1344

Bear Grylls: Ha minden kötél szakad - Premier szeptember 22.-én, szerdán 21:30-kor a Discovery Channel műsorán!
  • robi11
    reggel 8-9 között meg 19:00 kor nem?
  • robi11
    hát kb:D
  • Tyler1
    meg napközben 3x leadják az ismétlést :D
  • robi11
    most már 22:30 kor kezdődik szerdánként a túlélés törvényei!
  • NorBear
    Hogyne lehetne műanyagból :)
    A műanyagra is lehet nano méretű légző réseket tenni.Az elektronikában is képesek már atomi méretekben gyártani áramköri elemeket sőt lassan egyszerűbb áramköröket is.A ruházatnál is felhasználják a nano technikát.
  • Survivorguy
    Igazad van én is így gondolom.... de a Gore-tex külső rétege vajon miből lehet? Műanyagból gumiből pvc-ből nem lehet mert akkor be izzadnánk alá. Akkor hogy vizálló a külső réteg? :D
  • NorBear
    Az biztos hogy jobb.Egy átlagos eső kabát álltalában nem képes átengedni az emberi izzadságot és így szó szerint az ember a saját levében fürdik meg másrészt a legkülső réteg víz lepergető képessége sem biztos hogy olyan jó (de javítsatok ki ha tévedek).
  • Robez84
    Tessék kb 10000Ft ért North Face kabát... szerintem abszolut megéri!
  • Szabi84
    4500?? én The North Face kabátot néztem, az 60ezer, inkább letettem róla...
  • Robez84
    Hogyne, simán megéri ha GoreTEX mégha "félig" is az.
    Most amugy van fent a Veterán egy North Face kabát 45k asszem zsirúj! Azis Gore!!!:D ki lehet fogni a jo cuccokat...

• Survivorguy
    Pedig azt mondják hogy vízhatlan, oldalon is ezt írják.

http://military-shop.hu/shop/index.php?route=product/product&path=11&product_id=323
  • Survivorguy
    Hmmm értem... de azért mégis csak megéri megvenni nem? Lehet hogy már nem 100% vízálló és régi, de szerintem még ígyis jobb mint 1 átlagos eső kabát.
  • NorBear
    Mi a....
    Na így még nem jártam soha
  • NorBear
    A Gore Tex kabátok működési elvéről itt van egy elég jó animáció:

http://www.gore-tex.com/remote/Satellite?c=fabrics_prod_land_c&childpagename=goretex_en_US/fabrics_prod_land_c/FabricTechnologiesChapterTwoSelectedTechnology&cid=1179537213455&p=1179537213451&pagename=SessionWrapper

Lényegében a Gore tex holmikon lyukak vannak amik az ember izzadása során felszabaduló párát/folyadékot még átengedik de az esőcsepp méretű folyadékokat már elvezetik.Ez azért lehetséges mert az emberi izzadásból származó folyadék sokkal kisebb keresztmetszetű mint az eső cseppek.
  • NorBear
    Egy valamire való Gore-Tex kabát legalább 60000-100000 és akkor még nem is mondtam sokat.Minnél idősebb egy ilyen kabát annál gyengébb lessz a víztaszító képessége másfelől a Gore Tex a kabát bélésen bellül van.Egy hordozó és egy háló réteg választya el a kabát ruha anyagától hogy nekopjon el.A három rétegű Gore Tex kabátoknál már nincs ilyen mert ott a három anyag összepréselve ad egy anyagot.

A vétel árból itélve vagy nem vízálló kabátot vettél vagy már nagyon oda lehet benne a Gore Tex réteg ami Ergo ugyanazt jelenti.
  • Dean Winchester
    viszel magaddal kulacsba vizet :D ráöntöd és fény derül az igazságra
  • Survivorguy
    Srácok ne vitázzatok inkább adjatok tanácsot.
    Ért valaki a hegyi kabátokhoz? Én most egy német katonai Gore-Tex kabátot szeretnék venni, használt és elég olcsó 4500 ft. De a külseje nem tűnik vízállónak. Megfogtam az anyagot és szerintem kb szívja magába a vizet. Ez direkt ilyen vagy ki akarnak velem ba**ni?
  • Robez84
    Ehh.. de komoly ez a Fans Vs Wild
  • Tyler1
    ja mert Bearnél is van kb. 1000 dolláros túlélő felszerelés. de valós körülmények között, neki sem lenne miben forrali a vizet.
    de ő is szokott a ganyés vizekből inni, egyik részben szarul is lett tőle. meg ő kicsavarja az elefántszarból a vizet, meg kiissza a tevéből a maradékot, nem csak betabletázza a pocsolyát mint a többi okos :)
  • NorBear
    Egy egész jó műsor.Chris Ryan az SAS kommandó volt tagja bemutatja hogy kell allkalmazni a katonai túlélési technikákat külömböző földrajzi területeken.

http://www.youtube.com/watch?v=eJEXdWHKDmg&feature=channel
  • NorBear
    Igaz igaz.Mondjuk a szibériai epizódban eléggé necces volt a jégpáncél alatti úszkálás.Bele ugrani egy 1-2C°-os vízbe miközben a levegő hőmérséklete is -25, -30C° körül van...nos igen ez már stábbal eggyütt is húzós.De az SAS-es túlélő kiképzés azért gondolom itt is kapóra jön ;)
  • NorBear
    Nekem is nagyon tetszik a műsor :D
    Anno Les Stroud Survivorman c. műsorát láttam és hangulatában a túlélési technikák ismertetésében is gyengébbnek találtam.A fickónak nem is igazán volt terve arra hogy hogyan jusson ki a vadonból csak lehúzott ott egy hetet...ennyi :S
    Sokkal több eszközt hurcol magával mint Bear.Gyógyszerektől kezdve a baltáig minden van nála.De a legnagyobb hibának a túlélési technikák hibás bemutatását találtam.Az afrikai szavannás részben simán beleivott mindenféle állóvizű sáros pocsolyába és még csak megsem kisérelte megtisztítani/felforralni a vizet.Meg műanyag palackban melegítette fel a vizet amivel még annyira nem is lenne gond de elfelejtette megemlíteni hogy ilyenkor a műanyagból felszabaduló anyagok erősen mérgezőek.Bear ezekre a dolgokra mindig külön felhívja a figyelmet és legalább rendelkezik normális túlélő tervel.Les Stroudért meg minden hétvégén jön a stáb egy 4X4-essel...
  • Tyler1
    elnem hiszed, évente hányan mennek be és halnak meg eltévedt turisták, vagy kirándulók olyan barlangokban :) Bear direkt elmondja az olyan dolgokat amire ügyelni kell ha pl. eső esetén behúzódunk egy barlangba.
    az, hogy megrendezett, hát persze. ki az a hülye aki kockáztatna emberi életeket egy műsorért. van egy rahedli tanácsadója Bearnek akik jobban ismerik a terepet nála, de azért így sem 100%-os biztonségú a forgatás hidd el.
  • Dean Winchester
    ebben meg neked van igazad :)
    meg miazmár,hogy a barlang másik felén már várja a stáb :D
    mindesetr nekem tetszik a műsor és az eddigi legjobb! Majd vmi szép díszdobozt is kéne neki készíteni :D am bear ezzel megalkotott egy egyedi műsort ,hiszen ha azt mondod valakinek,hogy túlélés és asszocializáljon vmire akkor egyből bear neve jut eszébe sztem :D
  • NorBear
    Végülis ebben neked van igazad.De itt is megvannak a határok.Maradva a barlangos példánál a stáb előzetesen mindíg fel szokta deríteni a terepet.Tudják hogy holvannak a bejáratok kijáratok stb.+ Bearrel legalább ott van egy operatőr infra kamerával aki koromsötétben is tud neki segíteni a tájékozódásban.Aki pedig egyedül kerül bajba egy olyan barlangban ahol gyorsan emelkedik a vízszint az jó eséllyel nem lessz ilyen előnyöknek a birtokában.Egy ilyen szitu még Bearnek is necces lenne...
  • Dean Winchester
    "Ezzel viszont néha olyan szituációkat teremtenek elő amik totál szükségtelenek"

de ez a lényege a műsornak ,hogy majd minden lehetőségre tudjanak megoldást mutatni , szted az jó lenne ha tökre csak az lenne h megy bear azt kalap? nem menne bele direkt veszélyes mókába?
    pl. legelső rész,ingoványos...
    ott is direkt belement h megmutassa hogyan lehet belőle kimászni ,mikor kikerülhette volna,de ha kikerüli akkor mi hogyan láttuk volna meg a megoldást?
  • NorBear
    Miért rontja a műsor realitását? :)
    Azért mert bele tesznek megrendezett "vészhelyzeteket" is azért hogy élvezhetőbb legyen a műsor.Ezzel viszont néha olyan szituációkat teremtenek elő amik totál szükségtelenek vagy éppen veszélyesek akkor ha egy ember túlélési helyzetbe kerül.Pl: Ki fog bemenni egy olyan barlangba amiről tudja hogy veszélyes és fingja sincs hogy hogyan fog kijutni onnan? Lehet mondjuk hogy talál egy rövidebb utat a barlangon keresztül de -1 óra gyaloglásért nem biztos hogy megéri a kockázatot.

• Tyler1
    hát elég félreérthető volt amit írtál :D de sry félreértettem.
    bár azt még most sem vágom, h ez hogy kapcsolódik a műsor realitásához :)
  • NorBear
    Tyler egy picit félreértettél :)

Írtam én olyat hogy a stábnak és Bearnek kell fizetnie az utazási költségeket?

Valamiből ki kell fizetni az utazások illetve a forgatások költségeit valamint a stábnak és Bearnek is le kell tenni egy köteg zöldhasút a szolgállataikért cserébe

Egy picit talán félreérthető de itt arra céloztam hogy a stábnak és Bearnek is fizetést kell adni a munkájukért cserébe.

"meg mi az h nem árt ha a discovery is részesedik a haszonból? miért ki részesedne helyettük az rtl klub?"

Újabb félreértés.Miből gondolod hogy kétejeim vannak afelől hogy nem a discovery részesedik a haszon egy részéből? :D
  • Szabi84
    olyankor megnézem a f*szom:)
  • robi11
    lássatok vami szépet is azér:D
  • berczely
    Lánya :DDDD
  • Dean Winchester
    most ez,hogy kapcsolódik a topichoz? :S még ha a feleségét mutatnád :D
  • Tyler1
    szted a stáb meg Bear fizeti a műsor gyártási költségeit? most vagy nem értek vmit vagy ez egy jó nagy hülyeség.
    meg mi az h nem árt ha a discovery is részesedik a haszonból? miért ki részesedne helyettük az rtl klub?

#908: ez miért ide?
  • NorBear
    Ez így igaz.Figyelembe kell venni hogy ez a műsor nem csak a túlélési technikák bemutatásáról szól.Valamiből ki kell fizetni az utazások illetve a forgatások költségeit valamint a stábnak és Bearnek is le kell tenni egy köteg zöldhasút a szolgállataikért cserébe.Éppen ezért nem árt ha a műsor nyereséges főként ha a discovery channel is részesedik a haszonból.Ezen okokból kifolyólag igyekeznek a műsort néző csalogatóbb formába ölteni ami néha a realitás számlájára íródik...
  • Robez84
  • robi11
    elég jó:D

• Survivorguy
    Gondolhatod. Filmeznek a 2 nap alatt pár órát és annnyi. De ez csak am példa.
  • Dean Winchester
    hát hogy?
  • Survivorguy
    De am nemcsak az evésről van szó. Kb a műsornak a fele nem úgy van mint ahogy látjuk....