1440
Alacsony költségből, állkoppantó modellek

tumblr_mdmwcxjy0m1qch28ro1_r3_500.gif
  • ldavid
    komoly lett, biztos nem vagy egy ideges ember... :)
  • koryne

Nem sámli!
    Inspirációnak sem rossz / fránya vizsgaidőszak :C /
  • semetka
    Itt vannak képek:

kép 1
    kép 2

Vannak képek arról is ahogy készült, ha kell rakok fel arról is
  • Tinman #951
    Fotókat is tegyél be róla légyszi, bannerba se ártana valami ösztönző ;-)
  • Aquir
  • semetka
    1,5 hónap alatt készült el.
    Majdnem minden nap csináltam átlagban napi 8 órát.
    Nem volt egyszerű de csak kész lett
  • szivacs85
    Elismerésem!! Nem semmi makett! Gratula!
  • Tinman #947
    Phu... elképesztő!
    Iszonyú jól néz ki, le a kalappal! Respect!

Hány óra munkád van benne?
    40 tuti :-/
  • Fantos
    ha nem írod le, meg nem mondom hogy papír awesome job
  • Aquir
    nagyon részletes, grat
  • semetka
    Kész lettem a papír terminátorral, itt egy videó róla

paper terminator
  • szivacs85
    Küldjön email-t képpel vagy linkkel, ahonnan megvásárolható.
  • szivacs85
    Ha van valakinek esetleg kedvenc makettje, ami nincs meg és nagyon szeretné megcsinálni, szóljon nekem, hátha megvan.
  • shark11
    és ezen az oldalon pedig találsz 8-at
    http://www.geocities.jp/ikenohata2005/papermodel2-e.html
  • shark11
    itt találsz egy elégjót
    http://www7a.biglobe.ne.jp/~sf-papercraft/Gallery/enterpriseA/enterprise.html
    pattern - ott vannak az oldalak amit kikell nyomtatni
    how to make - gondolom nem kell magyarázni
  • szivacs85
    Az komoly az a buddha szobor! Én is kinéztem már magamnak de sajnos új nyomtatót kell vennem, mert ezen(Canon S330) besz**t a fej és többe kerül mint egy új nyomtató.
  • Dante73
    HP-m van, és semmi gondom az utántöltéssel. Igaz, nem ismeri fel, hogy teli van, és csak 2-3-4 alkalommal tölthető a patron, aztán tönkremegy, de egy utántöltő (azt hiszem, mert rég kellett) 1500, a patron 3500, és ezért minimum 3 max 6 patront kapok. Elég jó ár, a minőségében pedig észrevehető romlás nincs.
    Apropo. Ha valakinek vannak Star Trek-es makettjei, elsősorban komp, szánjon meg....
  • kmax
    Igen ezt én is tapasztaltam, de az eredeti marha drága és hamar fogy. Úgyhogy szerintem én átállok a gyári makettekre.
  • Tinman #936
    Most egyszerre 2-ön:

1. Buddha szobor (Tomb Raider-ből)
    2. Egy kínai leányzó, ülő helyzetben

Már kivágtam őket, de a hajtogatás, szaggatott vonalak "gyengítése", ragasztás még hátra van, mind a kettőnél. Most talán lesz időm, mert lebetegedtem :-/
  • Tinman #935
    Canon IP1800-al próbálkoztam utángyártottal, de sajna nekem se jött be.
    A színek iszonyú gagyik lettek.

Most Canon IP4600-am van, ez igazi fotónyomtató. Ezzel meg a normális papírral, már perfekt kell legyen az eredmény.
  • ldavid
    epson printerhez ne vegyetek utángyártott patront!
    már kicseréltem eredetire, de még így is csíkos, ha a feketét kell használni a képhez
  • szivacs85
    Ki milyen projekten van most? Ha van olyan makett, amit meg szeretnétek csinálni, de nincs meg, szóljatok hátha nekem megvan már és akkor feltöltöm az oldalamra.
  • szivacs85
    Hát igen, az kellemetlen, ha a felragasztott darab szakad.
  • Tinman #931
    Most vettem egy ilyet (167g):

Baromi drága volt, de valami szép épülethez jó lesz, remélem a ragasztó is elegendő lesz :-/
  • koryne
    Az egyértelműen az én hibám volt, rossz volt a ragasztó ahhoz a nehéz papírhoz :)
  • Tinman #929
    Na igen olcsóbb, sokszor idegtépőbb is, mert elég egy rossz mozdulat és helyrehozhatatlan károk keletkezhetnek a modellben.

Koryne-féle széteső pegazust már ne is említsem :-/
  • szivacs85
    Sziasztok!Én ez a fórum alapján keztem el a papímakettezést és nem bántam meg! Sokkal olcsóbb mint a műanyag-makettezés, és ha vmelyik alkatrész eltörik dobhatod a kukába! Ennél meg csak újra kinyomtatod :D
  • Tinman #927
    Nem lesz igazán jó...
    Próbáltad? Próbáltam.
    Kb. 2 hónapja.

Egy *.3ds objektum leképzése a designerben egy gyenge gépen iszonyú lassú, nekem ilyen gondom nincs, de az már komoly gond, hogy egyszerű alakot vagy 300 kivágandó részben képez le. Ehhez magát a 3d modellet kell egyszerűbbé tenni, de ez már tervezési tudást igényel.
  • shark11
    azóta eszembejutott
    ha bárki másnt is érdekel
    a neve pepakura designer
  • shark11
    hi!
    hát gondolom már sokan kérdezték csak lusta vagyok vissza olvasni, de nem tudjátok mi is annak a proginak a neve amiben meg tudom tervezni (3d-ben), hogy milyen legyen majd a kész mű és a program petig legyártya nekem a kinyomtatandó elemeket és nekem pedig csak össze kell ragasztanom?
    régebben tudtam csak tökre elfelejtettem
  • Tinman #924
    Nekem helyem lenne, de az idő... az az átkozott.
    Legalább 40 makett van, amit meg szeretnék csinálni :-/
  • Tinman #923
    Jóféle lesz... várjuk :-)
  • koryne
    Csak már nem igen van polcom, meg falfelületem, ahova ki tudnám rakosgatni a dolgokat.. :D

Én is pont ezzel a problémával küzdök :/
  • Teitr
    Látom itt zajlik az élet alaposan. Mostanában nem csináltam semmit a Frostmourne óta nem volt semmi munkám. A motoromon dolgozgatok néha-néha, azt majd be akarom fejezni. Most tervbe van véve egy Battlestar, meg egy Star Trek híd. Meg még WoW-ból Illidan penge is :D Csak már nem igen van polcom, meg falfelületem, ahova ki tudnám rakosgatni a dolgokat.. :D
  • kmax
    Jómagam is csak egyszer játszottam a játék második részével. De a makettet megcsináltam - számomra - impozáns mérete és viszonylagos egyszerűsége miatt.

A következő áldozatok: egy épület, egy villamoskocsi és egy kamion. Előbbi kettő szkennelt (igen, bűnbe estem), utóbbi pedig a "MAN TGX 41.680 8x4", ami leszedhető innen (fentről a negyedik).
  • Tinman #919
    Nekem viccen kívül bejövős... szép darab, kár, hogy teljesen közömbös vagyok Homeworld irányába.
  • kmax
    [URL=http://kepfeltolto.hu/i/?94136&g=gal ]Homeworld "Banán"[/URL]

A Pepakura fájlformátumában találtam rá itt. Van hozzá egy összeállítási útmutató is, ami kicsit hiányos. Száz grammos papírra nyomtattam, ezért kicsit hajlékony (nem követtem az útmutató vastagítási ajánlatát, mert azt még nem tudom szépen megcsinálni). Nehézséget a hangártető és a kis antennák okoztak, no meg a "merevítő" elemek és a "fal" elemek összepasszítása. A tetőhöz én inkább függőleges merevítő csíkokat vágtam vastagabb papírból és az élénél fogva - mivel volt elég vastag, hogy megfogja a ragasztó-, rárakosgattam a tető belsejére, majd miután megszáradt, megszilárdult csak aztán jöttek a szélek. A csíkok szélessége 1,36 milliméter. Mivel a fülek a progi jellege miatt automatikusan kerülnek fel, azok mérete nem mindenhol passzol, erre figyelni kell. Ja igen: nyomtassátok előbb fájlba, majd alkalmazzatok egy tükrözést az összes oldalra, mert, mint látható, az enyém is fals. A képek beszédesek.

Összességében egyszerű makett, csupa egyenes vonallal. Tehát akár ügyesebb kezdők is össze tudják állítani, mint jómagam is.
  • mardal
    Köszi ezt a linket,ezen megtaláltam az epsonos boxhoz a hiányzó részt,így elkészülhet teljesen.
  • Tinman #916
    Jah, hogy úgy istálló :-D
    Én tájparaszt meg azt hittem, hogy rendes istálló, lovakkal, tehenekkel szalmával :-DDD
  • kmax
    Ehh, kitartást hozzá. :D Szerintem előbb 1:2-ben csináld, aztán meglátod kell-e nagyobb.

Tinman, mardal szerintem erre gondolt: http://www.epson.jp/nakajima/craft/
    Itt is, gondolom, a legfelső képen lévőt.