1440
Alacsony költségből, állkoppantó modellek
-
zolika1994 #1155 kösz, meg is szenvedtem vele mert pl. az volt az első craft-om, és azt hittem elrontottam mert azt hittem, hogy valamit kivágtam amit nem kellett volna(de aztán mégis ki kellett vágni) -
#1154 Jó lett mind kettő nekem különösen az R2-D2 tetszik -
shark11 #1153 nem a kis fülekre gondoltam hanem a két nagy csikon lévőre mivel az a kettő teljesen fölösleges, de a mostani írásod után dondolkodtam kicsit és meg van a megoldás, hogy hogyan rakhatod fel egy kenéssel
fogod és össze ragasztod azt akét nagy csíkot a fülekkel majd humorúan - () kábé mint ez a két zárójel - szétnyitod a kettöt beragsztózod az egyiket majd megfogod a két végét és egy gyors de nem túl erős rántással széthúzod, hogy ebből () ez legyen |
a másik lehetőség pedig, hogy levágod a két fűlet és az egyikre csinálsz egy kis ragasztó csíkot (az egyik végére) majd oda ráteszed a másik csíkot aztán húzol még egy csíkot arra rásímítod, majd megismétled eszt a lépést, majd megnt, egészen addig amíg végig nem érsz
remélem segíthettem ha nem igazán értetted meg amit írtam akkor szólj és képekkel meg mutatom -
BZS #1152 Melyik fulekre gondoltal? Mert ha a picikre akkor azokat nem vaghatom le mivel akkor nem lesz mivel felragasztanom a vastag csikot. Amugy azzal is lesz gondom hogy a masik felet felragasszam mert egyszerre nem raghatom fel egy kenessel mert tul nagy resz igy csak lepesenkent rakhatom fel.
Na akkor majd kiprobalom, aztan ha most se megy a design akkor ha a nyomtato is megengedi akkor nekiallok a Gedo Senki sarkany repulo verziojahoz. ;)
Amugy koszi a segitokeszseget! ;) -
zolika1994 #1151 Üdv! Én is elkezdtem ezt a papercraft-ot és itt is van két star wars-os makett: 1 homokkúszó(sandcrawler):
és R2-D2:
-
shark11 #1150 azt a csíkot én úgy oldanám meg, hogy miután körbevágtam a csík egy az egyben ráragasztanám (azokat a kis fül szarságokat pedig egyszerűen kivágásnál levágnám, hogy ne zavarjanak
a hajjal meg annyit nem kell fodrászkodni, ha jobban megnézed a képet ő is csak össze vissza kivágta majd kicsit meghajtotta őket végűlpedig mielőtt felragasztotta volna filccel még csináltrá néhány csíkot -
shark11 #1149 látom pár embernek tetszik ez a spongebob-os papírmakett
a mainap találtam ezt:
innen letöltheted:
http://spongebob.nick.com/images/bash/printables/pdf/character.pdf -
BZS #1148 Képzeljétek...megcsináltam a sokadik SP Heroes makettomat, nevezetesen jokert. Viszont a haját elrontottam, így most kopaszon áll a polcon. Valakinek van valami ötlete, hogy tudnám egyszerűen megcsinálni? Mert az oké hogy összerakom, de utána fodrászkodni kell vele és ez nem ment nekem. A másik problémám, hogy a kör alakban összerakott haj belsejére kellene ragasztani egy vastag csíkot, viszont ezt se tudom elképzelni hogyan kellene. Akinek megvan a sablon és rájött az segíthetne.
Amúgy megcsináltam a Hulkot és a Pókembert újból csak most 120g papírból, tovább Supermen és Batman is társul és msot ez a joker, csak hát még kopasz. Majd ha jó lesz a haja, akkor készítek képet.
Így nézne ki a haja:
-
#1147 Én meghajtotam és rá ragasztoram az oldalára az oldalán volt valami felirat és arra ragasztotam rá a kezeket. -
ldavid #1146 én ugyan még nem csináltam meg, de szerintem az utóbbival jobban jársz, csak szebb úgy -
BZS #1145 Egy kérdésem lenne Zsolti bácsi...
Én is elkezdtem csinálni ezt a spongyabobot, viszont nem tudom, hogy a kezét, hogy rakjam fel?
Ragasztani kell a két sárga fület, vagy bevágni és bedugni, majd belülről beragasztani? -
#1144 http://www.youtube.com/watch?v=i8Yin45cf7c
-
#1143 Köszi a segitséget majd meg probálom meg csinálni -
shark11 #1142 hát ha .pdo formátumban van meg akkor a Pepakura Designer viewer szofverével meghatározhatod, hogy hány oldalas legyen
ha viszont kép vagy pdf akkor az lehet, hogy A3-as lapra nyomtatod, abban az esetben ha ez nem megoldható akkor kinyomtadhatod több A4-es lapra majd úgy kell ki vágnod a darabokat, hogy amik összetartoznak azokat össze tudd ragasztani, de ez nagy figyelmet igényel -
#1141 Nem tudjátok hogy tudnám nagyitani a képet(képeket) mert 1-2 képet túl kicsi és nehezeb hajtogatni meg nem is lenne tul nagy ha elkészülne -
#1140 A kép nem lett tul jó... -
#1139 Kész lett ma Sponge-Bob
-
#1138 Gratulálok jó lett! -
fulcrum85 #1137 Köszi a segítséget, már le is szedtem a program "viewer" változatát (mivel tervezni egyenlőre nem szeretnék) -
shark11 #1136 azokat a fájlokat a pepakura desgner nevű programmal tudod, amiben beállíthatod, hogy mekkorában szertnéd kinyomtatni (pontosabban, hogy hány oldalra tegye rá) -
fulcrum85 #1135 Még 1 kérdés: néhány makett amit letöltöttem pdo formátumban van. Milyen progival lehet megnyitni az ilyen kiterjesztésű fájlokat ? -
fulcrum85 #1134 Sziasztok!
Nem olyan régóta papírmakettezem. Egyszerűbb makettekkel kezdtem, és a "kötelező" bakikon kívűl nem volt semmi problémám. Most azonban egy bonyolultabb alkotáson dolgozom és rá kellett jönnöm, hogy a 100g-os papír, amit használok, nem jó.
Az lenne a kérdésem, hogy Ti honnan szerzitek be a különböző vastagságú nyomtatópapírokat. Próbálkoztam a helyi papírboltokban, de semmi. Hasonló eredménnyel jártam a hipermarketekben. A 100g-os papírt is csak nehezen tudtam felhajtani (ez volt a helyzet az egyéb kellékekkel is).
Segítségeteket előre is köszönöm. -
shark11 #1133 a mai nap folyamán felpakoltam egy csomó papírmakettet az oldalra
na most ennek az lett a következménye, hogy a tárhely szolgáltató 2 órára lezárta az oldalam (ez kb 10 perce volt szóval még van hátra kb 1 óra és 50 perc ) mert átnézik az oldalon az összes fájlt, hátha felraktam valami illegálisat vagy valaki meg hackelte az oldalam és minden féle hülyeséget tölt fel -
BZS #1132 Na most már hárman vannak. Sorry a gyenge képminőségért.
Hamarosan következik Batman.
-
semetka #1131 Én már regisztráétam és feltettem a T800-as terminator képét.
Jó kis oldal lesz ha beindul. -
shark11 #1130 szeretnék a figyelmetekbe ajálani egy most indult papírmakettezéssel foglalkozó oldalt papirmakett.co.cc -
#1129 Jó lett grat! -
shark11 #1128 én is szeretném bemutatni egyik művemet:
Shin Tanak egyik projetjéhez készítettem (az oldalán meg is találjátok más papírmakettezők műveivel együtt: shin.co.nr-->custom gallery(jobb felsősarok-->és ott katt a térképre) -
#1127 Nagyon jó lett Grat! -
#1126 Ahogy ösze ragasztotam a karját a papir belseje látszik majd beszinezem filcel vagy valamivel de lehet forditva kellet volna fel ragasztani a karját? -
#1125 Wow! Ennek tuti örülni fog -
BZS #1124 Pár perce lettem kész a legfrissebb makettemmel. Volt benne munka bőven...ráment a hétvégém, de nem bánom, lesz mivel meglepnem az asszonypajtást!
Íme:
-
BZS #1123 Klassz lett, bár látom a kezén rajtahagytad azt a fehér részt. Nekem is megvan ez a nyomat és ahogy elnéztem azt le kellett volna vágni, de ettől függetlenül nagyon szupi. Patrick nagy kedvenc!
Csak így tovább! -
#1122 Meg csináltam a Legujjab müvem szerintem egész jó lett..
-
#1121 köszi -
#1120 Tessék itt meg találod -
#1119 a cikeszt te honnan szedted le, megtudnád adni a linkjét? mert nekem megvan a cikesz csak a tartója vagy mi az nincs és így ugyebár sehogysem akar megállni.. -
#1118 -
#1117 Köszönöm szépen! -
#1116 *csinálni