1344

Bear Grylls: Ha minden kötél szakad - Premier szeptember 22.-én, szerdán 21:30-kor a Discovery Channel műsorán!
  • Survivorguy
    Lehet hogy igazad van, bár én most általános iskolás vagyok nyolcadikos de kovakőről még nem beszéltünk, vagy csak nem emlékszem.
  • MaSzKa
    mikor ősemberekről van szó történelemórám
    kovakővel gyújtottak tűzet
  • Survivorguy
    Fordítási hiba? Bear szájából azt hallom hogy flint, ami bizony kovát jelent.... Szóval ő nevezi kovának, nem fordítási hiba... Hogyha azt mondaná hogy magnézium akkor sokan nem tudnák mért szikrázik. Kovát többen ismerik. Úgyhogy te most írtál 1 nagy hülyeséget már bocsi nem rosszból mondom :D
    Mindenkit el üldözök az oldalról XD.
  • Met
    Valamelyik nap éppen csorgott le egy folyóban, a hátizsákjába kapaszkodva, állítólag az tartotta fent csak éppen a vizes pulcsija rátapadt és látszott a mellény :D
  • NorBear
    "általános iskolában szerintem bent van a tananyagban"

Erre azért nem vennék mérget...főleg az oktatási rendszer gyászos állapotának ismeretében...
  • MaSzKa
    "Csak kovakőnek nevezi"

ez csak fordítási hiba

hogy az egyszerű ember is tudja miről van szó
    itthon a kovakőt tudja mindenki, hogy mire való

általános iskolában szerintem bent van a tananyagban
  • NorBear
    Nem vagy az...sőt jól kezelted a szitut....szépen bocsánatot kértél és ezzel elkerülted a további konfrontációt ami jó döntés volt szerintem.Nem azt mondom hogy mindíg meg kell hátrálni de ez egy olyan szituáció volt szvsz.

• Survivorguy
    Jó jó igazad van bocsánat.... Csak néha ilyen rossz hangualtban vagyok és elenséges vagyok de elnézést...
  • Robez84
    ja! kellemes Húsvétot mindenkinek!!
  • Robez84
    Nyugi már srácok...felfujtok egy lufit léghajóvá...
    nem rossz ár érte tény és való 1500ft-t simán megér egy ilyen hasznos kis cucc...főleg ha olyan helyzetbe kerülsz az életedet mentheti meg...
    ez nem zokni hogy kidobd egy hónap után.. köszönjük

• Azemah
    A gyengébbek kedvéért: http://www.youtube.com/watch?v=MZftcN8GiTY
    Ugyanaz! Csak a lehúzó fém más!
  • Azemah
    Te ne merd azt mondani hogy hazudok! Ki vagy te???
    Ne oktass ki! Ha ennyire pofázni akarsz, akkor nézd meg jobban a részeket. Nekem megvan az összes évad összes rész, és igenis, ugyanilyen van neki!!! Szóval ne okoskodj.
    És kapjátok be! A tököm se fog ideírkálni, ha ilyen bunkók vagytok. Márha lenne tököm. Vegyétek meg faszomtudja honnan. Leszarom. És az én kurvaanyámat, mert szóltam, hogy van olcsón!
  • Survivorguy
    Neeee izéljél Bearnek is magnézium rúd van nagyon sajnálom.... Csak kovakőnek nevezi... Úgyhogy ne hazudjál de én nem akrom elbaszni az üzletet.
  • Azemah
    Mondok egy példát: Van egy csomó ikeás termékem itthon. Az ikea ugye svéd. Az egyik tányér alján ez áll: IKEA made in Vietnam, a másiknál: Romania, a harmadiknál: China. És így tovább. Attól hogy valami svéd, nem azt jelenti, hogy ott készül. Ezt a tűzgyújtó szerszámot a svédek találták ki úgymond, ebben a fizikai kivitelben.
    Én Brooklyn-ból rendeltem egy cégtől, aki "svéd" néven árulta. Elég nagy cég, tehát biztos tudják. És ez nem megtévesztés. De ha gondolod kijavítom, ugyanúgy fog menni.
    Jószándékúan írtam be a fórumra, hogy akinek kell, ne vegye meg többezrekért. Mert ugyanez, ugyanez a minőség, ugyanez a kivitel, esetleg a szín más. Ha ezért Bannolnak, hát legyen.
  • MaSzKa
    megtévesztés ha svédnek árulod mikor valójában kínai gyártmány
    különben is az sg-n tilos a reklám! minimum Ban jár érte
    az árral semmi bajom
    viszont

adidos az adidas helyett jobban megállná a helyét a mondatodban
  • Azemah
    Figyelj b@szki. Ha nem kell, akkor ne vedd meg. Nyiss egy paypal számlaszámot, vedd meg a kínaitól és ennyi. Én sem megyek be az adidas boltba reklamálni, hogy külföldről jóval olcsóbban megszerzem. Hanem akkor megveszem külföldről, aztán jónapot. Vagy ideér vagy nem, vagy átb@sznak, vagy nem... Menj be a Militaryba, és ott is add elő ezt a szöveget. Kíváncsi vagyok mit mondanának. Majd meséld el.
  • MaSzKa
    már ne haragudj, de ez nem svéd hanem kínai

itt kapni postázással együtt 470Ft-ért darabját
    ha 10-et veszel akkor 350ft darabja

ugyanolyan ami a hirdetésedbe a képeken van

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26166

vagy mivel tudod bizonyítani, hogy eredeti svéd?

mert te így hirdeted:

Termékleírás
    Igazi, eredeti svéd tűkő kovakő tűzgyújtó szerszám!
  • Azemah
    Survivorguy, ne rontsd már az üzletet :-) Ha ő ilyet akar, ami a Bear-nek van, hát akkor ilyet akar. Amúgy ez is magnézium rúd, csak van fogantyúja, meg rá van szerelve a lehúzó is. És csak 1500. Szerintem amire te gondolsz, az drágább is, és csak rúd, semmi nélkül...
  • Azemah
    Hajrá, hajrá! :-)Van még! Ha teszveszen vagy vaterán fenn vagy, akkor le is ütheted, vagy megbeszélhetjük itt is. Adj mail címet.
  • Survivorguy
    Elmentek a picsába már bocsi xd. Magnézium rúd többet ér, megbízahtó tartós stb... nem is olyan drága.
  • Robez84
    lehet veszek tőled!
  • ba32107
    Na így már más, ha fogy akkor még keresel is rajta
  • Azemah
    Nem, nem vicc. Belefektettem jó kis összeget, se szerintem tökre megérte. Már majdnem elfogyott, talán 30-40db van még. Teszveszen meg vaterán is árulom. Hát.. viszik mint a cukrot :-)

Itt a link: http://teszvesz.hu/item967687517_sved_tuzko_kovako_legolcsobban_uj.html
  • Robez84
    hát nem tudom pontosan olyan 6-talán 7 méter volt de azér kb 15 percembe volt hogy merjek e :D:D:D mostmár simán merném!!:D
  • Survivorguy
    Ugortál már tengeri szikláról? :D És milyen magasból? Én most tervezem az első ugrásomat nyáron 5 méteres magasságból.
  • Survivorguy
    Bazmeg 3 ezer forintért lehet kapni magnézium rudat minden hegymászó boltba úgy szikrázik hogy beszarsz hova kell attól jobb?
  • Robez84
    tehetnél fel képet 1500ér lehet hogy érdekelne a dolog..
    köszi
  • ba32107
    _A?SDA_S:A
  • Robez84
    Ugye ez most csak vicc???
  • Csuhai G
    Sokaltad az 5-6 ezres árat, ezért 100-150 ezer Ft értékben vettél ? :D
  • Azemah
    Sziasztok! Én is Bear mániás lettem... Elég sokat túrázgatunk, és már rég be akartam szerezni kovakövet, ami bear-nek is van. De eléggé sokalltam a military-s 5-6ezres árat. Aztán elég sok utánajárás után találtam egy külföldi gyártó céget, akiktől rendeltem eredeti svéd tűzkövet. De mivel 1-2 darabért szóba se állnak velem, ezért 100db-ot vettem :-) Szóval, akinek kell, 1500 darabja. Szerintem ez már elfogadható ár egy ilyen hasznos kis cuccért! Amúgy piros színű.
    Ha szüksége van valakinek ilyenre, akkor írjon nyugodtan.
  • Robez84
    kanu=kenu!:D
  • Robez84
    Hát rávettek hogy ugorjak sziklárol a tengerbe :) jo volt!

Meg nyugati partot beutaztuk...
    sokat sátoroztunk, egy grizzly medve lakta erdőben is laktunk persze a lakókocsiba...azér kicsit paráztam :)

Finom volt a Yellowstone-park is, kanuzás, vadvizi evezés, vizisí! Hihetetlen élmény!!!
  • Survivorguy
    10 éve? hát jó rég volt, nah gyerünk mesélj valamit :)
  • Robez84
    Hát Amerikába sok szép kalandom volt már..kb 10 éve...:(
    Már visszamennék de haza sem jönnék többet az biztos..
  • Survivorguy
    Nah mivan nagyon el csitultatok :D Mondjatok vmit mi volt a leg extrémebb dolog amit csináltatok életetekben? :D
  • Survivorguy
    Sziklás hegység, Rocky mountains amiről azt hittük csak angolul van.....
  • Robez84
    Naponta van a tulélés törvényei (Discoveryn) kivéve vasárnap.
    álltalába 13:00 kor, 19:00 kor és este 21:30 kor de az nem mindig..

• Robez84
    milyen sziklás hegység..?? nem értem..
  • Survivorguy
    Héééé srácok, nem tudom hogy észre vetéttek-e de a discoveryn naponta, sőt még éjszaka is nyomatják a Sziklás hegység részt..... Figyeljétek majd ezt sajnos a neten nem jelzik.