A túlélés törvényei
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Simon: -Ohh! Rögtön tudtam, hogy ez katasztrófa. Azt gondoltam, hogy ezzel végünk van. Már az is szerencsének látszott, ha legalább egyikünk kimászik ebbõl a csávából. Megfordult a fejemben, ha most véletlenül lecsúszna a hegyoldalon, én meg csak hagynám, simán lelépnék, és nem törõdnék vele, akkor nem kellene vele bajlódnom, és egyszerûbben megoldódna az egész helyzet.
Joe: -Adott fájdalomcsillapítót, ami fejfájáscsillapító volt, de igazából nem beszélt arról, hogy mi lesz ezután. Majdnem olyan volt, mint ha tudta volna, igen, mint ha tudta volna, ..ahogy én is tudtam, hogy ott kell hagynia engem. Nyilván modott valami olyasmit, hogy 'elmegyek segítségért', én meg valami olyasmit: 'persze... biztos' ...Én is tudtam, hogy nincs segítség.
Nézzétek meg a Zuhanás a csendbe (Touching the void) címû filmet, alapmû.
"Joe Simpsonról és Simon Yatesrõl, akik 1985-ben megmászták a Siula Grande csúcsot a Perui Andokban. Lefelé menet Joe megsérült és egy kb. 50 méter mély gleccserhasadékba esett. Itt gyakorlatilag biztos halál várt volna rá, azonban emberfeletti erõfeszítéssel, a törött lábával négykézláb mászva végül talált egy kijáratot a hasadékból és több nappal késõbb visszajutott társaihoz, akik addigra biztosra vették, hogy meghalt.
Álljon itt egy Joeval készült interjú részlete:
- Azt mondta, nem akart egyedül meghalni. Gondolt-e Istenre a halál közelében?
- Anyám ír volt és engem elkötelezett katolikusnak neveltek. Egy idõben pap akartam lenni, bár elég rémes pap lettem volna... 16 éves koromban feltettem néhány komoly kérdést a szerzeteseknek és nem igazán tudtak válaszolni, úgyhogy eldöntöttem, hogy nem fogok hinni Istenben. De mindig úgy gondoltam, tudja, hogy ha nagyon összetornyosulnak a felhõk a fejem fölött, akkor talán visszafordulok és elmondok néhány üdvözlégy Máriát, tudja, "segíts ki ebbõl a helyzetbõl". Nos, amikor ott voltam a hegyen, egyszer sem tettem ezt, még a gleccserhasadék alján sem. Még csak nem is gondoltam valamiféle Istenre vagy mindenható lényre, amely lehajolna hozzám és megsegítene. Sõt, úgy érzem, hogy ha ebben hittem volna, akkor egyszerûen feladtam volna a küzdelmet és ott haltam volna meg. Úgyhogy azt hiszem, hogy részben ezért jelent meg az a magányérzés. 25 éves voltam, erõs, egészséges, ambíciózus. Meg akartam mászni a világot és ott voltam a halál küszöbén. A világképemben nem volt halál utáni élet, nem volt paradicsom, nem volt mennyország. Csak halál volt. Ezért nagyon nem akartam elveszíteni az életet. Rendkívül tisztelem más emberek vallásosságát, legyenek akár keresztények, buddhisták, hinduk vagy muszlimok. Én csak... nekem egyszerûen csak nincs hitem és én próbára tettem az ateizmusomat és, ööö, ezek után én tisztelem a saját hitnélküliségemet. Azelõtt sohasem voltam teljesen biztos benne."
\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com
de fontos h agyban is ott légy.. 😊
Találtam egy egész türhetõ jegyzetet alapvetõ túlélési technikákról.Akit érdekel a dolog az ezen a linken elovashatja az egészet:
http://www.tuleles.hu/index2.php
Akkor miért ne tudná hogy mit kell ott keresni, ja és gondolom lesz annyi esze h a kalandja elõtt utánna néz a neten h milyen gyümölcsök, fák, növények vannak, állatok abban a régióban, én rá bíznám az életem. 😊
ez igaz hogy hasznos amit csinál, azért csinálja a mûsort h segitsen másoknak, az alapokat mindig elmondja. 😊 (nem szabad feladni, stb.)
Viszont talán a legfõbb jó tulajdonsága a mûsornak hogy megtanít úgy gondolkodni ami a túléléshez elengedhetetlen. Ha nem is a konkrét trükköt jegyzed meg, elég lehet az is hogy egy adott helyzetben hogy kell viselkedni. Pl mikor kell futni, mikor érdemes mászni stb. Ez azért ráragad az emberre...
Úgy könnyû h csak egy helyben van 6 napig.. Majd meg találkozik a stábbal, jó volt bearnek is olyan kalandja h meg volt beszélve a találkozási pont, de õ átment a tengeren beöntést csinált magának és még az éjszakát is a tutajon töltötte.. mindenkinek van izlése és mindenki eldöntheti mit szeret, én beart kedvelem van aki a másik csávót, õ így bear úgy csinálja.. 2 különbözõ mûfaj 😊
elég igénytelen ez a csávó, Bear sokkal jobban odafigyel a dolgokra és õ nem visz magával mindenfélét, az egy dolog h 7 nap, nem talált ki?? 😮
Bear 2-3-4 nap alatt megjárja az egész kalandot..
Szerintem bear sokkal jobb és szimpatikusabb mint Les stroud, láttam egy keveset az egyik részébõll nekem ellenszenves :S
Nekem legionnaire987 sajna nincsenek túlélés törvényei-s videóim, csak
hülyeségeket raktam fel 😊
Gondolom tiéd a Gabi885 nevû youtube channel 😊
Gabi vagyok most fedeztem fel a topicot, sajna.
Nagyon szeretem a túlélés törvényeit, és Beart!
Láttam eddig minden részét!
A kedvenc mûsorom, mert tanulok belõlle és izgalmas, érdekesebb mint a barátok közt vagy az ilyesmi sorozatok!
\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com
http://www.youtube.com/watch?v=vi14XLI_jsc
Nekem az a zene kéne ami szól a kezdõdéskor meg amikor visszajön a reklámból a mûsor!1. évadnál szólt, új részeknél már más volt a zene!Valakinek nincs meg? <#vigyor>#vigyor>
nem értem miért kell olyan babákat életben tartani, ami normál életkörülménye között elpusztulna
nemsokára az a sok mû dolog amit magunknak teremtettünk, azok nélkül nem tudunk majd élni
kevés ember sajnos a természetesség híve
szar új világnak nézünk elébe 😞
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Az enyhe megbetegedésre felirt "vackok" illetve ballaszt kaják nem igazán használnak az immunrendszernek.De abban gondolom eggyetértünk hogy nem nyers hús elfogyasztásával kell erõsíteni 😊 (következmények: bélféreg,fertõzések stb...)
a sok mûvitamin szart se ér
inkább edzeni kell az immunrendszert és egészségesen táplálkozni
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______