916
XBOX 360 Hardverrel kapcsolatos témakörök
-
rusher #636 Köszi a válaszokat, sajnos nincs HDTV-m így akkor monitor lesz a dologból.
Azon az oldalon, amit először írtál, ott az van, ha jól vettem ki, hogy offline játéknál, csak egy offline profilt kell csinálni és megy is vele. Ha neten akarsz játszani akkor kell a Live-os regisztráció.
Tehát akkor netes hozzáférés nélkül is mennek a játékok? Gondolom hogy akkor csak a single. Illetve nem tudok majd demókat, meg javításokat letölteni.. -
No lássuk. A HDD alapvető funkciója a mentések tárolása, újabb funkció, hogy az olvasófej kímélésére fel lehet tenni rá a játékokat (indításnál kell a lemez). A Live a multiplayer. A multihoz kell az előfizetés, a többi ingyenes. A vásárlás MS pontokkal megy a fizetős tartalmakért, ezeket venned kell. Az archievmentek adnak G pontokat, ezek csak dísznek jók. A net csak ahhoz kell, hogy live-ozni tudj és letöltögetni, meg a frissítésekhez (ezek telepíthetőek lemezről és pendrive-ról is, valamint néhány játékon is fent van a frissítés, ha kell hozzá). Az alaplapokat tekintve igazából manapság már tudtommal nem jelent akkora gondot a melegedés, de tudtommal már nem árulnak régi alaplaposakat. Az arcade, elite, stb csak a felszereltségben különbözik, a gép ugyanaz mindben, tudtommal az alaplap is bennük.
A TV kérdésére mindenképp HDTV vagy monitor. Persze megy SDTVn is a dolog, de én pl először egy 1024es LCD TVn toltam és használhatatlan. Ezek a játékok nem véletlenül vannak HDre megírva. Az alapvető gond nem az, hogy a látvány töredéke annak, amit nagy felbontáson nyújt, de sok esetben egyszerűen a szövegek kivehetetlenek kis felbontáson, szóval ha nincs valami jó HDTVd, akkor monitorra kösd (tudom javasolni, hogy NE utángyártott VGA kábellel, mert nekem pl amikor monitort cseréltem egy jobbra, akkor szellemképes volt az utángyártott kábellel).
Tudom ajánlani ezt a két oldalt, bocs, hogy nem linkelem, csak címet írok, nincs kedvem szarozni vele :)
http://xboxlive.uw.hu/
http://x360faq.extra.hu/
Valamint ha esetleg ha a gép moddoltatására (hűtésmod, hogy tuti ne melegedjen), akkor consolecorner.hu vagy xmedia360.hu (mindegy melyik, az utóbbit is ugyanazok csinálják, csak az első az konzolbolt is, utóbbi meg csak ezzel foglalkozik az oldalon, de ugyanazok csinálják ugyanott a módosítást).
Bármi kérdésed van, írj! -
rusher #634 Sziasztok!
Már régóta érett bennem a gondolat, hogy beszerezzek egy Xbox 360-t. Végre eljött az idő, a közeljövőben összejön rá a pénz. De előtte lenne pár kérdésem, amit itt azért jobban el tudnak magyarázni, mint amit a neten olvasok.
Szóval a merevlemez csak arra jó, hogy fel lehet rá tenni filmeket meg egyebeket, hogy azon nézzük, vagy magát a játékokat és a mentéseket is felmásolja oda? Illetve elég neki bármilyen TV, vagy mindenképpen HDTV szükséges?
Nem tudom pontosan mi ez a Elite, Premium, Arcade dolog, de jelenleg ezt néztem ki, szerintetek jó? Úgy értem olvastam ilyeneket hogy valamelyik alaplap nem jó, mert rossz a hűtése és hamar túlmelegszik és tönkremegy. Azt meg nem szeretném ha már kiadok érte ennyi pénzt.
Illetve netes összeköttetés szükséges? Nem nagyon izgat a multiplayer, meg az achivementes és ezek a pontszerző, és abból vásárlós dolog, meg pár gépnél a kiírás, mint Live előfizetés (na mondjuk ez micsoda?). Én bőven ellenék a single-vel. Szóval elég annyi, hogy összekötöm a TV-vel, és be a 220-ba, aztán mehet a móka, vagy feltétlenül kell az internet hozzáférés.
Végül pedig ha van valami jó tanács, akkor szívesen fogadom.
Előre is kösz a válaszokat! -
benyhopp #633 hello mindenkinek!
azt szeretném megkérezni hogy szertnék venni egy xbox360 elitet (tudomásom szerint 75 000Ft) és azt szeretném hogy másolt játkok is mennyenek rajta erről valami flashelést vagy mit hallotam? az hogy működik ? és hogy hogyna tudnák rá játkokat másolni ? dvd-re irni ? ha valaki tud valamit eezkről az pls irjon thx -
nem saját :D
találtam valahol -
Az a fránya melegedés. Tényleg kicsi lehet az a hűtőborda :) -
janihunk #630 Sajátod milettvele?? -
-
janihunk #628 Ez teljesen igaz köszi szépen a segítséget. -
Akkor vegyél VGA-t, de ne utángyártottat. Nekem az volt, a 19es monitoron még jó volt, a a mostani 22"esen már egyáltalán nem volt jó a képe, szellemképes volt az egész. Szóval bármit is veszel, CSAK minőségit. Lehet, hogy drágább, de egy kábel még nem vészes összeg és nem is fogyó termék. -
janihunk #626 Mer nem szeretnék roszul járni azér 3e-er ft is pénz és a két kábel már 6e-er ha nemválik be amit elsőnek veszek ezért kértem tanácsot. -
Már olvastam rég. Most mondjuk nem igazán értem, hogy ez milyen hangnemben akart lenni, de mindegy.
Viszont közben rájöttem, hogy kezdek fáradni :)
Szóval VGA vs HDMI. Ha van VGA a TVn, akkor mehet rá az. De amúgy minek kérdezed meg, ha már tudod a választ? -
janihunk #624 Nézd meg ezt légycives és azután mongy valamit:Klikk -
Amelyik van. A HDMI nyilván szebb képet ad. -
janihunk #622 Sziasztok úgy alakult hogy lessz egy Panasonic 94cm es HD ready tv-m 100Hz-s 0s-váaszidő kb 4-4.5m-ről fogok gamelni, az a kérdésem hogy ezt VGA vagy HDMI kábellel kössem össze a 360-ommal. Köszi a választ előreis. -
Tévedtem, olvastam néhány hírt, hogy mi van most. Nos, ez már azért durva. Asszem többet nem engedem live-ra az xboxomat. Bár még egy GH5 kiegészítőt szívesen leszedtem volna, hogy a régebbi letöltött számokat tolhassam rajta :) De ennyit nem ér meg. De azért ez már durva. Persze, az MS küzd a kalózkodás ellen, de ez már nagyon durva, hogy nem telepíthetsz HDDre, elvesznek az archievmentek, mentések. Gyakorlatilag tönkreteszik az egész gépet. A következő szériába már valami kapcsoló is kerül, ami ban esetén ráengedi a GPUra a 220at vagy mi? -
Azért nem hinném, hogy valaha is idáig fajulna a dolog... -
vagy bannolják mindkettőt, elbukod a mentéseidet, acsivmenteket...nem tudsz winyora installálni, meg még amit esetleg később kitalálnak :) -
Ha amúgy sem live-ozol, akkor mindegy, hogy bannolnak-e :)
De ha nem játszol írt játékkal live-on és nem vagy fent live-on, amikor nem eredeti lemez van a gépben, valamint megjelenés előtti játékokkal sem játszol, akkor nincs okod az aggodalomra. Persze ha meg egyáltalán nem megy fel a gép netre, akkor meg tökmind1, hogy mit csinálsz vele, nincs mi alapján bannolni. De mint már írtam, ha amúgy sem használod, tök mind1.
Amúgy a live fizetős multiplayerre, ingyenesen pedig lehet róla leszedni demókat, kiegészítéseket, előzeteseket, témákat, de sok a fizetős tartalom is. Nos, egy ban esetén nem mehetsz fel live-ra az Xbox-al. Bár újabban valami olyasmit olvastam, hogy nem is magát a gépet fogják bannolni, hanem magát a játékos profilt. -
Hát ez remek hír, nagyon szépen köszönöm!
Másik topicban olvastam még BAN-ról. Ha én csak offline játszok, semmi LIVE, van bámi okom aggodalomra? -
Egyik sem chipezhető, mivel flashelni szokták őket :)
Jelenleg tudtommal nincs kint olyan széria, aminél ez gondot okozna. Ez annyiból áll, hogy a DVD olvasó szoftverét módosítják. Kb 3000 Ft körül szokták vállalni. -
Sziasztok,
Nem nagyon volt még konzolom, de most vennék egy XBox360-at. És kövezzetek meg, de szeretném ezt chipeztetni is.
Azt hallottam azonban, hogy nem minden gép chipezhető. Ha én látok egyet a boltban, hogyan tudom megállapítani, hogy milyen széria, chippelhető-e? -
Hy all!
Hogy lehet olcsón megúszni a netes témát? Szeretnék multizni^^
Amikor itt jártam azt az infót kaptam hogy havi 3000Ft, kell az xboxnak egy lan kábel, és a pénz hova minek hogy?
köszönöm előre
-
Gabyee #613 A Logitech Driving Force Pro kormányt lehet xbox360-hoz használni?Van egy ilyenem és érdekelne mert beruházok egy boxba. -
fosti #612 én félek sz ilyesfajta előre átutalom a pénzt és vagy lesz valami v nem, mondjuk neked szerencséd volt de én éppenséggel pacser vagyok, ergo tuti nem jönne meg.aztán ki tudja. ez amire Te előfizettél ez a ojusz egy hónap grátis-os? -
janihunk #611 Elvileg jó hozzá de csak msn-re egyébként semmi baja nem lesz ha rákötöd. -
NHLFAN #610 A kérdésem az lenne,hogy egy mezei Logitech USB billentyűt hozzá lehet e csatlakoztatni az X-Box-hoz vagy van valami spec cucc hozzá?Kölcsön kaptam egyet és nem szeretném ha elbaszódna.köszi -
baca01 #609 Én kb egy hónapja vettem tőle 12 hónapos live előfizut és minden ok volt. Mondjuk én nem találkoztam vele, mert neten átutaltam neki a pénzt és 10 perc múlva jött e-mailben a kód. -
fosti #608 ezzel a formával találkozott már valaki? csak mert már hívtam h kellene feltöltő majd mondta h találkozzunk, de természetesen nem jött el a találkozóra, szóval érdekelne h valakinek sikerült-e?! feltöltő -
Wave3 gondnál én úgy tudom, hogy filmként ismeri fel a játékot, nem pedig koszosnak látszik a lemez, de egy próbát megér. Persze kérdés, hogy megeszik-e az X360 más lemezeket, mert ha mást sem, akkor az olvasófej a szar. -
Sith #606 a modolásnál számít hogy milyen verzió van fent amennyire tudom egy régebbi nem fogja vinni az új játékokat.
Néz utána annak hogy "wave 3"! -
janihunk #605 Gáz 2x vagy 2.4x esen irj am minden más jó. -
Én 4x-esen írok. Azt ajánlottál... (Verba, IMG Burn). Ez gáz? :S -
sziasztok!olyan problémám van h vásároltam külföldön(angliába) egy xbox 360-t és a gamepad elromlott,és azt hallottam h van vmi euro garancia ezekra a gépekre és ez azt jelenti h az EU-n belül bárhol garanciálisan megcsinálják...Erröl tud vki vmit?hogy müködik?valakinek vmi tapasztalat?előre is köszi a hasznos infokat:) -
CloneCDben 2-2,4x van, szóval midnegy, ha egyszer egybe van. De gondolom akkor úgy írtad. Eredeti játékot próbáltál már benne? Nem lehet, hogy csúnyán átvertek egy rossz olvasójú X360al? -
janihunk #601 Bocsi hogy kijavítalak de 2.4x esen kell irni vagyis ajánlott. -
Hányszorosan írtad? 2x-esen szereti az Xbox. -
bacow #599 szevasztok ma vettem egy xbox 360-at de sajnos egyböl be is fürödtem vele :( leszedtem egy játékot nem irom le hogy melyiket és ne kövezzetek meg hogy nem eredeti játékom van hozzá ki is irtam 2x de nem olvassa be azt irja hogy piszkos a lemez és hogy inditcsam újra 2külön iroval egy samsungal és egy pioneer irtam meg két külön márkáju lemezt egy philipset és egy verbatimot és az uj dashbord is fent van szerintetek mi lehet a gond lehet hogy a játék volt eleve hibás? és modolva van a gép -
Nem árt jobbféle angol nyelvtudás, ha esetleg menne a beszélgetés a headseten, már ha van. Amúgy mér ne érné meg. Átlag multiplayer móka, de jó az. Én anno majdnem megvettem a Halo 3at valami speckó kiadásban és mellé live-ot, csak hogy multizzak vele. De hogy rohadna le az X360om, pont akkor lett 3 ledes. Bár már le is rohadt, azóta már új van, ez tökéletes. Annyi az egész, hogy lehetőleg módosítatlan géppel és mindig eredeti játékkal. Ha moddolt a gép, akkor ne nagyon kerüljön live közelbe ha másolt lemez van benne és nem árt figyelni rá, hogy ne legyenek a profilodban még meg nem jelent, lewarezolt játékok, nehogy bannoljanak. Amúgy ennyi. -
Már hogy ne érné meg!