WH40k - Dawn of War 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és a windows nem támogatja a régiót ahol lakok :C
van erre esetleg megoldás? pls help me!
ja a másik szánalmas dolog a matchmaking system. ma egyszerûen nem sikerült rendes játékot csinálnia... 15 percig vártam, majd akkora lag volt hogy midnekit kidobott, remek.
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Az orkok jelenleg a legerõsebb faj. Egyrészt a Waaagh! túl erõs (patchben nerfelik), a Stikkbombas squad meg abuseolható. A jelenlegi ladder 1st egy így abuseoló Ork. A Nob squad az egyetlen valódi T3 infantry, irgalmatlanul erõs.
Csak kb 1 óra volt, míg a játékban is elfogadta az accot (gondolom az adatbázisokat nem azonnal frissítik, vagy csak szar az MS).
Egyelõre amit látok, h full low beállításon is... elég szarul megy. MEg persze fogalmam sincs, h mit kell csinálni, de majd rájövök :D
Katt
Ne Magyaroszágot válaszd ki helynek hanem pl United Kingdom-ot és menni fog.
A halál csupán a kezdet...
A mérnök az elején irtó erös leteszi azokat a tornyokat nagyon jól lehet vele beszoritani az enemy-t. Az meg hogy az SM csak pontból tud lehozni termiket szerintem teljesen okés. A Warhammer világában azért a terminátorok nagyon kemények és a terminátor páncélok irtózatosan nagy értéket képviselnek. Nem szokták csak ugy bevetni öket(DoW1ben anno 3csapatod simán lehetet...) Talán az ára kicsitt borsos (aszem 900 pont kell hozzá szerintem az nagyon sok) Mondjuk még keveset játszottam föleg gép ellen de ha vki szeretne játszani nyugodtan küldjön üzenetet :).
Live accounttal bejelentkeznék: nincs ilyen acc. A nyomi honlapon persze be tudok lépni. Aztán azt mondja, h nem supportált a régió (anyád). Aztán megint, h nincs ilyen account. Kezdek ideges lenni -.-
#255 Steam letölt, Dow 2 store-ban megkeres, free beta install-ra kattint.
Simán szemétség, hogy ez gyártható, egyszer lett volna esélyünk megölni az egyiket akkor kaptunk is a nyakunkba egy örvényt és kipurcantunk. Remélem átteszik majd pontokból kiválthatóra mint a többi über egységet mert ez így durva, hogy tier 3 egység és mellette még fullos lehet a speciális pontod is...
Amúgy az a szép a játékban, hogy nagyon nagy fordulatokat lehet elöhozni benne:) Nem egyszer fordítottam már én is a csapatommal az álláson.:)
Múltkor játszottuk 2 elda és egy tyranida ellen hárman úgy, hogy mi voltunk 2 SM-mel meg egy Orkkal. Mondanom sem kell, hogy kb 400-8-ra vezettünk és behoztak 2 Avatar-t ahonnan utána errõl az állásról meg is vertek minket ahogyan kell. Kicsit sem anyáztunk, rohadt egy dolog innen kikapni 2 ilyen csicska überegység ellen, egyiket lelõttük kb 10%-ra, de mivel csak arra fókuszáltunk a gyerek telerakta a pontokat közben védelemmel és már nem volt mivel átütnünk. Persze a rohadt orbitális támadásom alól simán kisétált az Avatar, érdekes hogy amikor én csináltam egyet és az én fejemre dobták én nem tudtam alóla kimenni...
Btw az SM techmarine hõs elképesztõen gyenge harcban, csupán azért játszok vele mert õ tud lerakni sentry-ket és utánpótló teleportokat, amúgy értelme nincs harcba vinni.
Különösen fontos ez a stationary csapatoknál, amelyek ellen igenis kelljen a jump/infiltrate vagy simán megkerülés, vagy masszív túlerõ. Legalább van mire figyelni és fontos a minimap, egy kis kihagyás, és egy Guardian vagy gyengébb csapat már el is tûnt, ami magasabb szinten szinte biztos vereség (hiszen csak 1 helyrõl gyárthatunk, ráadásul a reinforce az új csapathoz képest sokkal olcsóbb). Épp ezért én pl. örülnék, ha az elfoglalt pontok kicsit nagyobb látóteret adnának.
Szerintem néhány plusz képesség mindneképp kéne, én SM-el játszok, nekik pl. upgrade a Predatorra (páncél és/vagy speciális fegyver), a TSM csapatot flexibilisebbé kéne tenni (több és cserélgethetõ upgrade), a plazma squadot meg használhatóbbá, Scout gránátnak meg rendes sebzés.
Én most úgy vagyok vele, hogy tetszik a beta, elvagyok vele, de nem hiszem, hogy ezért kiadnék tízezret, hacsak nem turbózzák NAGYON fel az online felületet (SP hidegen hagy).
február 20.
Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD
meg lehet hogy kevés 1ség van,de majd a kiegekbe lesz több,meg amég ezt a keveset se tudja senki rendesen használni addig feles sirni hogy kevés(mert lehet hogy kevés de meg kell tanulni ezeket is használni,több 1ség lenne fejetlenség lenne),dow nem rendeklezett profikkal??lol,ember te burokban éltél....
Army Painter: én meg abban reménykedek, hogy beállíthatom majd fixen a színeket, az ellenségét is. DoW-ban marha idegesítõ a sok full fekete, átláthatatlan sereg. Én legyek kék, ellenfél piros, kész. Aztán õ olyan hupililát fest magának a saját monitorára, amilyet akar.
Komplexitás: szerintem ehhez a stílushoz kevés. Alapból nagyon kevés egység van, a legtöbb upgrade kötelezõ. Minden MU-ban megvan az a 3-4 használható egység, amit gyártani kell, a timing is elég egyértelmû. Szóval én nem látom a lehetõségét, hogy egy SC vagy War3 szintû metagame kibontakozzon. Ráadásul a micro is elemi szintû, macro meg gyakorlatilag nincs is, azaz nincs hova fejlõdni, egyszerûen 4-5 csapatot elmicrózni nem kihívás. Éppen ezért a top játékosok nem fognak vele játszani, inkább maradnak War3-nál vagy majd mennek SC2-be (DoW/CoH sem rendelkezett profi játékosokkal). De a casual/félkompetitív réteg is hamar ráunhat a szûkös unitválaszték miatt (DoW1-ben el lehetett lenni különbözõ seregösszetételek próbálgatásával, itt kevésbé).
Na de mindegy, maradjunk a DoW2-nél, most ez van, ezt kell szeretni, meg amúgy még így is jobb, mint a Red Alert 3... Nekem ezek szúrják nagyon a szememet: nagyon sokat kell várni, amíg talál egy partit, ha megvan, akkor is az esetek nagyobb részében valaki miatt játszhatatlanul szaggatni fog, esetleg le is fagy. Remélem ez a béta után rendbe fog jönni. Aztán mindenki olyan színt választ magának, amilyet akar, és igen kellemetlen, mikor jön szembe egy ugyanolyan sereg - miket beszélek - szóval egy ugyanolyan brigád, mint a sajátom, aztán miután összekeveredtek és összeverekedtek, próbáljam kitalálni, hogy kihez tartozik a piros, meg kihez a zölp HP csík... És egy kicsit sok féle számra, "nyersanyagra" kell figyelni. Van requisition, meg power, van valami piros csík a hero skilljeihez, aminek a nevét se tudom, van a szánalmasan alacsony poplimit, meg még figyeljek közben, hogy hogy állnak a victory pointok. A fent említett korlátozások miatt pedig egyetlen harcmodorra/taktikára van lehetõség, rusholni, mint az állat, amivel egyébként nem is lenne baj, ha a folytonos lag nem akadályozna abban, hogy felvedd a ritmust...
Peace...
Én még mindig bízok ebben a játékban, csak már nem tudom, hogy miért...
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Igen igen, teljesen igazad van.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Cirka 1 milliót adtak el belõle, ha jól rémlik. A Massive-ot megvette az Ubi, a kieg kiadás dátuma is megvan, 2009 Március.
Flight Simulator: horrorisztikus ár, ráadásként a korrekt élvezhetõsége is megkíván ezt azt. És megnézném hogy fogy a pénztáraknál és kik veszik meg.
Azzal jöttél, hogy "erre van kereslet". A Flight Simre (is) van kereslet, nem is kicsi. Hogy nem a te játékod, az egy dolog, de elég decens kis program, nem valami leegyszerûsített gyenge eresztés.
Armed Assault: ez asszem az operation flashpoint eredeti fejlesztõinek játéka. Nem tudom hogy fogyott a pénztáraknál. Sõt még warez környezetben sincsenek infóim.
Fél millió felett fogyott valamivel, amennyire én tudom, de jön a második rész, ahogy jön a Codemasters féle OFP2 is. Erre is van kereslet a jelek szerint. ;)
Ja és Cifu, érdekelhetnének a konzolos játékok, ugyanis azokat kapod meg és már az rTS-eket is buzulják át fele. Szóval érdekeljenek csak azok.
Otthon ott van az X360 a gép mellett, de espec az utóbbi három hónapban csak a Soul Calibur 4 és az Ace Combat 5 ment rajta, azok is esetlegesen. FPS-t és RTS-t sem tudok konzolirányítóval játszani, én vén ember vagyok már, egér kell és billentyûzet (hardveresen megoldható lenne, hiszen ott az USB port, de a játékfejlesztõk nem építik be a támogatást általában, tehát nincs). Úgy sac per kábé egyetlen játék van, aminek a demója alapján bánom, hogy nem jött ki PC-re, az a BF:Bad Company, de ennyi. Ami játék érdekel, az elérhetõ PC-n, ergo a konzol nem érdekel ilyen vonalon (továbbra is marad verekedõs játék platformnak nálam).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ja és Cifu, érdekelhetnének a konzolos játékok, ugyanis azokat kapod meg és már az rTS-eket is buzulják át fele. Szóval érdekeljenek csak azok.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
WiC: korrekten meg volt írva. Csak van egy kis bib, ez 1 játék, ráadásul az eredeti kiadó leépítésnél rögtön ennek a kiegészítõjével kezdte a szanálást. Lehet a pénztáraknál nem fogyott jól ez a multira (és ott is szinte csak elõre megbeszélt meccsekre) való RTS?
Flight Simulator: horrorisztikus ár, ráadásként a korrekt élvezhetõsége is megkíván ezt azt. És megnézném hogy fogy a pénztáraknál és kik veszik meg.
Armed Assault: ez asszem az operation flashpoint eredeti fejlesztõinek játéka. Nem tudom hogy fogyott a pénztáraknál. Sõt még warez környezetben sincsenek infóim.
Aki sokat dolgozik az sokat hibázik, aki keveset dolgozik az keveset hibázik, aki nem dolgozik az nem hibázik, aki nem hibázik azt elöléptetik.
Nekem nem nagyon jön be a játékmenet, de hátha idõvel megszokom.
Erre van kereslet? Akkor a Tom Clancy's EndWar-t, vagy a World in Conflict micsoda? A Flight Simulator sorozat micsoda? Az Armed Assault sorozat micsoda? :)))
A fenti sokszorosan értendõ az fps-ekre, mint a legigénytelenebb stílus széles e világon.
Nem teljesen értek egyet. Igen, a "casual" játéktrend a divat, de nem igaz, hogy egy összetett játék automatikusan nehezebb vagy kevésbé kívánatos a szélesebb közönségnek, legalábbis ahogy én nézegetem a különféle játékeladásokat.
A filmes hasonlat sem igazán nyerõ, sokat emlegetett példa a Last Boyscout / Utolsó Cserkész vagy a Monty Python filmek eredeti szinkronja, amelyek igen színvonalasak voltak.
Itt is, ott is a fõ jellemzõ az, hogy milyen minõségû munkát végeznek. Ha rossz minõségût, akkor megette a fene az egészet...
Mindentõl függetlenül csak úgy általánosságban: nem feltétlenül rossz az, ha valami egyszerûsödik. Nem olyan egyszerû a képlet, hogy "több elem és nagyobb összetettség"--->"jobb játékélmény".
Mostanában elterjedt, hogy az egyszerû játékmenettel rendelkezõ játékokra ráfogják, hogy gagyi, szánalmas, satöbbi, de szerintem ez azért nem ilyen egyszerû, mert mindnek más célközönsége van és ha valami egy közeg számára túl egyszerû lehet, hogy egy másik, sokkal nagyobb közeg számára élvezetes. A játékfejlesztõk célja pedig minél nagyobb közegnek fejleszteni. Ha mostanában a casualabb, kevésbé összetett, nehéz kihívásokra vágyó közönség jelenti a nagyobb vásárlói bázist (mindegy, hogy a warez, a HC-k alacsony aránya vagy bármi más miatt), akkor olyan játékokat fognak fejleszteni.
És a közegek mérete sem egyenlõ a fórumos aktívságukkal, tehát nem lehet azt kijelenteni, hogy "sokfelé szidják a játékot, mert túl egyszerû, úgyhogy nehezebbet kellett volna csinálni". Eszembe is jutott egy viszonylag hülye példa: torrentekbõl kiindulva a szinkronos filmekre sokszorosan nagyobb a kereslet, mint az eredeti nyelvûre mégis soha egy angol filmnél se olvasom, hogy "magyarul sokkal jobb, aki eredeti nyelven nézi az szánalmas" de magyar nyelvûeknél ez a stílus rendszeres.
Azannya, tényleg... Na akkor gyakorlatozok egy kicsit :)
>Ezek után félek hogy a coh tales of valor kiegje is csalódás lesz.
Azok alapján, maiket olvastam róla ... maradjunk annyiban, hogy ennél jóval durvább visszafejlõdés várható.
Aki sokat dolgozik az sokat hibázik, aki keveset dolgozik az keveset hibázik, aki nem dolgozik az nem hibázik, aki nem hibázik azt elöléptetik.
Tudtok esetleg valami linket adni nekem DoW2 egységleírásokkal? Meg hogy melyik skill mire jó, melyik unit melyik ellen erõs, ésatöbbi. Elõre is thx!
Az látszik, hogy a játékot próbálták egyszerûsíteni. Egy fokkal talán közelebb került a táblás õshöz, de ez nagyon kevés. A bázisépítés kivétele szerintem jó ötlet volt, de semmit sem ér, ha továbbra is van egy HQ. Nem értem igazán, hogy miért nem tudnak a táblás játékmenethez visszatérni, adott X pontszám, minden egységnek megvan a saját pontszáma, amiket tovább lehet boostolni további pontokért, és a két fél arányos pontszámmal megy egymás ellen. Nem lesznek másfél órás küzdelmek, de sokkal több stratégiai érzék kellene, mint a jelenlegi torz RTS játékmenethez. Kár, hogy a fejlõdést meghagyták úgy ahogy volt - pamparam, megy kis hõsünk, majd egyszer csak egy tápos fegyver kerül a kezébe a semmibõl. Még csak a bázishoz sem kell menni, vagy valami. Oda kerül és kész. Jajj, ezt miért kellett?!
A másik óriási bajom, hogy simán elintézték a különféle Ûrgárdista rendeket, Hajóvilágokat, Kaptárakat és Ork törzseket annyival, hogy más a skinjük. Akkora lehetõségek rejlenének ebben, hogy csak na, van egy brutális szinten kidolgozott világ, ahol minden rendnek, világnak, kaptárnak és törzsnek saját története és szabályai vannak, de nem. A Codex Astares esszenciáját hordozó Ultramarines és a Codex Astarestõl legjobban eltávolodott Space Wolfs rend között annyi a különbség, hogy az egyik kék, a másik szürke skinnel bír. Ha már a modelleket nem dolgozták át, akkor a bónuszokat legalább - de ez valószínûleg kiváltotta volna a balance örökös problémáját, tehát ezt is dobták. Egye fene, de akkor legalább arra figyeltek volna, hogy a Space Wolf-ok nem a Codex Astares féle elnevezést használják, náluk a Commander -> Wolf Lord, az Apothecary -> Wolf Priest és a Techmarine -> Iron Priest. Ez pusztán igényesség kérdése, de még erre sem voltak képesek.
Arról a régi fájdalmamról már nem is szólva, hogy szegény eldák továbbra sem törõdnek a SoulStone-okkal. Mintha nem is létezne ilyen...
Magával a játék viszonylag keveset, mindössze két menetet húztam le, visszafogott sikerélményekkel. :)
A fõ problémám, hogy a Tyranidákat egyszerûen aprítják a gárdisták, szigorúan arányszámos fölényben szabad csak zergelni (ie.: egy 500 pontos Taktikai rajra két 240 pontos Hormagaunt egység kevés alaphangon, legalább három kell vagy plusz egy Termagant raj). A játék pörgõs amúgy, de a pontok elfoglalása/pontharácsolás/építés játékmenet könnyen elhúzódhat, hacsak valamelyik fél nem vét nagyobb hibát. A grafika szép, a modellek jól kidolgozottak, és a küzdelem maga látványos.
Konklúzió? Valószínûleg népszerû RTS lesz, mert kellõen jól néz ki, és kellõen sok újdonságot hoz, hogy lekösse a népeket. A sok apró "baki" legfeljebb keveseket zavar majd, de õket nagyon... :S
Szerk.: A LiveID-s marháskodástól mondjuk majdnem a hajam kitéptem, a fenéért kell túlbonyolítani, pláne ha már amúgy is ott van a Steam-es rendszer...
Meg kell nézni ki kell próbálni mindenképpen.
Béta annyiból becsülöm hogy el tudod dönteni tetszik, bejött neked, megveszed!
Nem megveszed aztán pofára esel.
Csak én személy nagyot csalódtam a beta alapján a játékban ezért muszály volt ez kiírnom magamból.