1949
  • Yag
    Mostanra már tudom, hogy a szimulátori lét se fenékig tejfel. Újra kell tanulni, szokni szinte minden kanyart amit eddig az EVO-ban megszoktam és rögzült, ki kell cserélgetni új megszokásokra. Fene strapás ez a pálya. De izgalmas :)
  • Yag
    Nem ismerem, hozzá még nem volt szerencsém :)

Kíváncsiságból betöltöttem mind a két játékba (GTR EVO - GTR2) a Nordschleife pályát. Szinte ég és föld a kettő. Szinte. A GTR2 pálya sokkal realisztikusabbnak tűnik mint az EVO-s. Alant olvastam valakitől, hogy a Race sorozat egyfajta kompromisszumot képvisel a játszhatóság és a szimulátor közt.
  • Dietrich
    yep
    mellesleg az rfactor - HistoricX is ott van a szeren.
  • Yag
    Igazad van hogy gyakorlás után lenyomhatnak bárkit, bár szerintem az utcai vezetési technikáknak vajmi kevés közük van az itt található sim-es vezetéshez. Ha billentyűvel játszanak akkor csak pötyögtetnek. (Ismerős én is úgy kezdtem) ha kormánnyal akkor meg kevesen veszik a fáradtságot hogy kuplungozzanak lábbal így a kormánnyal a kezében - amit nem nehéz tekergetni - egy gázpedállal és egy fékkel csak annyit kell "megtanulnia" hogy gyorsít, lassít, úton tart és a kanyarhoz képest kb mekkora sebesség kell menni, hogy még pályán maradjon és be tudja venni.

Jobb esetben ideális ívet is keres vagy megtanulja, mert megtanulja hiszen vannak olyan Online időeredmények amiket nézegetek hónapok óta, hogy Azzal az autóval és Azon a pályán még is, hogy a bánatba ment egy olyan időt? Persze gyakorlással :) Csak lesek néha pedig már lassan 20 éve van jogosítványom és vezetek is folyamatosan talán még öregnek se érzem magam 37-el hogy GTR-Evoval toljak időnként pár kört.

Szerencsére vannak olyan kategóriák és pályák amik kedvencek ahol el lehet érni jó eredményeket és ezeket érdemes is időnként feltölteni. Csak sajna kevesen játszanak ilyen MODokkal. Kedvencem a Nürburgring-i Nordschleife pálya és előszeretettel használom a GT,GTL-TC 65-76os autókat mert azokhoz nem elég "csak" tövig nyomni a pedált mint a mostani BTCC vagy WTCC és egyéb "modern" autókkal talán egy kicsit az érzéssel vezetés az autó csúszás határa többet számít "még" mint az hogy minden kanyaron átsuhanjon az ember lehetőleg maxi gázon :)
    Bár nem régen kipróbáltam az LM Prototypes és ALMS kategóriákat és nem volt élménytelen :)

Van itt olyan olvasó, aki szintén a GT autókat részesíti előnyben ?
  • Black Ghost
    Ezek is jók lesznek, köszi.
  • Dietrich
    surfers
    Sydney

de hogy milyenek (használhatóság szempontjából) nem tudom.

náluk is keresgélj
  • Black Ghost
    V8SC-s pályákat keresek, de nem találok egyet sem, léteznek egyáltalán?

Főként Phillip Island és Bathurst érdekelne.
  • Black Ghost
    Már meg van, amúgy ezt kerestem.

köszi!
  • batihu
    Próbáld ki ezt:XD for GTR EVO
  • gordon 24
    Azt az inijébe be tudod állítani.

Xyz tengelyei vannak, ha állítod tolja jobbra balra a képernyőn..
  • Black Ghost
    Na találtam egyet, de ez nem olyan jó, mert rossz helyre teszi, legalább is engem ott zavar.

link
  • gordon 24
    Nahh ebbe nem tudok segíteni, mert én nem használom.

Elvileg a neve motec vagy valami ilyesmi keress rá és így kidobja szerintem..
  • Black Ghost
    ok :)

Had kérjek még egyet, azt a gumikopás kijelzőt v. mi a szöszt szeretném leszedni, azt amelyiket folyamatosan látni a képernyő bal felső sarkában.

Régebben NoGrip-en fenn volt, de most nem találom.
  • gordon 24
    Igen! Nekem xp-m van.. Szóval ez a tuti:D
  • Black Ghost
    az= vagy :)
  • Black Ghost
    Na hoppá, köszönöm! :)

- ezt xp alatt is így kellett, az ilyen szar a memóriám?
  • gordon 24
    Az a baj, hogy nem a gamedata és nem a Race07 főkönyvtára kell neked:D

Dokuments&settings/neved/dokumentumok/simbin/custom skins

Ide rakd a skint egy mappába inivel init is kell ugye írni hozzá Ami így néz ki:

[[[Csapat neve]]]

[[neved amit a menuben látni akarsz]]

[Autó márka: Pl Seat Toledo Cupra]
    body=Kasztni .dds
    windows=ablak (amit kintről látsz).dds
    interiorwindow=Ablak (amit bentről látsz INT).dds
    driver=Driver ruha amit bent látsz .dds
    ext_driver=Driver ruha amit kintről látsz .dds
    helmet=sisak .dds
    MenuFlag=Menuben a zászló..TGA
    IngameFlag=végeredményben a zászló. TGA
    numberplate=Kocsi műszerfalán a numberplate .dds
  • Black Ghost
    Skin-ket szeretnék a játékba tenni, azt tudom hogy a ..../race07/ mappába kell rakni, de azon belül hova, vagy milyen nevű mappát kell létrehoznom?
    Régen csináltam és elfelejtettem, mondjuk a modot, pályát meg simán beraktam, szal tököm tudja mit csinálok rosszul.
    Még annyi hogy win7-et használok.
  • gordon 24
    Így van:D ezt direkt raktuk bele:D Hogy csak is VSR:D

Hehe:D Dehogy.. Nem tudom miért csinálja..
  • LaszloLedzenyi
    jó a clio mód csak aki a Mastersen versenyzik és fenn van a clio mod azt ledobja a szerver mindig, pedig soha nem volt fent clio mod a szerveren. de amint letörli fölengedi
  • Yeltzin
    mondom, mások vagyunk

mindkét oldalon állnak hiteles vélemények, a meggyőzés esélytelen, csak az elfogadásnak van értelme
  • gordon 24
    Hát szerintem ami simbinre kijön az elég korrekt munka.. Pont azért van kevés... De ami van nagyon kulturált jól használható..

Pl a clio mod nagyon nagyon komly dolog lett..

Mindegy ez egy meddő vita..

Én csak egy dolgot akartam, és azért írtam, hogy fikázásba ne menjünk át.. Ez mindenkinek az egyéni véleménye. Az hogy neked nem tetszik az egy dolog. Pont..
  • Dietrich
    Rf sok ember számára az etalon.. Hogy így huhh meg úgy..
    Ott van Zoleee aki megnézte a modokban lévő motor beállításokat felfüggesztéseket.. Egyiknek semmi köze nincs egy valós akár utcai autó adataihoz

simbin dolgai nagyon nem szeretik az addon cuccokat sem a mod sem a pályák terén. mentünk a gyári dolgokkal azokkal nem volt gond csak meguntuk egy idő után,és rengeteg konvert vagy GTR2-höz készült dolgokat próbáltunk. az rf-ből konvertált pályák közül nagyon sok használhatatlan volt..

az rf meg a moddolásról szól és a nagy számok törvénye alapján van szar és van jó.
    jó modokat nem is 1-2 hónap alatt kalapálták össze..de még mindig több a választhatóság mint a simbimnél.
  • Dietrich
    én 20 év vezetés után mondom a GTR2 közelebb van a valósághoz mint az EVO..utóbbi az arcadhoz van közelebb mint a szimhez nekem..
  • Dietrich
    reméljük kijön őszig a GTR3 a GTR2 kicsit öregecske bár baj nincs vele

amint kijön az rf2 az ISI-től lesz GT3 is azzal a game motorral..a történelem csak ismétli önmagát :D
  • Yeltzin
    ennyire különböznek az emberi idegrendszerek, nincs ezzel semmi baj, amíg mindenki megtalálja a magáét, csak a fikázás fölösleges

mondjuk az összes szim valósághűségéről mindent elmond, hogy 15-16 éves gyerekek, akik soha nem vezettek autót, pár hónap gyakorlás után lenyomnak bárkit....
  • bardocz
    Nekem ez pont fordítva volt.
    Elkezdtem iRacingezni, és ment, éreztem mi történik, pár kör kellett csak, és már tudtam olyan stabilan menni, mint minden mással.
    Evo-ban meg csak szenvedtem, nem érzem annyira az autót egyáltalán. Elvezetni elvezetem, már rég nem találkoztam olyan moddal, meg játékkal, ami olyan hűdenagy szenvedést okozna.
  • Yeltzin
    Hozzáteszem, amikor először kipróbáltam a GTR EVO-t, olyan természetes és valós érzés volt, mint autóba ülni (15 éve vezetek), sem a kormányzás, sem a fizika nem tűnt furcsának. Azonnal éreztem a féktávokat, a csúszáshatárt meg mindent. Persze sosem vezettem még 600 lovas GT-t, de azért alapvetően pozitív volt az élmény. Ezzel szemben GTR2, iRacing stb olyanok, amikben újra kell tanulni magát a vezetést, és ez elgondolkodtató.

Szerintem vagy az van hogy a program pontos valós adatokkal dolgozik, de ettől irreálisan nehéz lesz vezetni, vagy a valós vezetésélményt kapod meg, de ehhez "butítani" kell a szimulációt. A Race sorozat az utóbbit választotta.
  • gordon 24
    Hát nem tudom... Ez egy tök szubjektív dolog szerintem..

Mert ha megnézed..

Miki pl most is írta hogy a Papyrus féle dolgok NR 2003, Iracing stb stb a csúcs..

Sok ember szerint irreális nem jó, nem szeretik.. Panaszkodnak a hülye viselkedésre a fékekre stb..

Ehhez képest rengeteg autóversenyző használja és ugye ez jelent valamit.

Rf sok ember számára az etalon.. Hogy így huhh meg úgy..
    Ott van Zoleee aki megnézte a modokban lévő motor beállításokat felfüggesztéseket.. Egyiknek semmi köze nincs egy valós akár utcai autó adataihoz.

Szóval én nem hiszem, hogy egy ilyen dolog, hogy az ffb szerintem nem reális jelent akármit is.. Se te se én se senki (már a többség sajnos) nem tudja, hogy egy Chevy Lacetti wtcc versenyautó hogy viselkedik..

Lehet úgy mint Race-ben? Lehet úgy mint rf-ben? lehet úgy hogy mind 2 játékhoz képest ég és föld..? Na ez a valószínűbb..
  • bardocz
    Most nem arra gondoltam, bár az is érdekes volt, hanem játék közben a komplett ffb-re.
  • gordon 24
    Ezt akkor is elmondtuk meg most is leírom.. Az hogy neked a kormnyod rosszul reagál az a te "dolgod"..

Rajtad kívül 2 embernél volt ilyen hiba.. Neked volt több pályán is..

Ott valami bibi van nálad.

Nekem és másik 18 embernek semmi baja nem volt vele.. Tehát nem a játék rossz.

Én pl Rf-re nem tudok egyáltalán normális kormány beállítást csinálni, mégse szarozom..

Mert jó játék nekem valamiért nem sikerül.. Ennyi..
  • bardocz
    Nem kötekedés ként írom, meg fölösleges is válaszolni, ugyanis ugyan úgy nem fogsz soha meggyőzni a evo jóságáról, mint ahogy én téged a saját nézőpontomról:D
  • bardocz
    Csak amíg máshol az eső hiány a hiba, meg az, hogy csúnya, addig evo-ban szenvedhettem a kormánnyal, hogy autónak hasson egyáltalán, az meg, hogy a 100/0-s difi tök ugyan az volt, mint a 0/100, szintén nem hozható fel előnynek.
    WTCC-s autókon kívül az összes egy mese benne. Nehogymár radicallal pont én megfussam a körrekordot Nord-on.
  • gordon 24
    Így van! És pont ezért nincs értelme GTR 2 vel ligát csinálni..
    A GTR 2-t az emberek összekötötték a GTR mastersel. Aki GTR2 zni akar oda megy..

Hiába indítani VSR egy ligát azzal felesleges..

De a Race07 el 2007 óta nyomjátok ti és mi is.. És rendületlenül tartja magát a wtcc liga.. Sok emberrel megy.. És nagy kedvel játsza mindenki...

Szóval ez egy nagyon jó game.. Persze a GTR evonak vannak hibái én ezt nem is állítottam, de azt mondani rá hogy csili Vili ez butaság.. Nagyon jó játék, hibákkal..

Na de kérdem én melyiknek nincs?.. Na ugye...
  • LaszloLedzenyi
    igaz, kipróbáltuk az evot és hát nem a legjobb a fizikája, vagy inkább úgy fogalmazva a GTR2 motorja 1000x jobb.
  • LaszloLedzenyi
    2007 04.17 én volt az első htcm futam

a GTR2 alatt jelenleg 2 ligát futtatunk egy Gt ligát illetve egy Mosler/360 modena kupát. általában 40 fő körüli létszámmal de volt mikor 3 szerveren ment a buli, bár az már régebben volt.

a HTCM4 Race On al fut +vectra kiegészítéssel átlag 30-40 emberrel

a GPL illetve GTL adatokat nem tudok de ott is megvan a kb 30 ember ligánként.

reméljük kijön őszig a GTR3 a GTR2 kicsit öregecske bár baj nincs vele
  • Yeltzin
    én nyomtam sok bajnokságban, NR2003, LFS, GTR2, R07, GTR-EVO, és kijelenthetem, hogy csak az iRacing ér vmit :)))))

(meg az összes elődje, a teljes Papyrus családfa)
  • gordon 24
    GTR masters több éve kb 3 nyomja Race 07 el..

Hiszen a wtcc bajnokságuk azzal megy jó ideje. A GT-re használják a GTR2-t..

Szóval ez sem igaz annyira.

Én nyomtam vele sokat, igaz nem online ligába.. De pl azzal nyomtam le életemben előszór és utoljára:D 24 órát le-mans ba bátyámmal közösen egy r10 es audival...
  • Dietrich
    nem tudom..te hoztad ide az rf-t senki nem beszélt róla rajtad kívűl.

azt is mondtam (nem itt) örülj a magas induló számnak és ha 1-2 futam után a fele eltűnik maradtok elegen.

Viszont a nagyon magas létszám sem jó kedvez a roncsderbinek.
  • Dietrich
    hogy jön ide az rf?
    simbinről volt szó..abban meg a GTR2 verhetetlen még mindig..vajon miért nem állt át a masters az EVO-ra ilyen sokáig?
    kipróbálták és félretették..kipróbáltam én is és félre is raktam.

Nagyon sokat mentünk a GTR2-vel anno te mennyit?