , attól még a hadsereg és a légierõre , nem nagyon jellemzõ hogy leállnak tárgyalni terroristákal , vannak elvek is !
Az meg hogy a hajó orvosa túsz , egy dolog a többség érdekét kell nézni
Ami itt nem csak a hajón lévõkre igaz , ha nem a földön és máshol élõkre is , ne adja isten hogy a AL ki jusson a hajóról az õs technológiával felvértezve , na akkor lenne csak igazán gond a ALell !

Pharaoh
Én még most se értem miért nem lehetett a kaputerembõl kiszívni a levegõt, vagy csak a CO2 szintet megemelni, annyira hogy eszméletét veszítse mind. Az hogy jaj meghall Telford nem kifogás, hisz már egyszer õt is simán újraélesztették egy ilyen akció után.

ja persze
Megtörhetetlen
Hatalmas volt ez a rész, és már annyira éreztem hogy vége lesz és semmit sem zárnak le.. gyüüülölöm az ilyet mert tudom hogy a következõ részben meg tök egyszerûen megoldják a most lehetetlennek tûnõ helyzetet..

fry day fry day sálálálláláá

Fabio Capello
egy mikrotársadalomban minden felborul, pl. ha túszként tartják fogva az egyetlen orvost a hajón...

blbogus
terroristákkal nem tárgyalunk? passzolom..

miért, szerinted a valóságban hogy mûködnének a dolgok?