916
XBOX 360 Hardverrel kapcsolatos témakörök
-
Wadarr-nak már írtam mailt, de nem reagált rá semmit:( -
Próbálkozz itt. -
Sziasztok!
E73 hiba javítása lehetséges? Flashelt az xbox, és kellene valaki, aki megtudja javítani! -
Gordon88 #553 360ban milyen fajta vinyo való?
Lassan kevéske lesz ez a 60as, aza tervem h kicseréljem legalább 120asra
Másik forumban SSD-ről beszéltek, de az kiba drága lenne....meg az élettartam...hmm elgondolkodtató.
2-ik verzió: Hallottam már h 2-ik vinyot is belehet rakni spec kábel segítségével, hogyan történik ez? -
janihunk #552 Hali most érkezett a hír:: Egy rossz hír a játékosok számára.
A tom clancy's H.A.W.X. játék megjelenése, és az ezt követő játékok megjelenésével sajnos eljött az idő hogy mindenki akinek 1.5 vagy annál kisebb xtreme-vel van okosítva a konzola, azoknak át kell okosíttatni 1.5.1-es verzióra.
Sajnos beletettek egy wawe3 crc-t amit dvd videó-nak ismer fel a konzol így sajnos az új játékok csak egy új firmware frissítés után fognak működni! Tapasztalt már valaki iet? -
janihunk #551 Jóvan na bocs -
lol... Ezt talán tőlük kérdezd meg. Szerinted ki tudna pontosabb információt adni? Mi, vagy Ők akik csinálják... -
janihunk #549 Hali akor ha beküldöm a Consolecorner-be mit kell ráirnom a gépre ugyanis oda vissza futárszolgálattal akarom? Ez lehet hülye kérdés lessz de fizetni mikor kell ha elviszik vagy ha visszahozzák? -
Wadarr a consolecorner egyik szervítzese és szerintem az egyik legjobb is, tényleg nagyon érti a dolgát. Az én előző selejt gépem elég sokat járt nála, de mindig korrekt volt.
A haverod gépénekhalála sok okból lehetett, nem hinném, hogy bármi köze is lenne ahhoz, hogy hogy lett megjavítva. -
janihunk #547 http://hardverapro.hu/apro/konzolok_javitasa_karbantartasa_okositasa/hsz_1-200.html ezt a embert ajánlották egy másik fórumon álítólag jól csinálja a dolgokat. Ott irta nekem ezt egy személy: Az egyik haveromnak 3ledes lett, és felküldte wadarrnak.ő megcsinálta 10ezerért.na azután bírta neki 3hetet. Nemtom hogy ez a wader-hol dolgozik de lehet hogy a consolecorner be nemtom. Te esetleg tudod kiez? -
Dehogynem. Meg azt tegyük hozzá, hogy pl a consolecornerben 7e Ftért hűtésmodot kapsz a 3 led javítása mellé és nem visszaolvasztják a GPUt átmelegítéssel, hanem új forrasztásokat kap az egész, amik olmozottak, tahát jobbak, mint a gyári. -
janihunk #545 Vízhűtés nekem nemis nagyon ajánlott amugy a szervizes csak azér adta ezt a tanácsot mert most készülök hozzá 3led-hibátt megcsináltatni és azér ajánlotta mert 3led után álítólag már nem tanácsos beletenni. -
A szervízes hülyeséget mondott. Mivel az a vizescucc eleve nem hagyja felmelegedni a cuccot, nem is hűtheti túl. Az enyém 1 éve vízzel megy és bizony volt, amikor nyáron 32 fokban napi 6 órát mnent. Amúgy 12Vra nem szokás tenni a ventiket, asszem csak 9re. Az a 12 nagyon hangos.
Nem tudom, hogy hol csinálták a géped, de a szervízes a legjobb és legbiztosabb sűtésre mondta, hogy tönkreteszi a gépet. Inkább csak azé mondta szerintem, hogy náluk moddold a gépet. -
janihunk #543 Bocsi ha féreérteted én ezt ugy gondoltam hogy a ventik 12v on pörögnek és játék alatt igy nem anyira melegednek fel a dolgok és ezt nem én találtam ki hanem egy szervizes csávó monta hogy nem ajánlatos visszahűtést tenni bele ezek a dolgok miatt. -
Az a helyzet, hogy az X360 gyári hűtése elég gyenge, akárcsak az ólommentes forrasztások, amik a sorozatgyártás gyorsasága miatt nem is tökéletesek.
Abban tévedsz, hogy ha kikapcsolod a gépet, akkor rögtön lehül. Igaz, hogy leláll a hőtermelés, de ott van a hőmennyiség, amit mivel a ventillátorok sem mennek, a gép nem tud elszállítani, így először még emelkedik is ahőmérséklet. SZóval megsülhet a GPU. Tudtommal a forrasztások repedését nem a hirtelen lehülés okozza, hanem inkább a gyenge hűtés miatti magas hőmérséklet, ami nagyobb hőtáguláshoz vezet, ami miatt a gyenge forrasztások elszakadnak.
De erről itt találsz bő és pontos információkat. -
janihunk #541 Ha bekapcsolja az ember a gépet és játszik 3-4órát, akkor normális esetben
a northbridge,a cpu és a gpu üzemhőfokon megy.
Amikor kikapcsolja az ember a gépet, leáll az áramszállítás a fent leírt
perifériáknak.Igy elkezd hűlni.namost ha még erre rásegít az ember akkor
egy hírtelen hülést eredményez, ami a cin golyókat magyarán megkövesíti és
így apró hajszálrepedések keletkeznek.
Amikor teljesen kihül akkor ezek picit szétpattannak.bekapcsolás után a
hajszálrepedések között nincs megfelelő kontakt és apró szikrákk
keletkeznek közötte.
Ami nem csak hogy új három ledet eredményez, de teljesen haza is vághatja
a lapot. Valaki hallotmár iesmiről hogy a visszahűtés ieneket okozna?
-
THX
-
janihunk #539 http://www.golemkonzol.hu/webshop/ Belemész a 360 ba és ot van hogy kiegészítők -
ohh kösz és ez 8e-s hol van ?? mert ahol én nézegettem a vezetékes 11E-volt átlagjában
-
janihunk #537 Hali kiváncsi lenék valamire ugye ami most van nekem box az 2008 as tehát még a régi meghajtó van benne namost ha vennék egy mostani gépet akor abba ha minden igaz már LiteOn meghajtó lenne arra lené kiváncsi hogy amit eddig kiirtam játékokat a régi meghatóra menének-e az ujon? Mert hallotam olyat hogy átkel konvertálni a játékot mer máshogy van flashelve az uj gép. Elöre is kösz -
janihunk #536 ahaogy nézegettem a vezetékes 8k köröl van a vezeték nélküli az 10k kb -
Hy all
360-hoz kb menyié kapok joy-t (kontrollert) a vezetékes v az anélküli ?
-
jamnika #534 Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek,így már azért könnyebb lesz eldöntenem,hogy mégis mihez kezdjek. -
Csak hogy kicsit hozzászóljak a HD cuccról:
Vannak játékok, amik játszhatatlanok normál TVn, mert egyszerűen nem tudod elolvasni a feliratokat, szóval mindenképp monitoron vagy HDTVn célszerű használni. -
1. Link
2. Van. Itt keresgélj.
3. Ha flash-elsz, bannolják a gépet a LIVE-ról, ez nem megkerülhető. A hűtésmódosítást meg azoknak találták ki akik a flash miatt bukják a garit és így próbálják életbentartani a gépet. Garanciális gépen a hűtésmod baromság.
4. Igen, egy HD megjelenítő erősen ajánlott a teljes élmény érdekében. HD-DVD-t csak külön megvehető eszköz segítségével játszik le.
5. A flash az új meghajtós gépeknél csak teljes meghajtócserével lehetséges, szal kb. 15k. (Bár mint lentebb olvashatod, van ahol 24k-t is elkérnek O_O) 12+1 hónap LIVE előfizetés 10k.
6. Az Xbox360-at rákötöd a netre (PC netmegosztás, közvetlen modem vagy router segítségével) és regisztrálsz. Ennyi. -
jamnika #531 Sziasztok!Xbox360 vásárlása előtt vagyok és érdeklődnék.Visszaolvastam a hozzászólásokat és annyi minden elhangzott,hogy szeretnék egy összefoglalást az egyszerűbb átláthatóság miatt.Prémium és Elite Pack között gondolkodom.
1.Mi a különmbség a két gép között (merevlemez nagyságán kívűl) illetve megéri-e a drágább gépet venni?
2.Van-e olyan hely ahol ha megrendelem,a módósításokat is megcsinálják (pl.hűtés)beleértve a flashet is?
3.Érdemes-e flash-elni,ha szeretnék vele live-on is játszani?A hűtés módósítása mindenképp javasolt?
4.Ha ki szeretném használni a HD minőséget(ennek csak filmeknél van jelentősége?)akkor kell hozzá a megfelelő tv vagy monitor?
5.Mennyibe kerűl a flash-elés és a live előfizetés?
6.Végűl mi kell hozzá,illetve,hogyan működik ez a live dolog(hova,mihez,min keresztűl csatlakozik)?
Nézzétek el ha a kérdések furának tűnnek,de kezdőként nem könnyű!
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
x-media.xel.hu
Itt nézz körül. Ez gyakorlatilag a consolecorner szervíze. Meglesed az árlistát, megkeresed az e-mailt és írsz, aztán beadod a géped úgy, ahogy ott le van írva. -
janihunk #529 még nem csináltak semit csak ajánloták nyugi ha érdekel olvas visza -
24E? Téged jól átvertek!!!!! -
janihunk #527 de figyelj nem találtam az oldalon semmien e-mail cimet vagy csak hivjam fel őket és mongyam hogy vigyék meg hozzák a képem? -
24e Ft flashért? :)
Akkor az gondolmo a meghajtó is. Hát szerintem akkor inkább a consolecorner 7e Ft-os újraforrasztása, elég jó az. Gyakorlatilag jobbak lesznek a forrasztások, mint egy új gépen és ingyé kapsz bele hűtésmodot is. -
janihunk #525 fúú a szálításra nem mondot árat meg a meghajtó cserére se az a 24000 ara vonatkozik ha a microsoft uj gépet ad akor annak a meghajtója mivel más már akor annak a flashelési ára -
Mennyibe kerül összesen ez a szállítás+meghajtócsere+flash? Szerintem az MS is csak átmelegíti a GPUt, hogy visszaolvadjon, azt joccakát. Legalábbis én nem tudok semmiféle cseréről. De nem lepne meg, ha kiderülne, hogy csak tájékozatlan vagyok :) -
janihunk #523 Heló uj fejlemény van a 3leddel kapcsolatban most voltam ben egy konzolboltban és 2 ajánlatot kaptam az egyik: felvitetik pestre és kicserélik a meghajtót egy nem flasheltre a microsoft matricát is visszarakják tehát a gyári álapotba teszik vissza a gépem és el lehet küldeni a microsofthoz. Namost egy kérdés azt monták kicserélik egy vadonat ujra ez iga? vagy csak megjavitják? Mongyuk utánna ujre kel flasheltetni a gépet 24000ft de szerintem még mindig jobban járok mint ha csak javításra küldöm el pestre. szerintetek meik legyen? -
Az MS sem hülye, ha rájönnek, hogy flash-elt, akkor nem javítanak rajta semmit, visszaküldik a géped úgy ahogy van és ha jól tudom ilyenkor a szállítási költséget is neked kell fizetni (~10k)!
Az ingyenes szállítás és javítás a garanciával rendelkező Xbox 360-akra vonatkozik!
Ha te komolyan azt hitted, hogy az MS egy flash-elt warez gépet vígan, térítésmentesen megjavít, akkor eléggé el vagy tévedve... -
rudymester #521 Csak a gép kell, semmi más. Viszont ha okosítva volt, akkor valószínűleg nem fogják megjavítani. A sérült matrica nem nyerő, de erről tényleg jobb lenne megkérdezni a supportot. -
Szerintem elég csak a gép, akár doboz nélkül is. Nem tudom, soha nem volt a gépem gariban. -
janihunk #519 hát a amtricán nagyon kicsit látcik hogy babrálva volt nics elszakadva vagy iesmi.. Ha beküldöm meg minden akor szólnak érte hogy nics meg a doboz bár ha anygon kel akor tok szerezni.. és egyáltalán mit kel berakni kel minden vagy elég a konzol meg a kábelek? -
Többnyire ezt valóban nem nézik, bár lehet, hogy probléma lehet az elszakadt garancia matricával, mert nem hinném, hogy figyeltek rá, amikor flashelték. Meg asszem, hogy az MS szervizébe szokás kicserélni a drive-ot a legújabb Lite-Onra. Bár asszem már azt is tudják törni, csak ha beleteszik, akkor újra kell flashelni. De nem tudom, hogy ott mennyire szokás mostanság kicserélni a gépekben a driveot. -
janihunk #517 bocs hogy enit kérdezek de flashet a gépem akoris megcsinálják?