Watchmen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv., ismét

mi az a jel, amit dr. manhattan a saját homlokába éget?

mit jelképez? kinek a kérésére csinálja? mit jelent a kör és abban egy pont?

köszi

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Seth

PSN ID.: Beegabor

a film elején, amikor bejátszások vannak, akkor pár MP katona sortüzet áll, és egy kislány az egyikük puskájának csövébe egy szál virágot helyez, de mindez ellenére elsütik a fegyvereiket.

Ez mit dolgoz fel? miért tették a filmbe?

rorsákk maszkját lentebb megbeszéltük

tegnap hajnalban megnéztem, már majd el aludtam, de annyira megfogott a film, hogy muszáj volt végignéznem...

képregényt nem olvastam, de egyszerûen fonmenális a történet! mindent kitárgyal a film, Istent, az emberiség problémáit, az emberek butaságát, mindent...
A film egyszerûen lehengerlõ.
Nem olvastam a képregényt és mégis, megértettem mindent.Kivéve persze Rorschach maszkját amire nem volt magyarázat a vágot verzióban.
Ezért sem értem azokat akik szerint zavaros a film, nem tudom elképzelni miket nézhetnek ha ennek a megértése is gondot jelent.
Akiket egy kicsit is érdekelnek a képregények/filmek azoknak egy rossz szava nem lehet erre az alkotásra.
A sok lehúzó mozis kritika után kellemeset csalódtam, remélem nem utoljára... 😊

Szolnokboy1

"mert a képregényben a Komédiás utalt rá, hogy õ merényelte meg Kennedyt. így egy az egyben nem volt benne, ez csak amolyan kikacsintás a rajongóknak."

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

Szégyellem magam de a képregénybe se ugrik be a Kennedy gyilkosság lehet elõ kéne vennem megint😄
Nekem mind1 mi a borítója örülök, hogy egyáltalán magyarul megjelent.
ProGabe
a magyar kiadás borítóján az óra van . az amcsién pedig a smiley (nem mellesleg a vércsepp az óra mutatóit szimbolizálja...)

magáért a smiley-ért jogdíjat kéne fizetni. mármint azért, hogy az legyen a borítón. pont olyan, mintha a Coca-Cola logóját használnák persze ezt amerikában fizetik, pl. a poszterek után is. EZEN is ott van a legal részen, alul, hogy Smiley Logo: The Smiley Company, hiszen van smiley a képen

a képregényben már mûvészi célokat szolgál, ezért az maradhat. mondjuk szép is lenne, ha belekötnének

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Szolnokboy1
Watchmen a címe, ahogy a filmnek.

A rendezõi 25 perccel hosszabb, vannak benne bõvített illetve teljesen új jelenetek.

Lentebb valamelyikõtök irta, hogy volt animációs rajzfilmek is a képregény után.

ennek mi volt a cime? rákeresnék neten

köszi

A rendezõi változat, ha jól tudom, akkor 10 perccel hosszabb.

EZ a 10 perc össze vissza van a filmben?, meg mik ezek a plus részek?

köszi

Szolnokboy1
ez éppen ezért különleges szuperhõssztori, és éppen ezért tartom többre pl. a the dark knightnál. minden ilyen filmben van egy vagy több jól behatárolható jó és egy vagy több jól behatárolható gonosz és mindig az elõbbi gyõz. ez esetben ilyen nem létezik, minden sokkal árnyaltabb, nincs jó és nincs gonosz illetve valahol mindenki jó is és gonosz is.

"Honnan lehet manapság beszerezni az amerikában kiadott 12 részt?"

az internetrõl, mint minden mást. ha esetleg nyomtatott formában szeretnéd megvásárolni e-bayen, képregényboltokban, antikváriumokban érdemes szétnézni.

Honnan lehet manapság beszerezni az amerikában kiadott 12 részt?

köszi

Ezzel a filmmel, és a watchmen történettel szerintem csak annyi a baj, hogy a végén fáj az ember szíve <#rinya><#sir>

mégpedig azért, mert nem az ilyen befejezésekhez szoktunk manapság, hanem a teljesen boldog, happy endhez.

Persze, rorsákk naplója bizakodásra ad okot, mert azzal fejezõdik a film, hogy a nyomdász fiu, aki megtalálja majd abból ir valamit, abból meg meg lehet tudni az igaza, hogy ki is készítette elõ a robbantást.

meg kár, hogy manhattan elment, egy másik galaxisba, ahol teljesen egyedül van, ez is szomorú <#sir><#szomoru2>

az bizony kennedy, a valóságban is teljesen így volt, hogy valaki lelõtte, és az autó gyorsan továbbhajtott.

egyébként a mai napig nem kapták el, az igazi kennedy gyilkost, ugye?

mit értesz az alatt, hogy a jogdíjak miatt nincs smiley rajta? ezt nem értem, de tudom, hogy én vagyok buta <#circling>

Miért, a többi vajon mit keresett ott fegyverrel a kezében? Virágot szedett? 😊

Szolnokboy1
hát az a filmben volt, de én a képregényrõl beszélek. az, hogy a filmesek így értelmezték azt a mondatot, az egy dolog. de az a kis jelenetecske is elég árnyalt volt, ha megnézed. látjuk, ahogy szétrobban az elnök feje, aztán odakúszik a kamera a Komédiásra, fegyverrel a kezében. a JFK gyilkosságnak pedig több gyanúsítottja is volt, több fegyverest láttak annak idején, és még mindig tisztázatlan, hogy ki a tettes. szerintem tökéletesen oldották meg azt a jelenetet (is).

Watchmen: igen, az az. Kennedyt ölték meg úgy a kocsiban.

Bevallom jól ismerem a Watchment, de ez a Kennedy gyilkosság nem ugrik be.

Szerintem arra gondoltok mikor a fõcím megy, és ott lelövi az elnököt.
De nekem fingom se volt róla, hogy az Kennedy lehet.

Mi az, hogy "valszeg õ volt"?
Hát mutatták, hogy ott állt fegyverrel a kezében!

ProGabe
4: természetesen teljesen megegyezik. én olvastam angolul (még jóval a magyar elõtt) és meg van magyarul, mert tényleg nagyon igényesen megcsinálták (nem spóroltak a mérettel és a papír minõségével). minden kötet végén van egy-két plusz oldal, ahol megmagyaráznak ezt-azt, utalnak, rámutatnak goldokra

komolyan mondom, a legnagyobb gond vele az, hogy a jogdíjak miatt nem a smiley van a borítón (így a DVD-n sem lesz)

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Szolnokboy1
3., annyit mondott, hogy "Ne kérdezzétek, hol voltam a Kennedy gyilkosság idején." tehát valszeg õ volt és mivel akkoriban a kormánynak dolgozott, politikai megbízást kaphatott.

4., a magyart nem olvastam, de biztos, hogy teljesen ugyanaz.

Tyler1
86 és 87 között jelentek meg a képregények, készült belõle motion picture vagyis animált képregény, több kisérlet a megfilmesítésre(ezek nem jöttek össze), és a mostani film. LEgalábbis én ezekrõl tudok.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

3. A képregényben a komédiás miért utalt erre, hogyõ ölte meg kennedy-t?, ha mégsem õ tette?

4. Magyarországon is most jelent meg a watchmen képregényben, az alexandra könyvesboltban belelapoztam. Három kötetes. Ez a három kötet foglalja magába a 12 részt, ami amerikában megjelent.
Kérdésem: ,hogy ebben a magyarban a 3 kötetben TELJESEN ugyanazok a képek, az oldalak vannak, ugyanazokkal a rajzokkal, mint ami amerikában megjelent a 12 részben?(csak persze az angol szöveg lett magyar)

köszi

Hy!

Ha már ilyen segítõkészek vagytok, akkor kérdezek még, amit nem értek.

1. Tehát a watchmen egy 12 részes képregény volt az usában, de melyik évben is?

2. Tehát elkészült ez a 12 részes képregény, és ezeken a képregényeken kivül semmi, de egyáltalán semmi más nem készült a watchmen-rõl, csak ez a film?

köszi

Zomil
annyit hozzátennék, h fehér+fekete festék, de nem keveredik szürkévé és a két festék hõre+nyomásra reagál

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Szolnokboy1
mert a képregényben a Komédiás utalt rá, hogy õ merényelte meg Kennedyt. így egy az egyben nem volt benne, ez csak amolyan kikacsintás a rajongóknak.

Rorschach(!) maszkja is kimaradt a filmbõl. az egy különleges dupla rétegû anyag közte festékkel, amit eredetileg nõi ruhákhoz készítettek, de aztán mégsem került gyártásra. ezidõtájt Kovacs egy varrodában dolgozott, megtetszett neki és csinált belõle maszkot. azért változik, mert a festék ide-oda úszkál benne. emellett ez egy igen erõteljes utalás a Rorschach-tesztre. (fehér alapon fekete formák, volt a filmben is, pszichológusok használják)

tud valaki valamilyen netoldalt, ahol a hátterét meg lehet találni ennek, hogy pl. rorsákknak miért változik mindig az arca? meg az ilyen apróságok?

a film elején bemuatatják azt, amikor megölik az amerikai elnököt, amiért a valóságban is megtörtént. Ezt miért rakták bele?

köszi

Szolnokboy1
Bob Dylan - The Times They Are A-Changin'

azért majd nagy hülyeségeket ne kérdezz. 😊

Sziasztok!

Én még csak most néztem meg a watchment rendesen.

Szeretném kérdezni, hogy a film elején megölik az embert, kidobják az ablakon, és aztán kezdõdik még csak a fõcim.

Ekkor megy egy zeneszám, és ez alatt mutatnak be életképeket a szuperhõsök életébõl, amerika életõbõl...

Sok kérdésem van, de most egyenlõre csak azt kérdezném, hogy mi ennek a zeneszámnak a címe?, amit a fentebb írtam le

köszönöm

üdv.

kastil
De, nekem akadt winamppal 😄
wmp már faszán játszotta.

amugy a film valami marhajó szerintem.
Manhattan baromira bejövõs volt 😄 eredeti hang baromijó, nerf neki és különállo filmet akarok ugyanezzel a szinesszel!! 😄

davidka003
Megnéztem a DC-t. Érdekes volt de olyan se füle se farka film. Nem sok értelme volt és ráadásul 3 óra helyett belefért volna 2-be is szerintem.
Még egyszer tuti nem fogom megnézni. 6/10.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Szolnokboy1
azt néztem. 😊

a HNR-es verziót töltsétek a rendezõibõl, abban nem akad a kép.

Shep
Végigszenvedtem a 3 órát. Lehet, hogy szakmailag jó film, de dög unalom volt az egész, az ok, hogy volt mondanivalója na de 3 órában áááááá utoljára ennyire gáz talán csak a Spirit volt számomra.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Hát azért akad ott azon kivûl is még bõven jó jelenet😄
Szolnokboy1
végre kijött, meg is néztem.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az új jelenetek közül a legtöbb csak töltelék, de Hollis meglincselése szenzációs lett. 😊

Szolnokboy1
nem jó, akad a kép.

Töltsétek le netrõl jó is a minõség megéri!
MEdievil
Még én sem láttam <#kuss>
Nézem 4 komment hátha valami érdekes a dvd-blue rayrõl hát nem.

F

stonesour
Már láttad nem?

E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.

tommyknockers
Nekem most sikerült lelõnie a végét... -.-

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything."

Seth
Oké, lõdd le a végét annak aki még nem látta!

PSN ID.: Beegabor

stonesour
a végén meghal RORSCHACH 😞(

E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.

ProGabe
VIDEÓ a Blu-ray-es maximum movie mode-ról. nagyon jó! remélem valaki leripeli majd 😊

Hát amit én leszedtem az nekem bõven elég.....szép a kép is hang is remek kicsit akadozik, de zsír😄

Sokkal jobb lett a film a bõvített dolgokkal!