1440
Alacsony költségből, állkoppantó modellek

tumblr_mdmwcxjy0m1qch28ro1_r3_500.gif
  • zolika1994
    kösz, meg is szenvedtem vele mert pl. az volt az első craft-om, és azt hittem elrontottam mert azt hittem, hogy valamit kivágtam amit nem kellett volna(de aztán mégis ki kellett vágni)
  • Zsolti bácsi
    Jó lett mind kettő nekem különösen az R2-D2 tetszik
  • shark11
    nem a kis fülekre gondoltam hanem a két nagy csikon lévőre mivel az a kettő teljesen fölösleges, de a mostani írásod után dondolkodtam kicsit és meg van a megoldás, hogy hogyan rakhatod fel egy kenéssel
    fogod és össze ragasztod azt akét nagy csíkot a fülekkel majd humorúan - () kábé mint ez a két zárójel - szétnyitod a kettöt beragsztózod az egyiket majd megfogod a két végét és egy gyors de nem túl erős rántással széthúzod, hogy ebből () ez legyen |
    a másik lehetőség pedig, hogy levágod a két fűlet és az egyikre csinálsz egy kis ragasztó csíkot (az egyik végére) majd oda ráteszed a másik csíkot aztán húzol még egy csíkot arra rásímítod, majd megismétled eszt a lépést, majd megnt, egészen addig amíg végig nem érsz

remélem segíthettem ha nem igazán értetted meg amit írtam akkor szólj és képekkel meg mutatom
  • BZS
    Melyik fulekre gondoltal? Mert ha a picikre akkor azokat nem vaghatom le mivel akkor nem lesz mivel felragasztanom a vastag csikot. Amugy azzal is lesz gondom hogy a masik felet felragasszam mert egyszerre nem raghatom fel egy kenessel mert tul nagy resz igy csak lepesenkent rakhatom fel.
    Na akkor majd kiprobalom, aztan ha most se megy a design akkor ha a nyomtato is megengedi akkor nekiallok a Gedo Senki sarkany repulo verziojahoz. ;)
    Amugy koszi a segitokeszseget! ;)
  • zolika1994
    Üdv! Én is elkezdtem ezt a papercraft-ot és itt is van két star wars-os makett: 1 homokkúszó(sandcrawler):

és R2-D2:

• shark11
    azt a csíkot én úgy oldanám meg, hogy miután körbevágtam a csík egy az egyben ráragasztanám (azokat a kis fül szarságokat pedig egyszerűen kivágásnál levágnám, hogy ne zavarjanak
    a hajjal meg annyit nem kell fodrászkodni, ha jobban megnézed a képet ő is csak össze vissza kivágta majd kicsit meghajtotta őket végűlpedig mielőtt felragasztotta volna filccel még csináltrá néhány csíkot
  • shark11
    látom pár embernek tetszik ez a spongebob-os papírmakett
    a mainap találtam ezt:

innen letöltheted:
    http://spongebob.nick.com/images/bash/printables/pdf/character.pdf
  • BZS
    Képzeljétek...megcsináltam a sokadik SP Heroes makettomat, nevezetesen jokert. Viszont a haját elrontottam, így most kopaszon áll a polcon. Valakinek van valami ötlete, hogy tudnám egyszerűen megcsinálni? Mert az oké hogy összerakom, de utána fodrászkodni kell vele és ez nem ment nekem. A másik problémám, hogy a kör alakban összerakott haj belsejére kellene ragasztani egy vastag csíkot, viszont ezt se tudom elképzelni hogyan kellene. Akinek megvan a sablon és rájött az segíthetne.
    Amúgy megcsináltam a Hulkot és a Pókembert újból csak most 120g papírból, tovább Supermen és Batman is társul és msot ez a joker, csak hát még kopasz. Majd ha jó lesz a haja, akkor készítek képet.

Így nézne ki a haja:
  • Zsolti bácsi
    Én meghajtotam és rá ragasztoram az oldalára az oldalán volt valami felirat és arra ragasztotam rá a kezeket.
  • ldavid
    én ugyan még nem csináltam meg, de szerintem az utóbbival jobban jársz, csak szebb úgy
  • BZS
    Egy kérdésem lenne Zsolti bácsi...
    Én is elkezdtem csinálni ezt a spongyabobot, viszont nem tudom, hogy a kezét, hogy rakjam fel?
    Ragasztani kell a két sárga fület, vagy bevágni és bedugni, majd belülről beragasztani?
  • Aramir
    http://www.youtube.com/watch?v=i8Yin45cf7c

• Zsolti bácsi
    Köszi a segitséget majd meg probálom meg csinálni
  • shark11
    hát ha .pdo formátumban van meg akkor a Pepakura Designer viewer szofverével meghatározhatod, hogy hány oldalas legyen
    ha viszont kép vagy pdf akkor az lehet, hogy A3-as lapra nyomtatod, abban az esetben ha ez nem megoldható akkor kinyomtadhatod több A4-es lapra majd úgy kell ki vágnod a darabokat, hogy amik összetartoznak azokat össze tudd ragasztani, de ez nagy figyelmet igényel
  • Zsolti bácsi
    Nem tudjátok hogy tudnám nagyitani a képet(képeket) mert 1-2 képet túl kicsi és nehezeb hajtogatni meg nem is lenne tul nagy ha elkészülne
  • Zsolti bácsi
    A kép nem lett tul jó...
  • Zsolti bácsi
    Kész lett ma Sponge-Bob

• Zsolti bácsi
    Gratulálok jó lett!
  • fulcrum85
    Köszi a segítséget, már le is szedtem a program "viewer" változatát (mivel tervezni egyenlőre nem szeretnék)
  • shark11
    azokat a fájlokat a pepakura desgner nevű programmal tudod, amiben beállíthatod, hogy mekkorában szertnéd kinyomtatni (pontosabban, hogy hány oldalra tegye rá)
  • fulcrum85
    Még 1 kérdés: néhány makett amit letöltöttem pdo formátumban van. Milyen progival lehet megnyitni az ilyen kiterjesztésű fájlokat ?
  • fulcrum85
    Sziasztok!

Nem olyan régóta papírmakettezem. Egyszerűbb makettekkel kezdtem, és a "kötelező" bakikon kívűl nem volt semmi problémám. Most azonban egy bonyolultabb alkotáson dolgozom és rá kellett jönnöm, hogy a 100g-os papír, amit használok, nem jó.
    Az lenne a kérdésem, hogy Ti honnan szerzitek be a különböző vastagságú nyomtatópapírokat. Próbálkoztam a helyi papírboltokban, de semmi. Hasonló eredménnyel jártam a hipermarketekben. A 100g-os papírt is csak nehezen tudtam felhajtani (ez volt a helyzet az egyéb kellékekkel is).
    Segítségeteket előre is köszönöm.
  • shark11
    a mai nap folyamán felpakoltam egy csomó papírmakettet az oldalra
    na most ennek az lett a következménye, hogy a tárhely szolgáltató 2 órára lezárta az oldalam (ez kb 10 perce volt szóval még van hátra kb 1 óra és 50 perc ) mert átnézik az oldalon az összes fájlt, hátha felraktam valami illegálisat vagy valaki meg hackelte az oldalam és minden féle hülyeséget tölt fel
  • BZS
    Na most már hárman vannak. Sorry a gyenge képminőségért.
    Hamarosan következik Batman.

• semetka
    Én már regisztráétam és feltettem a T800-as terminator képét.
    Jó kis oldal lesz ha beindul.
  • shark11
    szeretnék a figyelmetekbe ajálani egy most indult papírmakettezéssel foglalkozó oldalt papirmakett.co.cc
  • Zsolti bácsi
    Jó lett grat!
  • shark11
    én is szeretném bemutatni egyik művemet:

Shin Tanak egyik projetjéhez készítettem (az oldalán meg is találjátok más papírmakettezők műveivel együtt: shin.co.nr-->custom gallery(jobb felsősarok-->és ott katt a térképre)
  • Zsolti bácsi
    Nagyon jó lett Grat!
  • Zsolti bácsi
    Ahogy ösze ragasztotam a karját a papir belseje látszik majd beszinezem filcel vagy valamivel de lehet forditva kellet volna fel ragasztani a karját?
  • koryne
    Wow! Ennek tuti örülni fog
  • BZS
    Pár perce lettem kész a legfrissebb makettemmel. Volt benne munka bőven...ráment a hétvégém, de nem bánom, lesz mivel meglepnem az asszonypajtást!

Íme:

• BZS
    Klassz lett, bár látom a kezén rajtahagytad azt a fehér részt. Nekem is megvan ez a nyomat és ahogy elnéztem azt le kellett volna vágni, de ettől függetlenül nagyon szupi. Patrick nagy kedvenc!
    Csak így tovább!
  • Zsolti bácsi
    Meg csináltam a Legujjab müvem szerintem egész jó lett..
  • Bészf
    köszi
  • Zsolti bácsi
    Tessék itt meg találod
  • Bészf
    a cikeszt te honnan szedted le, megtudnád adni a linkjét? mert nekem megvan a cikesz csak a tartója vagy mi az nincs és így ugyebár sehogysem akar megállni..
  • Bészf
  • Zsolti bácsi
    Köszönöm szépen!
  • Bészf
    *csinálni