1344

Bear Grylls: Ha minden kötél szakad - Premier szeptember 22.-én, szerdán 21:30-kor a Discovery Channel műsorán!
  • sz4bolcs
    Azért, mert először meg kéne fogalmaznod pontosabban, hogy mi a normális. Mondjuk szappan nélkül levezetni egy szülést?
  • MaSzKa
    nagyon elcsökevényesedtünk

nem értem miért kell olyan babákat életben tartani, ami normál életkörülménye között elpusztulna

nemsokára az a sok mű dolog amit magunknak teremtettünk, azok nélkül nem tudunk majd élni

kevés ember sajnos a természetesség híve

szar új világnak nézünk elébe :(
  • sz4bolcs
    mi az a ballaszt kaja?
  • Survivorguy
    Mondjuk az ősember is sokáig nyersen ette, persze ő gyomra hozzá szokott meg ilyesmik.
  • NorBear
    Ebben igazad van MaszKa.
    Az enyhe megbetegedésre felirt "vackok" illetve ballaszt kaják nem igazán használnak az immunrendszernek.De abban gondolom eggyetértünk hogy nem nyers hús elfogyasztásával kell erősíteni :) (következmények: bélféreg,fertőzések stb...)
  • Survivorguy
    Máramennyire rendezhető egy ilyen műsor... A vadon nem az a hely ahol csak úgy előre meglehet rendezni a dolgokat.
  • Csörcsike
    Nagyon jó kis sorozat még ha meg is van rendezve akkor is.
  • MaSzKa
    immunrendszert pedig kell valamivel javítani

a sok művitamin szart se ér

inkább edzeni kell az immunrendszert és egészségesen táplálkozni
  • Survivorguy
    Vagy aki akar baszhatja az időt arra hogy óránként tüzet rak hogy megsüssön 1 sáskát xd.
  • Survivorguy
    Hát ha én találok a vadonban 1 finom tojást vagy dögöt, tuti nem nyersen eszem :D nyersen csak bogarakat kell enni....
  • Robez84
    lényeg hogy süssünk meg amit lehet...:D nyersen csak akkor ha nincs rá más megoldás..de ugye kovakő mindenkinél van XD
  • NorBear
    Bele bizony...Én már voltam szalmonellás édesanyámmal és a testvéremmel egyetemben.Ilyenkor az ember szervezete piszkosul legyengül.Még járni is alig van erőd.Az emésztési rendszer felborul.Evésre nem is nagyon van lehetőség a betegség első fázisában mert össze hányod magad (inkább a folyadék bevitelre kell helyeni a hangsúlyt).Nyers hússal nagyobb a fertőzés kockázata ezért csak végszükség esetén javalt a fogyasztása.
  • sz4bolcs
    "csak 30 amerikai hal bele a tyúk tojás álltal hordozott szalmonella fertőzésbe."

-lol, bele is lehet halni??
  • NorBear
    Ha egy kicsit már romlott kaphatsz tőle fertőzést vagy akkor is ha a héját nem tisztítod le rendesen.Azért egy madár is rendkívűl sok féle fertőzést hordozhat.Az oké hogy házi tojásból benyom az ember 3-at 4-et de vad madarak tojását azért már nem tömném kétpofára.

Amúgy a házitojásnál kicsi az esélye a fertőzésnek.Évente csak 30 amerikai hal bele a tyúk tojás álltal hordozott szalmonella fertőzésbe.Tekintve az amerikai népesség méretét ez nem valami sok persze a betegségben el nem haálozódott alanyok száma magasabb lehet de még így is elenyésző.Azért ami egy tyuk tojásnál még nem annyira rizikós nem célszerű kipróbálni minden hüllő vagy madár nyers tojásait héjjastúl bezabálni....főként mosatlanul.
  • Survivorguy
    Kevés... nem tenném minden napi dologgó a nyers tojást evést de hogyha most megeszel 1 et.... nagyon kevés esély van rá hogy beteg leszel.
  • sz4bolcs
    Engem az érdekelne, hogy egy tojásnál mekkora százalék esélye van annak, hogy szalmonellás.
  • Survivorguy
    Wo wo wóóóó álljunk meg a vizelet csak nagy mennyiségben mérgező..... Hogyha megiszol 2-3 decit belőle akkor tényleg hamar kicsinálod a szervezeted, viszont megiszol 1 féldecit semmi bajod nem lessz tőle.

Max hánysz ezért én ki is hagyom xd.
  • novaria
    Igen a vizeletedet meginni tényleg nem tul jo ötlet. Max kézmosásra jó, mert steril, ellenben elfogyasztani mérgező. Persze biztos vannak eljárások, amikkel ki lehet vonni belöle a méreganyagok nagyját és igy ujra lehet hasznositani belöle a vizet...
  • NorBear
    A vizelet ivás csak végszükség esetén javasolt.Normál esetben nem célszerű ilyesmire vállalkozni még akkor sem ha Bear a túlélés törvényeiben megcsinálta.A vizeletben gyakorlatilag a méreg anyagok kerülnek kiválasztásra ha ezt újra megiszod a vesédet fogod vele túl terhelni.A túlélés egyik alap elve hogy csak annyi kockázatot szabad vállalni amennyi szükséges.
  • sz4bolcs
    gyerek belekakilt a medencébe, és egy órával később:

(18:44:02) Szabolcs: de aztán visszamentünk a vízbe hogy már úgysincs ott, én még a számba is beleengedtem a vizet, hogy zsuzsinak demonstráljam hogy ennek nincs is semmi baja
    (18:44:22) Szabolcs: erre mellettem 2 méterrel egy kislány így elkezd sipítozni, hogy valami gyanúsat lát a vízben
    (18:44:25) Szabolcs: mondom fail.....

Na survi, majd szólj, ha van pisiivós, kakievős videót, arra benevezek. xDD
  • Haulin
    cigányok ne a dögkútból egyenek hanem a dögkútban legyenek bezárva jó kis betonnal. Am vhol a tvben megy ennek újabb része? mert ismétléseket látok csak:D
  • Survivorguy
    Ennyit a cigányokról. A szart is megennék csak ne lenne büdös.
  • sz4bolcs
    Apám mesélte, hogy régebben a cégnél foglalkoztatott egy cigány hapit, akinek akart adni húst, ő meg nem fogadta el mondván, ő majd hoz, és megmutatja milyen az igazi finom húst, aminek van zamata. Kiderült, hogy a falu végén a dögkútból szokott halászni húst, mert annak jó a bukéja. xDDD Az eset után nem fogadhattam el tőle kaját.
  • Robez84
    Hál égnek én ilyet nem ismerek... -.-*
  • sz4bolcs
    Van olyan cigánynípség, akik szerint a döghús finomabb, mint a friss. :)
  • Robez84
    hallod csinálj egy vidit ahol döghúst eszel... mekkora sikered lenne!!
  • Survivorguy
    Okés, egészségedre xd.
  • Khemyz
    na a sikereden felbuzdulva ettem egyet én is
    hát egy élmény volt
  • Survivorguy
    Túl.... szerencsére xd.
  • sz4bolcs
    És túlélte? xD
  • Survivorguy
    Apám meg elcsúszott a belekben, mert a kertben beleztem ki XDDD.
  • Survivorguy
    Háát végülis a hús az hús :D Én egyszer 1 vadkacsát majdnem szétégettem. Túl sokáig sütöttem.
  • sz4bolcs
    xD kívülről szépnek tűnt a tábortűz fényétől. Aztán meg hagyni kellett volna még1 órát, de már elkövettük azt a hibát, hogy eloltottuk a tüzet. Jóvót így nyersen... xDDD
  • Robez84
    nem semmi... xd
  • Survivorguy
    Nem tudtatok megsütni 1 csirkét? :D Nem megy a tűzgyujtás vagy nem értünk a sütőhöz? :) Hahahaaa ne félj én is tudok kötekedni xd.
  • sz4bolcs
    Még csak a héját sem etted meg. :D

Amúgy pár napja mi haverral nyers csirkét zabáltunk, mert nem sült át rendesen, és nem a túlélés, hanem az éhség miatt. :D
  • Survivorguy
    Amúgy a cukros felkevert tojás tényleg fincsi :D
  • Survivorguy
    Jólvan látom a tojás evés nem győz meg titeket semmiről xd.... Ettől gusztustalanabbat nem akarok csinálni mert bolondnak fognak nézni.
  • sz4bolcs
    Szar vagy Survi xDDD
  • MaSzKa
    Koleszterin

No problem :D