1440
Alacsony költségből, állkoppantó modellek

tumblr_mdmwcxjy0m1qch28ro1_r3_500.gif
  • DanielT
    Elkészült a második művem (az első a képen is látható Gameboy kazi).

Kb 10-12 óra munka volt vele, tizedmilliméter pontossággal dolgoztam.

Remélem tetszik :)

• Teitr
    pisztolyok, vagy kardok? :D
  • sKeezo
    fegyveres papercraftok érdekelnének! várom a linkeket :)
  • Nekrofil
    ti milyen papírt meg ragasztót ajánlotok?ezeket hol és mennyiért lehet beszerezni?ez a kamera elég korrekt,itt legalább fel van tűntetve hogy 160g papír kell hozzá...vagy a modelltől függ hogy milyen papaírral könyebb?1-2 tapasztalatot írhatnátok,hogy a ksiebb nagyobb darabokhoz mit ajánlotok stb.. köszi :)
  • haki92
    ha valakinek még kéne---->papercraft kamera
  • Teitr
    én sniccert használok, kicsit lassabb, de nem hajlik/gyengül emg a papir a szűkebb részeknél, mikor vágsz.
  • Cat 02 #539
    Holnap ha minden igaz meglesem, csak kell ragasztó/kézügyesség, haver nyomtat nekem a4-es lapra :P
  • sKeezo
    tapasztalataim szerint ollóval könnyebb.
  • koryne
    Nem, azzal csak nekem szabad
    Bár még nekem sem, mert amit én használok, az nem számít sniccernek...
  • Cat 02 #536
    Ollóval kell, v lehet sniccer+vonalzó kombóval is ?
  • wesker24
    Most én is dolgozom az egyik épületen a kivágás megvolt hajtogatás megvolt de az összeragasztás már nem könnyü !
  • koryne
    Igen, papír, olló nem árt hozzá. Esetleg nyomtató, illetve ragasztó.
    Ha jól emlékszem, ez a modell plus4chan-en volt, de annak most vmiért nem elérhető a papercraft szekciója (vagy csak én vagyok nagyon béna), tehát a modellt is meg kell szerezned valahonnan.
    Ezeken kívül most így hirtelen nem jut eszembe más, ami kellhet, hogy elkezdd.
  • haki92
    nem úgy-.-
    vmit hogy hogyan álljak neki vagy vmi kis infót hogy ez hogyan zajlik...igen most jön majd az az üzenet h vegyek pappírt meg ollót? -.-
  • Aquir
    tökjólett
  • Nekrofil
    Tegnapelőtt csináltam egy Hitlert,gondolom az itt máár alap dolog,ilyen kis cube cuccot,úgyhogy azt nem is mutatom! viszont tegnap nekiálltam egy bálnának,sima A4es papírból,hát megszenvedtünk vele bátyámmal mint állat...olyan 8 óra alatt kész is lett,a pofáját eléggé elbasztuk,de mivel ez a második papírmodell amit csináltam,így hát nem vagyok profi :) Íme:

• Cat 02 #530
    Blue-ra h kerestél rá google-ben ? (úgy tudom ez a neve :D)
  • Aquir
    xD
  • DanielT
    Na, mára abbahagyom :)

80%-on áll a mű, holnap prömier :D
  • Martin Rome
    persze, postan kuldozgesd el a darabokat es dolgozunk rajta mi is :)
  • haki92
    ez igen megtetszett ezt meg szeretném csinálni én is :) segítene vki?
  • haki92
    kezdő vok...nincs munkám még...tutorialokat lehet találni neten?
  • sKeezo
    én is csak poénból csináltam :) anyámnak tetszik :D
  • DanielT
    A fejforma nagyon profi! Meg az egész, jó lett, csak nekem a témája kicsit távoli :D

Ügyes vagy!
  • sKeezo
    eddigi craftjaim :

a masnit elcsesztem, meg úgy az egészet :D de ez volt az első ragasztott craftom.
  • sKeezo
    én ezt csinálom. a füleket nem tudom hogy csináljam meg így :DD
    a fej már készen van

• koryne
    LoL, karaly :D
  • DanielT
    Mintegy 18 ezer forint beruházás után (nyomtató, vonalzók, mérnöki rajzlap, ragasztó, stb)

Megszületett az első papercraftom! :DDD

Nagyon büszke vagyok rá, élőben még jobb mint a képen!

zárójel1:(amivel küzdenem kellett, az a beszögellés a sarkában)
    zárójel2:(A felső képen, az oldalán a sötétebb rész nem horpadás, hanem az ujjam árnyéka)

• sKeezo
    nagyítsd ki, és 1 lap helyett 2 lapon lesz. még nem próbáltam, de biztos megoldható
  • BlackShadow
    hát mit szarozzak? :D amúyg meg azok az 1 mm vastagságú ragasztó felületek amiket ráhagytak a modellre.. hát illessze össze az akinek 2 anyja van :D
  • deep
    Cellux? Insane fokozaton tolod egyből?:D
  • BlackShadow
    én most őt csinálom : clone trooper
    hát nem kicsit idegeskedek ezeken a milliméteres papírdarabokon.. nagyon nehéz összeragasztgatni :D rendes papírragasztóm nincs így celluxozok.. :)
  • bardocz
    Mivel nem volt itthon más,így amiket csináltam,azok techokol,sniccer,vágódeszkával készültek:D
  • koryne
    Sniccer helyett inkább művészkés, ragasztó pedig oldószermentes, már ha észnél is szeretnél maradni, mire befejezed :D Nem árt még egy vágóalátét az asztal épsége érdekében.
  • koryne
    Elsőre nem kicsit lesz durva :)
  • deep
    KHUZS!
  • DanielT
    Oda is fogsz. Ököllel a papír roncsra :D
  • deep
    Hát nem:D De ha már egyszer csinálunk valamit, akkor b*sszunk oda:D
  • Aquir
    huh hát nem egy rövid darab xD
  • deep
    Én is kedvet kaptam a dologhoz(igen a humorosból) és elsőre ezt a gyönyörűséget néztem ki. Mármint a négykerekűt:) Kicsit nagy fába vágom a fejszém így szűz kézzel? Tippeket szivesen elfogadok:)
  • Dacid
    szerintem poén az ilyen minimal kockafej főleg, hogy könnyű átrajzolni PS-ben barátnő/barát/családtag képmására :D aztán 0ftból meg van az ajándék.

persze majd szeretnék én is bonyolultabbakat.

Milyen felszerelés kell egy kicsit komolyabb dologhoz? Csipesz, olló, sniccer, milyen ragasztó etc.
    Én majd egy pandát akarok csinálni. Mondjuk még azt nem tom, hogy testet hog ylehet adni nekik? mmint hogy íves legyen vagy kicsit domború, mert a kockák/egyens oldalakat könnyű megcisnálni.

Na köszi előre is a válaszokat.