Papírmakettek - Papercraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

j0nNyKa
Nos, amint elmegy ez a csodálatos idõ, és végre jön a nyár, megyek és bevásárolok. Váromvárom.

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Tinman
Egy könnyebb modell 3-4 oldal vagy még annyi sem.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Nem semmi... mondjuk olyan pici apró vackokat nem is látok rajta, azokat nem lehet leányálom kivagdosni, hajtogatni. De szigorúan csak szvsz!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

koryne
Pegazus is 160-as.

Xbox Live gamertag: kilencnad

j0nNyKa
ok köszöntem még1x
30-50 papír elég sokáig? az max 5-10 könnyebb modell, vagy megint tévedek ? 😊

lemike
ok akkor elõször egy ladát összedobok hétvégén 😊

Tinman
Szvsz nem... vannak trükkök, amikre magad érzel rá és nem is az elsõ modell után.
Nekem 10 órám volt az Cortez ládába de összegyûrtem, mert szörnyû lett.
Egy ilyen sárkány már közepesnél is nehezebb... nehogy elmenjen a kedved, szerintem kezd valami egyszerûbbel, amit tudod, tetszene ha a szobád dísze lehetne.

Tinman
160-as???? Atyaég... hát nem is tudom. Vannak ilyen apró vackok, 120 elembõl épül fel az ojjjjektum, azt nem tudom mennyire jó ilyen merev lapra csinálni.
Pegazus hány g-os papírból készült?

koryne
Ha türelmes vagy és nem bánod, ha esetleg elrontod és újra kell nyomtatni néhány oldalt belõle, kezdheted ezzel sztem. Én sem néztem soha a nehézséget, tetszés szerint válogattam. Ez a sárkány nálam is tervben van, nameg a fõnix is hozzá 😊 (35 oldal, huh...)
Az elsõ modellem egy gyerek Link volt a Zeldából, de azt inkább meg sem mutattam, annyira elrontottam szegényt 😄
Papír témához: én vettem 160 g-osat, nagyon jó vele dolgozni! Ráadásul hajtani sem olyan nehéz, mint amilyennek elsõre gondolná az ember.
Ja, és a vágóalátét nagyon megéri! Íveket is szépen lehet rajta vágni, és nem kell több spirálfüzetet sem áldoznom 😊

lemike
érdemes ilyet elsõnek csinálni vagy kezdjem vmi egyszerübbel?

Tinman
Szívesen.

A szike az nagyon fontos... a kupakját meg mindig tedd rá és tartsd magadtól távol, ha nem használod. Mocsok egy éles és hegyes szerszám.

Jóféle ragasztó ---> 200-300 Ft és baromi sokáig elég.
Szike, jóféle -----> 900 Ft + tartalék 5 penge ami évekre elég 600 Ft
Körvágó ----> passz, nekem nincs, egyelõre körömvágó ollóval pótlom a hiányát, azzal szépen lehet ívesen vágni. :-)
Papír ------> 10 Ft x 30-50 bõven elég nagyon sokáig
Patron -----> Eredeti drága, utántöltött feleannyi... nálam ez 2300 Ft-ot jelent, de ez simán elég 60 oldalra.
Olló----> 400 Ft
Nyomtató ---> Canon Pixma 1800 tökéletesen megfelel a célnak. Olcsó, jár hozzá fekete és színes demo patron. Utóbbi patron kb. 25-30 vegyes oldalra elegendõ. Ja, a Tescoba akcijósan 7500 Ft.

Kell hát! Türelem :-D

Ok, ez tényleg nem nulla forint, de amikor írtam, feltételeztem, hogy nyomtatója már minden fórumozónak csak van.

j0nNyKa
köszönöm a kielégítõ választ, természetesen nem az általam leírt stílusban fogom kérni 😄
lassan számfejtenem kéne, h mennyibe fáj ez az egész.. tudom, h nagyon kifizetõdõ, de ami tuti kell:
- jóféle ragasztó
- szike
- körvágó
- jóféle papír
- patron a nyomtatóba
ami van:
- jóféle olló
- jóféle nyomtató kevés patronnal

öö, kell még valami ?

Tinman
"Jó napot kívánok!

A 80g/m2 sûrûségû fénymásolópapír a céljaimnak nem tesz eleget.
90g/m2 ill. 100 g/m2-es papírra lenne szükségem, A4-es méretben."

Aki ilyen boltban dolgozik annak ez olyan természetes, mint a hentesnek a farhát.

Én azt mondom, vegyél egy 20-30 db 90-est egyelõre és teszteld... nekem pont bevállt, mert a 100-as merev, kemény, nagyon komoly épületmaketthez tuti jó lenne, de egyelõre én még kevésnek érzem magam ahhoz.
A 90-es az úgy mindenre jó, olyan, mint a vietnámi balzsam :-D

j0nNyKa
bemegyek a papírboltba, és mondom hogy "100as papír kell", és tudni fogják, h mit akarok ?

Tinman
Ja-ja épületeket nem szabad fénymásolópapírból... meg lehet próbálni, de elõbb-utóbb failed lesz a vége.

90-100-as papír ára kb. 7-8 Ft/lap. Nem egy nagy összeg, de sokkal, de sokkal tartósabb, így könnyebb ragasztani az elemeket, mert van tartásuk és nem hajlik meg a kezedben.

Igen, te is úgy jártál látom, mint én, hogy a talapzat picit gyenge, emiatt hullámosodik. Azért akkor is állat jól néz ki!

Tinman
Az Atomic box és a Cursed Chest között baromi nagy különbségek vannak.
Egy az, hogy az elõbbi 30 perc, utóbbi meg sokXsok óra, sok oldal nyomtatni és vágni való... gyak. egy szép Maya motívumokkal diszített ládád lesz, ha nem leszel akkora barom, mint én, hogy 80-as papírból akar csodát.

wesker24
Na itt egy picivel jobb minõségben amit összeraktam !!

Megpróbáltam az egyik épületet összerakni de sima fénymásolópapirral valami katasztrófálisra sikerült abba is hagytam nem csináltam tovább !! Olvastam hogy épületeket csak 90-es papirból érdemes csinálni !! Na szóval fénymásoló papirból annyi van mint a rohadás !!

Mennyibe kerül ez a 90-es papir ??
j0nNyKa
végigolvastam a topicot, és mintha épp te írtad volna az atomboxnál, h valami hibás a leírásban

de akkor elnéztem, bocs :]

tanácsokat köszönöm

Tinman
Hogy a fenébe ne lehetne!
Az ideális, ha van 5 néger szolgád, akik nagyon pontosan tudnak vágni... sajnos a pontos vágás, szikével, ollóval az egyik leglényegesebb lépcsõ.
Egy közepes nehézségû modell 8-9 oldal min., te vágod az 1. oldalt, a szolgák meg a többit :-D

Ragasztás már más kérdés, mert ha nem tartasz sorrendet, lehet, hogy olyat összeragasztasz amit késõbb kellene.

Atombox? A legegyszerûbb dobozka... 30 perc alatt megleszel vele, de szigorúan 90-es papírból. Hidd el tudom, megjártam már párszor... fénymásolópapír kevés modellhez jó, az egyszerûekhez igen /fõleg állatokhoz!/, de épületekhez, dobozokhoz, nem ajánlott.

Dante73
Lehet. Idõnként énis kerestem a harmadik kezem, de nem volt sehol, így más megoldást kelett találnom. Arra ügyelj, hogy ilyen kis mütyüröket elég nehézkes ketten, de nagyobb, több részegységbõl álló cuccál egyszerü a dolog, csak könnyen, "az én oldalam szebb!"-é fajulhat a játék.

http://www.freetvmaci.info/

j0nNyKa
Viszonylag gyorsan elvetted a kedvem 😄
Na viccet félretéve, legegyszerûbb, ha kitapasztaljuk, h lehet-e ezzel 2en is szöszmötölni.

Atomboxnál mi a hibás? Vagy azt most még hagyjuk, nehéz ?

Dante73
Én annó a Parlamentet ragasztgattam össze, eltartott egy hónapig, napi 4-5-6 órájával... Kb 80% vágás, 20% ragasztgatás, és 1000% türelem kelett hozzá. Mondjuk, abban az volt a jó, hogy míg az egyik része száradt, lehetett csinálni a többit. Igazság szerint szép lett, de ma már nem raknám ki a vitrinbe...

http://www.freetvmaci.info/

bardocz
Nem tudom,még nem csináltam ilyet😊
j0nNyKa
hmhm..
mennyi része egy model elkészítésének a kivágás, és mennyi a rasztás kb. ?

bardocz
Szerintem max a kivágásnál,amúgy nehéz lehet ketten ragasztani,egy 2*2cm-es darabot😄
j0nNyKa
Hali!
Kérdés: Mennyire lehetséges ezt a papercraftot 2en csinálni közös tevékenységként? Elképzelhetõ, hogy ténylegesen ki tudja venni mind2 fél a részét 1-1 model elkészítésében, vagy nagyon 1személyes meló?

Tinman
Ász! <#eljen>

Köszi!
Bírom a Final-t
Vivi kb.14cm
A ragnarok csajszi kb.27cm
Tinman
Final Fantasy-t bírod-e?! :-D
Frankó nagyon!

Nem tûnnek túl nagynak, hány cm-esek?

Köszi a segitséget.
Bocs a képek minõségéért, de telefonnal készült.""
Tinman
Jó helyen jársz ;-)

Papekura viewer

Ha lesznek készen modelljeid, kíváncsiak vagyunk rá ;-)

Sziasztok!
Sok helyen találtam PDO formátumba letölthetõ papercraftokat, de én nem tudok mit kezdeni velük.
Valki nem tudja mivel lehet ezeket megnyitni?
Tinman
Najazérám! Azon akkor tényleg elmegy a Rezi, tapasztalatból tudom :-P

Tinman
Bírom a bogarakat, nekem egy skorpió van terítéken most a pegazus mellett, de idõm az nulla.

Így keserû homályba nekem tetszik, de ahogy elnézem, neked is gyenge volt alapnak a fénymásolópapír.
Nem érdemes azon spórolni, eszméletlen jó tartást ad a makettnek a 90-es lap.
Jöhetnek a szebb képek :-)

Lammer
(ATI kartya vanik benne, nem fos gma -.-)
#238: kegyed meg ne szojjjon bele, hanem inkabb csinalja mek a Medicnenis pépörkreftes projektet-e44! :p

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

wesker24
Na én is alkottam egyet a hétvégén miközben mindkét nap esett az esõ !!

Magát a fát könnyebb volt összerakni mint a sok kicsi részbõl álló izeltlábú cserebogarat !!

A telefonomnak elég pocsék fényképezõje van de a lényeg látszik !!
Majd csinálok öcsém telójával is egy képet mert neki Nokia 7360-asa van mig nekem egy csoró SE K300i-m !

Tinman
Na má' megen' a farkadda' jösz :-D :-P
A CPU egy dolog... de ha egy fosadék intel gma ramból levevõ vacakod van, azzal csodákra 4 maggal se leszel képes <#crazya>

koryne
Hukerz? Úgyis csak fórumra, escére meg dotára használatos...
Tinman: aranyos a zsiga 😊
Skoda Coupé-t nem talált valaki véletlenül?

Lammer
idefigyelj kiccsavo!4!4 a lapim 21mp-et csinal 1 megas superpimodban, okes? <#ticking>
... <#idiota>
(Zsiguli + odab@sz <#vigyor3><#eljen>)

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Aquir
<#vigyor4>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Tinman
Vasárnap d.u.-i 3/4 órás retro feelingem:

Tinman
Azért fértél hozzá a laptopjához, mert azon nem fut el a Resident Evil <#crazya>

koryne
Jaaaa 😛 Annyira nem vészes, az orra kicsit aprólékos. De mivel a többi része jó nagy darabokból áll, ezért nem annyira nehéz.
(Lámi laptopjáról írok 😊)

Tinman
A pegazus... nehéz volt összerakni? <#vigyor5>

koryne
Köszi 😊
UHU-t a corában találtam és viszonylag egyszerû volt; levettem a polcról 😄

Tinman
Pont ezt akartam megcsinálni a napokban :-D

Szép munka!

UHU ragasztót hol tudtál venni? Nehéz volt?

koryne
Annyira ma nem volt meleg 😉

Aquir
hát jah, nagyon meleg van 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Tinman
Iszonyat jó összeraknivalóim vannak, de bolond akik 33 fokban papercrafttal szórakozik...
Helyette nécsör, swimmmming púúúl, hevönly szánsájn! :-D

koryne
Lehalt a topic... Mindenki bõszen papercraft-ol, hogy jól meg tudja nekünk mutatni? 😊 Vagy másnak is vizsgaidõszak van és csak én vagyok ilyen felelõtlen? :/