356
-
#236 júli 21
-
ShadyLady #235 Köszönöm szépen a segítséget!
A 9. fejezet végén van egy Sally Jupiter interjú, ott mondja Sally, hogy két férfi a Percrekészek közül meleg volt, de nem említ neveket. -
Prof William #234 Hogy Sziluett leszbi volt ezt tudtam de Metropolis és Hooded is? Úgy rémlik ezt a képregényben nem olvastam... Lehet újra el kell olvasnom... -
#233 Captain Metropolis és Hooded Justice (de ő csak bi) -
ShadyLady #232 Sziasztok!
Lenne egy fontos kérdésem. Nem tudjátok kik voltak melegek a Percrekészek közül? Azt tudom, hogy Sziluett az volt, de volt még két férfi. Kik voltak azok?
Fontos lenne, mert kérdezték a honlapomon.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Watchmen #231 Sajnálom, hogy sokaknak nem jött be a film. Pedig én is több bevételt vártam......Nem baj legalább megkaptam amit vártam.
Rettentő jó történet, és vizuálisan is erős filmet. -
Prof William #230 Ja. amolyan "Mi lenne ha a Watchmen amcsi stílusú szuperhősmozi lenne" stílusban. :) -
yosha #229 Szeritned tényleg? Keress rá Youtube-on, csak egy rajzfilmintro létezik, azt is poénbol csinálták, Saturday Morning Watchmen a cime (http://www.youtube.com/watch?v=YDDHHrt6l4w) Rajongoi video, poénbol, még Michael Bay is azt mondta rá hogy állat.
Rengeteg kiutalás van már ilyen "vasárnap reggeli" mesékre, mint Tininidzsa teknőcök, Jem, Scooby Doo, stb. A szereplőket is kifigurázzák teljesen, pl. Nite Owl, az eredetileg gyámoltalan, visszahuzodo impotens alkatábol itt a csapat vezetője aki szeret partizni, Rorschach egy bohókás, állatbarát alak, a Komédiást miután kiesik az üvegen, ozymandias kapja el, és mindkettek kacsintanak.
Tehát lehetetlen hogy a Foxon ment ez a rajzfilm. -
Suffering #228 Ennek a rajzfilmenk honnan lehet letölteni az epizodjait? Asszem a fox kidsen ment amerikában. -
knightbali #227 Azon vigyorogtam még, amikor Rorschach a kutyákkal van idilli környezetben :D -
#226 -
Eve0617 #225 Sziasztok! Nos,olvastam a képregényt,láttam a filmet,elvileg minden a helyén,de még mindig nem tudom mit érezzek Laurie iránt. Elvileg ugye azért hagyja ott Dr. Manhattant,mert berág arra,hogy nem lehet vele emberként együtt élni. De valahogy olyan benyomásom volt,hogy csak azért sodródik Danielhez,mert miért ne? Mert meghallgatja,ápolgatja,és kicsit olyan átejtés szaga volt a dolognak. Gondoltam,hogy a képregény végére letisztulnak az ilyesfajta képzelgéseim,de nem. Továbbra is "ha nincs ló,jó a szamár is" érzésem van. Vélemény?
Más. Olvastam valahol,talán wikin,hogy a képregényben utalnak rá,hogy mind Rorschach,mind Ozymandias a saját neme felé kacsingat. De semmi ilyesmit nem fedeztem fel. Vagy csak én vagyok vak? Egyébként nem értem miért szapulják mindenhol a filmet,szerintem a lehetőségekhez képest egész hű volt az eredeti storyhoz.
-
yosha #224 Kis érdekesség:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kitty_Genovese
-
#223 A képregényben New Yorkba teleportálnak egy emberi pszihéből épült lényt, a teleportálásba a lény belehal, de ezzel együtt magával rántja fél New Yorkot is. A szörny teste is ott marad (ezért polip, mert egy óriás polip-szerű izé), ezért úgy gondolják, hogy egy Földön kívűli lény támadta meg New Yorkot, ezért a szovjetek (és a világ) felajánlja a segítségüket, hogy összefogva vegyék fel a harcot az új fenyegetés ellen.
Nagy vonalakban ez a képregény féle történet. -
#222 -
Suffering #221 Képregényben mennyivel mássab a vége mint a filmben? Szoval ott mit kavartak a polippal? -
#220 10/10
Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam. Nem is értem a sok sírást-rívást, persze, világos, h egy képregény adaptáció esetében mindig nagy a kockázat, mert a HC-fanok az élő fába is képesek belekötni egy-egy ehhez hasonló film kapcsán, amint ahogyan tették ezt pl. a Transformers esetében is. De mondjon nekem valaki még egy olyan filmet (a Dark Knight-on kívül), amelynek ennyire árnyalt sztorija van, és a vizuális megvalósítás, a képi világ kivitelezése csak fele ennyire öncélú, mint ebben a filmben. Transformers pl. élből kiesik, ott szinte csak a CGI effektekkel akarták eladni a filmet, ez tény. Ezzel csak azt akarom mondani, h a sirámkodók igen jelentős része pont a CGI miatt sirámkodik, pedig ebbe a filmbe KELL a CGI. És mégsem ettől lesz "jó". Viszont ettől lesz "káprázatos", pontosabban attól, h a technikai megvalósítás nem öncélú, hanem tökéletesen integrálódik a filmbe.
A sztori bombasztikus, a látvány csodálatos, a karakterek részletesen kidolgozottak, minden a helyén van. -
#219 Érdekes, hogy saját bevallásuk szerint "gyengén sikerült", de azért ők is 70%-ot adtak rá (a saját olvasóik 86%-ot). Meg az is, hogy elfelejtik megemlíteni, hogy ezeket az eredményeket egy 'R' korhatárral érte el a film. Sebaj, a kárörvendés a lényeg, a következetesség meg a kutyát sem érdekli... :) -
Micsu #218 http://www.mozinet.hu/index.nof?o=0&nyelvid=1&k1=1&k2=13&hid=5793 -
#217 Köszönjük ezt a fantasztikus kritikát! Komolyan, akár csak egy született kritikus! Semmi indok, semmi infó. Minek az? -
#216 ekkora fost iflmet most jöttem meg mozibol váá :D -
Watchmen #215 Nagyon jól látod a lényeget. Ezért Watchmen a Wachmen lehet valakinek más jön le abból amit olvas....
Manhattan Laurie miatt döbben rá, hogy a születés nem mindennapi....
Aztán meg a többi jön a maga módján. Érzései nincsenek hát, ha vannak is jó mélyen.....Igaz Veidt így is kihozza azt, hogy elmenjen a földről.....
Remekműről beszélünk amit máskor is a kezébe fog venni az ember. -
#214 "még gyenge pontja sincs mint supermannek"
egészen pontosan egy gyenge pontja van, és amiatt történik minden, amit te nem értesz: nagyívben szarik az emberiségre. ő nem "istennek hitt", hanem tulajdonképpen tényleg isten(i erővel bír). ezt egészen pontosan leírják a képregényben. igen, megnyeri a vietnámi háborút az amcsiknak, és végül is mellettük áll, de csak azért a kis emberi érzelem miatt, ami még maradt benne: a (látszólagos) szerelem az éppen aktuális csaja iránt. elárulják, ezt hiszi árt nekik, nincsen maradása
aztán ugye felismeri, hogy igenis számít az emberiség. visszatér, megpróbálja menteni a menthetőt, de már elkésett. elkésett, mert még egy emberi vonása maradt: végig kell járnia a felismerés folyamatát. aztán amikor már ez is megvan, régi énjére, mint egy VOLT emberre utal és kijelenti, hogy létrehoz ő is egy saját emberi fajt -> az istenné válás befejeződött, pá-pá emberiség
-- a fentiek az én értelmezésemet tükrözik, nem kell készpénznek venni -- -
Micsu #213 ez a film topicja, és ez nem azt jelenti hogy csak a jó véleményeket kell ide leírni, az én véleményem is egy vélemény, ha nem teszik akkor ne olvasd el -
knightbali #212 és ideírnod is. -
Micsu #211 "Ha így állsz a filmhez / képregényhez, akkor tényleg felesleges volt megnézned. :) "
úgy ahogy mondod :) -
#210 Akkor még mindig nem érted, hogy Dr. Manhattant egyáltalán nem érdekli az Amerika és a szovjetek közötti hercehurca. Inkább a tudományos kihívások foglalják le. Ezen kívül senki sem tudja, hogy pontosan mi árthat neki, és mi nem. A nukleáris fenyegetéssel pedig Amerika is sakkban tartható, hiszen ahogy azt már írták, az összes rakétát ő sem képes elkapni. Hiába menne át a szovjetekhez, ők kilövik a rakétákat, III.Vh kirobbant. Pont.
a film mondanivalójáról meg annyit hogy a hidegháborúnak már rég vége max történelmi áttekintésként fogható fel, 30 éve biztos nagyobbat ütött volna, az emberi faj önpusztító természete már 100 filmben ki lett tárgyalva
Ha így állsz a filmhez / képregényhez, akkor tényleg felesleges volt megnézned. :) -
#209 A Kovacs név nem tudatosan lett felhasználva, egyszerűen kellett egy K betűs családnév, Moore valahol ezt találta. -
Micsu #208 nem arra gondoltam hogy megállítja az atomtölteteket
hanem arra hogy oda teleportál az orosz elnök elé és megugatja neki ha háború lesz vége az életüknek és tart egy kis bemutatót, ez megcsinálja az amerikival is és kész, ha tényleg tudják hogy mekkora hatalma van,pl egy várost egy fél pillanat alatt elpusztít akkor úgyse fog senki ugrálni, manhattan hallhatatlan, ki fasz harcolna a mai vilábgan egy hallhatatlan ellenféllel? még gyenge pontja sincs mint supermannek
a film mondanivalójáról meg annyit hogy a hidegháborúnak már rég vége max történelmi áttekintésként fogható fel, 30 éve biztos nagyobbat ütött volna, az emberi faj önpusztító természete már 100 filmben ki lett tárgyalva -
Prof William #207 + a ruszkik és az amcsik az "igazi" hidegháborúnál használt töltetek TÖBBSZÖRÖSÉT halmozták fel pont Dr. M - miatt + ezeknek a robbanóereje is sokkal de sokkal nagyobb mint a mai tölteteké. (ha már kevés jut át azok legalább robbanjanak nagyot) Asszem a képregényben mondták hogy a ruszkik egyszerre 58 -ezer töltetet képesek indítani... (az első hullámban) És kék barátunk nem tudja mindet leszedni... A legoptimistább becslés hogy 99%-ot leszed... ekkor 580 atom csapódik be ami már bőven elég... És ha mondjuk csak 90%-ot szed le? -
#206 valszeg nem figyeltél oda, mert megbeszélték a filmben, hogy ha Manhattan a töltetek 99%-át meg is állítja, az az 1% is kipusztíthatja a földet. mellesleg az ruszkik azt is hihették, hogy egy atomrobbanásba Manhattan is belehal. csak mi nézők tudtuk, hogy legyőzhetetlen, senki más. -
Micsu #205 amerika mellett ott áll az "istennek" hitt manhattan de azon görcsölnek hogy oroszok megtámadják őket vagy nem főleg úgy hogy 1 hét alatt megnyerte nekik a vietnámi háborút, vicc a sztory vicc a film, max az jó benne hogy nem az lesz a végén amire számít az ember -
#204 és azt nekünk kéne tudni, hogy melyik moziban akarod megnézni? ha pl. cinemy cityben, akkor irány a honlapjuk. de ez mindegyikre igaz -
Prof William #203 Jövő héten pénteken még adni fogják a filmet? -
Watchmen #202 Na igen én is így voltam bele én olvassak el egy képregényt?:D Biztos nem...
aztán jött a Watchmen ami megváltoztatta életem:D
Rendezőiben szerintem sok minden benne lesz. A film még jobban értelmet nyer majd. -
#201 Én semmit nem tudtam róla, de annyira bejött, veszem is a képregényt, nem, nem vagyok képregény fan, de nagyon mondanivalója van a cuccnak! -
Prof William #200 Ja egy színésznő rendelte de dobta mert szerinte ronda volt... Kovacsnak viszont nagyon megtetszett ahogy változtatja az alakját és abból csinálta meg később a maszkját...
Remélem Kovacs ( a Watchmen legjobb arca magyar. :) ) sztorija majd jobban bemutatásra kerül a rendezőiben...
Más... Szerintetek jövő héten pénteken még adni fogják a filmet? Remélem mert akkor akarom pár haverrel megint megnézni. :) -
#199 sajnos csak azt tudom mondani, h nézd meg rendesen a filmet és érteni fogod
a maszkos dolog viszont nincs benne a filmben:
anno egy gyárban dolgozott ahol kutatással foglalkoztak, és egy olyan tintát fedeztek fel ami nyomásra/hőre reagál, vmi olyasmi a lényeg, h fehér és fekete tinta van a szöveten viszont ezek nem keverednek össze(nem lesz szürke belöle), aztán kapott vmi megrendelést ezt lemondták és csinált egy maszkot magának az anyagból
valami ilyesmi a lényeg, ezt vettem ki abbol amit olvastam vhol a neten :) -
Orionk #198 Előző héten akartam menni a premierre, de nem tudtam elmenni, elfoglaltság jött közbe. Aztán ma akartam menni megint 20 órás vetítésre, de megint nem jutottam el.
Ekkor már nagyon fel voltam csesződve, ráadásul így is szar napom van, és erre letöltöttem a netről egy cam-os mínőséget, és megnéztem. Néhol belehajtottam a filmbe, angol volt ugyebár, de felirat nélkül néztem.
Felirat nélkül nem értettem meg mindent, annak ellenére, hogy van középfoku nyelvvizsgám, és mindent angolul nézek. Ez volt a baj...
Ezért kérdeztem a dolgokat előző hozzászólásomban.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
meg most az nem vikágos, ogy rorsákk nak a maszkján miért változott a fekete alakzat? Nem is ez a kérdés, hogy miért, hanem, hogy mitől?
-
#197 inkább nézd meg még1szer a filmet :)