1440
Alacsony költségből, állkoppantó modellek
-
#1115 Ha megakarod csiálni akkor itt találod meg. Van pirosban is. -
#1114 Nem volt annyira nehéz (például a Buddha sokkal nehezebb volt) nekem egyedül az egyik ág bedugása/hozzáragasztása a másikhoz okozott némi problémákat -
#1113 Én a piros lapon látok némi csíkozást, vízszintesen.
Ezt sok minden okozhatja. például; beszáradt patron, beszáradt nyomtatófej, nem kalibrált nyomtatófej, (ezt mindig kell, ha "új" patron kerül a gépbe) méretezési probléma, (azaz a papír nem azonos méretű a digitális képpel) és millió más.
Javaslom, nagyítgasd egy kicsit a képet a monitoron, Ha akkor előkerül a hiba, akkor méretezési gond, nyomtatási beállításoknál orvosolható a probléma. Következő körben nyomj egy patron tisztítást, nyomtatófej kalibrálást. Ha ez sem oldja meg, akkor új patront kell tenni a gépbe, rosszabb esetben szerviz, nyomtatófej tisztítás....
Ajánlott legalább hetente 1x nyomtatni egyet, különben beszáradhat a fej. Ez akár egy kisköltségü tesztlap is lehet, de szükséges.
Első körben, ennyi. Ha ezek sem oldják meg, akkor viszont lövésem sincs. -
BZS #1112 Van valakinek tippje, hogy a Canon rózsának a szárát, hogy hengerítsem be 160as papíron olyan vékonyra ahogy kellene? Esetleg valami tipp-trükk?
Hengeres toll-al ceruzával próbáltam, de feltekerve túl vastag lett.
Ha megnézitek a linket akkor láthatjátok miről is beszélek.
Canon red rose
Várom a hasznos hozzászólásokat! -
#1111 Tegnap énis meg csináltam a Harry potter-ből azta arany cikeszt (remélem jól irom)
-
#1110 Ez nagyon jó
Ezt nehéz volt meg csinálni? -
#1109 Hát én ebbe a nyomtatos dologba sajnos nem tudok segiteni -
vass17 #1108 Köszi, majd utánanézek:) -
#1107 Sry, kimaradt, hogy az csíkozott így _utángyártott_ patronnal. Eredetivel az is jó volt, ha az ember hajlandó volt kivárni azt a 20 percet, amíg kiköpött egy színes oldalt -
#1106 Pedig én mindig eredeti patront veszek, ha kifogy... Bár elég lassan teszi, a nyomtatóm alig eszik festéket. Canon Pixma MP520 egyébként.
Volt régen egy kis EPSON-om, az csíkozott még így, ráadásul zabálta a patront -.- -
#1105 van még sok más is csak fekete-fehérben vannak, így azok nem olyan szépek -
#1104 Na itt van még egy:Buddha Buddha és megint Buddha -
#1103 papagáj , papagáj2 -
BZS #1102 Akkor a feketénél miért nem csinálja? Másnál ezek szerint nincs ilyen jelenség, pedig nem hiszem hogy minden papírmakettes fgyás után vesz egy újabb originál patront bele, mert úgy elég drága mulatság lenne.
Mind1, visszaviszem majd a sráchoz aki töltötte és megmutatom neki hogy nyomtat. Majd ő mond rá valamit talán. Sajnos addig nem ügyködöm semmin. :(
Azért köszi.
Más kérdés:
http://cp.c-ij.com/en/contents/3202/arrangement05/index.html
Próbálta már valaki megcsinálni ezt? Hogy a francba kell ilyen vékonyra hengeríteni a papírt ahogy a szárához kellene? Lehet hogy a 160as papír túl dúrva hozzá? -
ldavid #1101 szerintem akár az újratöltéstől is lehet (nekem az utángyártotttól szokott ilyen lenni) -
BZS #1100 Segítség!!! Közelről nézzétek a képet... -
upszilon #1099 Tetszik ez a topik! -
BZS #1098 Csináltam képet, hogy jobban definiálható legyen a jelenség.
Jobb oldalon a hibátlan nyomtatás a zöldben, bal oldali pedig a hibás, mert mindenhol csíkos a piros.
A töltő pasas, azt is mondta, hogy ha hiba lenne, vigyük vissza.
Várom a segítséget. -
BZS #1097 Hát ahogy elnézegetem a patronokat, az alján találtam mindkettőnél egy hp lógót, szal akkor ezek szerint eredeti és most lett feltöltve.
Eddig csak a Hello Kitty-t noymtattam ki vele és a két kamerát, valamit ezt a Canon rózsát.
Mondjuk először a tescóban akartam feltöltetni. de ott nem vállalták, mivel be volt száradva.
Majd elvittük egy komolyabban foglalkozó sráchoz aki visszahozta a halálból és újratöltötte.
5let? -
ldavid #1096 nincs utángyártott patron benne? -
BZS #1095 Csináltam még 2 kamerát 190-es papírból, az egyik az MGS camera, a másik pedig a CCTV camera. Majd csinálok róluk képet, ha végre megtalálom a helyét a falon és a szekrényen.
Viszont akadt egy kis problémám amiben a segítségeteket szeretném kérni.
Miért van az, hogy nyomtatáskor csíkokat tesz a nyomatokba, ez inkább a világosabb színekre jellemzőbb, de van hogy a sötéttel is csinál ilyet.
Most nyomtattam ki 160as papírra egy Canon rózsát és a szirmokat azt szinte végig csíkosra csinálta.
Nyomtatóm: HP Deskjet 3740 Series
Remélem valaki tud valami használható segítséget. Előre isköszönöm! -
#1094 Erre emlékszem ez valamilyen csokis keksz volt :-) -
#1093 A 120-as papír, az úgy majdnem mindenre jó, de épületeknél jobb a 160-as.
A 160-as annyira merev tud lenni, hogy nem túl könnyű vele dolgozni és ragasztó legyen a talpán amelyik jól összefogja ezt a merev papírt.
Viszont számomra az abs. nyerő mégis egy 170-es papír!
De ez a papír mintha erre teremtetett volna: Canon MP-101 A4 MATTE PHOTO PAPER. Sajnos az ára is olyan, de amin éppen dolgozom az valami egészen más élmény, mint az eddigi papírokkal... csak érjek egyszer a végére :-/ -
#1092 Na miket lehet találni egy padláson?
-
vass17 #1091 Köszi a segítséget.
Ezek szerint papírmakettekhez inkább matt papír ajánlott, a fényessel szemben? Ahogy visszaolvastam azt írtátok, hogy 120gr-tól már tűrhető, 160-assal pedig már jól lehet dolgozni. Gondolom a nagyon vastagnak is vannak hátrányai, kb melyik a legideálisabb? -
#1090 Jó lett:D -
#1089 Grat! Szerintem eddigi legszebb ;-) -
#1088 Canon IP1800-al kezdtem, de nem voltam vele elégedett nyomtatási minőség terén.
Canon IP4600-ra esküszöm, de nagyon nem mindegy milyen papírra nyomtatsz... nagyon, de nagyon nem mindegy! Egy ilyen szuper nyomtató is (kb. 3/4 éve volt 30.000 Ft), nevetséges minőségre képes normál papírra. Bezzeg ha kap fotópapírt vagy az igazi papercraftra szánt eredeti Canon matte photo papert, akkor már mindjárt átmegy az egész fotólabor minőségbe.
Mióta megvan ez a nyomtatóm, azóta nem nagyon viszünk fényképeket előhívatni. Tintával is nagyon szépen takarékoskodik fotónyomtatás esetén.
Létezik hozzá utángyártott patron fillérekért, de azzal még nem mertem megpróbálni. -
BZS #1087 Tegnap próbaképpen összedobtam egy ilyet...mert jövőhéttől 120as papírral dolgozok és a mostani művem ajándékba lesz, így csináltam belőle egy prototípust, még ezt is 80as papírból!
-
vass17 #1086 Lehet, hogy nem a megfelelő helyre írok nyomtatóügyben, de azért érdekelne, hogy ti milyen nyomtatót használtok? Esetleg ha tudnátok ajánlani valami kedvező ár/érték arányút, azt is megköszönném. Természetesen másra is használnám, de szeretnék belevágni ebbe is:)
Jól gondolom, hogy otthon nyomtatjátok őket? (ismerek egy-két helyet, de oldalanként nagyon drágán nyomtatnak, szerintem nem éri meg) -
BZS #1085 Hehe...a képen az nem látszik, mert jobb oldalán középen-hátul van az a kis fekete hiba a hajában. Bosszantó!
De nem baj, újra megcsinálom mind2t, most vettem kemény lapokat, bár félek, hogy az UHU már gyenge lesz hozzá.
190g lapokat kaptam csak tegnap a papírboltban, de ha minden igaz ma már lesz 120as is.
Ti hogy vagytok vele? Milyen lapot használtok, milyen ragasztóval?
120g laphoz jó lesz az UHU Alleskleber? Azt javasolták, hogy a 190eshez már nem lesz jó, használjak faragasztót.
Várom a segítséget,véleményeket! -
#1084 Jóak lettek! (de Hulk-nak mi a hiba a hajában? (vagy az nem látszik a képen?)) -
BZS #1083 Na végül elkészítettem így is, hogy egy kis hiba van a hajában, majd egyszer vastagabb papírral is megcsinálom, hiba nélkül.
Bemutatom két kis kreálmányomat! SP Heroes Spider-man és SP heroes Hulk
-
#1082 Nah... elsőnek tökéletes lett! Grat! -
BZS #1081 Köszi! Csak kár, hogy 80g papírral dolgoztam. Amúgy már majdnem késsz a Hulk is csak mikor a fejét raktam össze észrevettem, hogy a nyomtató belenyomott egy fekete 3szöget, mivel fogyóban volt a tinta és így nem mutatna jól így nem fogom befejezni..egyenlőre.
Pedig sajna már csak a feje volt hátra és a két karja.
Holnap elnézek a papírboltba meg valami nyomdába, és remélem kapok 120-150 körüli lapot. Akkor megcsinálom majd azokból is újra a Spiderman-t is meg a Hulkot is. -
#1080 Jó lett grat hozá -
#1079 Az előző hsz-edben azért nem jelentek meg a képek, mert nincs img tagek között.
Egyébként grat, jó lett a pókembered! -
BZS #1078 Hát valamiért nem jelennek meg a képek az előző hozzászólásomban, de akkor megpróbálom másképp.
Nem tudom mi lehetett a hiba az előzőben.
-
BZS #1077 Hát, íme...megszületett az első kreálmányom.
http://tendero.hu/fototar/upload/foto/10118-img.jpg
http://tendero.hu/fototar/upload/foto/10119-img.jpg
Tudom, nem a legtökéletesebben néz ki, de első nekifutásnak talán nem is rossz. Lehet, ha nem 80-as papírral dolgozok, akkor könnebb menet lett volna.
Sebaj, még a héten nekilátok SP Heroes Hulk-nak, aki ennek a kétszerese. -
#1076 Várjuk ;-)