Változik a kresz jövõre
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Teljesen jogosan jobbratartási kötelezettségem van. Csakhogy. Az út szélei darabokban, ezenkívül kavicságy. Az út szélétõl kicsit beljebb a nehézgépek (=> köszönjük, vasútfejlesztés) olyan vápát nyomtak, ami még tizenötnél is úgy megdob, hogy az extrémsport, hiszen gyakorlatilag nem tudod megközelíteni a párhuzamostól nagyon eltérõen. Adódik, hogy a murva és a nyomvápa "dombja" közötti cirka 10 centis sávon kell elmenni.
- A sebességhatár mopedre városon kívül is(!) negyven. (=> öngyilkosság. Külsõ szélen azért, mert szinte ötpercenként adódik valami, amin hasalhatsz, belül azért, mert egyébként teljesen jogosan, letolnak a francba, hiába tolod neki nyolcvanig akár. Már ha megy, ugye. Habár akkor már kereken kétszeresével lépted át a sebességhatárt. Nevetséges...)
- A biciklisek ugyanebben a sávban közlekednek, mivel õk sem kívánják magukat leöletni. Nincs is ezzel semmi gond, csakhát szánalmas kismotor ide, vagy oda, én azért mégiscsak kereken négyszer annyival szeretnék utazni. Elõzés tehát vagy jobbra, az árokban (amibe a murva miatt amúgyis csak fejjel elõre fogsz beérkezni, elvégre a robogókerék nem alkalmas salakmotorozásra), vagy balra, ahol ha élve átjutsz a vápán, matricáz egy kamion azalatt a tizenöt másodperc alatt, amit bent töltesz.
- Ugyanebben a sávban találhatóak többnyire az elütött állatok, nagyobb kövek, kátyúk, csatornaátvezetések szélei, egyebek.
Nem kívánom ennél bõvebben leírni, hogy hogyan néz ki kismotorral A pontból B-be eljutás városon kívül (városban még oké, mert én is megyek hetvenet, meg a Merci is megy hetvenet a negyvenes táblánál. Õ örül a fejének, hogy hajthat; én meg örülök a fejemnek, hogy nem taposnak el, mint egy férget.); legyen elég annyi, hogy nagymotoron nyolcadannyiszor sincs annyi "Na, ha ebbõl egyben kijövök..."-élményem, mint anno.
Összefoglalva, a sebességkorlátozás egy vicc, a jobbratartást maga az úttest teszi lehetetlenné, a motorosokra (értem ezalatt a kismotort, értelmes nagymotornak úgyis csak a rendszámát látod) nagyívben szarnak, nanáhogy, elvégre a kocsiban van légzsák. Még õ a hülye, hogy egyátalán elindult, szerencsétlen tizenéves csóringer. ZOH! Utak, utak kellenek, jó, és széles utak, avagy kerékpárutak. Bár elsimerem, hogy a szabálymódosítás mindig nagyságrendekkel olcsóbb, és a prémium ugyanúgy járhat érte.
Bazi okos KRESZ-ünk a kismotornak tiltja amúgy, hogy lakott területen belül a kerékpárutat használja. Na, nem mintha lennének.
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Ez igaz, de lassítani kell, tök mind1 mennyivel megy az ember, és késznek kell lenni hogy netán valaki lelép akkor fékezni kell... ha ugy megy hogy szarik bele akkor esélye sincs rá hogy megelõzze a balesetet, vagyis figyelmetlen...
Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Tegnap jöttem haza és mivel piros volt a lámpa elengedtem egy autót, de nem vette figyelembe az elengedett autó hogy a szembõl jövõ Suzuki-s nem mond le az elsõbbség jogáról és kihajtott elé! Azt tudni kell hogy ez a Suzuki körülbelül 80km/h-val jött lakott területen zebra elõtt úgy, hogy a zebra takarásban volt, tehát felelõtlen volt miközben megszegte a kreszt... a következõ történt nyomott egy satuféket és valószínûleg használta a kéziféket is, ugyanis a hátsó kerék amerikai bobcsapatot játszott (gy.k.: megcsúszott) és ez még nem volt elég nem ellenkormányzott hanem ugyan arra fordította a kormányt amerre az autó hátulja csúszott. Innen már mindenki sejti, hogy a gépjármû keresztbe fordult! A szerencséje az volt hogy ebbe a keresztezõdésbe 5 út torkollik így elég nagy! Végül személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett, de még a Suzukisnak állt feljebb akit jól szájbacsaptam volna annak ellenére hogy neki volt elsõbbsége!
Viszont azzal nem értek egyet hogy zebra elõtt 30km/h-ra kellene lelassítani, és meg is magyarázom, hogy miért!
Tegyük fel belátom a zebrát és vasárnap délután van hogy mindenki otthon pihen (nálunk ez így van általában). A rendõr bácsi ott áll a zebra után egy civil szolgálati autóban és csoportképet készít a családunkról mikor 55km/h-val áthajtok egy gyalogátkelõ helyen!
Mi történik: a rendõr 60-at mond és megbasz 60e forintra aztán ha ez még 1x elõfordul talán még a jogsimat is elveszik!
Alapvetõen higgadt vezetõ vagyok.. a buszt amikor tehetem elengedem még ha nekem van elsõbbségem még akkor is sõt a kamionokkal is mert volt részem autóbusz garázsban megfordulni egy csuklós busszal! És elárulhatom hogy nem könnyû közlekedni egy 20m-es járgánnyal (hanem több)
Továbbá a gyalogosokat is elengedem ha a forgalmi helyzet megengedi... pl mai nap erõsködött egy öregasszony hogy mennyek mikor megálltam mert lassan cammog át a zebrán mire lehúztam az ablakot és finoman közöltem hogy piros a lámpa tehát nem sietek... és nyugodtan átment!
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
A másik meg hogy pl Esztergomba, 10 autósból 4 nem ismeri a indexet, körforgalomba minek? ki és bementkor... persze ezek álltalában nem a 1-3 milláig terjedõ átlag kocsik... de ez minden napos, és engem kurvára idegesít. Vagy állok a lámpánál 6 másik autóval... zöld-re vált majd 100al mellettünk a balra fordulós sávba végig elõzve megelõz mindenkit... mert õ megteheti... és még sorolhatnám estig, kárhányszor beülök a kocsiba és megteszek pár kilómétert a városba, x barommal mindig találkozok...
Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
kivéve hogy 20 millás kocsiban biztonságos a kétszáz.. az semmilyen kocsiban sem az, mert haltak már meg többszázmillás védelmi extrákkal telezsúfolt kocsikban is..
.: mobilize.hu :.
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Egybefüggõ ködben sem mész 160-akat mikor fél méterre sem látsz,nem hogy azt mi van elötted. Vagy ha igen,akkor egészségedre...
És ha lehet a rossz minõségû útra nem a 60-40-30as táblakombót helyezzék ki, hanem csinálják meg..
.: mobilize.hu :.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign
A türelem rozsdát terem.
vasárnap Budaörsrõl jöttünk haza az M7esen, fater nyomta neki 120-140nel
és mellettünk olyanszinten elzúzott egy ilyen magyar rendszámmal, h majd beszartam
Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign
Bent meg gyakorlatilag bármennyivel lehet menni.
Inkább az autós oktatást reformálnák meg h ne az legyen h bónusz pénzel teszik le a jogsit azt vezetni meg nem tudnak
A belsõ sávban lakott területen csak az közlekedhet a KRESZ szerint, aki nem akadályozza a gyorsabban haladó jármûveket.
Lakott területen kívül pedig állandó jobbratartási kötelezettség van.
Amit te vázoltál, az pont egy szabálytalanság, ami veszélyes, de csak akkor, ha a sértettek, a gyorsabban haladók szabálytalansággal reagálnak rá.
És nyilván nagyon biztonságos lenne betartani az utépítés után kintfelejtett 30-as feliratú tábláról olvasható korlátozást... baze biciklivel túllépem állandóan a sebességkorlátozásokat, mert néhány helyen olyan vicc szerû. Viszont az olyan helyekre ahol méteres kátyúk vannak, és métereket repkednek az autók ott nincs olyan alacsony sebességkorlátozás, de szerencsére a legtöbben látják hogy veszélyes, és még annyival se mennek. Nem sebességkorlátozás szerint, hanem ésszel kell vezetni. Ha valaki gondolkodik tudja hol a határ.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ettõl függetlenül igen, ha mindenki betartaná a szabályokat kevesebb baleset lenne. Amit én veszélyesnek tartok, az inkább az elsõbbségadás elmulasztása és az elõzgetés, a gyorshajtást azért lehet kezelni, erre tényleg jó példa a német autópálya is.
Az hogy meg buntetnek, meg penzbehajtas, megint erdektelen. Be kell tartani a szabalyokat es nincs gond. Nem ertem a problemat...
Az auto elsosorban kozlekedesi eszkoz. Legyen kenyelmes, biztonsagos, dinamikus, aztan annyi. Egy bizonyos szint felett egyszruen statuszszimbolum. Teljesen felesleges az X szaz loero, a szarny es a tobbi gyokerseg, ugy sem lehet hasznalni. Vagy huzza elo a penzt, es mennyen versenypalyara korozgetni.
A sportkocsis, a luxusautos, a tuningos pocsoket nem durvan buntetnem a szabalytalansagokert, egyszeruen elkoboznam az autot es kozmunkara itelnem;) Persze az osszes tobbi autossal eggyutt;) Sot meg azt is lehuznam, aki durvan duborogteti a zenet;) Szerintem az is veszelyes:D
és a forgalom tempoját sem baj ha felveszed, persze nem annak a tempoját aki 120-al megy a városban is :D
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"