356
  • karajjj
    kissé utópisztikus a vége, nincs abban semmi fos, csak mint mondtad, nem tetszett :D
  • grebber
    Egyszerűen nekem nem tetszett a vége fos volt.
  • karajjj
    ahhoz képest, hogy csak az első pár oldalt olvastam a képregényből és nem igazán tudtam, hogy mit várjak, nekem nagyon bejött a film :D
  • Tyler1
    általában azthiszik Pókember 5-öt fognak látni! nem tudják mi az a Vaccsmen csak gondolják h "hűű szuuperhősös?? akk tuti rombolós lövöldözős karatézós szupermenbatmanes lesz..." - aztán csalódnak.
  • karajjj
    miért? "nem értetted", vagy mi?
  • grebber
    Na megnéztem tegnapelőtt én is a filmet.Nem volt egy nagy durranás pláne a vége
  • Zomil
    a film rendezői változatában van róla szó, h marketingesek ugy gondolták, mint "szuperhős" kéne neki vmi jel és ő olyan jelet választott amit tisztel igy lett tehát a hiderogén/atom a jel :)
  • Szolnokboy1
    sorry. :) a hidrogén kimaradt.
  • ProGabe #308
    a hidrogén jele
  • Szolnokboy1
    az atom jele.
  • Orionk
    Üdv., ismét

mi az a jel, amit dr. manhattan a saját homlokába éget?

mit jelképez? kinek a kérésére csinálja? mit jelent a kör és abban egy pont?

köszi
  • Seth
    Kent-megyei mészárlás
  • Orionk
    a film elején, amikor bejátszások vannak, akkor pár MP katona sortüzet áll, és egy kislány az egyikük puskájának csövébe egy szál virágot helyez, de mindez ellenére elsütik a fegyvereiket.

Ez mit dolgoz fel? miért tették a filmbe?
  • Orionk
    rorsákk maszkját lentebb megbeszéltük
  • karajjj
    tegnap hajnalban megnéztem, már majd el aludtam, de annyira megfogott a film, hogy muszáj volt végignéznem...

képregényt nem olvastam, de egyszerűen fonmenális a történet! mindent kitárgyal a film, Istent, az emberiség problémáit, az emberek butaságát, mindent...
  • codiac
    A film egyszerűen lehengerlő.
    Nem olvastam a képregényt és mégis, megértettem mindent.Kivéve persze Rorschach maszkját amire nem volt magyarázat a vágot verzióban.
    Ezért sem értem azokat akik szerint zavaros a film, nem tudom elképzelni miket nézhetnek ha ennek a megértése is gondot jelent.
    Akiket egy kicsit is érdekelnek a képregények/filmek azoknak egy rossz szava nem lehet erre az alkotásra.
    A sok lehúzó mozis kritika után kellemeset csalódtam, remélem nem utoljára... :)
  • Szolnokboy1

"mert a képregényben a Komédiás utalt rá, hogy ő merényelte meg Kennedyt. így egy az egyben nem volt benne, ez csak amolyan kikacsintás a rajongóknak."
  • Watchmen
    Szégyellem magam de a képregénybe se ugrik be a Kennedy gyilkosság lehet elő kéne vennem megint:D
  • Watchmen
    Nekem mind1 mi a borítója örülök, hogy egyáltalán magyarul megjelent.
  • ProGabe #297
    a magyar kiadás borítóján az óra van . az amcsién pedig a smiley (nem mellesleg a vércsepp az óra mutatóit szimbolizálja...)

magáért a smiley-ért jogdíjat kéne fizetni. mármint azért, hogy az legyen a borítón. pont olyan, mintha a Coca-Cola logóját használnák persze ezt amerikában fizetik, pl. a poszterek után is. EZEN is ott van a legal részen, alul, hogy Smiley Logo: The Smiley Company, hiszen van smiley a képen

a képregényben már művészi célokat szolgál, ezért az maradhat. mondjuk szép is lenne, ha belekötnének
  • Szolnokboy1
    Watchmen a címe, ahogy a filmnek.

A rendezői 25 perccel hosszabb, vannak benne bővített illetve teljesen új jelenetek.
  • Orionk
    Lentebb valamelyikőtök irta, hogy volt animációs rajzfilmek is a képregény után.

ennek mi volt a cime? rákeresnék neten

köszi
  • Orionk
    A rendezői változat, ha jól tudom, akkor 10 perccel hosszabb.

EZ a 10 perc össze vissza van a filmben?, meg mik ezek a plus részek?

köszi
  • Szolnokboy1
    ez éppen ezért különleges szuperhőssztori, és éppen ezért tartom többre pl. a the dark knightnál. minden ilyen filmben van egy vagy több jól behatárolható jó és egy vagy több jól behatárolható gonosz és mindig az előbbi győz. ez esetben ilyen nem létezik, minden sokkal árnyaltabb, nincs jó és nincs gonosz illetve valahol mindenki jó is és gonosz is.

"Honnan lehet manapság beszerezni az amerikában kiadott 12 részt?"

az internetről, mint minden mást. ha esetleg nyomtatott formában szeretnéd megvásárolni e-bayen, képregényboltokban, antikváriumokban érdemes szétnézni.
  • Orionk
    Honnan lehet manapság beszerezni az amerikában kiadott 12 részt?

köszi
  • Orionk
    Ezzel a filmmel, és a watchmen történettel szerintem csak annyi a baj, hogy a végén fáj az ember szíve

mégpedig azért, mert nem az ilyen befejezésekhez szoktunk manapság, hanem a teljesen boldog, happy endhez.

Persze, rorsákk naplója bizakodásra ad okot, mert azzal fejeződik a film, hogy a nyomdász fiu, aki megtalálja majd abból ir valamit, abból meg meg lehet tudni az igaza, hogy ki is készítette elő a robbantást.

meg kár, hogy manhattan elment, egy másik galaxisba, ahol teljesen egyedül van, ez is szomorú
  • Orionk
    az bizony kennedy, a valóságban is teljesen így volt, hogy valaki lelőtte, és az autó gyorsan továbbhajtott.

egyébként a mai napig nem kapták el, az igazi kennedy gyilkost, ugye?
  • Orionk
    mit értesz az alatt, hogy a jogdíjak miatt nincs smiley rajta? ezt nem értem, de tudom, hogy én vagyok buta
  • Seten

Miért, a többi vajon mit keresett ott fegyverrel a kezében? Virágot szedett? :)

• Szolnokboy1
    hát az a filmben volt, de én a képregényről beszélek. az, hogy a filmesek így értelmezték azt a mondatot, az egy dolog. de az a kis jelenetecske is elég árnyalt volt, ha megnézed. látjuk, ahogy szétrobban az elnök feje, aztán odakúszik a kamera a Komédiásra, fegyverrel a kezében. a JFK gyilkosságnak pedig több gyanúsítottja is volt, több fegyverest láttak annak idején, és még mindig tisztázatlan, hogy ki a tettes. szerintem tökéletesen oldották meg azt a jelenetet (is).

Watchmen: igen, az az. Kennedyt ölték meg úgy a kocsiban.
  • Watchmen
    Bevallom jól ismerem a Watchment, de ez a Kennedy gyilkosság nem ugrik be.

Szerintem arra gondoltok mikor a főcím megy, és ott lelövi az elnököt.
    De nekem fingom se volt róla, hogy az Kennedy lehet.
  • Seten

Mi az, hogy "valszeg ő volt"?
    Hát mutatták, hogy ott állt fegyverrel a kezében!

• ProGabe #284
    4: természetesen teljesen megegyezik. én olvastam angolul (még jóval a magyar előtt) és meg van magyarul, mert tényleg nagyon igényesen megcsinálták (nem spóroltak a mérettel és a papír minőségével). minden kötet végén van egy-két plusz oldal, ahol megmagyaráznak ezt-azt, utalnak, rámutatnak goldokra

komolyan mondom, a legnagyobb gond vele az, hogy a jogdíjak miatt nem a smiley van a borítón (így a DVD-n sem lesz)
  • Szolnokboy1
    3., annyit mondott, hogy "Ne kérdezzétek, hol voltam a Kennedy gyilkosság idején." tehát valszeg ő volt és mivel akkoriban a kormánynak dolgozott, politikai megbízást kaphatott.

4., a magyart nem olvastam, de biztos, hogy teljesen ugyanaz.
  • Tyler1
    86 és 87 között jelentek meg a képregények, készült belőle motion picture vagyis animált képregény, több kisérlet a megfilmesítésre(ezek nem jöttek össze), és a mostani film. LEgalábbis én ezekről tudok.
  • Orionk
    3. A képregényben a komédiás miért utalt erre, hogyő ölte meg kennedy-t?, ha mégsem ő tette?

4. Magyarországon is most jelent meg a watchmen képregényben, az alexandra könyvesboltban belelapoztam. Három kötetes. Ez a három kötet foglalja magába a 12 részt, ami amerikában megjelent.
    Kérdésem: ,hogy ebben a magyarban a 3 kötetben TELJESEN ugyanazok a képek, az oldalak vannak, ugyanazokkal a rajzokkal, mint ami amerikában megjelent a 12 részben?(csak persze az angol szöveg lett magyar)

köszi
  • Orionk
    Hy!

Ha már ilyen segítőkészek vagytok, akkor kérdezek még, amit nem értek.

1. Tehát a watchmen egy 12 részes képregény volt az usában, de melyik évben is?

2. Tehát elkészült ez a 12 részes képregény, és ezeken a képregényeken kivül semmi, de egyáltalán semmi más nem készült a watchmen-ről, csak ez a film?

köszi
  • Zomil
    annyit hozzátennék, h fehér+fekete festék, de nem keveredik szürkévé és a két festék hőre+nyomásra reagál
  • Szolnokboy1
    mert a képregényben a Komédiás utalt rá, hogy ő merényelte meg Kennedyt. így egy az egyben nem volt benne, ez csak amolyan kikacsintás a rajongóknak.

Rorschach(!) maszkja is kimaradt a filmből. az egy különleges dupla rétegű anyag közte festékkel, amit eredetileg női ruhákhoz készítettek, de aztán mégsem került gyártásra. ezidőtájt Kovacs egy varrodában dolgozott, megtetszett neki és csinált belőle maszkot. azért változik, mert a festék ide-oda úszkál benne. emellett ez egy igen erőteljes utalás a Rorschach-tesztre. (fehér alapon fekete formák, volt a filmben is, pszichológusok használják)
  • Orionk
    tud valaki valamilyen netoldalt, ahol a hátterét meg lehet találni ennek, hogy pl. rorsákknak miért változik mindig az arca? meg az ilyen apróságok?