2367
  • dronkZero
    Wraithlordokra rábaszol Tarkussal egy gránátot, Tádéval rájuk ugrasz(chapter's fury, és ugrálsz rajtuk, amíg élnek), meg a kommanderrel csapkodod őket... Kb ennyi.

Elmentetted az állásod az alapjáték utolsó pályája előtt? Csak mert azt a felszerelést, amivel befejezed a kampányt, azt áthozza a kiegbe (plusz a 3 terminátor páncélt). Ha powerarmoros felszerelést hozol át, akkor a kieg eleje a könnyű, ha terminátor cuccokat, akkor meg a vége.

De pl legutóbb akkora mákunk volt, hogy beadott egy terminátor páncélt rögtön az első küldetésben. Az a mentés megvan, kell? :) Apró szépséghibája, hogy Zeronak hívják a forcecommandert... :P
  • MaRee
    Fffúúú fel is idegesitettem magam rögtön már a második küldetésnél, amikor a végén a drenyát támadják és oda kell érni amíg meg nem hal...Nos nekem nem sikerül, félúton kiirtják a csapatot Lvl20 mindenki, a cuccok ugye meg szarok még, csak az van amik az első 2 küldi alatt estek.
  • MaRee
    Na kész is van az alap kampány, legkeményebb fight a lentebb említett generátoros volt..Az Avatar sem volt nehéz, csak hosszú, de összességében tetszett a játék.Most kezdem a kieg. kampányát, azt már egy fokkal nehezebben
  • 7th uwu
    mármint 3 karni
  • 7th uwu
    Ja az is kemény pálya, a 4 karnifex jó kis galibát tud okozni.
    Oda én is Cyrust szoktam vinni tarkus helyett. Ha tudod mikor spawnolnak be a dögök a lerakós nagy bombával eléggé meg lehet könnyíteni a dolgot, és nem lesz tömeg.

Egyébként ha több generátort húzol be akkor könnyebb. Meg mikor az IG-ket kiszabadítod, ha mást nem is, de a spore mine-okat lelövik ami nagy segírség.
    Na meg a sentriket is jó kelyre kell rakni, hogy lőjön is, meg ne is kapjálk szét.
  • 7th uwu
    Az Avatart a terminator assault cannon meg a storm bolter sebzi jól.
    Elvileg lennie kell már 2 terminator armorodnak ha az avatarra mész. Az egyiket avitusra adod, a másokat tarkusra, és ők ketten megölik gyorsan.
    Thadeus az egyéb ellenségek ellen kell. Én power armorral, powr fisttel vittem.
    A kommanderrel nem árt vinni orbital strike-ot, azzal el lehet takarítani a beözönlők nagy részét, és nem mellesleg az is sebzi az Avarart. Az én kommanderem lövöldözős volt, és egy 19-es szintű rakétával is lövöldöztem az Avatarra legutóbb, az is hatásos volt.
  • MaRee
    Na, végre megvolt az első izzasztó pálya, nem is tudtam megcsinálni!

Az, amikor az Angel Gate-et nem lehet bezárni, és újra kell indítani a generátorokat, amiket a zorkok kikapcsoltak.Eddig még megy is, de aztán el kell foglalni valami tornyot, közben minden oldalról jönnek a nidák.
    Pár perc alatt szétszedték a csapatomat, Cyrus maradt egyedül életben de annyi ellenség volt már a térképen hogy nem tudtam senkit újraéleszteni Na majd este nekifutok mégegyszer.
  • Orgi
    Azon a fokozaton én is végiggyalogoltam, tedd eggyel feljebb és kezdődik az izgalom, mármint a hozzám hasonló casualoknak :)
  • Orgi
    Huh most nem tudom felidézni, de talán Avatar az a lépegető, a pályáért a jutalom egy terminátor páncél. Azt hiszem egyedül FC-on van termi páncélom, Avitusra nem volt még ráillő, Cyrusra és drenyára meg gondolom nincsen. A cuccaim lvl 20-as kékek nagyjából azt hiszem, bár FC-nél elbasztam egy pontot elég fájdalmasan (ha leveszem a storm hammerjét pajzzsal, bukok egy accessories slotot az észre nem vett + 1 will miatt). A drenya méléere van talentolva és eddig jól teljesített :(
    Az idő-tényezővel sose törődtem, végigtakarítom mindig a pályát.
  • MaRee
    1 lvl / pálya akart lenni
  • MaRee
    A sergeant a 4. a 2 nehézségi szint közül, de lehet neki futok harmadik fokozaton inkább, mert ez így vicc.Nem a tökéletes végig játszásra megyek, csak megvan az objective és megcsinálom.Nem foglalgatok közben shrine-okat meg communication arrayt meg a franc tudja mit, csak ha útba esik.
    Ígyis meg van 1 lvl / szint minden csapattagnak.
  • 7th uwu
    Hát de épp most írta, hogy csak úgy végigsétált a pályákon...
    Csak leírtam, hogy mi van akkor ha legnehezebben nyomja. Csak az lett volna a lényeg, hogy nem eszeveszettül nehéz, csak vannak kemény részek. És természetesen "túlélni" kurvára nem nehéz legnehezebb szinten sem.
  • dronkZero
    20. szinten már régen terminátorpáncélban kéne rohangálnia mindenkinek. Valamit nagyon rosszul csinálsz.
    Ez mondjuk megmagyarázná, hogy miért megy ilyen nehezen: az ellenségeket a szintedhez igazítja, a főellenségeket is.
    Valószínűleg túlfejlődtél, és erős a gyanúm, hogy amit a felszerelésedről mondtál, az nem állja meg a helyét. Vannak 18-20. szintű páncéljaid, fegyvereid? Ha nincsenek, akkor le vagy maradva a felszereléssel a szintedhez képest. Ebben az esetben nem csoda, ha nehéz lett a játék.

A drenyát azért "szidjuk", mert használhatatlan. Vannak kifejezetten gép elleni fegyverek (eldar brightlance, ork mekboy vagy rakétás, stb), ami az embereken gyakorlatilag semmit nem sebez, a drenyát meg egy lövésből kinyírja. Vagy ha nem is nyírja ki az első találat, akkor leveszi az élete 90%-át, és a következő lövés nyírja ki. Ezen a gyógyulása sem segít, nem tud annyit gyógyulni, amennyit egy lövés harap rajta.
    Emellett a főgenyók is nagyon bántják, ahhoz nagyon gyenge, hogy bármilyen főellenség ellen kiálljon 1v1-ben. Viszont menekülni meg nem tud, mert tohonya egy dög. Mire megfordul, szétkalapálják.
    A másik fele, hogy a fegyverét meg nagyon lebutították, pár peccsel ezelőtt még egy sorozatból szétvitt egy tankot is akár, most már alig sebez bele.
    Nem egy túlságosan használható egység.
  • dronkZero
    Uwu, bazzeg, szerintem te vagy az egyetlen ebben az országban, akit érdekelnek azok a szájbatekert értékelő-bögyszlik... Tudod, a kérdés még mindig arra vonatkozik, hogy TÚLÉLNI hogyan lehet a pályát.
  • 7th uwu
    Nem tudom a szintek elnevezéseit fejből.
    4 szint van ha jól tudom, ez most hanyadik?

Egyébként a legnehezebb se annyira kemény általánosságba, csak van pár pálya amit nehéz lefekvés nélkül megcsinálni, de mindet meg lehet.
    A Fire Prism-es az első nehezebb küldi, aztán Farsier, meg az Avatar is genyó tud lenni.
    Az orkok mindíg könnyűek.
    A tiranidok közül a Lictor ami nehezebb, a leggázabb főellenség meg a legutolsó, a Hive Tyrant.

Ezen kívül van pár pálya mai azért nehéz mert nagy, és gond lehet az idővel, meg van olyan is ahol hiba ölsz le mindenkit, nem adja be a fury-t max-ra. Ez ellen nem lehet mit tenni. Persze ez csak akkor probléma, ha tökéletesen akarod végig csinálni. Sajnos olyat nem lehet ezek miatt. Szerintem nem balanszolták a pontozást pályánként. Van hogy reálisan pontoz, de sejna vannak pályák amik egyszerűen el vannak baszva ebből a szempontból. Pl amikor először telálkozol eldarokkal, sose lehet 5-ös fury-t csinálni, meg van még pár ilyen.
  • dronkZero
    Sergeant fokozaton NEM fog bedurvulni, az nagyon könnyű. Ugyanilyen sétagalopp lesz az utolsó pályáig.
  • MaRee
    Az eldar "lépegetős pálya" a Wraithlord akar lenni? Nekem 10-es szintű mindenki a csapatban, Cyrus nélküli összeállítást használtam ezen a pályán, pont a percben fejeztem be, semmilyen gondom nem volt.
    Igazából remélem később nehezedik kicsit a játék menet, mert Sergeant(asszem ez a második) nehézségi fokozaton nyomom, és még meg se halt senkim egyik pályán sem.
  • 7th uwu
    Hogy lehet hogy még csak a lépegetőnél jársz 20-as szinten?
    Nem Avatar az véletlenül?

A Seer Cuncil mindent megöl egy lövéssel, azt kábítani kell, vagy felborírani.
    Ha közéjük ugrasz Thadeussal, vagy bedobsz egy kábítógránátot, gyorsan meg lehet őket ölni, csaz azért genyók, mert nagyot sebeznek.
  • 7th uwu
    A drenya egy lövéstől kipukkan, nem lehet rá vigyázni.
    És már jóideje visszavették a gépányúsorozatának hatékonyságát, ráadásul nincs is semmi axtra képessége.

A Wrait Lord ellen rakétát kell vinni Avitussal, powerfistet Thadeussal.
    Cyrus is hasznos, mert mikor bejönnek a segítők, azok azért elég sokan vannak. A letevős nagy bombával azonnal el lehet őket tekerítani.
    De ha Cyrus helyett Trkust hozod, az is tudja használni a villanógránátot, meg C4-ett, és ha befuckolsz vele, lehet csalogatni az ellenséget ahogy tetszik.

Meltabobot meg annak kell adni akinek megvan valamelyik sebezhetetlenes képesség. Vagy Thaddeus tud jól meltázni ugrás után, vagy a Force Commander To Victory után.
  • Orgi
    Én nem tökéletes végigjátszást akarok, hanem simán befejezni az alapkampányt, hogy elkezdhessem velük a CR-et :) A cuccaim szerintem jók, mindenki lvl 20-as már rég, Tarkust és Thaddeust nem használom. A drenyát nem értem, miért szidjátok, nálam korrekt tankként üzemel a FC-al együtt, ha haldoklik lepihen gyógyulni majd visszaszáll a játékba.
    Az elda lépegetős pályánál sz*pok különben konkrétan legjobban, az idézett Seer Council ranged egy lövéssel fekteti az embereim :(
  • 7th uwu
    Minden főellenség ellen van valami fegyver ami nagyon hatásos. A legelején még signummal meg a sentrikkel is meg lehet szívatni párat.
    Igazából az a megoldás, hogy a megfelelő felszerelést kell vinni.

A legerősebb emberek a végére a 3 terminátor lesz, ezért a lehető legtöbb köldibe kell vinni Tarkust Avitust és Thadeust, hogy gyorsan fejlődjenek. A drenyát soha nem érdemes használni Cyrust viszont igen.

Ha kábítható az ellenfél, valamelyiket a 3 keménygyerek közül ki kell cserélni Cyrusra. Kábítógránáttal + C4-el eléggé le lehet osztani az ellent. A sniper puska is sok főellenségnél hatásos, és ha sok segítője jön az ellenségnek, le lehet rakni a nagybombát. Cyrus felszerelése nagyon kemény tud lenni.

Később amikor a keménygyerekek kifejlődnek már nem fog kelleni ez a kis nyomi, mert tarkus is tud kábítani, a másik kettő meg alapból brutális, főleg terminátorcuccban.
  • dronkZero
    Az lehet, hogy amit te írtál, azt lehet kétféleképp értelmezni, de ezt:
    "Ez utóbbi nem zavarna, de a bossoknál döglés miatti újrakezdés az eléggé :("
    nem annyira. :P
  • 7th uwu
    Én úgy értettem csak lefekvés nélkül akarja végigtolni.
    Azt hogy "megfekszik az egész csapat úgy is lehet érteni, hogy mindenki lefekszik legalább egyszer, és 5ből csak egy bögyszlit kapsz, meg úgy is hogy bebukod a pályát.
  • dronkZero
    Szerintem egyébként csak te vagy ilyen elbaszott fanatikus... :D

Ha nem tűnt fel, akkor Orginak nem a tökéletes végigjátszás a célja, hanem hogy ne dögöljön meg. :P
  • 7th uwu
    Egyrészt nem magamnak ment a válasz hanem Orgi-nak, másrészt ha nem lenne egyértelmű a pause használatáról beszélek, csak kicsit félresikerült a mondókám.
  • 7th uwu
    Singlebe a tökéletes végigjátszáshoz a pause is nagy segítség, sőt nélkülözhetetlen. Az olyan pályákon ahol csak úgy tudod az időre megszerezni az 5 pontot, hogy csak annyit ölsz ami a fury 5 pontjának megszerzéséhez feltétlenül szükséges nem is lehet pause nélkül megcsinálni, mert a tizedmásodpercek is számítanak. Ezt ráadásul csak tapasztalatból lehet tudni sokadik végigjátszásnál, hogy mi elég a fury-hoz. Nem engedheted meg azt a luxust, hogy harc közbe nyomod be a zászlót, mert üresjáratba kell vele futni, ha időbe is bele akarsz férni meg hasonlók. Minden mozdulat számít, ezért akkor is be kell nyomni ha bonyolultabb a felállás, és alaposabban át kell gondolni hogy tudod felszámolni az ellenállást, és akkor is ha olyan sok dolgot kell egyszerre leklikkelni amire egyébként nem lenne esélyed.

Azért ez nem elhanyagolható ha már a tökéletes végigjátszásról beszélünk. Biztos sokan vannak akiket irritál ha így kell nyomni, de nemigen lehet másképp ha mondjuk az avatart úgy akarod megölni, hogy nem fekszik le senki.
    A leg szemetebb ellenség egyébként Farseer, mert azon nem látszik mikor akarja benyomni a szemét azonnalölős varázslatait. A többi főellenségnél van előjele, és ki lehet kerülni, nála meg meg kell tanulni mikor szokta csinálni. Ahp-jából lehet következtetni melyik genyóság következik. Egyébként van pár varázslata ami elkerülhető ha elég gyorsan elég sokat sebzel bele.
  • dronkZero
    Hát vigyázz rájuk jobban. Jó felszereléseid vannak, passzolnak a szintedhez? Csak mert ha magasabb szintű vagy, akkor ahhoz igazítja az ellenfeleidet, viszont passzoló szintű felszerelés nélkül meg gyenge vagy. Nem érdemes elszórni a wargeart XP-ért, hacsak nem pont azért, hogy kézbe vehess egy magasabb szintű cuccot.
  • 7th uwu
    Majd ha sokat játszol vele elmúlik. Eleinte én is őrültségnek találtam a legnehezebb beállítást, de kiismertem a játékot. Asszem 4-szer toltam végig az alap kampányt, de utoljára már gond nélkül csináltam a fullos pályákat. Néha nem adja be a fury-t valamiért, meg van 1-2 pálya amit lehetetlen időre megcsinálni ha mindenkit leölsz a pályán, persze ez utóbbi leginkáb attól függ milyen fegyvereket dobál. Szerencsétlenebb időszakokban mikor nincs a szintednek megfelelő felszerelés nehéz ezeket teljesíteni. De azzal már jó ideje nincs gondom, hogy ne feküdjön meg senki. A drenyát sajnos nem lehet használni ha nem akarsz veszteséget, egyetlen lövéstől kipukkan, nem lehet rá vigyázni.

Egyébként most toltuk coopba a CR-t, azt egyel könnyebb fogozaton csináltuk, így is ráment egy teljes nap egy végigjátszásra. Az alapjátékot coopoztuk legnehezebb szinten is, de sajnos ha ketten vagyunk elég nagy eséllyel lefekszik valaki, sokkal nehezebb folyamatosan figyelni és összhangba játszani a társaddal mint mikor egyedül nyomod 4 csapattal amiknek mindegyikéről tudod mit fog csinálni a következő pillanatban. Abba viszont nehezebb, hogy így nem 2 felé, hanem 4 felé kell figyelni, ez viszont a tapasztalat szerint a kisebbik nehézség.
  • Orgi
    Csak érdeklődésképpen, ti milyen fokozaton játszottátok végig? Normálon röhögve végiggyalogoltam, feljebb raktam 2.-ra eggyel és vért hugyozok kb... bossoknál rakatszor megfekszik az egész csapat és általában véve is komolyan oda kell figyelnem minden pályán. Ez utóbbi nem zavarna, de a bossoknál döglés miatti újrakezdés az eléggé :(
  • PAtr0n
    Akkor tènyleg volt benne ilyen. Èn meg aszittem valami bug. Amùgy tènyleg hülyèn voltak a frakciòk elrendezve, meg sokszor nem èrtettem mit mièrt csinàl a gèp.
    A DC valahogy összeszedettebb volt.
    Most kijàtszottam a DoW2-őt, picit pihentetek (màs jàtèkkal), aztàn jöhet a CR. Talàn ki is hùzom a köv kieg. megjelenèsèig. :-)
  • Metontour
    A Steamen féláron lehet kapni kb 2800 forintért a Dow 2-t és a Chaos Risingot hétfőig.
    Mivel mindkét játék Steamen van meg ha csak a Chaos Risingot szedem le tudom folytatni a DoW 2-es karaktereimmel vagy ahhoz azt is fel kell raknom és csak utána?
  • dronkZero
    Ja, olyan van. Nekem meg pont a Dark Eldarok irtották ki a káoszt.
    Ha elfoglalsz egy főbázist, és megtámadják, akkor is van csata, bead valami pályát, talán minden főbázishoz különbözőt, azt rakja be akkor is, ha nem te irtod ki az eredeti tulajdonost.

Ez egyébként a legnagyobb hülyeség a Soulstormban, hogy csak annyit kellett volna csinálniuk, hogy az IG-t kicserélik a Káoszra a nagytérképen, aztán rendben is van a dolog. Így meg IG üti sissyt, a káosz meg saját magát...kurvaértelmes.
  • cikasz
    köszönöm.
    az alaphoz találtam magyaritást is ahhoz az 1.5 kell azt már telepitem.
  • PAtr0n
    Soulstorm-ròl jut eszembe.
    Amikor elkezdtem jàtszani Sistersekkel, addig jutottam, hogy a 2 felső bolygòn hàborùztam az orkokkal, eldàkkal, sm-ekkel meg picit a necronokkal. Eközben a kàosz àllandòan a dark eldàkat cumiztatta, egèszen odàig, hogy vègül a fő bàzisukat is elfoglaltàk, tehàt a dark eldàknak nem maradt területük! Ha vèletlenül eljutottam volna oda, akkor ott a kàosz lett volna? Arra gondoltam akkor, hogy ez valami bug. Lehetsèges volt ez a Soulstormban?
    Nem vittem vègig, ezèrt nem tudom.
  • dronkZero
    Van topikja, de igazából mindegy.
    Alap, annak a kiegészítője a Winter Assault. Ezek még "hagyományos" RTS jellegűek, sztori, pályák egymás után, az elején még nem kapod meg a full bázist és minden típusú egységet, csak a szarabbakat, aztán szépen fokozatosan pályánként az újakat. Alapban SM kampány van, WA-ban Ork+Káosz illetve IG+Elda.

Aztán Dark Crusade. Ez már olyan, hogy bármelyik fajt választhatod a benne lévő 7 közül, van egy kampánytérkép területekkel, ami mind egy mapot jelent. Ez szerintem a legjobb rész DoW1-ből.

Az utolsó a Soulstorm, olyan, mint a DC, 9 nép van benne, de valahogy nem az igazi, főleg a fajok elhelyezése a térképen nagyon idióta. Kicsit másképp is működik, mint a DC, meg gyakorlatilag itt már semmilyen sztori nincs, bebassza a 9 fajt, aztán gyasszátok egymást.
    DC-nél még valahogy megpróbálták megmagyarázni, hogy akkor ezt így hogy, meg hogy miért öli az SM az IG-t, az SS-ben már meg sem próbálják.

Ahhoz, hogy az alapjátékra rámenjen a WA, kell vagy 5 peccs, kicsit macera. Meg a többihez is van egy pár, de azok nem kritikusak. DC-hez asszem 2, SS-hez egy vagy kettő.
  • cikasz
    Gondoltam beszerzem az első részeket.
    Mi a sorrend tudja valaki?
    Alap
    Soulstorm
    Winter assault
    Dark crusade?

köszi

• PAtr0n
    Ìgy van, de őket szàndèkosan nem ìrtam :-)
    2 drone harbinger csodàkra volt kèpes, 3-4 suadnyi fire warrior feltàpolva ùgy nyìrta ki az ellent, hogy az mèg a kèpernyőn sem volt. Ezekhez mèg kroot egysègek, szintèn tàppal, ès ezzel kèsz is volt egy overpowerered army.
    Könnyebb is volt velük kijàtszani, mint az orkokkal.
  • uwu
    Inkába Tau ha már overpower...
  • PAtr0n
    Pedig jòk az Ork bàcsik, èn a Dark Crusade-t először a taukkal, màsodjàra a Zorkokkal jàtszottam ki. Màsodjàra talàn mèg jobban is èlveztem. Space Marinokhoz nem is nyùltam, csak a Soulstorm-ban, de aztàn elkezdtem inkàbb a nővèrkèkkel. Bàr azt nem fejeztem be, valahogy unalmasabb volt mint a DC. Ròkabőr.
    Amùgy erősek az orkok, de itt a DoW2-ben ellenük nem annyira derül ki. Tùl vannak gyengìtve, bàr az 1.5 peccs erősìtett rajtuk valamennyit.
    Az imperial guard meg csak feltàpolva erős, kezdő armynak gyengèk. Bàr velük is jàtszottam kicsit, 3dik nekifutàsra velük akartam a DC-t kijàtszani.
    Sztem ami elèg overpowered az a Necron. Bàr az Eldàk se semmik.
  • Brolly28
    hát én nem nagyon szeretem az orkokat egyik részben sem, inkább imperiumos vagyok... gárda vagy űrgárda