Papírmakettek - Papercraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

koryne
Na, akkor egy kis reklám (spoilerben), én innen rendeltem az OLFA késemet:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
www.wargammers.hu , azon belül is a webshop OLFA részlege.
Gyorsak voltak, átutalással lehet fizetni, van náluk mindenféle vágóalátét meg kés.

Nem vagy sérült (vagy ha igen, én is az vagyok), én is ezt tenném a legszívesebben, ha lenne hely a szobámban <#bee1>
Ghiblibõl nekem csak a Miyazakik vannak meg.
Azért papercraftolok, mert szeretem a pepecselõs dolgokat, ha közben alkothatok valami szépet. Meg szeretem a rokonok / ismerõsök arcát nézni, mikor megmutatom nekik, mit követtem el 😊 Meg a "Húúú, nekem ehhez nem lenne türelmem!" típusú mondatokat 😄

Xbox Live gamertag: kilencnad

Tinman
Húúúú... nehéz lehet. Szerencse, hogy neked mindened megvan ahhoz, hogy jó legyen. Ilyen normális vágóalátétet keresek, de nálunk megyeszékhelyen a papírboltosok semmi használhatót nem tartanak.

Neeeem, nem fenyegetõzés, de nagyon félek, hogy nem lesz Vándorló Palotám... iszonyat drága és mégis fogy és rare cucc.
Nem is merem leírni mennyibe kerül, mert még annál is drágább, mint amire gondoltok, de lexarom... az összes Ghibli Studios anime, ami idehaza megjelent megvan legálban.
Ha egyszer meglesz a Palota, csináltatok neki vitrint is, meg külön polcot... sérült vagyok szerintetek? <#vigyor5>

Ti mit szerettek a papercraftban amúgy?

Sokat gondolkodtam ezen és rájöttem, hogy azt, hogy tudok alkotni.
Sajnos csak próza és versben vagyok jó már gyerekkorom óta, de rajzolás, festés, zenélés... ezek a képességek nekem nem adatottak meg.
Ebben viszont érzem, hogy én tudok valamit alkotni és ami tetszik azt nem kell megvenni, hanem elég kinyomtatni és összerakni. És ez jó érzéssel tölt el.

Persze Vándorló palota és az alant tárgyalt sárkány is letölthetõ, ilyen olyan szkennelt verzióban, de elõbbi nekem annyira sokat jelent, hogy nem akarok csúnyát, gagyit alkotni, ezért veszem meg.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

koryne
Most épp a farkával szenvedek. Nemtom, gyûrûzött-e már itt valaki madarat... Ez a farokrész kb olyan, mit amikor egy nagyon hosszú (és törékeny) lábú madárra próbálnál 26 gyûrût ráhúzni -.-
Képt majd rakok késõbb, ha készen lesz végre ez a rémálom rész 😊 Engem nem zavar, ha megnézik félkészen.
A paypal acc regeléssel fenyegetõzni meg elég komoly dolog 😉 (neki már 3 éve van és még semmi gondja nem volt vele)

Tinman
Képt, képz, képt :-)

Vagy majd ha készen lesz? Én pl. gyûlölöm, ha félkész munkákat családtagok megnéznek, volt is ebbõl összetûzés.

(Nem bír magával, regel paypal accot... komolyan beszél.)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

koryne
LoL! 😊
Közben készen lett Õfelsége jobb oldali bordasora is. Éppen szárad.

bardocz
:-D
Tinman
Bármikor szólhatsz, erre már elkülönítettem régen... akár én is megrendelem, ha akad végre valaki, aki elmagyarázza a Foreign Internet Order for Dummiest. :-D

Rendõrséges példát elképzeltem és leesetem a székrõl :-DDDDD

-Emelje fel a kezét! Szikét tegye le!
SÁRKÁNYT IS!
Feküdjön a földre... ne a ragasztóba már könyörgöm!
Mik ezek a fehér csíkok?
- Papír..
- Na persze, mind ezt monda... Béla szívd fel!
- Bmeg ez télleg papír. /Béla orra erõteljes vérzésbe kezd.../

-2 év múlva a sitten-
-Téged miért vartak be?
-Papír...
-Pénzhamisítás mi?! Fúúú reszpekt!
-Papír...
-Meg hamis papírok. Apám tyúk, te aztán igen.

És így leszel az MS13 feje 5 éven belül.

<#buck>

koryne
Ok, szólok majd. Még 1-2 dolgot meg kell vennem mostanság, de amint megvan, hogy mennyi lém marad ilyesmire, rendelünk. Jelenleg úgyis csak 1 van belõle készleten, de more on the way, úgyhogy lesz majd még 😊
Elképzeltem, ahogy a rendõrség rámtöri az ajtót és lefoglalja a sárkányomat, a késeimet, a vágóalátétet meg a nyomtatót, merthogy bizonyítékok 😄

Tinman
Itt a link

Ha rendelsz nagyon kérlek társuljunk össze az ügyben, mert nekem egy Vándorló Palota, ez a Tales from Earthsea sárkány, ill. a Metropoliszból Maria kellene, de nagyon, így neked a postaköltség vicc lenne, mert nagy részét átvállalnám.

Tinman
Nem vicc! Tényleg szerzõi jogot sértettél, mert ez a dög le van védve... by Studio Ghibli... 5k felett ezzel már a rendõrség is foglalkozhatna feljelentés alapján.

Amúgy meg elnézést, a csúnya szóért, de ez kibaxot jó lesz <#wow2><#eljen>

j0nNyKa
😄DD

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

koryne
Work in progress

Tinman: van linked az eredetihez? Mert én nem találtam :/
Akkor én most sárkányt warezoltam?! 😄

Tinman
Igen... amazon japán oldalon fent van kb. 5.500 Ft-ba kerül + postaköltség 1000 Ft.

Nekem megérne akár ennyit is, de soha nem rendeltem még külföldrõl, pedig van CIB-es internetkártyám is... egyúttal egy Vándorló Palotát is vennék... ezzel a kettõvel 2 évre le is kötném magam. :-)

koryne
Most nézem, ez a Gedo Senki sárkány egy scannelt dolog. Így sajnos nem lesznek olyan szépek a textúrái 😞 Attól függetlenül megpróbálom, aztán ha egész véletlenül rábukkanok valahol az eredetire, akkor megveszem azt (legalább addigra lesz vele tapasztalatom).

koryne
Még nem. Ahhoz normális minõségû nyomat is dukál és az én nyomtatóm jelenleg nincs a helyzet magaslatán. De ha minden igaz, holnap jön az új, már úgyis régóta esedékes volt. Majd azzal 😊

Tinman
Köszi emberkék :-)

Koryne: Sárkányt elkezdted már? Szemeztem én is vele, de nem merem :-D

koryne
Szééép 😊

j0nNyKa
szép lett

Tinman
Így a legszebb :-)

Kell vennem filcet eltüntetni a hajlításokat, fehér nyomokat :-/

Nem lett tökéletes, de szeretem, hogy létezik :-))

Tapasztalataim:

A leírás ami van hozzá egy VICC! Leginkább az ember a saját logikájával képes összerakni. Nem lenne egy hû de nehéz modell, de ilyen leírással ami ráadásul kínai instrukciókat tartalmaz... háááát, megizzadtam vele rendesen.
Ja, amúgy kb. 30 munkaóra van benne, persze én elég béna vagyok, szóval ügyesebbeknek simán a fele.

Nehéz ragasztani, nagyon nehéz! A hajlítások viszonylag egyszerûek, de a vágások már nem... szike többször kellett mint az olló.

bardocz
:-D

De tényleg neeem😄
Tinman
Majd kinövöd... voltam én is skinhead :-DDD

Tinman
Koryne használja szerintem itt a legjobb "anyagot" :-D

Én Stanger Hobby ragasztóval tolom ez jóféle... teljesen szagtalan, oldószermentes, nem drága, német minõség.

lemike
aha elég jól néz ki
és hol lehet ilyet venni?

koryne
Én ezt használom. Öcsém még csodálkozott is, hogy hogyhogy nem büdös 😊 A lényeg az "ohne Lösugsmittel", elég könnyû összekeverni a különféle uhu ragasztókat. Majdnem ugyan olyan a csomagolása mindnek :/

j0nNyKa
Hm.. honnan akarsz beszerezni "ujjat" ? Szervkereskedelem ? 😞
Na jó nem kötözködöm, de a szó, amit kerestél, az "új". Stiftes ragasztó semmit nem ér, ráadásul nehéz vele pici felületeket ragasztani, de majd az okosok kijavítanak, ha nem így van.

lemike
és melyik fajtát vegyem, a tubusosat vagy a stiffeset?

bardocz
Hékás,én vagyok emos,aztán mégis azt mondtam volna rá,hogy aranyos,de már csakazértse<#vigyor>
Tinman
Ember ezerszer elmondtuk, hogy oldószermentessel szabad csak... persze, ha szereted a mókázást :-DDD

Ha emós lennék azt mondanám : Ari.

Így csak ennyit: Kezdésnek tökéletes :-)

lemike
itt van az elsõ alkotás
élveztem csak egy kicsit szédültem a végefelé a ragasztotól lehet, hogy be kéne szerezni vmi ujjat mert ez a sulifix marha büdös

Dante73
Köszi, ezt én is megtaláltam, de ezek valami gyerek rajzai, filctollal, meg zsírkrétával szinezve, egyetlen egyenes vonal nélkül...
Tök jó, és egyszerü volt a Voyager ürkompja. és sehol nem találom, pedig tûvé tettem már a netet....

http://www.freetvmaci.info/

Tinman

Dante73
HI!

Végre szereztem egy normális nyomtatót, viszont sajna nem találom azokat a maketteket, amiket erre az alkalomra raktam el. Egyet sajnálok nagyon, a Star Trek-es ürkompokat. Ha valaki tudna egy címet, ahonnan le lehet kapni, vagy átküldené, jelezze!
Elõre is THX!

http://www.freetvmaci.info/

Aquir
jah ez tényleg szép 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

koryne
Huhúúú, 1000+1 "köszönöm neked"! <#wow1> <#worship> Ez gyönyörû! (igen, ilyesmire gondoltam 😊)
Ha vége a vizsgaidõszaknak, esküszöm, nekiugrom! (alig várom)
Ha nem lesz elsõre ilyen szép, akkor addig próbálom, amíg nem sikerül! (igen, idõmilliomos vagyok 😛 Leginkább minden más rovására...)

koryne
Szerintem inkább a ragasztási technikámmal volt a baj. Úgy szoktam, h kinyomok egy kis ragasztót egy külön papírra és onnan fogpiszkálóval viszem fel a ténylegesen ragasztandó felületre. Szerintem már túlságosan száraz volt a ragasztó, amikor rákentem (kikísérleteztem és valószínûleg tényleg így volt, de erre most már nagyon odafigyelek) A macska is elengedett a bénábban ragasztott részen, de az még javítható. Ahol jól ragasztottam, ott stabil. Egyébként könnyebb papírt biztosan jobban megfogott volna.

Tinman
Hát aki ezt összedobja ilyen szépre az elõtt meghajolok.
Nagyon nehéznek tûnik.

Tinman
Összeesett??? <#wow2>

Úúúú basszus, az nagyon lelohasztó :-/

Mi lehetett a baj? Nem lehet, hogy túl kemény/súlyos a 160-as papír?

lemike
itt le is tudod tölteni

lemike
akkor neked egy ilyen "dragon Gedo Senki" kell ez a neve a sárkánynak elég durva ahogy kinéz meg nem is egyszerû elkészíteni
ha találok adok linket ahol ez a sárkány megtalálható, de videót néztem róla hogy hogyan csinálják meg
így néz ki

koryne
Köszi, valami nagyobbra gondoltam 😊 (ezt én is megtaláltam)

lemike
itten 😊

koryne
Nem talált véletlenül valaki sárkányt? Nem kínai típusút, hanem nyugati fajtát?

koryne
Köszi 😊 Kb 6-7 órás volt a cica, sztem annyira nem is volt nehéz.
Tinman: annyira nem perfekt, vágni már jól tudok, de a ragasztás még nem tökéletes... Néhol sikerül összekennem vele látható részeket is (ez a képen nem látszik). A farka meg egy rémálom...
Ja, a pegazusom összeesett 😞 A hátsó lábánál nem bírta a ragasztás, pedig azt ragasztottam elõször :/ Ráadásul olyan helyen van, hogy javítani sem lehet, mert szét kéne szedni az egészet, de a többi helyen már nem enged az a fránya ragasztás -.- Úgyhogy ha valaki nekikezd annak, akkor a hátsó lábaira jó erõs kötõanyagot alkalmazzon (javaslom a betont)

bardocz
Fú tényleg ez de jó ötlet,már tudom mit fogok csinálni karácsonyra szülõknek^^ Csak be kéne szerezni a cuccokat,meg kéne gyakorlat,hogy meg tudjam normálisan csinálni õket...
Tinman
Hát ez erõsen perfeknek néz ki innen messzirõl. Gratula!
Bár csak lenne idõm :-/

wesker24
Ez nagyon király lett !! <#eljen>

Gondolom nagyon sok munka volt benne !! És le a kalappal elötted hogy ilyen sok türelmed van hozzá !!
koryne
Szülinapi ajándék egy macskabolond ismerõsnek:

koryne
Hú, én arra nem emlékszem... Sokmindent vettünk akkor és nem igazán figyeltem. 250-es kiszerelésben van, 3000 ft körül volt asszem (de lehet, h kevesebb...). Nem fotópapír ugyan, de egész jól néznek ki rajta a nyomatok, mert nem ázik át annyira, mint a 80-as.

Tinman
Ez jól hangzik... árban mennyi a 160-as?

koryne
Egyáltalán nem vészes apró vackokat sem kivagdosni / hajtogatni. Én a wow-os tigrises csajt is abból csináltam és abban azért kellett hajtani.