A túlélés törvényei

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Robez84
jah fasza tegnap azzal gyújtottam be itthon..de nem olyan könnyü mint gondoltam :D

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

Robez84
ok én már próbáltam az ilyesfajta tûzgyujtást de kicsit másképp. adott egy száraz fadarab plusz egy keményebb vékonyabb másik elõre hátra kell mozgatni gyorsan kitartóan addig jutottam hogy elkezdett füstölni és lett kevéske parázs de ezt a pékségbe a munkahelyemen(raklapdarabbol) csináltuk. Nem akartam fölgyujtani az egész kócerájt!:DDDD
Szal tudtam volna ha lett tovább csináltam volna...
A lényeg a száraz fa! meg a kitartás!:D probáljátok ki Wazzeee!:D

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

sz4bolcs
Nekem is volt régen kovakövem, de nagyobb szikrát nem tudtam vele csinálni, mint amit egy öngyújtó csinál. Mind1, a magnéziumot az is belobbantja..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Amúgy ez a kova kõ készítõs videó.... én azt hittem hogy azok ott karamella cukrok XDD. Tényleg olyan nem tom milyen kova ez. Amúgy a túlélõ táborban kaptam egy ilyen rózsaszín barna követ de az alig szikrázik.
sz4bolcs
Én is nagyon pro vagyok a nagyítóval való gyújtogatásban. Specko technikát dolgoztam ki arra, hogy hogy gyullad meg a papír leggyorsabban :D

MaSzKa

nekem volt régen kb 20x15cm-es nagyítom
azzal majdnem felgyújtottuk a helyi erdõt pár évtizede

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

sz4bolcs
Ezek meg milyen picik?

sz4bolcs
Télleg, nekem a nagyító a kedvenc tûzgyújtó eszközöm. :D

sz4bolcs
Ja, az már nagyon állat, aki ilyennel csinált tüzet..

MaSzKa

sz4bolcs
"ennyi erõvel vigyél gyufát XD" - bocs, ez elkerülte a figyelmem. Így korrekt. :D

MaSzKa

sz4bolcs
Jó, de arra van a táska, hogy betedd az ilyen dolgokat, mint parfüm stb.

Vagy ha ennyire vagány vagy, akkor ne vigyél tûzgyújtót se, hanem keress a természetben kovakvet, amivel értelmesen meg tudsz gyújtani akármit.

Óóó jólvan már... én csak azt mondtam hogyha esetleg van nálad....
Vágd le a testszõrödet vagy esetleg a hajadat és kész a gyújtós télen :)
MaSzKa
és jó, mert nem még nem próbáltam ki
de most rendeltem 2db-ot :P még

Robez84
De én is ki akarom probálni esõs nyirkos vagy esetleg havas környezetben persze no papir meg ilyenek..:D

Robez84
a vadonba keressél már parfümöt...ennyi erõvel vigyél gyufát XD

Amúgy kíváncsi vok télen hogy a picsába tudunk tüzet gyújtani kova kõvel :D
Amúgy felfedeztem egy jó módszert, valahova például egy kõre fújni kell jó sok mondjuk parfümöt, és a kova kõnek a legkisebb szikrája is begyújtja :D
Robez84
<#eplus2><#eljen>

berczely
"...egyre megy hogy szakadékba vagy hegyre megy"

Ez annyira tetszik!<#nyes>

Robez84
Végrebazz...megjött a kovakövem :D már ideje volt

Gumi karkötõ... ha épp nincs nálam óvszer... hehehe :D
MaSzKa
HBD!

sz4bolcs
ty:)

Aha jó karkötõ :D Egyébként akkor boldog szülinapot :D Én is kaptam nem rég egyik lány haveromtól egy zöld gumi karkötõt, nagyon tetszik mert Bearnek is ilyen van :D
sz4bolcs
Csoporttársam készített nekem szülinapomra tök jó paracord túlélõ karkötõt. xDD

Robez84
ott a pont

Amúgy én túra zokni helyett szerintem egy jó talp betét mellett döntenék.
Hát jó majd ha nagyobb túrára megyek, ami sajnos nem ma lessz :S:S Akkor majd talán veszek ilyen zoknit hogyha tényleg anyira kényelmes. Mert mikor 1-2-3 napig megy az ember folyamatosan akkor az mindig oda basz a lábnak :S Másfél nap menetelés után csupa hólyag volt a lábam.
Robez84
nem mozgat meg mert nem volt drága ha 2000 ft lenne már aggodnéék:D

MaSzKa
ajánlottan +1.70dollár = registered

vagy a bulktrate az is 1.70dollár ha 3 vagy többet rendelsz akkor érdemes, mert úgy kicsit olcsóbb

ha nem ajánlott akkor imádkozz, hogy ne nyúlják le míg odaér

asszem rendelek még párat, mert ismerõs elvitte az enyémet :D

sz4bolcs
amúgy 85% polypropylen
10% polyamind
5% lycra

xD

sz4bolcs
Ahol terhelve van a láb ott párnázott, meg szellõzõ, meg anyám kínja. De érdemes fölpróbálni egyet, el sem tudom mondani, mennyivel másabb, mint utcai zokniban.

Miért mibõl van az a zokni szivacsból hogy olyan kényelmes? Xd
sz4bolcs
A 2ezer forintos zokniról volt szó, ami nem tudom hogy aránylik a túracipõ árához, és hogy a kényelem, amit ad, hogyan aránylik ahhoz, mint ha nem lenne az emberen. :D

Szerintem legjobb túra cipõben, vagy egy erõs eddzõ cipõben túrázni. Abban még sziklát is mászhatsz ha úgy hozza a sors. A bakancsban nem könnyû sziklát mászni.
sz4bolcs
Igen, minden bizonnyal. :D Ne próbáld elviccelni ezt a komoly kérdést. :D

Legjobb mezítláb xd. Bear-en se volt cipõ mikor Indonéziába ment :D
sz4bolcs
Nem tudom, milyen cipõben túrázol, de nem biztos, hogy ezen a 2ezer Forinton érdemes spórolni.

Sok sikert a túrához :D 50 kilométer nem könnyû, mikor túlélõ táborban voltam 30 km-et kellett gyalogolnunk. Kényelmes cipõt vegyél! Nehogy sírás legyen a vége... :D Nah jó csak hülyülök :D
Jhajjj a faszomat már a túrazokniba....
Robez84
Holnap reggeltöl tanúhegyek teljesítménytúra Még sohasem voltam de most kiprobáljuk magunkat táv asszem 50 km :D:D
szintkül. változás 1200m :D már várom majd írok hogy milyen volt..:D

sz4bolcs
Amúgy tényleg próbálj föl egyet, brutális a különbség.

sz4bolcs
Ez az üzenet a #543-ra ment. :)

sz4bolcs
Ezt írta msnen (egy kis érveléstechnika):

"-ird neki hogy sporolj csak azon az 1200Forinton hogy napi 30 kilóméter után rohadjon le a lábad te skót.
-és ird neki hogy probáljon ki 30 kilométert egy turazokniba meg annyit anélkül, aztán majd meglátja hogy sunyi skótnak lenni mégsem kifizetõdõ.
-és idézz a forest gumbból, hogy mi különbözteti meg a halott katonát az élõtõl.

xDDDDDDDDDDD

Robez84
900 huf volt de nem tudom szerintem nem ajánlottan rendeltem ... nem is láttam ilyen opciót vagy csak elkerülte a figyelmemet :S

sz4bolcs
hmm.. én azt hittem, hogy az alap. Amúgy én kurvaigénytelen focista vagyok, egy haverom próbálja belémnevelni ezt, hogy érdemes ilyen dolgokat venni, mert sokkal jobb, mint nélkülük. :D

MaSzKa
de természetesen ott is elõre kell fizetni
külföldön ez alap szokás

Csak 1800 forint? Az nem sok. Lehet fogok rendelni... és köszi a felvilágosítást.
MaSzKa
én annyiért rendelte kb 900-1000Ft volt

Lehet kéne többet is rendelnem

te ajánlottan rendelted?