1440
Alacsony költségből, állkoppantó modellek
-
szasz85 #1275 Mostanában nem volt sok időm papercrafttal foglalkozni, pedig csak az egyik tükröt kéne felrakni hogy Optimus kész legyen a C részig.
Viszont most kijött a D, szóval nekilátok újra.
Addig is egy kis előzetes, az enyém is így fog kinézni Júliusra. :D
-
Elfix #1274 naja rendesen oda b**zik -
#1273 Így jobban üt, mintha csak szívnád? -
Elfix #1272 Én folyékony PAX ragasztót használok. Fecskendőbe felszívom és a tűn keresztül adagolom, nekem így vált be :) -
#1271 én is pont ilyet használok. -
#1270 Én olyant használok, hogy: ragasztó. 500ft, sokáig elég, nem folyik túl sok, mert elég sűrű, viszonylag hamar szárad, 1 igazításra van kb idő még. Száradás utána átlátszó réteget képez. Óvatosan vele, mert, ha elázik a papír nyomhatod újra, a kezedet meg mindig töröld, oldja a tintát. Én abszolút meg vagyok vele elégedve.
-
#1269 Én prittet használok lecsavarom rola a kupakot és 1 fogpiszkáloval kanalazom ki a ragasztot és felkenem vele a felületet
Én ilyenel szoktam ragasztani -
#1268 Ez nagyon jó lett
Nehéz volt ösze "dobni" ?
-
semetka #1267 Eljött az idő, hogy belekezdjek a nagy terminátor elkészítésébe, lassan 1 éve lesz hogy az 1:2-es méretarányúval végeztem. A mostani még durvább lesz, nem egyszerűen dupla akkora hanem króm festékkel le lesz fújva, stb. Majd meglátjátok. Csak annyit akarok kérdezni, hogy itt a többség mivel ragaszt? Én technokollal nyomom, de többször kiidegelt már hogy több folyik ki mint ami kéne. :S
Van vmi megoldás rá? -
BlooD2oo1 #1266 kesz lett a domper baratja is:
a markolo:
szep? -
#1265 Köszönöm -
Elfix #1264 http://www.mediafire.com/?eu02pt8kzxo -
#1263 Kérhetek 1 linket? -
ldavid #1262 tipp: fekete filccel húzd át a széleket, úgy kevésbé lesz látható, mint most a fehér -
Elfix #1261 Mai szöszmötölésem:
és ez alapján kellet összepakolni
-
#1260 Jó lett -
#1259 Ez se semmi -
#1258 -
#1257 Az tuti... én nem merném :-D -
Dongi1990 #1256 Nagyon szépen köszönöm, egy darabig nem unatkozok :D -
#1255 Gyorsabb voltál :) -
#1254 Sárkány ügyben
T800 ügyben -
Dongi1990 #1253 :D, kössz Elfix
Időm van, türelmem is, és már csinálgattam pár dolgot gagyi papírból és pont ezért szeretnék már vmi olyat ami kicsit bonyolultabb!! :D
Szval vkinek meg van a sárkány vagy a terminátor?? -
Elfix #1252 Ezek elmebetegek
Dongi:
Kell hozzá sok türelem, jó papír ahogyan írták is már, Sokan innen UHU rragasztót használnak. én egy ilyen PAX nevezetű folyékony ragacsot használok.. rá van írva hogy papír karton celofán. Annyit tudok hogy papírhoz jó kell még neked valami vágóezköz vagy olló, és még valami amin szabdalhatsz
Mint a többiek is én is azt tudom tanácsolni hogy NE a sárkánnyal vagy a Svarzival kezdj!!! vannak sokkal könnyebbek is, és amikor már ugy érzed hogy menne kicsit bonyibb dolog akkor hajrá. Sok idő és mégtöbb türelem kell hozzá. -
Dongi1990 #1251 Helló
Segítségeteket szeretném kérni! Szinte full kezdő vok a témában :(, és érdekelne pár dolog. Az már oké hogy "Canon Matt fotópapír MP-101, A4, 170g. = Szent Grál", de mi kell még ehhez az egész "craft"-oláshoz?? Pl milyen ragasztó?
Esetleg tudna vki segíteni a fenti képen látható sárkány kirakásához? Esetleg a Terminátorhoz? Sablon?
Dongi -
#1250 élvezet lehetett kivágni -
#1249 jó nagy:) -
Akey #1248 Ez volt már?
-
#1247 Canon Matt fotópapír MP-101, A4, 170g. = Szent Grál, etalon, stb. :-D -
#1246 Még a 100-as is kevés...
Meglátod, majd ha 160-170-essel hoz össze a sors, hogy mennyivel gyorsabban haladsz és mennyivel kevesebb bosszúság ér. Van tartása, ha meghajtod úgy is marad, a rányomtatott színek pedig nagyon szépek.
Fotónyomtató:
- Canon IP4600 ill. a utódja 4700-as. Nagyjából 25-30.000 Ft. (Nekem baráti áron 22 volt :-)
- 5 patron kell bele... utángyártott/töltött erősen nem ajánlott, mert ha tönkremegy a fej, akkor 20-24.000 Ft bele a másik!
Az 5 gyári patron ára 12-14.000 ft körül alakul, nekem barátilag 10.500 volt.
- Canon MP101, A4, 170g-os a BEST! Nem azért mert nekem ez vált be /amúgy de :-D/, hanem azért mert pl. Bumblebee, Howl's moving castle jellegű iszonyú összetett modellek is ebből készültek.
Nagyon hálás papír! A nyomtatott színek teljesen olyanok, mint amilyeneket a képernyőn látsz ezen a papíron. Nekem is van pár olyan modellem, aminél hiába nyomtattam fotó módban, a papír egy nagy nulla volt /Xerox A4 fénymásolópapír/ és a végeredmény egy fakó valami lett.
Nekem az a meglátásom, hogy ez egy olyan hobbi, amivel iszonyú sok idő belekerül egy modellbe és csak a végén látni igazán, hogy hát ez nem jött össze. Lényeg: Megéri rá áldozni, főleg akkora szorgalommal amekkora úgy fest neked is van :-)
-
#1245 Az én kedvencem a Ferrania OptiJet nagy felbontású, matt fotópapír. Igaz, csak 120 grammos, de én nem nagyon csinálok épületeket. Eddig csak a robotomat és az autómat csináltam abból, de nyomatminőségre ég és föld a különbség. Épülethez valószínűleg gyenge lenne... Tud valaki olyat, ami szintén matt fotópapír, viszont valamivel nagyobb a sűrűsége? -
Elfix #1244 nah kicsit felbátorodva megkérdezném azt hogy honnan lehetne-e netről jó papírt és kellékeket rendelni?
Vagy ki mit favorizál?.
hajrá:) -
#1243 nem rossz :) -
Elfix #1242 Szia
Nem vettem bántásnak, hiszen igazad van. A kastélyban nagyon sok munkám volt, vagyis megvolt az a círka 30 óra minimum. Sajna a kastély pakolás áldozata lett és nem álltam még neki hogy restauráljam.
Anyagi okok miatt csak 80as papírral tudok dolgozni, és tudom hogy 100as papírból sokkal másabb lenne. Én szeretem csinálni, még ha nincs is megfelelő cuccosom hozzá.
elkészültem a skorpival is:
remélem azért nincs harag -
#1241 Ne vedd bántásnak!
1. A munkád aranyat ér! De csak akkor, ha az a rengeteg verejték a végén egy nagyon szép modellt eredményez.
2. A szemed kincs! Becsüld meg és ha nincs éppen pénzed festékre, ne építs feleslegesen semmit. (Iszonyúan hiányzik pl. a Notre-Dame katedrálisból az "élet" a színek teljes hiánya miatt.)
3. Himeij-kastély számomra egy döbbenet. Látni, hogy cefet sok munkád van benne, DE a vége felé már elfogyott az erőd és ráadásul van egy olyan érzésem, hogy nem 160-as papírral dolgoztál, pedig épületeknél főleg nagyon fontos! Sok modell megépíthető akár 80-as fénymásolópapírból is, de egyrészt nem lesz tartásuk, másrészt a rányomtatott tinta csak árnyéka lesz az igazi "textúráknak".
Nagyon sajnálom, hogy ez a csodálatos kastély ennyire elcsúszott/elferdült... így számomra ez kicsit olyan -pedig nem én dolgoztam vele-, mintha az a sok munkaóra teljesen értelmetlenül fordítódott rá a műre :-(
A helyzet az, hogy az igazán precíz munkához 3x annyi idő kell, mint ha csak úgy "nagyjából" dolgoznál. De meghálálja, mert amikor már 40 órája dolgozol és egy fontos elem tökéletesen passzol a helyére, akkor azért az nagy megkönnyebbülés. Viszont ha itt is egy picit "engedsz" meg "ott is", meg "amott is", a végén nem lesz éppen kellemes az eredmény.
Az az igazság, hogy szint perfektre megcsinálni azt a kastélyt nagyjából 35-40 munkaóra.
4. Ne sajnáld a pénzt, ha komolyan gondolod. Fotónyomtató + kiváló minőségű modellezőpapír. Sajnos jópár korábbi próbálkozásom nekem is a spórolásnak esett áldozatul.
Egy jó ideje már több komolyabb modellen is dolgozok, többek között egy ehhez hasonló kastélyon, de az a helyzet, hogy 30 óra alatt nagyjából a kastély 40%-a van meg... igaz, az perfekt eddig :-) -
#1240 150-160g-os papírral érdemes dolgozni. -
#1239 Hali!
Én is szeretnék elkezdeni craftolni, de nem tudom milyen papírra érdemes nyomtatni a makettet!?
Szereztem pár Dakar Rally-s makettet, de még szívesen fogadnék, ha valaki linkelne, töltene fel!
Köszi! További szép napot! -
Elfix #1238 A fejben 3tégaltest (hónapok) és 2 kocka (napok) vannak. Hátul kinyitható a fej.
Canon oldaláról letölthető. -
#1237 az a naptár hogy működik pontosan? -
#1236 szépek :)