91
  • HerrKiss
    #91
    Végre egy értelmes ember! Pettkó Andrást miniszterelnöknek !
    A jelen helyzet felháborító és vérlázító.
    Aki kalózkodik, feleslegesen fizeti a jogdíjat, mivel a matricák NEM legalizálják a rámásolt tartalmat, tehát ha rámásolsz egy szoftvert, akkor az ugyanúgy illegális lesz. A film "szürke", a zenéket le sem sz..ják.
    Aki viszont a saját adatait, vagy egyéb legális cuccokat ír ki a CD-re, megint feleslegesen fizet ki jogdíjat. Én pl. digitális fényképeket archiváltam, néhány letöltött free programot, fontokat, valamint a gyári magnókazettáim összes hanganyagát. A kb. 15-20 lemezemért befizettem egy csomó jogdíjat . ARTISJUS, VISSZA A PÉNZEMET!!!
  • Csaba42
    #90
    Nekem meg pont TDK/Philips lemezeim mennek tönkre (most is haldoklik egy), míg a már 2-3 éve megírt Arita, Princok 100%-ban visszaolvashatóak. :)
  • Vogel
    #89
    Hát a melóhely is 55ft-os TDK dvdt vesz. Egyszer akartam MMben venni egy lemezt mert elfogyott. Hát az árát látva meggoldoltam magam és inkább vártam a következő érkező pakkra.
  • Mardel
    #88
    parancsolj:
    85 forin, maradhat?


    Szerintem félreértettél. Azért írtam Pharaohnak mert azt írta, hogy a picaon már 65 forintért tud szerezni minőségi lemezt. Amit írtam neki, hogy nézze meg azt egy szlovákia cég árulja annyiért, nem arra voltam kiváncsi, hogy szlovákibán mennyi.
  • aDannyBoy
    #87
    gondolom azokat te is eredetiben veszed meg, mint mindenki :)

    mondjuk mostanság a legjobbak itt figyelnek (autogrammal együtt) lemezen is, melyeket a koncerten vettem/kaptam meg

    Kerekes Band, Tündérground, Skafunderz, Harcsa Veronika
    nálam ők simán megérik, hogy fizessek értük, ráadásul többnyire saját kiadásokról van szó és nem nagy amcsi kiadókról,
    a jó zenét én koncertjegy vásárlással és album megvétellel jutalmazok
    ők meg zseniális muzsikával jutalmaznak engem
    ez így okés :) másnak nem akarok adni, mint a szerzőnek/előadónak
  • GVG
    #86
    amúgyis mi okom lenne magyar számot letölteni?! xD
  • GVG
    #85
    hülye Artisjus az emberekkel meg akarják fizettetni a szart és csodálkoznak ha mindenki fel van hábodorva...
  • DjDano
    #84
    Nekem bőven megfelelő a 75 Ft-os darabár (25-ös csomagban) egy Verbatim DVD-ért... És ne higgye senki, hogy rosszabb minőségű mint egy legálisan vásárolt !
  • Pharaoh
    #83
    Csak ez nem itthon hanem szlovákiában van.

    Úgy néz ki, hogy a burningmedia és a digitstore ugyan az a kapcsolati cím alapján
  • donpedro
    #82
    Ez pont egy szlovák cég hirdetése, egy csónakban eveztek. Az újpesti piacon vásárolt illegális lemezeket meg ne hasonlítsuk a külföldön legálisan vett DVD-khez - nyilván a lopott Rolex is olcsóbb, mintha boltban vennéd.
  • aDannyBoy
    #81
    parancsolj:
    85 forint, maradhat?
  • aDannyBoy
    #80
    bármennyibe is kerüljön, szlovákiában 110Ft-tal olcsóbb legalább
  • tmisi
    #79
    Ja, nálunk még a rendőrök is másolnak, ezért szoktam röhögni azon, hogy házkutatásnál ezt meg azt foglalnak le.
    Na de.
    Én csak azt nem értem mi a köze az Artisjusnak - amit ha jó olvastam ZENÉSZEK tömörülése - a DVD-hez? DVD-n legfőképp filmet, és/vagy játékot kell tárolni, nem zenét. Az meg magára vessen, ha kiír 4 és fél giga zenét (kb. ezer szám), abból meg hallgat kb. 100-at, oszt cső.
  • Wittgen
    #78
    Van ez a szervezet,valamilyen ARTISJUST, tele mindenféle sehonnavial, aki nem akar dolgozni, csak pénzhez jutni, lehtőleg jó sokhoz. Adott néhány haver, cimbi, rokon a mindenkori kormányban, akik törvényeikkel és politikájukkal asszisztálnak nekik.
    Ezt az országban senki által el nem fogadott szervezetet felruházták minden joggal, ami ahhoz szükséges, hogy bűntethessen, szankcionáljon, valamint bárminemű cselekedet után (pl szerzek magamnak egy dalt, amit az utcán dúdolgatok; nyilvános helyen hallgatok rádiót, stb.) pénzért tartsa a markát.

    Ezek a szemetek nemhogy nem tesznek jót senkivel - saját magukon kívűl - hanem még jobban elnyomják a magyar állampolgárt, gátolják annak a kultúrához való jogát, a szabad önkifejezéshez való jogát, a szórakozáshoz való jogát, valamint számtalan esetben csorbítják egyéb más jogainkat. Nem utolsó sorban közvetett módon súlyos károkat okoznak a magyar gazdaságnak, ezáltal a magyar állampolgároknak, azaz Nekünk.

    Persze ennél a szervnél is működik, akár csak az adózásnál, a többszörösen megfizetett pénz ugyanazon termék után: zenét szerzel, a zeneszám után fizetni kell nekik jogdíjat; meg akarod jelentetni, újra fizetni kell; a rádió megveszi és le akarja játszani, fizetnie kell; a tulaj a saját tulajdonú építményében a saját cuccán át hallgatja a rádiót és azt mások is hallhatják, fizetni kell. Mi ez, ha nem kizsákmányolás és SZERVEZETT BŰNÖZÉS A LEGMAGASABB SZINTEKEN???!!!
  • julius666
    #77
    Én az összes ilyen köcsögnél házkutatást tartatnék, hogy van-e náluk letöltött, , esetleg másolt illegális ez+az. És amelyiknél találnának, azt kiállíttatnám a nép elé, hogy tegyenek velük, amit akarnak. Szerintem elég hamar kihaló faj lenne a szerzői jog őrangyalaiból...
    Álszent vizet prédikáló kapzsi köcsögök
  • tomcsa4
    #76
    Elvileg tartalmaznia kellene. Erről is volt vita, hogy mindenfée háttértárnak, tárolóegységnek az árába is belekalkulálnak egy picit. Sőt még a nyomtatókba való patronokba is! Emlékszik még valaki, ebből mekkora botrány lett? Megvezsed a nyomtatót, kifizeted a festéket és akkor erre is rátesznek.
  • Mardel
    #75
    Annyiért már itthon is kapsz márkás lemezt, én az újpesti piacon veszek 60-ért TDK-t.

    Akkor vegyél nekem 50 db Taio Yuden Verbatim DVD-R 16x lemezt 72 Ft-ért dbját, már ha találsz ilyet.
  • waterman
    #74
    tehát akkor ha a buszon a sofőr hallgatja a slágert és én odafigyelek, akkor az artisjus megbűntethetné a sofőrt?
    tehát egy vendéglátóipari egységben nem hangosíthatják fel a petőfit, mert az jogsértő, bár mindenkinek tetszik?? nem értem mire jó ez. a petőfi ott van az éterben és örülnek hogy hallgatják őket. itt egyre több mindent elszúrnak ebben az országban. már gondoltunk rá, hogy kinn kéne ragadni újzélandon..
  • marcias
    #73
    Bár ebben az országban ilyesmin meglepődni már naivság, de azért mégis durva, hogy a 2gigás kártyámért 1000 forintot fizettem be ennek az "intézmény"-nek, amikor a saját MUNKÁIMAT, fotóimat hordozom rajtuk!!! Mi ennek a jogalapja?

    Ui.: pendrive-ra, winchesterre is vonatkoznak a díjak?
  • Lame
    #72
    Elkurtak, ezt is.
    Nagyot akartak kaszalni, de helyettuk most azok gyarapodnak akik behozzak a lemezeket az orszagba es ocsoert teritik a jonepnek.
    Radasul az allam sem kap egy fillert adot sem az egeszbol.
    Ez meg szerintem mar helyreallithatatlan karokat okozott. Most mar hiaba csokkentenek a matrica arat realis mertekure. A behozott lemez akkor is olcsobb lenne es nem tartom valoszinunek, hogy aki mar raszokott az ezentul venne a boltban ...
    Foleg, hogy van aki hazhoz is hozza a lemezt :)
    Nezzuk, olcsobb a lemez (meg, ha csak kicsivel is) es hazhoz is hozzak. Mennyek el a boltba vasarolni, vagy rendeljek a mar jol bevalt emberemtol???
    Nehez kerdes ...
  • fifi
    #71
    most szereltem az udvaron, és hallgattam a rádiót... mennyit kell fizetnie a szomszédnak, mert sztem áthallatszott...
    sőt jogdíjjat kérek a flexem zajára is, ha lehetséges... :)
  • AranyKéz
    #70
    Át kéne nevezni kedves kis országunkat Abszurdisztánra.
  • Inquisitor
    #69
    "MERT: Mi van, ha mind a 20 vendég, fejhallgatón a Slágert hallgatja?!
    Jogilag az nem törvénytelen."

    Nem nem az, de amennyiben te teszed ezt lehetővé bármi módon, és nem zsebrádiót, vagy saját zenelejátszót hallgatnak, akkor, legyen ez egy kicsi fodrászüzlet, egy közepes cipőbolt vagy egy komplett bevásárlóközpont, négyzetméter alapú Artijus adót KELL fizetned!
    Van pár hely, ahol ezt átvállalja pl. a bevásárlóközpont, de ha te saját háttérzenét tetetsz be (ált. van ugye direkt ilyen rádiócsatorna, nem is egy), akkor azért megint külön fizetni KELL. Ha nem fizetsz, akkor bizony ez illegális!
  • Inquisitor
    #68
    És tényleg. :)
    Sorry.
  • aDannyBoy
    #67
    27 plusz áfa
    nem az áfa 27
  • Inquisitor
    #66
    "a 27 milliárd az az a pénz, amit ott adathordozóra költünk. "
    Hát lehet én néztem be valamit, de a 27 milliárd az ÁFA, amit a magyar állam bukik be. Tehát a lemezek ára olyan 100 milliárd(!) felett vagyon ...
    Ebből most hírtelen nem vágom, hogy akkor matrica díj az több vagy kevesebb lesz 27 milliárdnál, de azt számolás nélkül megmondom, hogy SOKKAL több, mint a nyomi 2.64 milliárd :)
  • Inquisitor
    #65
    Irogassatok be minnél több boltot és piacot, ahol matrica nélküli lemez kapható, aztán ne csodálkozzatok, ha olyan razzia lesz, mint abban a bozonyos sokak által szodott M betüs boltban. Attól, hogy egyikünk szerint se tisztességes a matricadíj, attól még a "kedvenc" beszerző helyeinket úgy megbüntetik, hogy leég a hajuk.
  • tomcsa4
    #64
    Én matekom rossz? Cikkben van 110 forint/lemez. Hogy hogy forgatják a pénzt, az engem nem érdekel. Engem az érdekel, hogy 110 forint a matrica lemezenként. Ezért veszek boltból 25db elsőosztályű Verbatim DVDt 2000 forintért. Nincs matrica, így én nem fizetek óriási felárat, a bolt meg nem fog ebből olyan sokat adózni. Tiszta sor mindenkienk, csak pofa talonba :)
  • zedow
    #63
    Én Erdélyben élek, a verbatim dvd+r darabja 1 lej (70 forint), ennél persze vannak olcsóbb márkák is.
  • aDannyBoy
    #62
    jogos a felvetés, csak a matek rossz kicsit

    a 27 milliárd az az a pénz, amit ott adathordozóra költünk. Ha nálunk is annyi lenne, akkor az artisjus mondjuk lemezenként 3 forintot fogna vagy vmi ilyesmit.
    de legalább nem rontaná a fizetési mérlegünket, meg az állam is örülhetne a 27 mrd áfájának.
  • tomcsa4
    #61
    Ez olyn, mint amit Franciaországban akartak bevezetni, hogy a net előfizetés tartalmazzon plusz költséget, mivel feltételezik, hogy mindenki torrentezik. Ez olyasmi, mint a matrica. Vicc!
  • tomcsa4
    #60
    De most zenei előadók vannak? Mert azok támogatása felesleges. Nézd nálunk nem veszik nagyon az eredeti zenei lemezeket. Ez jelenthet valamit (lélektelen emberek, vagy rozzsak a zenék). Ezt ugye beleépítik de durván az üres lemezek árába. DE kérem én, nekem nem tetszenek ezek a zenék, én(!) nem szeretnék fizetni nekik egy kurva fillrt sem. Máté Pétert imádom, gyönyörű zenéket írt, de ezek a különböző csillagok nevetségesek. Veszel 10 leemzt, az 10 matrica az pluszban 1100 forint. És ráadásul nem is hallgatod szívesen magyar zenéket (pláne a poppot, hjajj). Akkor miért támogassam az egylemezes előadókat?
  • kolbasz666
    #59
    Számoljunk egy kicsit!
    Magyarországon évente fejenként 2,4 lemezt vásárolunk.Tehát az artisjustnak 2,64 milliárd bevétele van a matricákból (ha optimistán 10 milliós népességel számolunk).Ennyit lehet(ne) szétosztani az előadók között.
    Ha a matricák árait a szlovák árakhoz igazítanák nyilván mindenki a hazai boltokban vásárolna,ebben az esetben +27 milliárd bevétele lenne az artisjustnak amit szétoszthat az előadók között(mert ugye most ennyit költünk el szlovákiában lemezre)
    .Nem is beszélve a hazai boltok megnövekedett forgalmáról ami után adót fizetnek az állambácsinak.Nem értem mit kell ezen megvitatni,az utóbbi esetben mindenki jól jár, az artisjust,az előadók,az állam,a kereskedők és mi is!!!!
  • tproli
    #58
    Lehet, hogy megromlott a viszonya az eddigi szlovák beszállítóival :)
  • sgember
    #57
    Most jut eszébe ennek politicusnak, hát persze... Előtte hol volt?
  • hapi
    #56
    Mit akartok?
    Ahol fekete pákó lehet sztár, ahol Győzike lehet sztár, ahol a király adja (adta) el a legtöbb lemezt, ott bizony Orbán lehet politikus, és lesz megint miniszter elnök is. És bizony akkor lesz megint Torgyán szintű miniszterünk meg lesz széchenyi terv. Hülyék országa ez nincs mit tenni. Amit lehet én is kintről veszem meg és onnan is fogom amíg élek.
  • Commandante
    #55
    "Mi ez az ország bolondok háza?"

    Nem. A nyugdíjasok és a kissebségiek háza. Ugyanis az évente tizenegynéhány milliárdos tételt jelentö izének meg micsodának az eltörlését meg lehet szavaztatni a néppel, de a huszonvalahány milliárdos adókiesést okozó ittmindenkiúgyislopbazdmeg-artisjust-os meg a pumpoljukakamuföiskolásokés föiskolákoprendszerétamikrofosnak huszonvalahánymilliárdos tételeket meg nem.

    De végül is ha így nézzük, tényleg a bolondok háza. De ha esetleg leszavazzátok az SZJA-t meg ÁFA-t is, akkor hazamegyek és önként bújok vissza a kényszerjakóba. Addig meg minden politikus bekaphatja.
  • DjDano
    #54
    Mit kell itt pattogni? Mindenki tudja hol kell DVD-t venni, aki meg nem az fizessen érte 2-3x-os árat
  • M2 #53
    Hát igen, sok víz lefolyik még a Dunán, mire politikusaink felfogják végre, hogy az EU-ban nem csak a cégek versenyeznek hanem az egyes államok is.

    Ahol nagy az adó, emiatt drága a munkabér, hatalmasak az elvonások minden mondvacsinált jogcímen, onnan bizony elvándorol az épeszű cég/ember. Ki-ki amennyire megteheti, első esetben még csak lemezt rendel odaátról, később dolgozni is átjár, majd rájön, hogy lakást is jobb ott venni.
    Ez az ország meg marad a lusta tohonyák országa, de legalább ingyen kapják a (semmilyen) egészségügyi ellátást...
  • Narxis
    #52
    Kikre gondolsz? Politikusokra, jogvédőkre vagy mindenkire?