1440
Alacsony költségből, állkoppantó modellek

tumblr_mdmwcxjy0m1qch28ro1_r3_500.gif
  • Tinman #785
    Ejjjjjjj.... de kívánta volna ez a cucc a normális nyomtatót :-(
    Jól elszöszölhettél vele. Gratula!
  • bardocz
    Nagyon durva,grat!
  • ldavid
    igen, valószínűleg az jobb lett volna (ez csak 80-as)

Erti03: frankó lett, grat
  • Erti03
    Dícséreteket elfogadok
    Azt nem tudom még hogy csinálom meg a többit, nincs hely a szobába :D
    Pedig még a tervbe van 8 db plussz a half life-os DOG ha egyszer megtalálom :S
  • Erti03

Úgy volt egy hónap h betegségem miatt 1 hétig rá se néztem, szal kb 3 hét
    Megint tré minőségű a kép dehát ez van :)
  • Tinman #780
    Azé' több, mint 1 hónapot bele kellett ölnöd, úgy, hogy munkanélküli vagy... ezért mondtam, hogy tanulós/dolgózós embernek min. fél év.

KÉPET, KÉPT, KÉPZ, Pixt!
  • Tinman #779
    Nekem bejövős!
    De szerintem ez nem 160-as papír, úgy fest kívánta volna a téma :-)
  • Aquir
    wow :)
  • Fantos
    :O gyorsan, gyorsan, képet!
  • Erti03
    Jelentem, kész a Howl's moving castle!! Amit tudok töltök fel képet is
  • Fantos
    úgy hogy nem tudtam melyik topicban is vagyok furcsálltam hogy hol van a repülő
  • ldavid
    Thx!
  • koryne
    Jó lett
  • ldavid
    első művem, gondolom látszik is rajta :)

a merevítők miatt sajnos kicsit meggyűrődött (szerintem el lettek méretezve)
  • Nandris94
    hát jah, hasonló ez nálam is :) de most muszály mert anyukám névnapja lesz holnap és áá O.o
  • Fantos
    nincs színes nyomtató :O
  • koryne
    Én pl. mostanában a suliban unatkozom, itthon meg szánnom kell időt a többi hobbimra is (puzzle, konzoljaim) :P Papercraft most pihen, ez nálam időszakos dolog.
  • Erti03
    valaki írjon már valamit, tök szar így feljönni h senki semmit nem ír:S
    mindenki abbahagyta vagy arra vár hogy kész legyek? :D
  • Erti03
    Ígérem lesz kép amit kész lesz, de most sikerült lebetegedni és semmi kedvem csinálni úgyhogy csúszik a dolog:S
    Amit írtál igaz, munkanélküli vagyok:D
    A másik hogy én ezt nem öregedésnek hívnám, hanem szellemi leépülésnek :D
  • Tinman #766
    "4 napja csinálom és a fele kész"

Nagyfelbontású képeket követelek, ha kész lesz
    Vagy tényleg egy munkanélküli pépörkreft God vagy :-DDD

Van pár video a témában és látszik, ahogy az ürge a Vándorló Palota építésével egyenes arányban öregszik :-D
  • Erti03
    Tinman, kicsit elszámoltad magad:)
    4 napja csinálom és a fele kész, már csak a házak vannak meg a kémények és kész is van!
    Megkockáztatom hogy lehet még a héten kész lesz,legrosszabb esetbe jövőhét kedd.
    Költség tekintetébe meg ingyen van, megoldottam okosba (anyám jó helyen dolgozik:D )
  • Tinman #764
    Köszönet :-)
    Na visszaolvasok pár százat, mert jól lemaradtam...
  • koryne
    Ja, igen, ezt én is meg akartam dicsérni (csak elfelejtettem közben -.-) Grat!
  • Tinman #762
    Thx :-)
  • Tinman #761
    Drót is kell bele... ejha... nem gyenge egy szerkezet :-)
    Tavaly nagyon bepörögtem, hogy megveszem az eredetit, de mindig másra kellett az az összeg... mondjuk én a Howl's castle-t is venném, majd egyszer, de egyelőre kilátástalan.
  • Aquir
    xD
    jólett
  • koryne
    Htx :)
    Btw. nem ártott volna tennem egy drótot bele (ahogy a leírás is javasolta), mert a nyakát kicsit elhúzta a feje jobbra és most van egy elfeküdt nyakú sárkányom :P Ölég viccesen bír kinézni, amikor nem igazgatom vissza... Nembaj, ha 1x lesz rá 10k-m, megveszem az eredetit és azt már rendesen megcsinálom.
  • Tinman #758
    2 hét? Kizártnak tartom.

Precízen és szépen megcsinálni még egy egyszerűbb modellt is több óra.
    A Howl's Moving Castle-t vagy 2 órán át tanulmányoztam, kikalkuláltam egy megközelítő időt és azt jött ki, hogy napi 4 órával számolva is több, mint fél év!!! No de napi 4 órája kinek van erre? Senkinek... átlag workernek, studentnek 1 éves project.
    Patron és papír költsége sem csekély... simán megvan 10.000 Ft. És ebben nincs benne az, hogy elrontasz valamit, mert az bizony megesik.
  • Tinman #757
    WTF???!!!!

Hűűű mennyi hsz lett itt és mennyi próbálkozó?

OMG! Koryne megcsinálta a sárkányt... lemegyek hídba! Baromi jó lett! Gratz!

DT???? Itt? És már alkotott is? Melyik bolygóra kerültem?

Na de nesztek, ez Valentinra ment volna szemem fényének, de nem bírtam ki, így már meg is kapta előbb :-D

Változtattam az eredeti terven. Képen nem látszik, de érezhetően kidomborodik a rózsa (5-6 réteg), valamint nem hoztam előre a belső vázat, pont azért, hogy aki szemből nézi, az úgy látja, mintha besüllyedne a térbe a kép. Egész korrektül sikerült, ennél többet nem is akartam kihozni a dologból. Jelentem sikere is lett ;-)
  • Erti03
    nem csak a lábain áll, az alján van 4 támasztó ami a képeken nem látszik:)
    de azért majd lemérem
  • Fantos
    azért az mindig is érdekelt hogy nem esik össze a lábain majd lemérnéd a súlyát?
  • Erti03
    Félreértések elkerülése miatt én nem az 50 megás, 1 tornyosat csinálom hanem ami az animébe is benne volt, a 3 tornyosat és ez pdf-be 120 mega. Kinyomtatva 50 egynéhány oldal:S :D
    És ebbe nincs fa :)
  • Cat 02 #753
    26 os oldalon az a fa önmagában is szép lehet o.O
  • Fantos
    te most csinálod?!?!
    Sok szerencsét :O
  • Erti03
    nem csodálom :D
    de ha kész lesz, majd rakok fel képet. Ez még kb 2 hét :D
  • Fantos
    szerintem senkinek nem jutott eszébe :D
  • Erti03
    Nem tudom ki gondolkozott olyanon hogy megcsinálja a Howl's moving castle-t, de az gyorsan felejtse el! Egy merő rémálom :D
  • Aquir
    képcímet még mindig be tudsz tenni
  • kmax
    Üdv!

Nemrég regeltem azzal a céllal, hogy bemutassam kezdeti szárnypróbálgatásaimat, de mivel képet nem linkelhetek - meg egyáltalán -, így hagytam a francba. Majd akkor "képezek", ha valami komolyabb munkám lesz.
    Viszont kérdéseim attól még vannak: - ti mivel ragasztotok? Nekem az uhu nem jött be; nyúlik, ragad mindenhova. Most van valami fehér faragasztóm is, azzal viszont a probléma; hamar szárad, nem kenhető fel vékony rétegben, ha véletlenül rákerül olyan nyomtatott részre, ahova nem kéne letörléskor viszi a festéket is. Simán tubusból kenem az alkatrészeket, ez lehet a gond? Gondoltam vizes oldatra és ecsetre, de akkor elázik a papír. Szóval érdekelnének a ti trükkjeitek.
    A másik kérdés: mi mást használtok még makettezéshez papíron kívül? Majd, ha profi leszek szeretnék saját tervezésű darabokat építeni. Tervben van pl. egy 1:6 -os méretarányú kerékpár, ami pedig azt jelentené, hogy a küllők 0,3 mm vékonyak lennének. Ez papírból kivitelezhetetlen. Mit ajánlotok?

kmax
  • Teitr
    http://www.sg.hu/galeria.php?guid=1215109305&status=galeria&galeria=Makettek