1440
Alacsony költségből, állkoppantó modellek
-
BZS #1075 Sziasztok!
Elkezdtem életem első papírmakettjét! Egy SP Heroes, mégpedig a már lentebb említett Spider-man. Már csak a feje van vissza és a két karja. Amint kész leszek bemutatom a kis művemet! -
#1074 Köszi már találtam is egy - kettőt :) -
#1073 Ez segíthett -
#1072 Sziasztok valaki nem tud olyan oldalt küldeni nekem amin találok valami F1-es sablont? -
#1071 én videojátékokból rakosgattam össze olyan kis négy órás egyszerűeket mint Kirby, Thwomp, Tom Nook boltja (animal crossing, Shy guy, goomba, Gyroid (animal crossing) nem tudom megvannak-e még ezekről a képek majd utána nézek
modelleket meg google-be beírod hogy papercraft és kiad oldalakat ahol össze van gyűjtve egy pár -
Gulyi98 #1070 aham értem és köszi a segítséget meg volna egy ojan kérdésem hogy a fórum végén van egy pelikán és egy kis Masrer Chef hogy nem tudod e hogy honnan lehet a terveket leszedni?
és köszi mindent:)
és te milyen modeleket raktál ösze?:D:P -
#1069 hát egy ilyen életnagyságú dolog több oldalból állhat de fogalmam sincs mert nem csináltam még ilyen nagy dolgot -
Gulyi98 #1068 És jó hozzá a leggagyib nyomtató is ?
meg vanak tervrajzok azt feldoobjam a linket? mert ahogy elnéztem nem is tudom hány lapos de sok darab van egy lapon és szerintem az nem lenne akkora min a videón. vagy csak én látom ugy
Fegyók a Halo-bol
Ruhák a halo-bol
naszoval én vmi ilyesmiket szeretnék csinálni:) -
#1067 ha nagyon olcsón akarod megúszni akkor nyomtató, sniccer, ragasztó és megvagy -
Gulyi98 #1066 Sziasztok nekem volna egy kis gondom az eszközöket hol lehet beszerezni?
Halo Sisak
és ezt akaom mgcsinálni meg ilyesmiet:P:D -
mardal #1065 Sziasztok
Nem tudjátok van-e airbus a 380-as makett? Ami a canonnak van boeing 747es azt már megcsináltam és jó volna egy szép nagy airbus is:) -
#1064 -
#1063 hopp.. első smile-nak ez ment volna -
#1062 ezt már én is csináltam de sajnos csak fekete fehérben. az volt életem második papercraft-ja és hát igen megszenvedtem akkor vele. Főleg a hengeres test miatt nehéz meg az orr rész a kis darabok miatt -
#1061 majd megmutatom milyen lett aztán nyugodtan lehet nyomni a kritikát vállalom:) -
#1060 Megnéztem...
Igen, ki kell vágni és el is kell távolítani azt ami zölden van.
Sajna nem a legszerencsésebb modellt választottad, mert mivel kicsit hengeres test, meg kicsit mégsem, ráadásul a talapzat is olyan amilyen, ezért nem biztos, hogy túl szépre fog sikeredni. -
#1059 sziasztok!
végre van patronom és elkezdtem csinálni ezt a makettet:
http://cp.c-ij.com/en/contents/3157/bottlenose-dolphin/index.html
na és megkérdezném hogy a delfin testén vannak ugye zöld részek azokkal mit kell csinálni? ki kell vágni? vagy sem? Amúgy már a víz megvan:) -
kmax #1058 http://logout.hu/cikk/papirmakettezes_papercraft/teljes.html
http://www.papirmakett.hu/index.php/tippek-tra-kka-k/i_2.html
(Ajánlott olvasmány!)
Pattex NORMÁL faragasztó, lehet hígítani így olyant keversz belőle, amilyet akarsz. Vastagításhoz pedig egy "100 forintos" "Kelep Általános ragasztó" fedőnevű valamit használok, mert jobban kenhető, kevésbé vizes.
Pár személyes jó tanács:
este már ne kezd el makettezni;
spórolj a festékkel nyomtatáskor - az utántöltött gagyi az eredeti pedig drága;
kezdésnek egyszerűbb makettek, ne légy Hűbele Balázs!
Ha spórolni akarsz a költségeken, akkor vastagabb csomagolóanyagokat (persze, hogy papírt) eltehetsz majd bonyolultabb makettjeidhez (váz, merevítő elem), esetleg műanyagot az üvegeknek. Ne félj belenyúlni az eredeti tervbe, ahol az szükségeltetik. (Pl.: összeépítetted és nyeklik-nyaklik. Merevítő elemek a megoldás! Bontsd szét, kukázd, meglásd a második szebb lesz. Vagy a sokadik...)
-
BZS #1057 Valaki javasolna nekem egy papírmakettozáshoz alkalmas ragasztót?
Szaros Tescoban nem találok UHU Allesklebert, de még az Obiban sem!!!
Valaki mondhatna nekem egy erre a célra alkalmas ragasztót.
Előre is köszönöm! -
#1056 Én is most kezdtem ilyeneknek neki most csináltam egy lepkét de nem let olyan jó meg elég fako lett a szine mert kifogyot a nyomtatobol a tinta
http://www.epson.com.sg/ideas/papercraft/animal.htm#crab
én inen válogattam de itt is szép kis dolgok vannak:
http://cp.c-ij.com/en/contents/3157/list_30_1.html
Én azt olvastam itt hátréb hogy ilyen kezdéshez jó a A4-es másolopapir . -
#1055 most van 1 kis idöm, rég óta szeretnék nekivágni ennek a dolognak, vki javasolna nekem 1 kezdö papercraftot, és elmondaná hogy mikre van hozzá szükségem? ugyértem sima a4es másolópapir megfelelő a célra? -
#1054 én régebben a régi szikét használtam erre a célra :P tök életlen volt, nem vágta a papírt se, de karcolni lehetett vele... cask aztán elvesztettem vhol :( -
#1053 Kifogyott toll a hajtásél karcolásához kell? Ha igen, akkor ahhoz én egy eltört körző tűs felét használom, és telljesen jó hozzá. -
Jimanszky #1052 Köszi szépen, ha nem gond felvennélek msnre -
#1051 Üdv a szakmában!
Ragasztóból mindenképpen oldószermenteset, én UHU-t használok, keményebb papírhoz meg faragasztót. A papír sűrűsége modellfüggő, de 120-150-el már jól lehet dolgozni(én pl Halo-s armorhoz 300ast fogok használni). Szükséged lesz sniccerre, valamire, amin vágsz, ollóra, vonalzóra, egy kifogyott golyóstollra, és sok türelemre. Fontos, hogy, ha felidegesít a dolog, mert nem megy valamelyik ragasztás, hagyd abba, később folytasd.
A macska linkje pedig a canon-on van: http://cp.c-ij.com/en/contents/3156/03373/index.html -
Jimanszky #1050 Szia!
Elkuldened nekem ennek a macseknak a linkjet?Szeretnem elkesziteni baratnomnekKoszi elore is!! -
Jimanszky #1049 Sziasztok!
Elkezdenem ezt a fantasztikus hobbit, de erdekelne,hogy ti milyen ragasztot hasznaltok, milyen papirt, meg ugy altalaban tippeket varnek,hogy minel szebb legyen a makettem. -
#1048 *eláztatja ;) -
#1047 Jujj, Halo-s páncél biztos faszán fog kinézni :D
Mind1, fénykard csak egy ötlet lett volna, nem fontos, és akár magamnak is össze tudok dobni valamit. Csak gondoltam hátha tud valaki valami előre gyártottról.
Basszus, most vettem valami sárga hobbi ragasztót, azt hittem, ez biztos jó lesz, elvégre erre találták ki... De nem, lassan ragad, és utána is simán szét lehet szedni, e mellett pedig elásztatja a papírt :( -
#1046 Illidant én sem találom, pedig egyszer tuti megvolt... Fénykardról nem tudok, de tele van a net, ezzel(nem papírból). Szerintem az is tök fasza. Én most minden tervet félretolva csinálok bátyámnak egy komplett Halo-s armort, a szeptember végi játékpremierre. Ez annyiban papercraft, hogy az az alapja, erre kerül papírmasé, majd esetleg egy kis plasztik, és le lesz festve. Remélem jól sikerül, és tök fasza lesz. Ja, meg veszek végre vágólapot, meg rendes szikét az Olfa-tól. -
#1045 Ja, és még egy kérdésem lenne nekem is. Tud valaki fénykard markolatról papercraftot? Mert milyen vagány lenne már arra ráhúzni photoshoppal fénykard effektet :D
Plz, ha valaki hallott valahol ilyenről, szóljon! kössz :D -
#1044 Hát sajnos az óriás Illidan-hoz nem találtam linket, pedig hidd el, kerestem elég sokat, hogy segíthetsek. Annyit tudtam meg egy másik fórumból, hogy 2 dollárért lehetne megvásárolni, és 250 oldalas + 100 oldal a szárny.
A terminatorral tudtommal hasonló a helyzet, de azt nem pénzért tudod letölteni, hanem pénzért tudod megrendelni, és csomagban küldenek egy dobozt, tele papírral, amire már rá van nyomtatva minden. Ez azért gáz egy kicsit, mert ha egyetlen részt is elszúrsz, nem tudod újra kinyomtatni.
Régebben találtam egy letölthető verziót is (torrenten), az viszont olyan volt, mint hogyha egy füzetet fénymásoltak volna, a papír szélein el voltak torzulva a részek, esélytelen azzal boldogulni.
De próbáld meg elérni Semetka-t, ő tudtommal megcsinálta a Terminatort.
Végül itt van 2 link a batmobilhoz, az első a klasszikus, a második pedig az új filmekből ismerős batmobil:
http://www.papercraftmuseum.com/batmobile/
http://paperinside.com/batman/tumbler/
Ja, és ha még utólag találok terminatort/illidant, egyből szólok :D -
BZS #1043 Na és ha esetleg lenne feleslegesen 250 lapja valakinek? Akkor hol található a nagy Illidan makett? -
petren75 #1042 Sziasztok. Tud valaki segíteni ? Terminátoros papír model mintát keresek , illetve Batman repülőjének modeljét (Batwing , Batjet )Köszönöm a segítséget -
#1041 Aki mindenképp Illidan papercraftot akar csinálni, de nincs hozzá felesleges 250 lapja plusz egy szabad sarka a szobájában, annak szólok, hogy tegnap előtt lett feltöltve papercraft paradise-ra egy egyszerűbb, és kisebb verziója a mi démonvadász barátunknak
http://4.bp.blogspot.com/_aC-zwdsV6_c/SobdrzqAOOI/AAAAAAAAAHY/pY0tgNK2Ex0/s1600-h/Completed+Model.jpg -
#1040 Hát igen, sokat szívtam :P
A recézett rész a penge oldalán kimondottan nehéz volt, olyan vékony kis szarokból kellett összerakni.
Itt egy kép a Wolverine-ről, sajnos ez még nem a sajátom :(
Letölteni itt tudod: http://www.mediafire.com/download.php?juzmi5zjenm de pepakura viewer kell hozzá, mert csak .pdo formátumban van fennt. Amúgy ha tudod kezelni, sokkal egyszerűbb ez alapján összetenni, mint sima leírás alapján.
-
BZS #1039 Na és ez a Wolverine hogy fog majd kinézni ha kész lesz? Tudsz róla mutatni képet? Hol lehet letölteni? -
#1038 Jaaa, most esik le.. Én életnagyságút csináltam :D Akkor Te még többet szívhattál vele, ha feleakkora.. :D -
#1037 Ja, megnéztem a te frostmourne-odat is, kép alapján nagyon jó, nem látszik a markolatnál a hiba.
Köszi a Lich King sityakos tippet, nem vagyok WoW-os (csak Warcraft 3-at komálom), de lehet, megpróbálom Wolverine után, hamár van mellé Frostmourne :D
Amúgy Wolverine is nagyon jó lesz, ha kész lesz, a szürke karmaihoz direkt vettem ezüst-festéket, azzal befestve hihetetlenül vagány lesz.
-
#1036 Teitr!
Nem számoltam a munkaórákat, de nagyjából 25 óra lehetett benne nekem is. (1 hét alatt lett kész kb napi 3 óra munkával)
A tetejével én is sokat szívtam, nekem is kicsi volt, és a Hand-Guard-szarv részhez nem tudtam hozzápasszintani, mire végül sikerült, a 3. példány szakadt el az összefogó darabból. De nagy nehezen összehoztam.
Én csigába csavart A4-es lapokat tettem a belsejébe farúd helyett, de olyan sokat, hogy telljesen kinyomja a penge közepén lévő pici horpadást, és "pózolásra" is alaklmas lett :D (lenne, ha nem lenne fele akkora, mint az eredeti :P)