Változik a kresz jövõre

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
A KRESZ azt írja elõ, hogy a körülményeknek megfelelõ sebességgel kell haladni, tehát értelemszerûen havazás idején ez olyan sebességet jelent, ami még biztonságos.

Eddig a KRESZ több szabadságot adott a vezetõknek, de mivel sokan ezt a helyzetet nem tudják kezelni, ezért most szigorúbban kell fogni a dzsonikat.
(Egyébként szerintem úgy van megfogalmazva az új szabály-tervezet, hogy vízes, nedves útszakaszra vonatkozik a csökkentett maximum, így ez értelemszerûen havazás idejére is vonatkozik)

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

[HUN]FaTaL
A gyalogos nem szabálytalan ha a zebrán megy át, csak abban az esetben nincs elsõbbsége. Nálunk ez teljesen mindegy mert szegénynek a zebrán sincs:D

http://goo.gl/gd6Zi5

Count Adyn
Hát igen, fõleg az Avason, ahol 50m ként zebra van, de mindenki ott megy át ahol lát:D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Nekem a zebrán való áthaladás fog tetszeni a legjobban, elõtte 20 méterrel lassíts le 30-ra. Hát akkor egész Miskolcon harmiccal kellessz közlekedni. Ok én benne vagyok, de akkor ha a gyalogos a zebra elõtt vagy után megy át, nem a zebrán?
Õt nem büntetik?
Tolólapot az autó elejére, had guruljon:-)
Ha esik az esõ? Lassabban kell autópályán közlekedni, de arról nem ír semmit ha havazik, akkor utóbbi esetben akár 200-zal is mehetek, mert ezt nem írja a nagy könyv...Tudom ez csak kötekedés, de tényleg, ha gyalogos szabálytalankodik, akkor? Mire kap bünti pontot?
[HUN]FaTaL
Tilos a NEON de mégis felbasszák...

ladarevolution
Az új szabálytervezeteket aki kitalálta az nem normális :-)
Semmi értelme a szabálytervezeteknek a mai magyar közlekedési morál mellett.

A pénzbirságok szigorítása, az jó ötlet volt, annak volt értelme...

A KRESZ most is jó, csak éppen be kéne tartatni.
Ha a rendõrök büntetnék a szabálytalankodókat, szabálytalan autókat akkor az sem lenne épp egy rossz dolog. Ma nem ez megy. A rendõrök leszarják a szabájtalankodókat vagy kapnak zsebbe X összeget és el van intézve. Ne adj isten még Õk is ugyanúgy szabálytalankodnak.

ladarevolution
A maximális hangerõre van rendelet.
A neon ha kék akkor eleve tilos, ha más színû akkor sem lehet feltenni szerintem, nem hinném h lenne szabályozva a külsõ "díszfény" fogalma.

A tuning autókkal nem az a baj h vannak, hanem az ha szabálytalanul tuningoltak.
Bár a szabálytalan tuningba is van olyan amitõl jobban vezethetõ, vagy éppen biztonságosabb lesz egy autó, ami azért jó dolog és mégis szabáytalan.
Magyarországon tulajdonképpen nagyon szigorúak a szabályok, sõt túl szigorúak. Éppen ezért sokan leszarják ezeket azok is akik normálisan tuningolnak és azok is akik nem normálisan.

Magnumrolcsi
Trabantot? Azt azért kétlem...
Autópályán minimum 80km/h-val haladni kell(kivéve ha tábla, stb. miatt kell lassabban)

bardocz
micsoda indokok<#wow3>
én még vakító neont nem láttam
[HUN]FaTaL
1. Mert általában hangosak - minek
2. NEON mi a fasznak, csak vakít
Magával az autóval ennyi a baj, a többi a vezetõjén múlik akik általában sajnos olyanok amilyenek... (Mindenkit letolnak stb., azt hiszik õk szarták a spanyol viaszt)

Taranov
Miért nem mondjátok rögtön azt, hogy magatokon kívül mindenkit betiltanátok?

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

bardocz
miért,azokkal mi a probléma?
[HUN]FaTaL
én meg mindegyik, nem gyárilag tuningolt szart betiltanám:)

autoszimulator
én meg a 10 évnél idõsebb, és igénytelenül szarrá tuningolt kocsikat tiltatnám be, mert nem tetszenek, mégsem lehet úgy :)

.: mobilize.hu :.

autoszimulator
:Dddd

.: mobilize.hu :.

aaasdd
a nyúlon túl?
Sir Quno Jedi
a kutya?

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

SötétBarom
Õ a példaképem :P

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Azért, mert ugyanazon az úton közlekedsz, mint a "kicsik".

Sir Quno Jedi
Bizony. A SOK hülye! Pedig nem õk vezetnek a világon a legjobban, hanem ÉN! :D

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

SötétBarom
Silence!!! I KILL YOU!!!

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

QuippeR
"És miért nem lehet az, hogy friss jogsival, mondjuk 1 vagy két évig bármilyen gyorshajtásért, ittas vezetésért, stb azonnal ugrik a jogsi?"
ez egy ideig létezett, de semmi értelme nincs. éppen nem a friss jogsival rendelkezõkkel van a baj, hanem akik 5-10 év tapasztalattal azt hiszik, hogy õk vezetnek a világon a legjobban.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Taranov
Beszélsz itt zöldségeket össze-vissza.

oneal1
voltál már egyiptomban?
ott ez megy:D:D
nagyon durva!!!!:)

!Forza Ferrari!

SötétBarom
Van egy halom szabály, ami csak a pénzrõl szól. BTW, azt miért nem lehet, hogy pl ha én 1 éven keresztül elvégzek egy vezetéstechnikai tanfolyamot, akkor kapok mondjuk +15% tûréshatárt a sebességkorlátozásokra? És miért nem lehet az, hogy friss jogsival, mondjuk 1 vagy két évig bármilyen gyorshajtásért, ittas vezetésért, stb azonnal ugrik a jogsi?

SötétBarom
Én eltörölném az egész KRESZT a rákba. Mindenki mennyen ahogy akar, úgy ahogy akar. Semmiért nem büntetnék. Higgyétek el, tizenötször megfontoltabban vezetne mindnenki :)

Taranov
Valóban, és az emberek nagy része kultúráltan is közlekedik, még akkor is, ha nem állnak a helyzet magaslatán, mint tõlünk nyugatabbra.

"bár nem tapasztalatból beszélek hiszen még gyerek vok,szólj ha hülyeséget írok"
Ez az, amit sajnos csak 10-bõl 1 ember tud leírni. <#eljen><#worship>

Lehet ezt szeretni is. Értünk van, nem ellenünk. Persze, bele lehet magyarázni egy szimpla biztonsági övbe is, hogy csak azért van, hogy a rendõr írhassa a csekket, és azért korlátozzák a sebességet, hogy a "hülye fakabátok" letesztelhessék a szép, új, adónkból fizetett radarjukat.
Ezt hívjuk csõlátásnak. Az én érdekem mindenek felett, még az én érdekeim felett is :)

RoR zsozso
Sztem Gyuri ezt nem lehet megszeretni,megszokni max csak elviselni.
bár nem tapasztalatból beszélek hiszen még gyerek vok,szólj ha hülyeséget írok.

\"Evribádi Evrinésön átmászunk a kerítésön\" \"Elsõbbsége csak annak van akinek megadják...\"

Count Adyn
Mert ez egy tervezet ami meg lesz vitatva szakmailag és társadalmilag ígyhát beszélni kell róla xD

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

???

GyuriX2572
Minek kell errõl beszélni? Ez van ezt kell szeretni.

Taranov
Ja hülyeség.
Ha az 1-es, 7-es, 3-as, 5-ös, 6-os utakat (és a mellettük fekvõ településeket) is tehermentesíteni akarnák, akkor pont az lenne a cél, hogy ingyenes legyen az autópálya.

[HUN]FaTaL
LoL most hallottam a tvben, bár nem éppen a témához tartozik, de tervezik hogy jövõre matricát kellene venni az M0sra (személyautóknak is). Normálisak ezek? Így mindenki be fog menni a városba inkább (én is).

bardocz
egy táblát láttam eddig életemben,ami egy renault megannak hihetõ is volt,horvátországban egy 13-as tábla,30-al éppenhogy sikerült befordolnunk:D
Ami azert itt megy nem kicsit durva szint:) A sok parazos akkor inkabb el se induljon otthonrol, ulljel a 4 fal kozott bzmg. Paran irtak, hogy mindig betartjak a sebesseget, legyen az 30-40-50. Ezt ki hiszi el? Nem azt mondom, hogy szaguldozzon mindenki. De ha normalisan, esszel, korultekintoen mesz, es a kocsid is megfelelo muszaki alapotban van, akkor nincs gaz szvsz.

passatgt
olyan lassan kell menni mint a mögötted lévõ<#vigyor4>

RoR zsozso
Ígyse tartják be a szabályokat és úgyse fogják...

Mentünk apámmal pestre autópályán,160körül toltuk le a sok trabantost és nem azért ennyivel mert apám versenyzõ hanem azér mert az a sok 2ütemû szar 50-el csoda ha megy és ahogy bementünk a belsõbe elõzni 160-al a NAGYurak fekete BMW,AUDI-jai majnem letoltak így is az útról.<#confused>

\"Evribádi Evrinésön átmászunk a kerítésön\" \"Elsõbbsége csak annak van akinek megadják...\"

bardocz
nagyapámtól úgy venném el a jogsit mint a huzat
Willi Betz
Viszont az öregeknek nincs már olyan jó reflexük mint a fiatalabbaknak.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Taranov
Szerintem ellentmondásba keveredtél önmagaddal, hiszen a 60 évnél idõsebbeknek értelemszerûen több rutinjuk lehet, mint a friss jogsisoknak. (Leszámítva, ha 60 éves friss jogsisról van szó)

gabo91
:) meg tudom érteni.
Hiába a korlátozás aki akar ugyis odalép neki. De lehet, hogy 130km/h-val biztonságosabban vezetsz mint más 30km/h-val

hány olyan van aki azthiszi megvan a jogsi aztán õ a nagy király. Faluban 120-al végig repeszt stb. haverom is igen elvan szálva magával mióta megvan jogsia volt hogy kivüröl elözött meg valakit. a probléma az, hogy a balesetek angyrészét az ilyenek okozzák, hogy semmi tapasztalat csak a pofájuk nagy. Friss ogsival szerintem nem kellene anyira királykodni, inkább némi rutint szerezni. Meg ugye mindennek van határa. Attól mert kivülrõl elõz meg valakit max baromnak tartják de nem királynak.
Meg aztán ha megengedettnél többel gurulsz akkor van aki beparázik aztán leblokkol stb. ilyenbõl van a galiba. ha a parázás helyett a vezetésre figyelnének kevesebb lenne a baleset.
nem akarok gonosz lenni de 60 év felett elvenném a jogosítványt.

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

bardocz
akik buszsávba fognak merészledni biciklivel azok olyan gyorsan is fognak menni mint a busz,azzal szerintem nem lesz probléma bár tényleg faszság
Taranov
Szabályos elõzés ugye kivitelezhetetlen, ha a buszsáv kivételével mindenhol dugó van és áll az összefüggõ kocsisor.

Taranov
Hát nem tudom, de jó nagy káosz lesz, ha az új KRESZ szerint majd a buszsávban mennek a biciklisek.
Aztán minden busznak, rendõrnek, taxinak át kell majd sorolnia a belsõbe, ha szabályosan akarja elõzni?

bardocz
és hol a kurva istenbe menyjen egy biciklis amikor nincsen bicikliút?
Taranov
Igen, valóban így volt (ezért hívták tévesen körforgalomnak), de ennek már vége. Mostmár valódi körforgalom van. Aki a körben megy, elsõbbsége van.

Willi Betz
2007-ben igaz még nem jártam arra. Én arra emlékeztem amikor a körforgalomban lévõknek kellett megállniuk. Meg persze az elötte lévõ idõszakról.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Taranov
Most a linken láthatod, hogy mi az igazság.
Nemrég lett körforgalom, a leírás szerint 2007-ben, bár én 2005-2006-ra emlékszem.

[HUN]FaTaL
Most nem így van, nem jársz arra.