Papírmakettek - Papercraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolti bácsi
El kérhetem ennek a rózsának a linkjét??

Zsolti bácsi
Azta de királyak<#gonosz1><#vigyor4><#buck>
Várom a folytatást<#wow1>

Zsolti bácsi
Nincs mit kíváncsian várom a képet<#wink><#smile>

Hát a .pdo fájlokat a Pepakura Viewer progival tudod megnyitni, de van a csomagban .pdf formátum is úgyhogy igazából felesleges a program, mondjuk nagy segítség lehet, mert mutatja mi hogy illeszkedik, szal nem rossz.
ok sikert hozzá, csak ügyesen! <#wave>

Dragon Ball,Gitár,Papírmakett,Vízipipa

oliwwer
Nagyon köszi. Valami program esetleg amivel meg tudom nyitni? Elég egy név. Én is szeretnék csinálni egyet az asszonyomnak.
#1180 - grat, nagyon jóak.. idõ lehet mire megcsinálod ezeket..
Ahogy megígértem, bemutatnám a kis hadseregemet. <#circling>
Daredevil,Bumblebee,Superman,Captain America,Joker,Batman,Spider-man,Hulk és Flash.
!!!Folytatása következik!!! <#awink><#wave>

Íme:

Hát, hogy a fenébe ne?! <#vigyor2>

Tessék:

http://www.papercraftmuseum.com/heart/

oliwwer
Ehhez tudsz nekem linket adni? vagy.. képet, hasonlót?
Elõre is köszönöm.
Nandris94
jaj dekira soksok, köszi, majd teszek ki képet énis 😛

Crabby

Zsolti bácsi
Igen tessék

Nandris94
linket tudsz adni hozzá? 😛 jól néz ki nekem is kell

Crabby

Zsolti bácsi
Vannak rajta hibák de azért örülök hogy van😊

Zsolti bácsi
Kész lett a F1-es bukosisak (David Coulthard 2003-as sisakja)

Nandris94
rofl nekem is kell <#idiota><#idiota><#idiota>

Crabby

Zsolti bácsi
😄 <#vigyor3>

Zsolti bácsi
De jó lett<#taps>

Lacee

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Nandris94
wow <#wow2> grat

Crabby

Ismét egy meglepivel kedveskedtem asszonykámnak. <#finom>

Ilyen lett:

hát ez nagyon attól függ, hogy milyen festékpatront használsz

Most találtam egy brazil oldalt. Rengeteg modell van fenn.
http://3dpapermodelbrasil.blogspot.com/2008_12_21_archive.html

Szerintetek meddig õrzik meg a színüket a papírmakettek? (Persze nem arra gondolok, ha direkt napfénynek vannak kitéve, mert akkor ugye hamar megfakulnak)

Köszi a segítséget.

koryne
Office Depot-okban pl. mindig szokott lenni nehezebb papír is. De ha igazán jó minõségû nyomatot szeretnél, akkor matt, nagy felbontású fotópapír a legjobb.

Xbox Live gamertag: kilencnad

Én 250 grammosból csináltam, de nem néztek bután egybõl adták a papírt.
Sziasztok!

Ti honnan szerzitek be a nyomtatópapírt (természetesen nem a sima 80g-osra gondolok)? Eddig bármelyik kisebb papírboltban mondtam, hogy 120g-os papír kéne, csak néztek rám bután. Ugyen ez a helyzet a hipermarketekkel.

THX! <#papakacsint>

Zsolti bácsi
Jó lett a 2 Spongya bob és Patrik😄 Grat😄

A második kép újra:

Mutatok megint egy-két egyszerûbb makettot. Én is elkészítettem a már Zsolti bácsitól bemutatott Spongyabobot+Patrickot, valamint shark11 linkjében bemutatott Spongyabobot. Ezért köszönet neki! <#papakacsint>
Sajnos ez utóbbi Spongebob tervezési hibás, mert a nadrágnál ha jól illesztené az ember, akkor elvan csúszva a nyakkendõ. Hülyén néz, ki így maradt alsóban. Így még aranyosabb. <#nevetes1>

Íme:

A többi SP_Heroes-t, majd csak egyben, addig még készítek egy - kettõt, a már meglévõ 5höz. <#finom><#integet2>

Zsolti bácsi
Múltkor énis nézegetem de még nem mertem neki álni de majd egyszer meg probálom nekem most egy F1-es bukosisak van soron😄

kösz, meg is szenvedtem vele mert pl. az volt az elsõ craft-om, és azt hittem elrontottam mert azt hittem, hogy valamit kivágtam amit nem kellett volna(de aztán mégis ki kellett vágni)<#vigyor0>
Zsolti bácsi
Jó lett mind kettõ nekem különösen az R2-D2 tetszik<#smile><#vigyor2>

nem a kis fülekre gondoltam hanem a két nagy csikon lévõre mivel az a kettõ teljesen fölösleges, de a mostani írásod után dondolkodtam kicsit és meg van a megoldás, hogy hogyan rakhatod fel egy kenéssel
fogod és össze ragasztod azt akét nagy csíkot a fülekkel majd humorúan - () kábé mint ez a két zárójel - szétnyitod a kettöt beragsztózod az egyiket majd megfogod a két végét és egy gyors de nem túl erõs rántással széthúzod, hogy ebbõl () ez legyen |
a másik lehetõség pedig, hogy levágod a két fûlet és az egyikre csinálsz egy kis ragasztó csíkot (az egyik végére) majd oda ráteszed a másik csíkot aztán húzol még egy csíkot arra rásímítod, majd megismétled eszt a lépést, majd megnt, egészen addig amíg végig nem érsz

remélem segíthettem ha nem igazán értetted meg amit írtam akkor szólj és képekkel meg mutatom

Melyik fulekre gondoltal? Mert ha a picikre akkor azokat nem vaghatom le mivel akkor nem lesz mivel felragasztanom a vastag csikot. Amugy azzal is lesz gondom hogy a masik felet felragasszam mert egyszerre nem raghatom fel egy kenessel mert tul nagy resz igy csak lepesenkent rakhatom fel.
Na akkor majd kiprobalom, aztan ha most se megy a design akkor ha a nyomtato is megengedi akkor nekiallok a Gedo Senki sarkany repulo verziojahoz. 😉
Amugy koszi a segitokeszseget! 😉

Üdv! Én is elkezdtem ezt a papercraft-ot és itt is van két star wars-os makett: 1 homokkúszó(sandcrawler):

és R2-D2:

azt a csíkot én úgy oldanám meg, hogy miután körbevágtam a csík egy az egyben ráragasztanám (azokat a kis fül szarságokat pedig egyszerûen kivágásnál levágnám, hogy ne zavarjanak
a hajjal meg annyit nem kell fodrászkodni, ha jobban megnézed a képet õ is csak össze vissza kivágta majd kicsit meghajtotta õket végûlpedig mielõtt felragasztotta volna filccel még csináltrá néhány csíkot

látom pár embernek tetszik ez a spongebob-os papírmakett
a mainap találtam ezt:

innen letöltheted:
http://spongebob.nick.com/images/bash/printables/pdf/character.pdf

Képzeljétek...megcsináltam a sokadik SP Heroes makettomat, nevezetesen jokert. Viszont a haját elrontottam, így most kopaszon áll a polcon. Valakinek van valami ötlete, hogy tudnám egyszerûen megcsinálni? Mert az oké hogy összerakom, de utána fodrászkodni kell vele és ez nem ment nekem. A másik problémám, hogy a kör alakban összerakott haj belsejére kellene ragasztani egy vastag csíkot, viszont ezt se tudom elképzelni hogyan kellene. Akinek megvan a sablon és rájött az segíthetne.
Amúgy megcsináltam a Hulkot és a Pókembert újból csak most 120g papírból, tovább Supermen és Batman is társul és msot ez a joker, csak hát még kopasz. Majd ha jó lesz a haja, akkor készítek képet. <#vigyor2>

Így nézne ki a haja:

Zsolti bácsi
Én meghajtotam és rá ragasztoram az oldalára az oldalán volt valami felirat és arra ragasztotam rá a kezeket.

én ugyan még nem csináltam meg, de szerintem az utóbbival jobban jársz, csak szebb úgy
Egy kérdésem lenne Zsolti bácsi...
Én is elkezdtem csinálni ezt a spongyabobot, viszont nem tudom, hogy a kezét, hogy rakjam fel?
Ragasztani kell a két sárga fület, vagy bevágni és bedugni, majd belülrõl beragasztani? <#nemtudom>

Aramir
Zsolti bácsi
Köszi a segitséget majd meg probálom meg csinálni

hát ha .pdo formátumban van meg akkor a Pepakura Designer viewer szofverével meghatározhatod, hogy hány oldalas legyen
ha viszont kép vagy pdf akkor az lehet, hogy A3-as lapra nyomtatod, abban az esetben ha ez nem megoldható akkor kinyomtadhatod több A4-es lapra majd úgy kell ki vágnod a darabokat, hogy amik összetartoznak azokat össze tudd ragasztani, de ez nagy figyelmet igényel

Zsolti bácsi
Nem tudjátok hogy tudnám nagyitani a képet(képeket) mert 1-2 képet túl kicsi és nehezeb hajtogatni meg nem is lenne tul nagy ha elkészülne<#szomoru1>

Zsolti bácsi
A kép nem lett tul jó...

Zsolti bácsi
Kész lett ma Sponge-Bob

Zsolti bácsi
Gratulálok jó lett!

Köszi a segítséget, már le is szedtem a program "viewer" változatát (mivel tervezni egyenlõre nem szeretnék)

azokat a fájlokat a pepakura desgner nevû programmal tudod, amiben beállíthatod, hogy mekkorában szertnéd kinyomtatni (pontosabban, hogy hány oldalra tegye rá)