29
  • kocsisgabor9999
    #29
    Nem vagy szar ember, csak nincs eleted. Ennyi.
  • PSone
    #28
    A film nagyon jó. Csak egyszer néztem meg, többször nem, mert eléggé lehangoló, főleg a vége. Szerintem a srác eléggé önző volt, főleg a testvérével azért vele felvehette volna legalább egyszer a kapcsolatot.

    Egyébként a film nem teljesen úgy történt mint ahogy a valóságba volt. A mexikói kalandjai után elvileg nem írt semmit a naplójába, ezért onnantól kezdve csak próbálták össze rakni sztorit a történetek alapján. Lehet, hogy sokkal többe emberrel és helyen járt még alaszkába, de ezt már valószínű senki nem fogja megtudni.

  • Picizöldfül
    #27
    a film "must see". am én két éve még anno erről angolul olvastam,és már akkor megdöbbentett,de így filmben taglóz.
  • vili 27
    #26
    Te Vucli minden filmnek az utolsó 5percét nézed meg ? Na látod. Amit én írtam a végéről, az szinte semmit nem mond el a filmről. Amúgy meg egyetértek ba32107 írásával.Egyébként nyugodtan nézd meg Vucli, nem fogsz csalódni a filmben. Mellesleg meg én is ilyen vagyok, hogy nem szeretem amikor olyan filmről akarnak nekem mesélni amit még nem láttam.
  • ba32107
    #25
    Ha nem láttad még, minek olvasgatod a topikot. Amúgy bocs.
  • Vucli
    #24
    Gratulálok, hogy elmondtad a film végét, máskor talán spoiler vagy valami
  • ba32107
    #23
    teljesen egyetértek veled.........

    én is régóta szeretnék egy ilyen hátizsákos kalandot! talán egyszer összejön....
  • Blasta
    #22
    Nagy film. Nagy életérzés.
  • vili 27
    #21
    Még röviden az előbbi néhány soromhoz hozzáfűzném, hogy a filmet azoknak az embereknek ajánlom akik igaz jó emberek. Ők megfogják érteni mind a mondanivalóját és a film varázslatát. Aki különleges filmet akar látni és nem egy hollywood-i szemetet, az adjon 140percnyi esélyt a filmnek, majd a film végén 1percet Christopher McCandless emlékének, megérdemli.
  • vili 27
    #20
    Érdekesek az idáig leírt vélemények, és hozzászólások.

    Nos a témához tudok mélyebben hozzászólni, mert az utóbbi években nem keveset utaztam hátizsákkal stoppolva. 3éve voltam Valenciában egy gyerekkori barátommal, amit soha amíg élek nem felejtek el. A történet ahogy elindult, és ahogy véget ért, felért egy filmsztorival. Amit a filmben a végén Chris a jegyzetei közé ír, hogy a boldogság csak akkor az iagazi, ha megoszthatod valakivel, ez egyértelműen így van. Az egyik fő mondanivalója a filmnnek ez volna szerintem. Ha egy film valakit megérint, nem biztos hogy mindenkit ugyanúgy. Csavarogtam busszal, vonattal, stoppal, gyalogosan Olaszországban, és Spanyolországban, de ami a lényege hogy egyedül semmit nem ért volna az egész. Nem hiszem hogy sokan elmondhatnák azt hogy "NEM" utazási irodákon keresztül járták be : Barcelonát, Valenciát, Sevillát, Gibraltárt, Marokkót, Rómát Szicíliát, hogy csak a legfontosabbakat jegyezzem.

    Szóval a filmért igenis mindenképpen tisztelet jár mindenkinek aki dolgozott vele, és bizony külön dicséret Eddie Veddernek a zenékért.
  • ba32107
    #19
    télleg az, de attól még jó (a csaj)
  • HJPOWER
    #18
    Fogalmam sincs milyen a film, még a cikket sem olvastam végig, csak annyit gondoltam hozzászólok, hogy csonti a csaj...
  • fleezeum
    #17
    én elaludtam film közben...és nem érzem magam emiatt szar embernek!!
  • Reaperr
    #16
    Végre egy szinvonalas cikk Gratula!!
    Szerintem én is megnézem aztán majd meglátjuk mi lesz
  • ba32107
    #15
    Ez így van, az ott élő emberek sokszor mondják, ha McCandless-ről kérdezik őket, hogy "hülyének kell lenni ahhoz, hogy nyáron éhen halj 20 kilométerre a főúttól".

    Megjegyzem, aki csak a filmet látta, annak ez nem esik le, mert az elején úgy van megcsinálva, hogy tényleg azt hiszed, messzire gyalogol (hófedte hegyeken sétál elég sokáig).
  • ba32107
    #14
    Én inkább mennék Alaszkába, mint hajózni a déltengerekre. Ízlések és pofonok. Én imádom a havas, hegyes tájakat, a tundrát.......sokkal jobban mint a tengerpartot. Van aki ezt élvezi, szerintem a legjobb helyet választotta.
  • Loverman
    #13
    Valóban igaz történetet dolgoz fel, a sztorin nem változtattak, nekem megvan a könyv, még a címe is ugyanez. VIGYÁZAT,SPOILER! Az persze érződik a dolgon hogy a srác eléggé naív volt, volt egy rakás szerencséje is ahhoz hogy eljusson Alaszkába, ott viszont elfogyott a szerencséje. Rossz korban született, Jack London vadregényes Amerikájában lett volna a helye, amikor ő élt viszont már alig voltak lakatlan helyek a Földön vagy fehér foltok a térképen. A plakáton is látható busz, amit vadászlakként szolgált csak úgy lerakva a hóban, a hely ahol a csávó úgy gondolta hogy "hű de vadon és hű de magamra vagyok utalva, távol mindentől", pár kilométerre volt egy főúttól...
  • Kemuri
    #12
    Megválaszoltad a saját kérdésedet.

    "Ki a bánat menne alaszkába?:) Ezen az egy emberen kívül...?"

    Pont ez volt a lényeg, hogy egyedül akart lenni, távol a társadalomtól. bla bla bla
  • Beepitettember
    #11
    A filmet láttam. Jó film. Egyátalán nem tinifilm. Még valahol meg is értem az ilyen embereket akiröl a film szól. Csak egyetlen bajom van... Hogy egy másik filmcímet idézzek: "Miért éppen Alaszka?" Egyet értek Cat-al miszerint: "A fene se akar Alaszkába menni gyalog, inkább mennék luxushajóval a Karib-tengerre :)"
    Ki a bánat menne alaszkába?:) Ezen az egy emberen kívül akiröl a film is szól. Merthogy ez a film egy igaz történetet dolgoz fel. Itt jön képbe a cikkben is emlegetett utolsó filmkocka :-)
    Bár.. ha jobban belegondolok.. ha nem ment volna alaszkába... most szegényebbek lennénk egy jó filmmel:-)
  • barnie1990
    #10
    Végre egy színvonalas írás, asszem kedvet kaptam a filmhez. Ilyen cikkeket öröm olvasni.
  • ba32107
    #9
    (Most is azt hallgatom)
  • ba32107
    #8
    A film remek. Nem tudom miért, de én napokig néztem többször egymás után, engem nagyon megfogott.

    A zenének meg külön topikot lehetne nyitni, olyan jó. Aki csak tudja, nézze meg!
  • mochee
    #5
    Nagyon messze áll az olyan tinifilmtől amire Te gondolsz.
  • Csiga42
    #4
    Szerintem nyugodtan nézd meg. Sok mindent el lehet róla mondani de, hogy tinifilm lenne, azt egyértelműen nem. Nekem nagyon bejött.
  • bakvarnyu
    #3
    jóhogy ; egy raklap sörrel
  • Cat #2
    IMDB alapján is 8,3-mas 26e szavazatból, ami azért valami. Az egyetlen amitől tartok, hogy ez túlságosan tinifilm, kinőttem már a lázadásból, kétlem, hogy át tudnám venni ezt az életérzést, azonosulni tudnék. A fene se akar Alaszkába menni gyalog, inkább mennék luxushajóval a Karib-tengerre :)
  • Yany
    #1
    Nohát. Akkor án ezt most meg akarom nézni. Az ilyen gondosan beállított képekről A gépész című film jutott eszembe (valszeg semmi köze a két filmnek egymáshoz, csak az operatőri gondosságra értettem).