2367
-
#1887 Az mindenkèppen jò dolog, hogy több egysèggek lehet egyszerre operàlni, remèlem azèrt nem öli majd meg a taktikai èlmènyt.
De akàrhogy is nèzzük, ìgy legalàbb csìp egy picit a règi jàtèkmenetből.
Lehet ezèrt ez a kieg. fog a legnagyobb rajongòtàbornak örvendeni.
Dronkzero: pause? Inkàbb akkor nem jàtszok vele! :-) -
#1886 boyz -
#1885 itt az új rész:D
-
#1884 vágom először ulthairt csak úgy tudtam megölni
csak az nem tetszik benne hogy gabriel kinyír:D
-
#1883 Csináltad már káosz módban? A sötét oldal erősebb...sokkal.
Fullra kimaxolva a korrupciós csíkot valami iszonyat brutális skilleket meg globális képességeket kapnak. Az egyik káosz képesség pl az, hogy felkelti a földön fekvő embereket, felnyomja őket max HP-ra, és fullra reinforszolja őket.
De van bejövő közelharci sebzést felező képesség is, meg ugyanilyen ranged sebzés ellen is... Gyakorlatilag soha nem kell elfutni gyógyulni, egyhuzamban, gyalugépként végig lehet menni az összes pályán.
"Jó" oldalon azért volt szopás rendesen...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Viszont amikor a force commander eléri a maxos korrupciós szintet, akkor Thule elbúcsúzik, őt a továbbiakban nem lehet használni. -
#1882 megölve
észrevétel hogy szerintem kúrvaerős volt a többihez képest:\
szana szét lőtt mindent a tankal megállás nélkül -
#1881 nem rég újrakezdtem a chaos rising-ot mert unatkoztam
múltkorában mégfeltünt hogy mindig más az áruló, most ügyeltem arra hogy miden emberemnek 0-án legyen a korrupciós pontja, el sem tudtam volna képzelni hogy ki lesz az áruló erre most értem el ahhoz a pályához ahol kiderűl, erre martellus az:D
kíváncsi vagyok milyen lesz ellene a csata, infó képnek egy tankot rakott be szal élvezetesnek tűnik majd:D
-
#1880 Használj pause-t, úgy könnyebb. -
#1879 A chaos Rising-hez nem létezik még magyaritás? -
#1878 Tényleg jobb a zászló, már csak azt használom.
Már 1 terminator armor is megvan, annyira nem nagy durr, attól függ kire pakolja az ember (commanderre semmiképp nem raknám, a zászló hiány miatt), Avituson jó cucc, rakéta pakkal megáldva, normális gépágyúval (épp most szartam el egy védekező küldit ami állat gépágyút adott volna a terminator páncélhoz, grrr!), na meg egy kesztyűvel, ha közel akarnak jönni a tetvek. Tádénak is simán jó, de Tarkusnak már nem biztos hogy adnám, úgy nincs neki gránát.
Szóval most, Angel gate után, csak úgy fossa az opcionális pályákat. Naná, hogy olyan védekezős küldit bukok el, ami olyan powa armort ad, ami ad vagy 90HP-t 30% sebzésellenállást, meg vagy 7 közelharci képességet, 50-es armor rattinggal. Ilyenkor dühös vagyok, mert fene tudja mikor forgatja ki ismét.
Jó lenne azokat a cuccokat összekaparni amik adnak a sebzésellenállásra, de nagyon kevés van. Most a commanderemnek kb. 40%-os. Ebből a felét az armor adja, a másik felét egy szalag. Pisztolyból van most olyanom ami asszem +25 armor ratingot ad.
Ezek a védekezős küldik nagyon idegesítőek. Van amikor könnyen megcsinálom, de máskor meg elsöpörnek. Főleg az olyanok szarok, ahol a generátorok messze vannak a főépülettől (ami ugye gyógyít, eleve oda állok mindenkivel), na meg szétszórva.
Én még messze vagyok attól, hogy csontra meg legyen minden, hardon azért elég nehéz. Főleg, hogy 1.5-ra van peccselve, tisztára megváltoztak az erőviszonyok. Az egyik pálya végi Carnifex olyan bitang erős, hogy csak legyintettem rá. Volt vagy 150.000 HP-je, állandóan lerohanást csinált, meg bioplasmázott, na meg persze mindig hívta a csicskásait. Nagyon kicsinált.
Szóval ez az 1.5-ös javítás, a coop játékosoknak kedvez. Úgy jóval egyszerűbb.
Úgyhogy sztem megyek a dzsungelbe a terminátor armorok összeszedése után, a fő küldetésre. Elveszi a kedvem sokszor a nagy túlerő.
Azért a drenya elég erős normális páncéllal (vannak amik a robbanó sebzést 50%-al csökkentik), és ha megkapja a robbanó töltényket, iszonyat kaszagép. Ráadásul amit most kaptam páncélt hozzá a sebességéhez is ad majdnem 20%-ot. Így már használhatóbb. -
Landor #1877 majd velem! :D
ha lesz normális netem :D -
#1876 http://www.sg.hu/cikkek/77645/a_harmadik_jatszhato_dawn_of_war_2_retribution_faj -
#1875 Sosem fogunk ChaosRisingolni koopban, mi? :( -
7th uwu #1874 Egyébként tegnap épp azt néztem, hogy a 12. napon járok a lövöldözős kommanderrel, asszem még épp időben, hogy kipróbáljam a lentebb leírtakat. Köv napon adja be a terminatorarmort, és rögtön utána lehet menni CR-be.
Nem tudtam hogy ez a végigjátszás is ilyen gyors lett. Sokadik végigjátszás után már nem is tétel a 3 küldetés per nap, sőt ahogy elnézem még pontot is alig buktam a maximálishoz képest.
Régen meg egy csomót pöcsöltem hogy "tökéletesen" játszam végig, most meg csuklóból megy:D -
7th uwu #1873 Azt hiszem már nem gyógyít azonnal, csak regenerációt ad. Régen ütősebb volt, most visszavettek belőle de még így is ez a legjobb.
-
#1872 Minden zászló gyakorlatilag ugyanolyan képességet ad, csak az egyéb bónuszokban tér el.
Amikor benyomod a rally képességet, akkor egy bizonyos távolságon belül mindenkin gyógyít egy óriásit (többszáz HP-t), megdobja a regenerációt, és sebességbónuszt ad.
Drenyára CR-ben lehet meltagunt rakni, aminek ugyan kisebb a lőtávja, mint a gépágyúnak, viszont nem csak egy sávban pusztít, hanem egy teljes körcikkben (tehát 0 távolságra, közvetlen maga elé is lő), és egész nagyot sebez.
Ennek ellenére nagyjából a drenya a leggyengébb egység, még Cyrus is életképesebb. Nincs regenerációja, csak a "bealvós" gyógyulás, általában nem tud elmenekülni(baromi lassan fordul meg, és kezd el menni), és a gép elleni fegyverek valami brutálisan sebzik szegényt. Nagyon kell rá vigyázni, és olyan rettentően nem erős azért... -
7th uwu #1871 Egyébként a kaampányt a 13. napon is be lehet fejezni, csa akkor 15-ös szintű a csapat. Úgy meg nem leeht túl jó továbbmenni chaos rising-ba.
Mondjuk úgy látom a szinteknek megfelelő ellenfelek jönnek. Ki kéne próbálni a legygorsabb végigjátszással hányas szinten kell befejezni.
Sajnos az én 13 napos mentésem nincs meg, és nem igazán lenne kedvem megint végigcsinálni, mert nem épp könnyű.
Ha esetleg valaki mégis ilyemire vetemedik, megoszthatná a tapasztalatait. Persze primarch szinten, gondolom easy-re állítva csukott szemmel is menne. -
7th uwu #1870 A commandernek egyébként a demage resistance-os cuccok mellé még lehet resistance-os pisztojt meg kardot is találni, akkor lesz igazán halhatatlan.
Én most mással próbálkozok. A kommanderem lövöldözősre tápolom, hogy 2 assaultcanonnal lehessen nyomulni. Csak Tádé lesz közelharci, negyediknek meg Thule-t viszem. -
7th uwu #1869 Egyébként avitusnak jobbak az energiás szalagok.
A táposabbak regenerationt és +energy-t is adnak. Így mindyg bekapcsolhatod a képességét ha lősz, sose kell képesség nélkül lőni. A képessége pedig sokkal jobban feltúrja a sebzést mint az a pár százalék szalagocska. -
7th uwu #1868 Pedig tutira a zászló a legjobb. A búra csak duplázza a hp-det, és vége ha elfogy az energiád. A zászlót ha jókor nyomod be, mikor épp ütnek 3-szor is visszatöltheti a hp-t, ráadásul a többiekre is hat, emellett elg sűrűn lehet használni és gyrsabb is tőle mindenki aki a közelbe van. Ez utóbbi különösen hasznos, ha a pélyákat szeretetd 5 pontos speeddel befejezni. -
#1867 Amilyen zászlókkal eddig találkoztam, azok nem ennyire jók mint írod. Egyenlőre a búra jobb választásnak tűnik. A damage res. cuccokra meg figyelni fogok, hátha meglesz az a 60%.
Jaja, az -51-es páncél tényleg valami átkozott cucc, ott van a leírásában.
A lootok átemelését úgy értettem ahogyan te :) A tiszta lappal indulás is oké, így gondoltam én is.
A drenya meg úgy lenne a legjobb, ha két gépágyúval lehetne felhúzni :)
Hátulra beállítva atom support lenne.
-
#1866 Hát igen, időre mennek, de egy nap meg tudsz csinálni hármat belőle. Aztán ha azok kész vannak, akkor bead újakat, lehet csinálni tovább.
Damage resistance-t fel lehet tolni olyan 60%-ra (nem tudom pontosan mennyi), ha azt a commanderre rakod zászlóval, akkor gyakorlatilag halhatatlan. A zászló egyébként sokkal jobb cucc, mint a búra, gyógyít egy nagyot, meg vagy 5 másodpercre iszonyatos regenerácót ad, plusz még az egyéb armor rating, stb... Szerintem a legjobb cucc a játékban.
Az a -51-es páncél az egyedi, több olyan nincs. Nemtom, mi lehet, olyan, mintha a fantasykben szokásos átkozott cucc lenne. Lehet, hogy a fíling kedvéért tették bele, nem tudom. Tényleg semmi értelme.
Nem a lootot emeli át, hanem csak azt a felszerelést, ami az utolsó küldetésen az embereiden van, plusz a három terminator páncélt. Ha így értetted te is, akkor oké. :)
Ja, még annyit, hogy import után reseteli az embereket, leveszi a bögyszliket a skillekről, és újra eloszthatod azt a kb 40 skillpontot. Elég durva dolgokat is ki lehet hozni, főleg, hogy több skill is van egy-egy sorban, és a vége nagyon tápos mindegyiknek. Szal nem kell aggódni, ha a végén félrefejleszted az embereidet, CR-ben tiszta lappal indulnak.
Melee drenya tényleg nem annyira zúzós, bár amikor megkapja a rohamot, akkor azért eléggé tud pusztítani az is. De tényleg lassan csinálja. -
#1865 No de a védekezős küldiket határozott napon belül el kell kezdeni, mert különben automatikusan elveszíted nem? Vagy a patchelt verzióban már nem így van? Nem figyeltem, annyira kevés a védekezős.
Erről jut eszembe, jóval nehezebbek lettek azok is. Kezdéskor hamarabb támadnak, és agresszívabbak (jobban össze vannak válogatva az egységek). Eddig 4 védekezésből 1-et már el is veszítettem. Bár lehet, hogy még nem elég tápos a csapatom, azért nehezebb védeni.
A damage resistance-et adó itemek itt az elején még elég ratyik, de jó ötletet adtál, ki fogom próbálni. Avitusnak alapból olyanokat itemeket adok, amik a range damage-t, vagy a pontosságot növelik (na meg armor ratingot)
Igazából az armorokból mindig olyanokat részesítek előnyben amik adnak a páncél értékre pluszban. Azokat a páncélokat nem is értem amik negatív páncél értéket csinálnak (pl -51), nevetséges plusszért cserébe (minden tulajdonsághoz ad 1-et, pfff). Rádásul nem lehet kidobni sem őket. Az előző játékomban sikerült a commander armorját 100 fölé tolni, úgy már elég bivaly volt, főleg a kék aurával.
Azt nem tudtam, hogy a CR átemeli a lootot, majd megfogadom amit írtál.
De én nem értem ezt a a patch-et. Annyira összesűritette a küldiket, hogy mindenbe bele lehet kezdeni szinte azonnal. Teljesen más a játék. Nehezebb, az biztos. Most sztem megcsinálom a mocsárban a küldit, és már meg is kapom Thule-t, a Dreadnought-tal. Imádtam használni, de csakis gépágyúval. Meele egységnek lassú, nem is sebez eleget. Ellenben a robbanótöltényes kaszálás igen brutál. Rendesen radírozni lehet a pályát vele.
ratgab, Blacksheep köszi, de majd csak találok egy bótot ahol megvehetem :) -
#1864 Ez a weblap kikeresi neked, hogy hol a legolcsóbb. (Magyar oldalak nincsenek benne) -
ratgab #1863 Én tudom hol tudod megvenni, habár az nem egy olcsó üzlet! Ha érdekel dobok egy linket!
-
#1862 Mi azt csináltuk, hogy eljutottunk az utolsó küldetésig, és elkezdtük csinálni a védekezős küldetéseket.
Eltelt kb 20 nap meg vagy 40-50 küldetés, és kifogyott a játék a lootból. :) Adta volna továbbra is a küldetéseket, de nem adott már érte jutalmat. Akkor tekintettem a játékot teljesen végigjátszottnak.
Egyébként az egész gyűjtögetés elég felesleges, lehet tudni, hogy melyikek a legjobb cuccok, ha azok megvannak, felesleges begyűjteni a sok szart.
Vannak jó kombók... Pl a damage resistance-t fel lehet tolni valami 60% fölé (pontos értéket nem tudom) egy powerarmor meg két pecsét segítségével, meg ugyanígy fel lehet túrni az armor ratingot egy sima powerarmornál a terminátor páncélok szintje fölé.
Avitusnak lehet adni ranged damage növelő cuccokat, az meg a terminator páncél+assault cannon összeállítással csinál brutális (~1600-as) sebzést...
Szal lehet jóféle lootot farmolni, csak az a helyzet, hogy túl sok értelme nincs, mert mire eljutsz eddig, nem marad küldetés, amiben használhatnád őket.
Chaos Rising NEM viszi át a cuccokat, csak azokat, amik rajta voltak a karaktereken, plusz a három terminator páncélt(azokat mindenképp).
Így érdemes a végjátékot NEM terminátor páncélban csinálni, hanem sima powerarmorban, mert a CR feléig úgysem engedi használni a terminátor cuccokat, mikor meg végre megadja, addigra a ~18-as szintű fegyverek meg elavulnak, lesz addigra mindenből jobb CR lootból. -
#1861 Nem, nem eredeti, de meg fogom venni, nem kerülhet már túl sokba.
Amúgy teljesen más a single az 1.5 patch-el. Az első 3-4 pálya ugyanaz, és sorendben jön, viszont nagyon hamar a Meridianon találtam magam. A pályákra teljesen máshol dob le, sokszor a bossok helyére, persze itt nem ott lesznek a bossok. A küldetésekben teli vannak a pályák egységgyártó, és egyéb épületekkel, ami miatt jóval nehezebb lett a játék. 5csillagos időre teljesíteni szinte lehetetlen. Ilyenek a simában nem voltak.
Látszik, hogy javítani akartak az egyhangúságon. Szoknom kell még, mert még több taktikát igényel. Viszont a védekező küldetéseket nem fossa annyira, ami tetszik, inkább a fő szálra koncentrál. Na meg sok új loot. Nem ártott. :-)
Csak kapnám már meg azt a terminator armort. Mozgatja a fantáziám. -
#1860 Ööö, eredeti?
Angel forge környékén nagyjából meg kéne kapnod az elsőt, talán a következő főküldetésben...
Más, mint a sima páncélok, máshogy működnek a fegyvereik kicsit, nincs fedezék (átmennek rajta, szétverik), viszont cserébe kevesebb sebzés jön be. Na meg a force commanderre kizárólag teleporter pakkot lehet rakni, ami elég erős visszalépés a zászlóhoz képest.
Mivel csak hármat ad, így a force commanderen fenn lehet hagyni a legtáposabb power armort zászlóval, de lehet nyomni három terminátor+drenyával is, az is frankó kombó. -
7th uwu #1859 A francokat. A terminatorarmor ugyan olyan mint a powerarmor.
Csak a világ változik meg körülötted. Az orkok mintha kisebbek lennének, a tiranidok meg mintha nem is lennének.
Egyébként az elsőt akkor kapod ha kinyírod Farsir-t.
A másik kettőt akkor adja be mikor a küldik mindhárom vonalát végigtolod. (ork, eldar, tiranid) Ezeket már látni fogod, mert kirakja a küldi infójába mint lootot. -
#1858 Igazából Ian Watson teljes warhammer univerzumát szeretném megszerezni, így egyben meglenne az egész. Persze rendesen könyv formájában, de eléggé ritkaság. Mindenestre nem adom fel.
A coop-on már filóztam, hogy baró lehet, csak sajnos nem véletlenül írok telcsiről, most nincs netem, és nem is tudom mikor lesz. De ezt szívesen kipróbálnám.
Terminator armor már nagyon érdekelne. Az előző peccseletlen játékomban már egy csomó hozzá való lootom volt, de páncélt még nem kaptam. Pedig már a meridianon levő generátorvisszakapcsolós, kapubezárós küldit csináltam (angel forge?). Onnan még messze van, hogy megkapom? Gondolom a power armoroknál épphogy jobb csak :-)
-
#1857 Na ja, de amíg szinglit végigtolod háromszor és megunod, addig multizni lehet vele akár évekig. :)
Egyébként még a coop-ot javaslom kipróbálni, az nagyon buli. 2-2 squadot irányítotok fejenként, tehát jobban oda lehet figyelni, meg sokkal gyorsabban lehet haladni, és jó móka. Ha van Chaos Risingod, arra még talán kapható is lennék, azt még csak szingliben toltam végig kétszer. (Az alapjátékot meg vagy négyszer koopban is)
Terminator páncélt kapsz, persze, de csak a játék második felében, és csak hármat. Chaos Rising is eljátssza ugyanezt, a küldetések feléig nyamvadt powerarmorokkal kell küszködni (mert az utsó tyranid rohamkor "megsérültek", és techmarín meg hiánycikk...), de aztán visszaadja az alapjáték 3 terminátor páncélját, meg bedob még hármat (egy normál, egy "jó" meg egy "gonosz", ha jól rémlik).
Új kieg ha jól sejtem, jövő tavaszra van bejelentve, úgyhogy az még kicsit odébb van, de az engem is érdekel majd. -
#1856 Egy Inkvizítor-t tudok neked küldeni magyarul, .rtf-ben, ha kell. Megvolt az Űrgárdista is, csak az sajnos valahogy elveszett az idők folyamán...
(Nemtom, ismertétek-e a Silent Library Project-et, az kurvajó volt. Volt vagy ezer bedigitalizált magyar könyvük, klasszikusoktól ponyváig nagyjából minden. Aztán rájuk szállt valami buzi jogvédő banda, és ennek hatására zártkörűvé váltak... :( Elvileg néhány könyv lektorálásával be lehet kerülni a körbe, de erre még nem vettem a fáradtságot. slp.dwalin.ru a címük egyébként.) -
#1855 Menni megy, de nincs akkora szókincsem, hogy mindent megértsek.
Inkább magyarul olvasnám. De azért köszönöm! :-) -
lammaer #1854 angolul megy az olvasas? Ha igen, wan elado konyvem, olvasatlan. -
#1853 Sorry. Meghülyült a telcsi. :-) (arròl írok)
Szóval a w40k könyveket meg fogom szerezni, hogy felfrissítsem tudásom erről a fantasztikus univerzumról. Kár hogy eddig nem tettem. -
#1852 Felébresztettem a fórumot, több mint 1 hònap inaktivitás után :-)
Igen, a multi biztos nagyon jó lehet, de az az igazság, hogy én már kinőttem az egymással való versengésből, maradtam ilyen magányos farkas, aki elszórakoztatja magát SP gamekkel. Pedig nekem is volt fénykorom a neten, mégsem hiányzik. Időm se nagyon lenne rá, azt a "keveset" is inkább az 1személyes mókára fordítom.
No de a játékra visszatérve, tényleg kellemes csalódásnak nevezném most már. Néha valóban flusztráló ugyanazt a mapot bevédeni, vagy ugyanazon egy "újabb" bosst leabálni, de valamiért mindig hajt valami, hogy na most lehet kapok 1 vagy 2 bónusz támadást arra napra (na meg újabb lootot!) és végre mehetek a fő küldikre. Minden játékban alapos vagyok, ezért ez is több játékidővel kecsegtet, mind mondjuk egy másik játékosnak.
Nagyon kíváncsi vagyok a terminator armorra is (első végigjátszásban meglesz?), meg a végkifejletre is. Aztán lehet még egy kört bevállalok :-)
A chaos rising is mozgatja a fantáziám, meg persze majd az új kieg, ami remélem minél hamarabb itt lesz.
Amit még be fogok szerezni, az a w40k kötetek, és bepótolom hiányos tudásom az n -
#1851 Nekem viszont a foglalgatós-védekezős pályák hiányoztak. Az alapjáték kampányát meg lehet csinálni akár 15 nap alatt, meg el lehet húzni 100 napra is, feltápolni a karaktereket maximum szintre, begyűjteni a játékban található összes wargeart, aztán vigyorogni, amikor a félistenek gyalulják az orkokat.
Chaos Rising ezzel szemben meg totál lineáris, van x db küldetés, megcsinálod, vége. A küldetések tényleg sokkal változatosabbak és jobbak, de valahogy nekem kevés...
A kettő kombinációja lett volna talán a legjobb, ezek közé a küldetések közé beszórni a támadós-védekezős pályákat.
Az új kiegben játszható lesz kampányban az összes faj, szal azzal szerintem ilyen tartóssági gondok nem lesznek.
Ja, Chaos Risingban próbáljátok ki a "sötét oldalt", Tádé valami iszonyat nagy hentessé válik a felturbózott, chaos powerekkel megtámogatott skilljeivel... Meg a lövöldözésre tápolt force commander is elég aranyos. Az eleje szopás, amíg meg nem lesznek a terminator páncélok, de aztán amit Avitussal ketten assault cannonokkal művelnek, az nem mindennapi. -
#1850 én a sima dow2-ben unatkoztam, folyamatos monotonitás, juss el a pálya végére öld meg a boss, néha jött egy küldi ami más volt,
a chaos risingben az a jó hogy nincsenek benne ilyenek hogy annyiról szól a pálya hoyg nyírd ki a boss-t
számomra a chaos rising jobban bejött
és jövőre jön gy új része:D -
#1849 Multi. Ez a játék multiban überbrutál. Jó a single is, de az, hogy mennyire taktikázós maradt bázisépítés nélkül is, az főleg multiban látszik meg. Egyáltalán nem hiányzik az építgetés, jó lett ez az új rendszer. -
#1848 Kár, hogy ennek a világnak nincs nagyobb tábora. Pedig nagyon eredeti.
Megvallom őszintén, az első benyomásom a második részről nem igazán volt jó. Én is a bázisépítős RTSeket szeretem igazán, és hát a DC és Soulstorm után nem igazán vette be gyomrom a játékmenetbeli és menedzsment változást.
De csak rávettem magam, hogy a kezdeti 4-5 pálya után továbbiakat csináljak meg. És csak bejött! Most már tetszik. Sokkal jobban kell taktikázni mint az elődökben, jobban számít bármelyik döntésünk. Már a végefelé jártam a játéknak, és akkor jöttem rá, hogy létezik hozzá magyarítás és patch is. Így újrakezdtem (ugyanúgy hardon), de mintha most már könnyebb lenne (rebalance?), bár lehet, hogy csak nagyon belejöttem.
Szóval ez az új rész sok rajongót veszített az arculatváltással, de biztos nyert is jópárat. Valljuk be, ha nem változtattak volna, mehetett volna a levesbe a franchise.
Ha végeztem ezzel, jöhet a Chaos Rising...