1344

Bear Grylls: Ha minden kötél szakad - Premier szeptember 22.-én, szerdán 21:30-kor a Discovery Channel műsorán!
  • sz4bolcs
    Mert ahhoz, hogy létrejöjjön az a valaki, vagy valami, ahhoz nem kellett semmi, ugye? :D
  • Ghin
    Nem tom mien kérdéseket tett fel, de én hiszek istenen és fogok is, ahhoz h a világ kialakuljon és h létre jöjjön a tér és az idő, a semmiből, ahhoz kellett valami, vagy valaki.. :)
  • Szabi84
    Nagyon jó film, én is ajánlom.
  • sz4bolcs
    Joe: -Azt kérdezte, jól vagyok-e. Megfordult a fejemben, hogy azt mondjam: 'Igen, remekül', de butaság lett volna. Megmondtam, hogy nem, és hogy eltört a lábam.

Simon: -Ohh! Rögtön tudtam, hogy ez katasztrófa. Azt gondoltam, hogy ezzel végünk van. Már az is szerencsének látszott, ha legalább egyikünk kimászik ebből a csávából. Megfordult a fejemben, ha most véletlenül lecsúszna a hegyoldalon, én meg csak hagynám, simán lelépnék, és nem törődnék vele, akkor nem kellene vele bajlódnom, és egyszerűbben megoldódna az egész helyzet.

Joe: -Adott fájdalomcsillapítót, ami fejfájáscsillapító volt, de igazából nem beszélt arról, hogy mi lesz ezután. Majdnem olyan volt, mint ha tudta volna, igen, mint ha tudta volna, ..ahogy én is tudtam, hogy ott kell hagynia engem. Nyilván modott valami olyasmit, hogy 'elmegyek segítségért', én meg valami olyasmit: 'persze... biztos' ...Én is tudtam, hogy nincs segítség.
  • sz4bolcs
    A mászásról jut eszembe:
    Nézzétek meg a Zuhanás a csendbe (Touching the void) című filmet, alapmű.

"Joe Simpsonról és Simon Yatesről, akik 1985-ben megmászták a Siula Grande csúcsot a Perui Andokban. Lefelé menet Joe megsérült és egy kb. 50 méter mély gleccserhasadékba esett. Itt gyakorlatilag biztos halál várt volna rá, azonban emberfeletti erőfeszítéssel, a törött lábával négykézláb mászva végül talált egy kijáratot a hasadékból és több nappal később visszajutott társaihoz, akik addigra biztosra vették, hogy meghalt.

Álljon itt egy Joeval készült interjú részlete:

- Azt mondta, nem akart egyedül meghalni. Gondolt-e Istenre a halál közelében?

- Anyám ír volt és engem elkötelezett katolikusnak neveltek. Egy időben pap akartam lenni, bár elég rémes pap lettem volna... 16 éves koromban feltettem néhány komoly kérdést a szerzeteseknek és nem igazán tudtak válaszolni, úgyhogy eldöntöttem, hogy nem fogok hinni Istenben. De mindig úgy gondoltam, tudja, hogy ha nagyon összetornyosulnak a felhők a fejem fölött, akkor talán visszafordulok és elmondok néhány üdvözlégy Máriát, tudja, "segíts ki ebből a helyzetből". Nos, amikor ott voltam a hegyen, egyszer sem tettem ezt, még a gleccserhasadék alján sem. Még csak nem is gondoltam valamiféle Istenre vagy mindenható lényre, amely lehajolna hozzám és megsegítene. Sőt, úgy érzem, hogy ha ebben hittem volna, akkor egyszerűen feladtam volna a küzdelmet és ott haltam volna meg. Úgyhogy azt hiszem, hogy részben ezért jelent meg az a magányérzés. 25 éves voltam, erős, egészséges, ambíciózus. Meg akartam mászni a világot és ott voltam a halál küszöbén. A világképemben nem volt halál utáni élet, nem volt paradicsom, nem volt mennyország. Csak halál volt. Ezért nagyon nem akartam elveszíteni az életet. Rendkívül tisztelem más emberek vallásosságát, legyenek akár keresztények, buddhisták, hinduk vagy muszlimok. Én csak... nekem egyszerűen csak nincs hitem és én próbára tettem az ateizmusomat és, ööö, ezek után én tisztelem a saját hitnélküliségemet. Azelőtt sohasem voltam teljesen biztos benne."
  • Survivorguy
    Jaja meg hogyha agyban elhatározod hogy túléled, akkor túl is fogod remélhetőleg. De az ilyen mászásoknál meg úszásoknál néha mind1 mit határozol el... Ott csak a saját fizikai adottságaidban, és istenben bízhatsz.
  • Robez84
    Fasza ez az oldal!!!
  • Ghin
    persze a fizikai erő is számít.. nem arról van szó.
    de fontos h agyban is ott légy.. :)
  • sz4bolcs
    Nézegessétek ezt az oldalt, itt vannak igazi tökös legények Papocával az élen... :)
  • Ghin
    Mi sem a fizikai erőről beszélünk.. A lelki és mentélis erejének is ott kell lennie hogy tulélje.. :)
  • NorBear
    Nem szóltam :)
    Találtam egy egész türhető jegyzetet alapvető túlélési technikákról.Akit érdekel a dolog az ezen a linken elovashatja az egészet:

http://www.tuleles.hu/index2.php
  • Survivorguy
    De én nem a fizikai erőről beszélek... Nagyapém például 60 kilós vékony csávó volt, de a keménysége teherbírása a 2 méteres mázsás emberkeet is megszégyenítette.
  • Ghin
    Pont ezt beszéljük, ezek kellenek..
  • NorBear
    Szerintem a túlélés legfontosabb szempontjai a kreativitás a kitartás és a pozitív gondolkodás.Nem kell Arnold Swarzeneggernek lenned ahoz hogy túlélési szituációban életben tudjál maradni mindazonálltal elismerem hogy azért nem hátrány ha az ember edzettebb a mai átlagnál :D
  • Ghin
    Jaja, és hogy bízik önmagában, és nem adja fel..
  • Survivorguy
    Meg figyeljetek.... Egyértelmű hogy Bear erősebb és keményebb mint Survivorman... Ezért sokkal több szenvedést is kibír, és sokkal több mindent képes túlélni. A kulcs a keménység (szerintem).
  • Ghin
    Természetes hogy csak abban a régióban, bear biológus is, igaz??
    Akkor miért ne tudná hogy mit kell ott keresni, ja és gondolom lesz annyi esze h a kalandja előtt utánna néz a neten h milyen gyümölcsök, fák, növények vannak, állatok abban a régióban, én rá bíznám az életem. :)
    ez igaz hogy hasznos amit csinál, azért csinálja a műsort h segitsen másoknak, az alapokat mindig elmondja. :) (nem szabad feladni, stb.)
  • mopsar
    Szidhatják Bear-t de szerintem nagyon hasznos amit csinál. Igaz én nem bíznám rá magam csak arra amit tőle a TV-ben látok. Főleg hogy sok olyan jellegzetességet mutat be ami csak egy adott helyen lehetséges. Pl olyan fának a gyümölcseit keresi ami csak abban a régióban nő, és sehol máshol... Az ugye nem nagyon kivitelezhető Magyarországon. Szóval csak ezért nem fogok rambozni az bükkben hogy kipróbáljam Bear összes trükkjét. Viszont ha szükség van rá néha (akár nyaralás esetében) akkor azért nem árt emlékezni pár alap dologra amit szinte az összes részbe elmond. Ezek olyan alap dolgok amiket nem árt minid észben tartani.
    Viszont talán a legfőbb jó tulajdonsága a műsornak hogy megtanít úgy gondolkodni ami a túléléshez elengedhetetlen. Ha nem is a konkrét trükköt jegyzed meg, elég lehet az is hogy egy adott helyzetben hogy kell viselkedni. Pl mikor kell futni, mikor érdemes mászni stb. Ez azért ráragad az emberre...
  • Ghin
    Bear meg el is lássa a stábot.. amit ő talál, fog, abból ad a stábnak..
    Úgy könnyű h csak egy helyben van 6 napig.. Majd meg találkozik a stábbal, jó volt bearnek is olyan kalandja h meg volt beszélve a találkozási pont, de ő átment a tengeren beöntést csinált magának és még az éjszakát is a tutajon töltötte.. mindenkinek van izlése és mindenki eldöntheti mit szeret, én beart kedvelem van aki a másik csávót, ő így bear úgy csinálja.. 2 különböző műfaj :)
  • NorBear
    Maga a fickó szerintem jó fej de a ténykedés némely esetben azért eléggé vitatható.Bearel lehet hogy ott van a stáb de sokkal jobban bemutatja a szükséges technikákat és jobban kihangsúlyozza hogy mire kell odafigyelni.Mondjuk ha Bear műsorait figyelmesen végig nézzük akkor ott is találkozhatunk ellentmondásos szituációkkal de számomra akkor is sokkal hasznosabbnak bizonyult az ő műsora.Rendelkezik normális túlélő tervel am ivel Les Stroud nem.6 napig nagyjából ugyanabban a pozícióban van a hetedik napon pedig irány a TP ahol felveszi a stáb.
  • Ghin
    MEg elkaphatsz bármi xart. :)
    elég igénytelen ez a csávó, Bear sokkal jobban odafigyel a dolgokra és ő nem visz magával mindenfélét, az egy dolog h 7 nap, nem talált ki?? :O
    Bear 2-3-4 nap alatt megjárja az egész kalandot..
    Szerintem bear sokkal jobb és szimpatikusabb mint Les stroud, láttam egy keveset az egyik részébőll nekem ellenszenves :S
  • NorBear
    Tegnap megnéztem Les Stroud Survivorman c. sorozatának egy részét.Egész jó volt.Kemény a fickó hogy 7 napra kinn marad a vadonban oroszlánokkal meg fekete mambákkal körülvéve.Viszont volt egy két dolga amit hülyeségnek tartok.Simán megivott mindenféle vizet amit csak talált, fel sem forralta fogyasztás elött.Ha nem forraljuk fel a vizet ráadásul még álló vízből is iszunk baromi nagy kockázata annak hogy fertőzést kapunk.Megéri 5-10 percet rászánni a víz felforralására és le tisztítására.A hasmenés egy túlélő helyzetben nem igazán szerencsés mert a testünk rendkívűl sok folyadékot és sót veszít.
  • Ghin
    és az mi vagy miről szól? :O
  • Survivorguy
    De van Bear-nek új sorozata is neten, Worst case scenario.
  • Ghin
    Jó volt, de már jöhetne 1-2 új rész az új évadból xD
  • Survivorguy
    Jaja én is néztem.... Jó rész szeretem a különkiadásokat :D
  • Ghin
    Ugyan olyan volt mint a kulisszák mögött, csak ez a műhelyi titok volt :)
  • Ghin
    Most kezdődik egy új rész!!!
  • sz4bolcs
    és eredeti! :D
  • Ghin
    Nem xD
    Nekem legionnaire987 sajna nincsenek túlélés törvényei-s videóim, csak
    hülyeségeket raktam fel :)
  • NorBear
    Szevasz Gabi!
    Gondolom tiéd a Gabi885 nevű youtube channel :)
  • Ghin
    Ja ;)
  • Survivorguy
    Üdv Gabi! Tényleg jobb mint az eljátszott elpróbáld megrendezett szar műsorok. És Bear 1 igazi kemény srác :)
  • Ghin
    Hy all
    Gabi vagyok most fedeztem fel a topicot, sajna.
    Nagyon szeretem a túlélés törvényeit, és Beart!
    Láttam eddig minden részét!
    A kedvenc műsorom, mert tanulok belőlle és izgalmas, érdekesebb mint a barátok közt vagy az ilyesmi sorozatok!
  • Survivorguy
    Ez az ami nekem sincs xd.
  • Robez84
    aha..nekem egy zsák huszezres!!!:D XD
  • Survivorguy
    Szivesen máskor is :D Kell még valami szólj.
  • berczely
    Gyááá kösziii!
  • Survivorguy
    Tessék talán megtalálod amit keresel :)

http://www.youtube.com/watch?v=vi14XLI_jsc
  • berczely
    Srácok!

Nekem az a zene kéne ami szól a kezdődéskor meg amikor visszajön a reklámból a műsor!1. évadnál szólt, új részeknél már más volt a zene!Valakinek nincs meg?