Papírmakettek - Papercraft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem olyan régóta papírmakettezem. Egyszerûbb makettekkel kezdtem, és a "kötelezõ" bakikon kívûl nem volt semmi problémám. Most azonban egy bonyolultabb alkotáson dolgozom és rá kellett jönnöm, hogy a 100g-os papír, amit használok, nem jó.
Az lenne a kérdésem, hogy Ti honnan szerzitek be a különbözõ vastagságú nyomtatópapírokat. Próbálkoztam a helyi papírboltokban, de semmi. Hasonló eredménnyel jártam a hipermarketekben. A 100g-os papírt is csak nehezen tudtam felhajtani (ez volt a helyzet az egyéb kellékekkel is).
Segítségeteket elõre is köszönöm.
na most ennek az lett a következménye, hogy a tárhely szolgáltató 2 órára lezárta az oldalam (ez kb 10 perce volt szóval még van hátra kb 1 óra és 50 perc <#szomoru1>#szomoru1>) mert átnézik az oldalon az összes fájlt, hátha felraktam valami illegálisat vagy valaki meg hackelte az oldalam és minden féle hülyeséget tölt fel <#buck>#buck>
Hamarosan következik Batman. <#nevetes1>#nevetes1>

Dragon Ball,Gitár,Papírmakett,Vízipipa
Jó kis oldal lesz ha beindul.
Shin Tanak egyik projetjéhez készítettem (az oldalán meg is találjátok más papírmakettezõk mûveivel együtt: shin.co.nr-->custom gallery(jobb felsõsarok-->és ott katt a térképre)
Íme:

Csak így tovább! <#papakacsint>#papakacsint>
Korán keltem. Hol az arany?
Ezt sok minden okozhatja. például; beszáradt patron, beszáradt nyomtatófej, nem kalibrált nyomtatófej, (ezt mindig kell, ha "új" patron kerül a gépbe) méretezési probléma, (azaz a papír nem azonos méretû a digitális képpel) és millió más.
Javaslom, nagyítgasd egy kicsit a képet a monitoron, Ha akkor elõkerül a hiba, akkor méretezési gond, nyomtatási beállításoknál orvosolható a probléma. Következõ körben nyomj egy patron tisztítást, nyomtatófej kalibrálást. Ha ez sem oldja meg, akkor új patront kell tenni a gépbe, rosszabb esetben szerviz, nyomtatófej tisztítás....
Ajánlott legalább hetente 1x nyomtatni egyet, különben beszáradhat a fej. Ez akár egy kisköltségü tesztlap is lehet, de szükséges.
Elsõ körben, ennyi. Ha ezek sem oldják meg, akkor viszont lövésem sincs.
http://www.freetvmaci.info/
Hengeres toll-al ceruzával próbáltam, de feltekerve túl vastag lett.
Ha megnézitek a linket akkor láthatjátok mirõl is beszélek.
Canon red rose
Várom a hasznos hozzászólásokat! <#hamm>#hamm>
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Xbox Live gamertag: kilencnad
Volt régen egy kis EPSON-om, az csíkozott még így, ráadásul zabálta a patront -.-
Xbox Live gamertag: kilencnad
Mind1, visszaviszem majd a sráchoz aki töltötte és megmutatom neki hogy nyomtat. Majd õ mond rá valamit talán. Sajnos addig nem ügyködöm semmin. 😞
Azért köszi.
Más kérdés:
http://cp.c-ij.com/en/contents/3202/arrangement05/index.html
Próbálta már valaki megcsinálni ezt? Hogy a francba kell ilyen vékonyra hengeríteni a papírt ahogy a szárához kellene? Lehet hogy a 160as papír túl dúrva hozzá? <#conf>#conf>
Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?
Jobb oldalon a hibátlan nyomtatás a zöldben, bal oldali pedig a hibás, mert mindenhol csíkos a piros.
A töltõ pasas, azt is mondta, hogy ha hiba lenne, vigyük vissza.
Várom a segítséget. <#nemtudom>#nemtudom>
Eddig csak a Hello Kitty-t noymtattam ki vele és a két kamerát, valamit ezt a Canon rózsát.
Mondjuk elõször a tescóban akartam feltöltetni. de ott nem vállalták, mivel be volt száradva.
Majd elvittük egy komolyabban foglalkozó sráchoz aki visszahozta a halálból és újratöltötte.
5let?
Viszont akadt egy kis problémám amiben a segítségeteket szeretném kérni.
Miért van az, hogy nyomtatáskor csíkokat tesz a nyomatokba, ez inkább a világosabb színekre jellemzõbb, de van hogy a sötéttel is csinál ilyet.
Most nyomtattam ki 160as papírra egy Canon rózsát és a szirmokat azt szinte végig csíkosra csinálta.
Nyomtatóm: HP Deskjet 3740 Series
Remélem valaki tud valami használható segítséget. Elõre isköszönöm! <#papakacsint>#papakacsint>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A 160-as annyira merev tud lenni, hogy nem túl könnyû vele dolgozni és ragasztó legyen a talpán amelyik jól összefogja ezt a merev papírt.
Viszont számomra az abs. nyerõ mégis egy 170-es papír!
De ez a papír mintha erre teremtetett volna: Canon MP-101 A4 MATTE PHOTO PAPER. Sajnos az ára is olyan, de amin éppen dolgozom az valami egészen más élmény, mint az eddigi papírokkal... csak érjek egyszer a végére :-/
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ezek szerint papírmakettekhez inkább matt papír ajánlott, a fényessel szemben? Ahogy visszaolvastam azt írtátok, hogy 120gr-tól már tûrhetõ, 160-assal pedig már jól lehet dolgozni. Gondolom a nagyon vastagnak is vannak hátrányai, kb melyik a legideálisabb?
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Canon IP4600-ra esküszöm, de nagyon nem mindegy milyen papírra nyomtatsz... nagyon, de nagyon nem mindegy! Egy ilyen szuper nyomtató is (kb. 3/4 éve volt 30.000 Ft), nevetséges minõségre képes normál papírra. Bezzeg ha kap fotópapírt vagy az igazi papercraftra szánt eredeti Canon matte photo papert, akkor már mindjárt átmegy az egész fotólabor minõségbe.
Mióta megvan ez a nyomtatóm, azóta nem nagyon viszünk fényképeket elõhívatni. Tintával is nagyon szépen takarékoskodik fotónyomtatás esetén.
Létezik hozzá utángyártott patron fillérekért, de azzal még nem mertem megpróbálni.

Jól gondolom, hogy otthon nyomtatjátok õket? (ismerek egy-két helyet, de oldalanként nagyon drágán nyomtatnak, szerintem nem éri meg)