Papírmakettek - Papercraft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sok sikert hozzá <#eljen>#eljen>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Szerintem bárki bármit csinál az mindenképpen elismerésre méltó.
Papír: Próbálkoztam én is 160-as papírral valóban hatalmas elõnye, hogy jó erõs, de talpán legyen a ragasztó ami jól összefogja. Szvsz a 80-as sok esetben túlságosan gyenge, a 160-as meg túlságosan erõs.
Ebbõl most azt következne, hogy akkor a 120-as a nyerõ, de nekem a 90-es és a 100-as jött be leginkább.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Xbox Live gamertag: kilencnad
Viszont lenne egy lehet hogy elég amatõr kérdésem, a normál fénymásolópapír milyen vastag? Gondolkodok rajta hogy a cryptex után belevágok egy ilyenbe csak még nem döntöttem el hogy egybõl az 1. modell után elmerjem-e kezdeni, elég komoly😄, na minde1 majd meglátom hogy sikerül ez. A lapvastagságot meg csak azért kérdeztem hogy legyen valami viszonyítási alapom hogy kb milyen vastag pl a 220um-es lap amit a subaru terve ír.
sztem elsõnek tényleg inkább csak vmi dobozt csinálok...
shit happens
emlékeim szerint még nem tettél képet a kész maketteidrõl, csak a "szád jár"..
shit happens

Metál az ész!
Tanács: 23:25-kor írtad, hogy kész lettél. Szvsz ilyet ne csinálj.
1. A mesterséges fény, fõleg ha gyenge nagyon rongálja a szemet.
2. Nem látod 100%-ig az apró részleteket, több lehetõség a hibára.
3. Fáradt vagy.
4. Ha így folytatod el fog menni az alkotó kedved... nem hiszem el ugyanis, hogy neked jól esik este 11-kor apró papírvackokat piszkálni.
Szvsz egyszerûen már be akarja ilyenkor fejezni az ember, hogy végre egyben lássa, de ez nem jó...
5. A jó szándék beszélt belõlem, ne sértõdj meg, mert nem azért mondtam!!!
Egy újabb kész makettet mutatnék. Ebben a percben let tkész, még lesz rajta egykét szépítés.
Teitr vótam
Metál az ész!
Ez is nagyon szép.

Aha, papír. Próbálkoztam már fával, mûanyaggal, de maradt a papír, karton.
Itt van négy kép amit találtam, az athlete kerekei, egy cryptex a da vinci kódból, ilyet csináltam párat, egy régi sikló és egy félig kész újabb az ûrállomás két moduljával.

Metál az ész!
"Jest to mój drugi model po 12 letniej przerwie."
12 év szünet után a második modellje, nem sokat felejthetett<#eljen>#eljen>
Nem is tudtam, hogy van ilyen téma, jó h rábukkantam. Már régóta modellezek, általában saját tervrajzokkal, több-kevesebb sikerrel. Most pl egy ATHLETE-t kezdtem
De, hogy ennek sincs felesége az k. élet ^^
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
Itt egy csóka. Aki egy droid. Ilyet ember nem csinál a kétkezébõl papírból. Mindenképpen nézzétek meg...
Metál az ész!
Köszi!
http://www.freetvmaci.info/
Metál az ész!
Ettõl függetlenül nem túl egyszerû a MC figura sem, de egész jó instrukciók vannak hozzá kivételesen. Kár, hogy közömbös nekem a Halo, amúgy lehet érdekelne.
Háááááááááááááááááááát :-/
Elõzõ figurám /ill. most is csinálok egyet/ tapasztalataiból kiindulva iszonyat türelem és precizitás kell hozzá. Azonnal leteszem a szikét, ha már csak egy ici-picit is szenvedésnek érzem... emiatt nagyon lassan haladok, de majdnem hibátlan lett a múltkori figurám, még közelrõl nézve is.
Ezeket a figurákat azért nehéz megalkotni, mert:
1. Nagyon sok hajlítás van és milliónyi kis ponton kell ugye szaggatott vonal mentén meggyengíteni a szikével.
2. Az egyes elemek összeillesztési sorrendje a legtöbb esetben kritikus és az útmutatóban erre egyáltalán nem térnek ki! Emiatt megeshet az, hogy összeillesztesz valamit a vége fel meg rájössz, hogy túl korai volt és félõ, hogy már nem tudod szétszedni... majdnem jártam így, nagyon át kell gondolni.
3. A fõ részek összeillesztésekor nem mindig, tudsz ellentartani a ragasztónak, hogy ragadjon oda a másik elemhez. Emiatt nagyon fontos a figuráknál az erõs papír, ugyanis annak van egy természetes tartása, így ha ráilleszted a másik elemet, +sok ragasztó, hagysz idõt neki bõven száradni, akkor egész jól fog tartani.
Nekiállhatsz, de a Master Chief sokkal nehezebb, mint amiket itt eddig láttam, simán vetekszik Koryne sárkányával.
Idõben pedig nagyon sok munkaóra, így ránézésre én azt mondom, hogy egy precíz és szép Halo figurához 50-60 !tiszta! munkaóra kell.
Igen, mind a 2 képen bejön a Viking hajód, igaz én FF-ot használok böngészésre.
Teitr
Metál az ész!
Teitr vótam
Metál az ész!
A viking hajó sem rossz, de innen messzirõl is látni, hogy megszenvedtél vele.
#334-re: SOHA ne alkoss, ha már erõltetned kell! Az ember alkotókedve is ki tud merülni, fõleg ilyen meleg idõszakban... ilyenkor már alig várod, hogy vége legyen.
Abban pillanatban pakold össze a papíros cuccaidat mihelyst ezt érzed, mert egyre többet hibázol, egyre feszültebb leszel és ráadásul a hibák miatt a kierõltetett munka tökéletlensége még a kedved is elveheti.
A stiftes ragasztó és az összeragasztott 2 db 80-as lap gondolatára a szemöldököm a tarkómra került :-D <#wow2>#wow2>
Metál az ész!
Hopsz. Remélem most mûködik. Még annyit tennék hozzá, hogy pl én a postaládánál, még sima 80as papirt haszbáltam, gyökér módon kétréteggel, stiftes ragasztóval. Aztán átálltam a kétoldalúra. Az se rossz, bár hosszútávon nem jó. Akkor meg eleve nem jó.
Teitr vótam meginnt
Metál az ész!
Ez itt az elsõ, a postaláda.
Második, a hajó.
A kamera.
A zongora.
A balta.
Végül a sárkány, amirõl videót linkelek.
http://youtube.com/watch?v=PKeuhXQj3MM&feature=related
Teitr vótam, uff!
Metál az ész!
Szikével nem tudok jól ívet vágni, viszont van egy pici és jó éles körömvágó ollóm ami ugye gyárilag íves. Szépen lehet vele dolgozni.
Egyébként íves felületet mivel vágsz? Én azt is késsel és már egész jól megy.
Gyorsan és innen úgy tûnik, hogy hibátlanul dolgozol... le kalappal!
Már ennyibõl sejteni, hogy iszonyat szép dög lesz!!!
Sajna, én csak meló után tudok alkotni, akkor meg fáradt vagyok így mindig csigalassan megy minden.
Nah, eddig jutottam ma.
A farkinca, amit több, mint 3 órán keresztül gyártottam.
Most viszont kaja és alvás (nekem legalábbis). Jóéjt, mindenki!
Világítótornyok papírból
Sajnos ezek közül csak kettõ warezolható le a netrõl, ha szépen kértek közzé teszem, de nem akarok SWAT kommandót. ^^
Már rendelem is meg az alátétet.
Ja-ja... sztori:
Párom hazaér és kitettem a bejárati ajtóval szemben levõ polcra az egyik makettet, persze elõtte titokban készítgettem, mikor nem volt itthon.
-Jaaajjjj de jó! Mi ez??? Már, úgy értem hol vetted? Nagyon szép!
---közelebb megy hozzá---
Ez papírból van!
-Köhöm-köhöm.
-Teee csináltad? Nem hiszem el! Aztán már vitte is megmutatni a szüleinek :-DDD
Ez azért pricless :-)
Rendelés ügylet:
Na kérem! Paypalos vagyok beaktivált mindennel egyetemben, mindent tudok :-)))
Sõt találtam egy !ANGOL! oldalt, ahol jelenleg is 2-3 db van a mind a Palotából, mind a sárkányból. Cserébe viszont SOKKAL drágább /sárkány kb. 2500 Ft-al/ a postaköltség meg szánalmas 45 dolcsi!
Ez baromi sok! Még alszom rá azt hiszem, mert ilyen postaköltséget még életemben nem láttam... nem egy tankot rendelnék, hanem két "könyvet".