XBOX360 HARDVER
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64
Töltsük le az internetet!
Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64
1. Frissen írott játékoknál is ezt csinálja?
2. Milyen márkájú lemezek azok?
3. Mivel írod õket?
Ez egy aláírás!
PSN: HUNkypr PS3, Thrustmaster T500RS kormány, Playseat A1GP White cockpit
Flash vs chip: A flash jobb. Hogy miért?
1. X360 esetében nem nagyon vannak chipek, a flash a gyakoribb és nem véletlenül.
2. Ugyanazokat tudják, hacsak az a chip nem nyújt valami egészen extra szolgáltatást. Hallottam olyat, hogy chippel nem bannolhatnak liveról másolt játék miatt, de tudtommal a mostani flashekkel sem szokás ez.
3. Míg a chipet forrasztgatni kell, a flash csak egy kis szoftveres módosítás a driveban, ami szükség esetén nyom nélkül eltüntethetõ.
4. Kb 5x annyiba kerül egy chip, mint a flash. PS2es tapasztalatok alapján egy chip 12-15e Ft körül van beszereléssel, míg egy flash kb 3e Ft. További érv lehet, hogy chipekbõl az olcsók gagyik, flash viszont nem lehet gagyi.
Szóval a chip felejtõs. De magyarországon chippelnek egyáltalán X360at? :)
Kis ismertetõ a 3 ledes hibáról röviden: Ez az X360 rettegett hibajelzése, bár egy ideje már kevesebbet hallani róla. A hivatalos leírás szerint ez általános harverhibát jelent. Gyakorlatilag akkor látsz ilyet, ha a GPU egyik forrasztása felszakadt és így nem érintkezik rendesen az alaplappal. Ez a régi gépeknél javítható volt. Az átlag javítási módszer egy natúr átmelegítés. Ettõl meglágyulnak a forrasztások és jó esetben helyreáll a kapcsolat. Ezt sem mindenhol csinálják akárhogy, mert hallottam már olyanról, hogy festéklemelegítõvel csinálták ezt és ezzel rögtön a RAMokat is ropogósra sütötték. A consolecornerben ezt úgy csinálták, hogy leforrasztották az egész GPUt és visszaforrasztották (jobban, mint gyárilag, az MS ólommentesen forraszt, csak az gyengébb), majd ha ismét tönkrement, akkor rendes, állítható hõmérsékletû melegítõvel melegítették át, esetleg ismét újraforrasztották. Ez viszont manapság már nem mûködik, mert felragasztották a GPUt.
Én mindenképp a consolecornert ajánlom moddolásra, õk csinálják a legjobban. Nem feltétlen muszáj az a víz bele, elég egy hûtésmod+overcool (utóbbi fontos, mert épp ezzel lehet megakadályozni, hogy a gép kikapcsolás után melegedjen túl), ez max 10e Ft. Mûködõképes ez is, de nagy melegben vigyázni kell a géppel. A víz a tuti, az a legmegbízhatóbb.
Szerintem megéri az a +30e Ft. Sok, de az X360 egy csúnyán elcseszett konzol, de ha tetszik és hosszú távra tervezed, akkor szerintem így módosítva még jobb, mint ha garanciás.
Azt titokban elárulom, hogy nekem úgy van a gépem, hogy benne van az általam említett összes mod és mivel ez a második gépem, szépen meg van szabdalva a HDMI miatt a régi premium gépem burkolata (abból maradt meg a 20GBs HDDm is), viszont cserébe ott pihen az asztalomon az ú gép burkolata sértetlen garancia matricával. Ezek a modok teljesen eltüntethetõek és ezzel a burkolattal meg mehet is a microsofthoz.
További ösztönzésként leírom, hogy én hogy jártam.
Volt a gépem, régi premium, még a megjelenés körül vettem, fél év után mehetett a szemétbe (azaz nem, mert megvan az alaplapja, a GPUt meg levéstem róla és azóta nyakláncként hordom, hidd el, nagyon laza xD)
Sikerült egy elcseszett mozdulattal úgy kihúznom az AV kábelt, hogy felszakadt a GPU és 3 led. Javítás után túlmelegetés miatt 3 led, majd újabb javítás után ez még1x, ezzel egybekkötve olvasási gondok miatt 15e Ftért fejcsere. Utána ismét egy 3 led, ez is melegedés miatt, ez olyan volt, hogy kikapcsolás után melegedett túl. Utána vízhûtés bele, valamint teljes drive csere (szerencsére ingyené), mivel még mindig nem olvasta rendesen a lemezeket. Utána ismét 3 ledes lett, ezt a tápkábel szarul sikerült kihúzásával idéztem elõ (nevetséges, hogy ezzel is vigyázni kell). Ok, szervíz, GPU újra visszaforrasztva és kérésemre tesztelve lett. 4 óra használat után a szervízben szart be. Ez érdekes is volt vízhûtés mellett. Ok, GPU visszarforrasztás, de nem javult meg, mivel annak semmi baja nem volt (vízhûtés befigyel). RAM hiba. Ok, RAMok cserélve, de használtra, mert nincs új alkatrész, mivel régi volt a gépem és az ott lévõ donor gép újabb fajta volt. Utána hazahozom, de míg ott jó volt, nálam nem olvassa a lemezeket vagy ha mégis, 10 perc után leáll. Utána jött egy 1 ledes hiba. Ok, hiba forrása megvan, DVD vezérlõ hibás, ami ragasztva van, ezért javíthatatlan. Fél év után vettem egy új arcade gépet, +joysticket eladtam és átkerült bele az overcool és a víz is. Azóta fél év telt el. Nem használom újabban sokat, de a nyári nagy melegben megkapta a magáét többször is. Semmi baja a gépnek, teljesen hibátlan és garanciás is.
Viszont az elsõ gépemmel rekordot döntöttem, mert ennyiszer gép még nem volt javítva, mint az enyém.
Részben mondjuk az egy selejt darab volt, de ha az a hûtés rögtön belekerül, sokat segített volna rajta, hatékonysága az új gépemen látható is. Amúgy miután megvettem az új gépet, 3 napig szinte egész nap ment.
A legbiztosabb módszer a vízhûtés+overcool. Megvan az ára (együtt valahol 30e Ft körül lehetnek), de ér is annyit. Földi hõmérsékletek mellett a víz nem hagyja megsülni a GPUt, a CPUnak jó a gyári hûtése, kapsz bordákat a RAMra és a HANA chipre, így azok is rendben vannak, az overcool mod pedig kikapcsolás után még 5 percig járatja a mûtést, ami alatt lehûl a cucc és minden okés. (sok 3 led oka nem a gyenge hûtés volt, hanem az, hogy amikor lekapcsolod a gépet, leáll minden ventilátor és akkor melegszik túl a gép légmozgás hiányában). Az új fajta overcool egy kis chip vagy mi, ami a gép alaplapjáról kapja az áramot (akárcsak az elõzõ) és újdonságként ha lejárt az 5 perc, érzékeli, ha még túl meleg a gép és akkor asszem +30 mpt még járatja a ventiket és utána ha még nem elég hideg, ismét hûti még kicsit.
Az általam említett modokat a consolecorner-ben megcsinálják, bár vízhûtés nem mindig van készleten.
Tudom, hogy drága, de fontold meg, nem hülyeség az, amit mondok, nekem már a második gépem van, de az rögtön moddolva lett és semmi baja, pedig nem csak télen ment, hanem megjárta az a nyári 35 fokot is jó pár óra játékkal.
Battlelog: kvantahun
Én nem vagyok annyira jártas ebben,de gondolom,hogy ha nem olvas a drive attól még ki lehet olvasni az azonosító kulcsot belõle...
Persze,ha full zárlatos,halott a cucc akkor lehet annyi!
De aki jobban ért ehhez,az elképzelhetõ,hogy erre is tud még gyógymódot.
Ne vitatkozz az ostobákkal,mert lesüllyedsz az Õ szintjükre,és legyõznek a rutinjukkal!
Még 1 kérdés:
Lehet úgy flasheltetni a boxot, hogy a gari is megmaradjon?
Pl. van-e vhol vmilyen matrica, ami ha sértetlenül marad, akkor megmarad a gari?
Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM
benézel rajta:
fehér drót - benq
sárga - liteon
Steam: greyfox
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM