WH40k - Dawn of War 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja pauséra ^^ gondoltam én is. De tény nem multiztam én sem vele..
Lényegébe nevezzük aminek gondoljátok leszarom.. Legyen Taktikai RTS vagy TTS vagy amit akartok ^^ a lényeg nem ügyességi játék..
A super mario nha az ügyességi, a Doom a need for speed az ügyességet igényel.
Ez nem. Ez észt. Aztán hogy ezt taktikának vagy stratégiának nevezed uwu olyan mind1. A lényeg, hogy te hülye vagy hozzá mint cigány gyerek a szépirodalomhoz.

Elsõ 3 perc.. ^^ nézd ez igy tul tág nem tudok mit mondani. Kell játszani 1-et és akkor ott lehet elemezni, hogy ez és ez nem volt jo döntés..
Most van 5 faj 15 hõs vagy 8 1v1 map .. had ne szorozzam ki a kombináciokat..
Mind más és mást kíván ^^ Sm ellen is tök máshogy kell kezdeni mint ork ellen kis mapon is máshogy mint egy nagyon..
Meg stílus is van kinek mi fekszik, hogy szeret játszani..
Mérlegelj mikor éri meg cappelni mikor harcolni de okosan 😉
Mert ha egy szaros scout ép cappel és nem harcol akkor lehet azon bukod.. ha nem cappelsz csak egybe van minden és kitér az ellenfél körbehuzigál mindent akkor azon 😉 érted nincs itt recept ^^ érezni kell.. Okosan.. nha itt buktad ezt te be..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

én a játék közbeni mentés ellen vagyok rts-nél!szeretem az ilyen barom módon beírott baromságokat😉 még ilyet légyszi! (igen pauseal nem real time)

uwu:hát igen itt jön ki hogy nem játszottam multit sose total warral😉

Dow2-be is van pause. Csak multiba nincs, és képzeld (most nagyon meg fogsz lepõdni) ha multizol total war-ban, ott sincs pause.
Fura mi?

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Sõt, menteni se lehessen játék közben, hát az életben se lehet!

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Úristen, mert ha nem lehetne pause-olni játék közben, akkor lenne real time?<#wow3>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Realtime??? hhm lehet én vagyok a hülye de az összes részben meg lehet állítani a csatát(asszem a space-el de nem emlékszem rá pontosan mert már elég régen játszottam a TW sorozattal),szóval a real time ide nemigen igaz.vagy te valami speciális uwu edition-ös TW-el nyomtad?
Attól még, hogy õ köztün ka legjobb, buta mint a kõ.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Bármit hazudhat, te elhiszed mi?

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Nem mérvadó mert faszság. Biztos, csak viccbõl írta, vegy megint tetteti, hogy hülye.
Ott a csatákat real time-ban kjell lejátszani a taktikai mapon.

uwuw tök jó lenne ha egyáltalán elolvasnád amit urmy ír😊

"Van a Total War sorozat, nha azok valóban mélyebb, ha már Hadvezetésrõl beszélünk, de azok meg ugye nem Real Time ^^" (#1601 komment)

"A total war sorozatot, vagy más hasonló játékot ahol taktikai, és stratégiai map is van ismersz?" kezdetû kérdésed😊 legalább ha vitázni akarsz tiszteld meg a másikat azzal hogy elolvasod amit ír<#gonosz1><#ejnye1>
A total war sorozatot, vagy más hasonló játékot ahol taktikai, és stratégiai map is van ismersz?
A jelek szerint nem. Vannak játékok, ahol így van elkülönítve a két dolog.
Ha játszanál ilyenekkel, megérthetnéd ennek a két szónak a jelentését.
Mondjuk engem nem zavar, ha nem vágod a magyar nyelvet, csak akkor ne osszad az észt hülyeségrõl.

"Ez a játék stratégiai érzéket kíván csak kis lépésben"
Igen, azt hívják taktikának😄

A sarokköszörût, meg egyesek flexnek hívják, és?

Egyébként jó lenne ha megtanítanál minket pár trükkre.
Kezdhetnénk azzal, hogy az elsõ 2-3 percet leírod röviden és tömören.

Van taktikám, ha arra gondolsz. Több féle is.
De neked még stratégiád is van. Biztos mozgósítanál még legalább két másik népet, és rögtön 2v4 lenne a felállás. Átállítanád a mögötted álló gazdaságot haditermelésre, meg nyomatád a náci propagandát, sõt lehet hogy vasútvonalakat partizán akciókkal terhelnéd. Nincs esély ha ilyen stratégiai fegyvereket is bevetsz egy taktikai játékban<#idiota>

Uwu + Zero egy 2v2 ? Masával tolunk ellenetek szívesen és kielemezzük 😉

Mikor látod a töltõképernyõt kitalálod mit fogsz hozni az adott mapon az adott faj ellen elsõ egységnek ? Van stílusod amiben tolod ? Van "terv" amit véghez akarsz vinni ráerõltetni az ellenfélre..
Ez a kezdés, ez alap.. Elsõ 2-3 percben tök független az ellenfél lépésétõl ezt kell csinálni.. Onnan pedig jön a reagálás az ami már jóval nehezebb ^^

Segítek én nektek szívesen, hogy jobbak legyetek. Nem kell ide micro.. Figy CoH-ba volt tesztprogram ilyen 18-20 cpmet tudok^^ Az tudod mennyi?? 1katt / 3 sec !! Ne akarjátok belém beszélni hogy villám kezû vagyok 😊 meg "ügyes"..

Rommel meg épp ezekben volt erõs hol mikor támadni, megtéveszteni elõre gondolkodni.. Csak õ nagyobb számokkal dolgozott de lényeg épp ugyan az ^^

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Olvasok Sun Tzu-t de még idéztem is nektek belõle ha visszaolvastok ^^
Most egy fogalmon vitázunk. Dow 2 RTS-ek közé sorolt játék, ami ugy Real Time Strategy.. Nem én adtam neki a nevet..
Játszok én "érintõlegesen" Anno 1404-et meg Settlerst Civilizationt is.. Most attól hogy katonáknak le kell gyártani a kis puskát kis bányákból, meg kohókból azok minden téren kevesebbet nyújtanak a Hadvezetésbõl=Stratégia.
Ott a harc elég gagyin van megoldva csak az számít kinek van több egysége..
Ha már Sun Tzu , hol van ott a "háború köde" a "Teltség az üresség elve" a kiszámítottság a "föld ami a távolság" stb stb...
Dow2-ben is van nyersanyag, ami persze tök le van egyszerûsítve ,de a terület = nyersanyag mint akár Civ-be Annoba-stb..
Attol hogy ott 20-30 féle lépcsõre bontják le, az itt két összetevõbõl álló dolgot, ugyan az a kettõ..
Hadvezetésben pedig klasszisokkal jobb a Dow2..
Van a Total War sorozat, nha azok valóban mélyebb, ha már Hadvezetésrõl beszélünk, de azok meg ugye nem Real Time ^^
Ez a játék stratégiai érzéket kíván csak kis lépésben.. De ugye Sun Tzu irta 2 embert harcba vezetni ugyan az mint tömegeket ^^
Ügyesség ide nem kell.. nekem sincs.. Figyelem koncentráció már inkább hogy pörögjön az agyad itt nem lehet sokat hibázni nincsenek fél órás körök, pillanatok alatt kell felmérni az erõviszonyokat dönteni a visszavonulásról, esetleg csak hátrálásról amibõl visszatámadsz kis veszteségeket szenvedve.
Van elterelés megtévesztés, cselek... tényleg szinte minden kivéve a kicsi szén kicsi fa kicsi koho kicsi vas kicsi puska kicsi lo , kicsi katona és boldog uwuka ^^ az nem RTS hanem gazdasági szimulátor.. Eco dönt akinek jobb a háttér az nyer ott nincs sok jelentõsége hogy , hogyan vezeted a hadakat.
Szép Napot..

Nem értem mi lenne itt a stratégiai kivitelezés. A stratégia hosszútávú dolog, amint uwu is írta, benne foglaltatik az ellátmányozás, gazdaság igazgatása stb. Tény, h nem ügyességi de stratégiai se.

A remény országában soha nincs tél.

Téged se az eszedért szeretünk😄

jójó de ez akkor se ügyességi játék hogy ügyesség kéne hozzá,itt a taktika és ennek a stratégiai kivitelezése számít
Egy csata lejátszása/ levezénylése taktikai skilleket igényel. Egy hadjárat kivitelezése stratégiait. Ha profi játékos vagy dow 2-ben akkor remek taktikai képességekkel rendelkezel King, de ettõl még nem leszel egy Rommel.

Nem a gondosan szóval van gond, hanem a hadvezetéssel, amit nem értesz.
És a defuníció írója sem. Csak hát írni kellett valamit. Azért a stratégia ennél sokkal tágabb fogalom.
Ha már értelmezõ szótár, írhatott volna egy oldalt legalább.
Próbálj meg abban a szótárban keresni, meg fogsz lepõdni mennyire kevés, és pongyola. Kezdetleges fos. DE ettõl még ismerhetnéd a magyar szavakat😄

Eredete: nincs adat
Forrás: nincs adat

Valami hozzá nem értõ írhatta.
A stratégi, elég tág fogalom. Az üzleti életben is léteznek stratégiák.
Katonai vonatkozásban is inkáb hosszabb távú célok elérésének módját jelöli.
Benne van az ellátmány, az utánpótlás megszervezése, a gazdálkodás a rendelkezésre álló erõvel stb.
A harctéren mint a dowos mapok, ott a taktikát alkalmazol.

dronkZero
Gratulálok, ha neked ennyit jelent a stratégia. Akkor elõször olvass egy kis Sun Tzu-t, hogy egyáltalán azt felfogd, hogy mi is az a hadviselés. Aztán majd beszélgethetünk arról, hogy a DoW ennek melyik apró szeletét "szimulálja" mint háborús játék.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

3 különbözõ dologról beszélünk ám.
Egyébként az se árt ha ügyes vagy, attól ez még taktikai játék.

Mármint taktikai. Gondolom, csak megbotlott a nyelved😄

Én nem kérdõjeleztem meg, hogy jó játékos vagy-e, de ez egy taktikai akciójáték, nem stratégia.
Tudom, hogy rts-nek hívják, mert ráragadt az elnevezés, de nem helytálló, Nem stratégiai, hanem taktikai skillek kellenek hozzá.
Semmivel sem elõbbvaló egyik a másiknál, csak más.

Persze nektek lehet nem stratégia.. mert hiányzik a "gondosan", de hát én ezért vagyok pro ti meg noobok..
Szép estét..

Lényegi különbség csak a számokban van. Most hogy 2 osztagot kell kell irányítani vagy 2000-et nem az a döntõ.. Tehát nincs igazad neked sem.

De uwukának meg kis cimborájának, meg béke elvtársnak adok egy linket mert nincsenek tisztában a dologokkal :

Stratégia jelentése uwukának

Most ha ez nem érvényes a Dow2-re akkor.. akkor ^^ kilépek a warpba..
Természetesen nekem van igazam mint mindig ^^ Masa ne hagyd eltéríteni magad a helyes útról amit én képviselek.

valamilyen szinten igazad van,de akkor se ügyesség kell ehez
Nem, az rts-hez taktikai érzék kell. Stratégiai érzek a hearts of iron, az europa unerversalis illetve a supreme commander szériához és az ehhez hasonló játékokhoz kell. Azok tényleg STRATÉGIAI játékok, de a dow 2, coh, sc ezek taktikai játékok az rts szótól függetlenül.

Rárántottam már de kösz a tippet.
Én meg a klikkelés.. XD Olyan hülye vagy, hogy ha a molylepke megrágja a ruhát ami rajtad volt, cikkcakkban repül utána..
Mit kell ide klikkelni.. ?? Most komolyan, toltál te már vele ??
Van 4-5 osztag, meg 2-3 immáron konfigurálható fastkey.
Ekkora hülyeségeket írni.. 😊 de ezért szeretem az SG-t.. 😊

ügyesség az az ügyességi játékokhoz kell,ez rts(real time strategy) és ide stratégiai érzék kell.<#gonosz1>
dronkZero
Akkor gyorsan ránts is rá! Kurvaügyesen klikkelsz, ez attól még egy taktikai akciójáték, amihez ügyesség kell, nem stratégiai érzék.

Haha nem fog..
Uwu papa felvittem Ts 36-ra egy accom ^^ itt most megelégedtem..
Te hol tartasz Ts 10 megvan már ? 😊
Elég is volt kicsit pihentetem .. Talán HoN vagy Demigod.. ^^

Nyugis
"..apa kezdõõõõdiiik..!" 😄DD

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

na megint kezdõdik<#gonosz1>
amihez

Játszol valamivel amivel stratégiai képességek kellenek?

-tRs-Landor

cikasz
Legalább egyetértünk, hogy annak a sok kis köcsög buzi emos gyökérnek nem ezen a bolygón lenne a helye....
Bár mondjuk pár nációt még hozzásorolnék, de ez nem az a topic 😛

http://www.akciofigura.hu

Én vállalom szívesen eme megtisztelõ feladatot, ha felkérnek a zombik.
Az eszmével könnyen tudok azonosulni, stratégiai képességeim meg már bizonyítottam. De tényleg tök jó lenne, ennek a világnak a sok buzival emoval stb. már úgyis annyi, jöjjön az apokalipszis... !!!

Blacksheep333

Az operációs rendszeren is túl...

cikasz
"Szóval kétlem hogy holnap reggel a köztemetõbõl elindulnak a zombik hodító útjukra."

Ha mégis akkor valakinek az élükre kell állni 😄

http://www.akciofigura.hu

😄

-tRs-Landor

Haha ez jópofa. De ez nem egy "játék alapja". A chaos szimbólumot nem a dow készítõi találták ki. Rengetek kultúrába mitológiában voltak ilyen vagy hasonló jelek , az ókorban középkorban stb..
Most hogy egy temetõt vagy templomot stb.. ilyen alapokra terveznek tök nem meglepõ.. Sõt ennek elég komoly divatja volt a középkorban ... van is pár ilyen film..
Szóval kétlem hogy holnap reggel a köztemetõbõl elindulnak a zombik hodító útjukra.

Ha már így elgondolkodtál, mit gondolsz errõl?

Nyugis
érdekes felvetés.. elgondolkodtató, még akkor is ha "csak" egy játék az alapja... hmmm..

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

dronkZero
Újköztemetõ: (47.471739,19.189292)

Kinek a mûve ez az istentelen szertartást, halottak ezreivel?
Vajon mi történik, ha betelik az egész? Miféle borzalmat szabadít majd a világunkra?

😄

Egy jo rep akit érdekel :
Urmyke vs MegaApothecary

A világ legjobb (legmagasabb rangú , Ts38) SM playerét verem el 1v1-be..