A túlélés törvényei

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
igen
meg kell nézni a fizetésnél mivel lehet
és ott fontba kell fizetni + Royal királyi posta díja általában

a Shippingnél International vagy Hungary szerepel akkor szállítanak ide

én pl angliából mikor rendeltem pl chipet 1800Ft volt a szállítás

Visa vagy MAstercard bankkártya jó
vagy valamilyen dombornyomott
a leggyakoribb ás biztonságosabb a Paypal

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Túra zokni meg ilyesmi baszki minek? Nem tudsz mit kezdeni a pénzeddel? 😊 Jó túra bakancs meg cipõ jóljön de zokni... igazán szükség telen... de akinek van pénze annak nyilván csak a legjobb felel meg.
sz4bolcs
Pedig ez télen a legszarabb, épp azért vettem inkább túrabakancsot, mert ezt télen is föl tudom húzni.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Robez84
nyáron biztos nem venném föl..:S:S de még összel sem..
talán télen😄

http://astore.amazon.co.uk/shoes.karrimor-21
inneét akarok majd venni, vagy a lengyelpiacról XD

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

sz4bolcs
http://en.wikipedia.org/wiki/Jungle_boot

Itt írják, hogy dzsungel hadviselésre fejlesztették ki olyan nedves terepre, ahol meleg van, és magas a páratartalom.

sz4bolcs
Ja, meg vettem nyári túrazoknit, hihetetlen, mennyivel kényelmesebb a sima zoknijaimnál.

sz4bolcs

Ilyen. 😊 Ahogy írod, van lyuk az oldalán, amin keresztül ki tud folyni a víz szükség esetén. + látod a vékonyabb vászon merevíti a lábat, ami jól szellõzik. Nekem nagyon bejön. Jó idõben vizesebb terepre, ahol nem tudom elkerülni, hogy elázzon a lábam oda tuti veszek egy ilyet majd..
Egy csoporttársam ment ilyenben airsoftozni, aztán mondták neki, hogy mekkora burzsuj, de leesett az álluk, mikor közölte velük, hogy 8 ropiért vette.

Bear is ilyenben van a sorozat pár részében asszem.

Amúgy mondjátok már meg ha angliából rendelnék olyan Bear-es ruhát kihoznák? Drága lenne?
Én magamnak merrel cipõket szoktam nézni, kurva jók azok is.
Amúgy a dzsungel bakancs az milyen? Lyukak vannak rajta vagy szellõzõs vagy milyen, mi teszi dzsungel bakancsá?
sz4bolcs
~20 ropi. Volt egy másik, ami nagyon tetszett 11-ért, de abból csak egy számmal nagyobb volt, mint kellett volna. Kicsit gáz, hogy ez meg töri a jobb sarkam, de gondolom be kell járatni, mint minden bakancsot...

Van amúgy egy nagyon jó vétel, US panama dzsungel bakancs, amit láttam 8 ropiért, ha csak nyári erdei túrára kéne, akkor azt venném, de ebben meg télen is ki tudok menni hógolyózni. <#hehe>

És mennyiért vetted? Amúgy a bakancsot én úgy utálom :S Egy sima jó túra cipõ szerintem sokkal királyabb 😊 Persze túrára a bakancs az igazán ideális.
Robez84
<#hehe>

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

sz4bolcs
Akkor ez nem magnézium??? Mert amit haverom vett, az egy nagy tömb, abból kell késsel lefarigcsálni kis forgácsot, aztán pedig annak szikrát adni, és belobban.

sz4bolcs
Túrára készülve ma vettem egy
ilyen bakancsot. xD
Haverom meg egy nagy magnéziumtömböt, ma már csináltunk is vele tüzet az udvarukban. 😊

berczely
" ilyen Bear Gryllses ruhát" <#idiota> jelmez!<#vigyor>

Hmmm hogyha rendelek ilyen Bear Gryllses ruhát szerintetek azt is kihozzák? Gondolom angliából rendelném... kihoznák-e?
Robez84
jah ugyanez asszem 3.95 dollár volt.. ha jol emléxem 😄

MaSzKa
😄

Robez te melyik változatot rendelted?
ugyanezt?

Tudtommal férfiaknak nem szokott megjönni... csak nõknek... XDDD
Robez84
REmélem nekem is megjön már😄

MaSzKa
Olvass vissza
korábban leírtam hol vettem
most már drágább, mert majdnem 235Ft a dollár a paypalon

Egyenlõre nem próbáltam

lemértem 96mm hosszú a magnézium rúd

Ez majdnem a legnagyobb fajta és talán a legjobb minõségû

Igen, le húzod erõsen és élével és már repül is a szikra 😊 Bármit használhatsz, lényeg hogy legyen 1 kis éle a tárgynak. Én kést használok.
berczely
1et nem adsz el?<#vigyor3>

Hol vetted?

fasza😊amúgy csak a kisebbik cuccot le húzod a rúdon és szikra lesz ennyi a varázslat?😊

MaSzKa
Megjött:

Igazából vannak emberek akik minden reggel meg isszák a vizeletüket 😄 Néha adnak hozzá narancslét hogy finomabb legyen. Én inkább maradok a reggeli kávénál 😄
Tyler1
nem is az a célja h õ most ott túléljen. csak bemutatja h miképp lehet megküzdeni a természettel ha éppen vki ilyen helyzetbe kerülne.
de hidd el h a döghúst, a kecskeherét, a bikaszemét, a mindenféle bogarakat igaziból megeszi, sõt a vizeletét is élesben issza meg(bár nem fél litert az biztos). õ megjárta a BSF-et úgyhogy amit õ bemutat azt simán meg is csinálná, és úgy túllélne mindenkit mint a kakit.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

MaSzKa
Szerintem a forgatás után egybõl lenyúl a torkán 😄

utána tömény+ 1 jó grill party

Persze, meg este le ülnek úgy be vacsoráznak hogy még mi is megirigyelnénk.
MaSzKa
Azért szerintem Bear nem élesben csinálja

szerintem a stáb mindig ad neki pl: leöblíteni egybõl skót whiskey-el

Tuti hogy nem lenne egészséges... meg hát az a mittomén 3 dl vizeletel nem sokáig birod ki :S Kb két napod van hogy vizet találj a sivatagban, és ha a 2 nap alatt nem találtál valszeg késõbb se fogsz.
Hát igen...ez is egy show eleme a mûsornak mivel nincs valódi életveszélyben mégis megeszi azt a sok gusztustalanságot (leszámítva néhány üdítõ kivételt).Túlélõ helyzetben természetes hogy ami súrolja a fogyaszthatóság határát azt megeszed...valószínû ha eltévednék egy sivatagban én is meginnám a saját vizeletem de nem vagyok benne biztos hogy ez a mutatvány olyan egészséges lenne...

Hát jah biztosan kap néhányat 😄 De a rovarok fogyasztása valóban hasznos a túlélõnek, és aki tudja mit, mennyit, és hogyan egye annak nem lessz baja tõle.
Amúgy kiváncsi lennék hogy a "fasza gyerek" hány injekciót kap a döglött hús és egyébb ínyencségek elfogyasztása után.

A néha irreális és tulzott kockázattal teli túlélõ "manõverek" amolyan nézõ csalogató elemei a mûsornak.
A sorozatnak nem csak az a célja hogy túlélõ fogásokat mutasson be hanem hogy a nézõket is szórakoztassa.Nos ez sajnos néha a mûsor tényszerûségét is meg csorbítja ami fõleg a tapasztalatlanabb/fiatalabb embereket vezetheti félre.Ettõl függetlenül a sorozat hangulata bõségesen kárpótol az apróbb bakikért...talán az egyik legszórakoztatóbb mûsor a témában 😊

Igen valóban igazad van, fõleg sivatagban... Egy kettõre kiszáradsz ha hasmenést kapsz. Csak ugye Bear ezzel is akarta mutatni hogy õ milyen fasza gyerek 😄
Robez84
így van ebbe igazad van..

sz4bolcs
ÕÕ, arra gondoltam, hogy a tojás héjának megevése inkább hátráltatná a túlélést, mint segítené.

Örülök hogy megtetszett a sorozat! 😄 Nézd meg az összes részt, nézz és tanulj 😄 Amúgy azért csinál ilyeneket hogy nyersen tojás evés meg szikla mászások, hogy a nézõknek le essen az álluk, hogy ennek az embernek nem csak esze van a túléléshez, hanem keménysége és ügyessége is! 😊
sz4bolcs
Csoporttársam hívta föl a figyelmem a sorozatra, azóta elkezdtem leszedni az összes részét, és nagyon tetszik. Minden tiszteletem BG-é, szerintem sok embernek ad kedvet a túrázáshot. Mi is elkezdtünk szervezni egy kis vadkempingezést a nyárra, azóta túracuccokra vadászom, és nézem a sorozatot. (még soha nem voltam ilyen túrán) 😄

Eddig egy évadot néztem, és a kedvenc részem, amikor a szavannán felfedez egy oroszlánt, aztán elmondja, hogy ha véletlenül ránktámad, akkor ne kezdjünk el menekülni, úgysem tudjuk lefutni. 😊

Elég sok félrevezetõ rész van benne, az egyik ilyen, ami nagyon megragadt, amikor egy vízzel telt kis kanyonban elzárják az utat fák, faágak, õ meg elkezd átúszni alattuk. Egyedül, operatõr nélkül ez valószínûleg annyira kockázatos, hogy az embernek eszébe nem jutna, sokkal többet veszíthet vele, mint ha visszafordulna kerülõutat keresni. Errõl pedig nem esik szó, amikor elkezd a víz alatt úszkálni, pedig azért megemlíthette volna, hogy 'ha egyedül lennék, valszeg most azonnal visszafordulnék.', nehogy a sok idióta azt képzelje, hogy ez egy reálisan vállalható kockázat.
Aztán a következõ képkockákban úgy megmászik egy függõleges falat biztsítókötél meg akármi nélkül, hogy az elõzõ jelenetet az ember gyorsan elfelejti. 😊

Meg mikor héjastól megeszi a madártojást az is egy fura jelenet, egésznapos fosással szerintem sokkal többet veszíthet, mint amennyit nyer a tojás héjában található kalciummal...

Amúgy szerintem hiteles, engem nem tud zavarni, hogy vannak benne eljátszott jelenetek, mikor direkt bajba kerül hogy bemutathassa a trükköket.

Ja, meg a kedvencem, ami majdnem minden részben elhangzik, a sorozat mottója lehetne:
"...gazdag táplálékforrás ...CSUPA FEHÉRJE" xDDD

Meg utahba szokott hideg és hó is lenni nem? Lehet nem, bocs ha hülye vok.
De, majd most nyáron csinálok 1 jó hosszú, kemény vidit 😄 Sajnos az elõzõbõl is ki kellett vennem 1 részletet, mert túl durva volt hogy mindenki lássa :S
Robez84
<#hehe> ..videojátékozni mi..

Hát emlékeim szerint elég meleg volt de nem volt vészes..

Amugy nem akarsz valami új túlélõs vidit csinálni.. jó volt az elõzõ is

De azért biztos láttal 1-2 szép dolgot ott 😊Utah 1 csodás hely, mem volt meleg? 😄
Amúgy én már 7 éves koromtól túrázok az erdõben, emlékszem mindig mamámal mentem... hányszor elkapott minket az esõ xd. Volt hogy sírtam is, mindig arra gondoltam milyen jó lenne otthon videójátékozni 😄
Robez84
hát ha Utah állambeli sivatag annak számit akkor igen...ezzel csak 1 aprócska gond volt... voltam vagy 11 éves :S:S:S
úgyhogy balfasz voltam még túrázni sem akartam, vagy nem gondoltam rá xd

MaSzKa
én erdõben szoktam kerékpározni 😛

régebben el szoktunk járni esti erdõs bringázás túrára
20-30km-es túrák voltak

Van itt köztetek amúgy valaki, aki járt már esõerdõben, sivatagban vagy vmi nem hétköznapi vadonban? 😄
Jobbat szerintem úgyse tudsz xd.
Robez84
nem baj...kivárjuk..😄

MaSzKa
3-4 hét szokott lenni mire megérkezik

majd írok

Legyél türelmes xd.