Papírmakettek - Papercraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még 1 kérdés: néhány makett amit letöltöttem pdo formátumban van. Milyen progival lehet megnyitni az ilyen kiterjesztésû fájlokat ?

Sziasztok!

Nem olyan régóta papírmakettezem. Egyszerûbb makettekkel kezdtem, és a "kötelezõ" bakikon kívûl nem volt semmi problémám. Most azonban egy bonyolultabb alkotáson dolgozom és rá kellett jönnöm, hogy a 100g-os papír, amit használok, nem jó.
Az lenne a kérdésem, hogy Ti honnan szerzitek be a különbözõ vastagságú nyomtatópapírokat. Próbálkoztam a helyi papírboltokban, de semmi. Hasonló eredménnyel jártam a hipermarketekben. A 100g-os papírt is csak nehezen tudtam felhajtani (ez volt a helyzet az egyéb kellékekkel is).
Segítségeteket elõre is köszönöm.

a mai nap folyamán felpakoltam egy csomó papírmakettet az oldalra
na most ennek az lett a következménye, hogy a tárhely szolgáltató 2 órára lezárta az oldalam (ez kb 10 perce volt szóval még van hátra kb 1 óra és 50 perc <#szomoru1>) mert átnézik az oldalon az összes fájlt, hátha felraktam valami illegálisat vagy valaki meg hackelte az oldalam és minden féle hülyeséget tölt fel <#buck>

Na most már hárman vannak. <#vigyor2>Sorry a gyenge képminõségért.
Hamarosan következik Batman. <#nevetes1>

Dragon Ball,Gitár,Papírmakett,Vízipipa

Én már regisztráétam és feltettem a T800-as terminator képét.
Jó kis oldal lesz ha beindul.
szeretnék a figyelmetekbe ajálani egy most indult papírmakettezéssel foglalkozó oldalt papirmakett.co.cc

Zsolti bácsi
Jó lett grat!

én is szeretném bemutatni egyik mûvemet:

Shin Tanak egyik projetjéhez készítettem (az oldalán meg is találjátok más papírmakettezõk mûveivel együtt: shin.co.nr-->custom gallery(jobb felsõsarok-->és ott katt a térképre)

Zsolti bácsi
Nagyon jó lett Grat!

Zsolti bácsi
Ahogy ösze ragasztotam a karját a papir belseje látszik majd beszinezem filcel vagy valamivel de lehet forditva kellet volna fel ragasztani a karját? <#confused>

koryne
Wow! Ennek tuti örülni fog <#eljen>

Xbox Live gamertag: kilencnad

Pár perce lettem kész a legfrissebb makettemmel. Volt benne munka bõven...ráment a hétvégém, de nem bánom, lesz mivel meglepnem az asszonypajtást! <#finom>

Íme:

Klassz lett, bár látom a kezén rajtahagytad azt a fehér részt. Nekem is megvan ez a nyomat és ahogy elnéztem azt le kellett volna vágni, de ettõl függetlenül nagyon szupi. Patrick nagy kedvenc! <#nevetes1>
Csak így tovább! <#papakacsint>

Zsolti bácsi
Meg csináltam a Legujjab müvem szerintem egész jó lett..

Bészf
köszi

Korán keltem. Hol az arany?

Zsolti bácsi
Bészf
a cikeszt te honnan szedted le, megtudnád adni a linkjét? mert nekem megvan a cikesz csak a tartója vagy mi az nincs és így ugyebár sehogysem akar megállni..

Bészf
<#vigyor3>

Zsolti bácsi
Köszönöm szépen!

Bészf
*csinálni

Bészf
Ha megakarod csiálni akkor itt találod meg. Van pirosban is.

Bészf
Nem volt annyira nehéz (például a Buddha sokkal nehezebb volt) nekem egyedül az egyik ág bedugása/hozzáragasztása a másikhoz okozott némi problémákat

Dante73
Én a piros lapon látok némi csíkozást, vízszintesen.
Ezt sok minden okozhatja. például; beszáradt patron, beszáradt nyomtatófej, nem kalibrált nyomtatófej, (ezt mindig kell, ha "új" patron kerül a gépbe) méretezési probléma, (azaz a papír nem azonos méretû a digitális képpel) és millió más.
Javaslom, nagyítgasd egy kicsit a képet a monitoron, Ha akkor elõkerül a hiba, akkor méretezési gond, nyomtatási beállításoknál orvosolható a probléma. Következõ körben nyomj egy patron tisztítást, nyomtatófej kalibrálást. Ha ez sem oldja meg, akkor új patront kell tenni a gépbe, rosszabb esetben szerviz, nyomtatófej tisztítás....
Ajánlott legalább hetente 1x nyomtatni egyet, különben beszáradhat a fej. Ez akár egy kisköltségü tesztlap is lehet, de szükséges.

Elsõ körben, ennyi. Ha ezek sem oldják meg, akkor viszont lövésem sincs.

http://www.freetvmaci.info/

Van valakinek tippje, hogy a Canon rózsának a szárát, hogy hengerítsem be 160as papíron olyan vékonyra ahogy kellene? Esetleg valami tipp-trükk?
Hengeres toll-al ceruzával próbáltam, de feltekerve túl vastag lett.
Ha megnézitek a linket akkor láthatjátok mirõl is beszélek.

Canon red rose

Várom a hasznos hozzászólásokat! <#hamm>

Zsolti bácsi
Tegnap énis meg csináltam a Harry potter-bõl azta arany cikeszt (remélem jól irom)

Zsolti bácsi
Ez nagyon jó <#vigyor2>
Ezt nehéz volt meg csinálni?

Zsolti bácsi
Hát én ebbe a nyomtatos dologba sajnos nem tudok segiteni

Köszi, majd utánanézek😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

koryne
Sry, kimaradt, hogy az csíkozott így _utángyártott_ patronnal. Eredetivel az is jó volt, ha az ember hajlandó volt kivárni azt a 20 percet, amíg kiköpött egy színes oldalt <#hehe>

koryne
Pedig én mindig eredeti patront veszek, ha kifogy... Bár elég lassan teszi, a nyomtatóm alig eszik festéket. Canon Pixma MP520 egyébként.
Volt régen egy kis EPSON-om, az csíkozott még így, ráadásul zabálta a patront -.-

Bészf
van még sok más is csak fekete-fehérben vannak, így azok nem olyan szépek<#pardon1><#sir>

Bészf
Na itt van még egy:Buddha Buddha és megint Buddha

Bészf

Akkor a feketénél miért nem csinálja? Másnál ezek szerint nincs ilyen jelenség, pedig nem hiszem hogy minden papírmakettes fgyás után vesz egy újabb originál patront bele, mert úgy elég drága mulatság lenne.
Mind1, visszaviszem majd a sráchoz aki töltötte és megmutatom neki hogy nyomtat. Majd õ mond rá valamit talán. Sajnos addig nem ügyködöm semmin. 😞
Azért köszi.

Más kérdés:
http://cp.c-ij.com/en/contents/3202/arrangement05/index.html
Próbálta már valaki megcsinálni ezt? Hogy a francba kell ilyen vékonyra hengeríteni a papírt ahogy a szárához kellene? Lehet hogy a 160as papír túl dúrva hozzá? <#conf>

szerintem akár az újratöltéstõl is lehet (nekem az utángyártotttól szokott ilyen lenni)
Segítség!!! Közelrõl nézzétek a képet...

Tetszik ez a topik!

Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?

Csináltam képet, hogy jobban definiálható legyen a jelenség.

Jobb oldalon a hibátlan nyomtatás a zöldben, bal oldali pedig a hibás, mert mindenhol csíkos a piros.

A töltõ pasas, azt is mondta, hogy ha hiba lenne, vigyük vissza.
Várom a segítséget. <#nemtudom>

Hát ahogy elnézegetem a patronokat, az alján találtam mindkettõnél egy hp lógót, szal akkor ezek szerint eredeti és most lett feltöltve.
Eddig csak a Hello Kitty-t noymtattam ki vele és a két kamerát, valamit ezt a Canon rózsát.
Mondjuk elõször a tescóban akartam feltöltetni. de ott nem vállalták, mivel be volt száradva.
Majd elvittük egy komolyabban foglalkozó sráchoz aki visszahozta a halálból és újratöltötte.
5let?

nincs utángyártott patron benne?
Csináltam még 2 kamerát 190-es papírból, az egyik az MGS camera, a másik pedig a CCTV camera. Majd csinálok róluk képet, ha végre megtalálom a helyét a falon és a szekrényen. <#vigyor2>
Viszont akadt egy kis problémám amiben a segítségeteket szeretném kérni.
Miért van az, hogy nyomtatáskor csíkokat tesz a nyomatokba, ez inkább a világosabb színekre jellemzõbb, de van hogy a sötéttel is csinál ilyet.
Most nyomtattam ki 160as papírra egy Canon rózsát és a szirmokat azt szinte végig csíkosra csinálta.
Nyomtatóm: HP Deskjet 3740 Series
Remélem valaki tud valami használható segítséget. Elõre isköszönöm! <#papakacsint>

Tinman
Erre emlékszem ez valamilyen csokis keksz volt :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
A 120-as papír, az úgy majdnem mindenre jó, de épületeknél jobb a 160-as.
A 160-as annyira merev tud lenni, hogy nem túl könnyû vele dolgozni és ragasztó legyen a talpán amelyik jól összefogja ezt a merev papírt.

Viszont számomra az abs. nyerõ mégis egy 170-es papír!
De ez a papír mintha erre teremtetett volna: Canon MP-101 A4 MATTE PHOTO PAPER. Sajnos az ára is olyan, de amin éppen dolgozom az valami egészen más élmény, mint az eddigi papírokkal... csak érjek egyszer a végére :-/

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Zsolti bácsi
Na miket lehet találni egy padláson?

Köszi a segítséget.
Ezek szerint papírmakettekhez inkább matt papír ajánlott, a fényessel szemben? Ahogy visszaolvastam azt írtátok, hogy 120gr-tól már tûrhetõ, 160-assal pedig már jól lehet dolgozni. Gondolom a nagyon vastagnak is vannak hátrányai, kb melyik a legideálisabb?

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Zsolti bácsi
Jó lett😄

Tinman
Grat! Szerintem eddigi legszebb ;-)

Tinman
Canon IP1800-al kezdtem, de nem voltam vele elégedett nyomtatási minõség terén.
Canon IP4600-ra esküszöm, de nagyon nem mindegy milyen papírra nyomtatsz... nagyon, de nagyon nem mindegy! Egy ilyen szuper nyomtató is (kb. 3/4 éve volt 30.000 Ft), nevetséges minõségre képes normál papírra. Bezzeg ha kap fotópapírt vagy az igazi papercraftra szánt eredeti Canon matte photo papert, akkor már mindjárt átmegy az egész fotólabor minõségbe.

Mióta megvan ez a nyomtatóm, azóta nem nagyon viszünk fényképeket elõhívatni. Tintával is nagyon szépen takarékoskodik fotónyomtatás esetén.
Létezik hozzá utángyártott patron fillérekért, de azzal még nem mertem megpróbálni.

Tegnap próbaképpen összedobtam egy ilyet...mert jövõhéttõl 120as papírral dolgozok és a mostani mûvem ajándékba lesz, így csináltam belõle egy prototípust, még ezt is 80as papírból! <#nevetes1>

Lehet, hogy nem a megfelelõ helyre írok nyomtatóügyben, de azért érdekelne, hogy ti milyen nyomtatót használtok? Esetleg ha tudnátok ajánlani valami kedvezõ ár/érték arányút, azt is megköszönném. Természetesen másra is használnám, de szeretnék belevágni ebbe is😊
Jól gondolom, hogy otthon nyomtatjátok õket? (ismerek egy-két helyet, de oldalanként nagyon drágán nyomtatnak, szerintem nem éri meg)