A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És nem azt írtam, hogy az a gonosz, akit zaklatnak, hanem hogy sokaknak nem jut el az agyáig az a lehetõség, hogy egy levéllel megszabaduljanak ezektõl a megkeresésektõl, hanem örömet okoz nekik, ha végre leüvölthetik valakinek a fejét következmények nélkül (mert a fõnökét nem lehet, otthon az asszonyét nem merik...) - és erre pont jó az ilyen telefonos droidka. Neki meg van egy jó napja, végre leüvöltötte valakinek a fejét.
A hulibuli kft. pénzt fizetett a telefonvonaladat kezelõ társaságnak a telefonszámodért (kivéve, ha benne volt a telefonkönyvben, akkor begépelte), majd pénzt fizet a telefonka kft.-nek azért, hogy valahogy eljuttassa számodra a szolgáltatását. Te pedig azért fizetsz X forintot és nem 2X forintot a telefonszámládért, mert a szerzõdésnek része az is, hogy ilyen célokra eladhatják a telefonszámos adatbázisukat. Ez benne van a szerzõdési feltételekben, te aláírtad, õk eladták a számot, te pedig nem tiltottad le a hulibuli kft-nél azt, hogy megkeressenek.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Abban igazad van, hogy kellene lehetõség arra (és tényleg ez lenne a korrekt, elvárható magatartás), hogy ilyen módon is le lehessen iratkozni, de jelenleg ez szerintem nem igazán mûködik, így marad a levél. Amúgy a telefonos szerzõdést pont EU hatásra alakították olyanra, mint most - elõtte úgy mûködött, hogy ha átbeszéltetek mindent, akkor még volt egy kör, amikor egy ügyintézõ személyesen megkeresett, vagy neked kellett bemászkálni a céghez, hogy az elõzõleg részletesen megbeszélt szerzõdési feltételek életbe lépjenek. Most már a rögzített beszélgetés kötelezõ erejû mindkét fél részére - de az adatbázisból törlés ezek szerint kimaradt a dologból.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Csakhogy én a gúgli szolgáltatását veszem igénybe, nem fizetek érte, cserébe õ a pofámba tolja a reklámjait. Kibírom.
A telefonvonalamért fizetek, erre egy hulibuli kft. egy másikat megbíz, hogy tolja nekem a rteklámját. Valami itt nem stimmel?! Majd ha a hulibuli kft. már tol nekem valami szolgáltatást amit ÉN kértem elõre, akkor talán, vagy ha fizet nekem.
Ne keverjük a fazont a szezonnal.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Mind1, szerencsére nálam fontosabb pozícióba lévõ emberek is felismerték a jelenlegi gyakorlatban rejlõ elvi hibákat az EU-ban és egyre több intézkedés van ezek ellen az ügyeskedõ, kiskapukat keresõ bûnözõk ellen (pl. az SMS játékok és spam ellen)! Örömömre szolgál mindez. Remélem tönkre is mennek mind azután...
Kereslet pedig van rá - ha nem lenne semmilyen hatása, és nem érné meg, akkor nem csinálná senki. De mûködik, még ha te (és sokan mások) idegrohamot is kaptok tõlük.
És persze mindig egyszerûbb anyázni és gyûlölködni (akár a telefonálókkal), mint 2 perc alatt begépelni egy letiltó (unsubscribe) levelet, és elküldeni annak a cégnek, amelyiknek a nevében hívogatnak. Nem, ennél sokkal kényelmesebb várni havonta a hívást, és mindig leüvölteni annak a fejét, aki felhívott - legalább kevesebb kávé kell arra a napra 😊
igen
King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.
Annyi a különbség, hogy itt a "telefonáló" cégnek van egy rohadt nagy adatbázisa, és a megrendelõ mondja azt, hogy 20000, 30-45 év közötti, holland állampolgár férfi részére szeretnék a megkeresést eljuttatni, a reklámtelefonosoknál pedig viszik a telefonáló cégnek az adatbázist is, hogy nekik kell ezt meg azt elmondani.
1) sok helyen (pl. telefonos cégeknél) szerzõdéskor aláírod, hogy megkereshetnek promódiós ajánlatokkal - lehet, hogy ezt nem olvastad el, de benne van a szövegben.
2) ugyanezek a cégek (és rengeteg másik, pl. arany oldalak, akármi) - ugyanígy a szerzõdésben engedélyezve - árusíthatják a telefonszámokat, bekerülhetnek adatbázisokba.
3) az ilyen programokba az adatbázist a megrendelõ adja, nem az a cég, aki a hívásokat intézi, így a droidnak (és a telefonáló cégnek) végképp semmi köze hozzá, õk a megrendelõtõl kapják a pénzt.
Ebbõl a rendszerbõl kikerülni pedig a lent ismertetett írásos töröltetési nyilatkozattal lehet, aminek törvény szerint kötelesek engedelmeskedni.
A spamek végén ott van a köteles leiratkozási lehetõség, viszont az elsõ üzenetet is csak akkor küldhetik el, ha te valahol, valamikor ugyanúgy, mint a telefonszámodat átadtad további felhasználásra. Lehet ez telefontársaság, internetes társaság, emailszolgáltató, stb. A mailbox.hu például régen hírhedt volt arról, hogy rengeteg helyre eladta a regisztráltak nevét, telefonszámát, mûködõ emailcímét. Pedig benne volt a felhasználási feltételekben a személyes adatok kezelésénél, hogy te a regisztrációval felhatalmazod õket erre.
Tehát ELEVE nem zaklathat, ha te ezt nem engedélyezted bármilyen szerzõdés során bárhol, hiszen akkor nem kerül be az adatbázisába. Ha viszont bekerült, akkor addig zaklathat, amíg te fel nem szólítod a törlésre - és nem azt, aki téged hívogat, mert neki általában semmi köze a megbízóhoz.
Pont mint a biztosítási és egyéb alja ügynökök, akik bármilyen faszságra képesek rávenni az embereket, aztán egy pár hónap múlva kiszállnak és továbbiakban nekik ahhoz már semmi közük, õk mossák kezeiket, ez csak egy meló volt, most mást melóznak máshol (lehet még rosszabbat). Na, ugye a politikusaink is ezt mondják, az már nem tetszik senkinek ugyebár?!?! Hol a különbség?! Hmmm?!
Nem, mert akiket ismerek, azoknak a száma benne van a telefonomban.
Barátnõm mindig arról hív,de csak akkor szoktam felvenni,ha tudom hogy õ hív.
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Ha többször próbálkozik,felveszem.
Ismeretlen:
Igen,kíváncsi vagyok ki az.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Ez a helyes gondolkodás. Esetleg kössék fel alanyi jogon õket, nekem az is megfelel.
Mostanság a spam mail-ek jó részének végén is ott van, hogy ha írok nekik, meg blablabla, akkor nem zaklatnak tovább, ha "kérem"?!?! ÉN NEM "KÉREK" SEMMIT EGY VADIDEGEN ZAKLATÓTÓL. Miért is tenném?! Mi érdekem fûzõdik ehhez?! ELEVE ne zaklathasson, semmilyen körülmények között! Érted amire célzok?!
jobb telefonokban van olyan hogy xy szám automatikus elutasitása, nekem is be van állitva az ismeretlen hivásra, ajánlom mindenkinek
Egyébként hívás közben tanul, keresztrejtvényt fejt, olvas, stb. Nem fog azon rágódni, hogy neked ez most rossz, vagy idegesít, másnak meg esetleg pont jót is tesz (mondjuk lefelezi a céges telefonszámláját, amire egyedül nem jött volna rá XY ügyvezetõ, mert eszébe sem jut megnézni a lehetõségeket). Annyira mindegy, hogy a hívott mit csinál. Maradjon vonalban, és hagyja, hogy a script végigfusson.
Õt ezért is megbüntetik.
Egy kötelezettségük van, ha te írásban megtiltod a téged hívó céget (mármint a megbízót, aki a kampányt csináltatja a telefonálgatós csoporttal), hogy téged bármilyen dologgal felkeressen, akkor onnantól komolyan büntethetik õket, ha kiderül, hogy a konkrét tiltás ellenére is felhívtak. Nekünk a Reader's Digestnél mûködött, heti rendszerességgel küldték a "már most nyertél" borítékokat, küldtünk egy ilyen levelet tértivevénnyel, azóta semmi.
Ha törvényt sértenek, mehet a bejelentés az NMHH irányába (ha jól rémlik ez is hozzájuk került).
Én is tudom, hogy megy ez belülrõl, mert barátom pl. telesopnál belülrõl is megtapasztalta a dolgot (mint infós) pár év alatt.
Értem én, csak LESZAROM. Én vagyok az áldozat, nehogymá én sajnáljam szegínkét, hogy õ mennyit kap majd fizuba miattam?!?! Keressen rendes melót, ahol nem kell ártatlan, gyanútlan embereket zaklatni.
Emellett a fizetést amúgy is azért kapja, hogy mennyi idõt tölt vonalban, így neki is érdeke a scripten belül a lehetõ legtovább eljutni, annál hasznosabb az ott töltött ideje. Tehát ha az van a szövegben, hogy neki XY-nak kell elmondania, amit el kell mondania, akkor nem mondhatja el annak, aki felvette a telefont - mert lendületbõl kapja a büntit.
A profik inkább azok, akik összerakják a scripteket, a dolgozók "csak" droidok, akik próbálnak egy kis pénzt keresni.
Kb. mint a gerilla marketing, na azokat is szívbõl gyûlölöm.
Lopják az idõdet és basztatják az idegeidet, ennyi épp elég. Ami még rosszabb, hogy fogják közben a vonaladat. Ezeket nem zavarja, hogy éppen aludtál, vezetnél, dugnál, fagyiznál, kutyáznál, vagy filmet néznél, esetleg melóznál, neki az a feladata, hogy tõled bármi áron információt csikarjon ki és rávegyen valamire, amiért fizetik.
Konfliktust meg kell kezelnem eleget melóban, így a szabadidõmben nem tartok rá igényt ^^
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
évente max egyszer-kétszer van olyan, hogy fogalmam sincs, hogy ki hív, a maradék 20 az anyám, vagy egyik ismerõs az egyetemrõl, aki nem tudja, hogy melyik teremben lesz az óra
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Igen, kíváncsi vagyok ki az. - Meló miatt sokszor hív ismeretlen szám, így mindig felveszem.
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
nemtudom mitõl fél az aki nem veszi fel, h kiszívják az agyát?
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Ha többször próbálkozik, akkor felveszem, talán valamelyik ismerõsnek új száma van.
:3
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
de tesóm pl. a magánszámokat sose veszi fel, de én úgyvagyok vele, hogy sohasem lehet tudni hogy ki keres és miért, lehet hogy fontos attól függetlenül.
például lehet hogy elrabolnak, de megtudom szerezni az fogvatartóim egyik mobilját, hívnám az egyetlen számot amit ismerek és nem venné fel. na az cink lenne<#idiota>#idiota>
Ismeretlent felveszem, ha látom. Vissza nem hívom, ha csak nem fogadott hívásban veszem észre.
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein
Legjhobb, hogy mikor udvariasan közlöd a kisnyomival aki hív, hogy erre nem érsz éppen rá és nem érdekel a sokadszori ajánlatuk, BÁRMI is az és nem adsz ki információt idegeneknek a családodról (sem), akkor MEG IS SÉRTÕDIK némelyik és nekiáll felelõsségrevonni az embert, hogy hogy lehet így vislekedni és õ csak a munkáját végzi és megérdemli, hogy meghallgassam blablabla. Na ilyenkor aztán elfogy a nemlétezõ türelmem is. Kis köcsög menjen koldulni, az sem érdekel, de nehogymá nekem pattogjon a saját telefonom, a saját házamban, a saját szabad/munkaidõmben!?
Fuhhh, meg tudnám ölni az összes ilyet. Én elhiszem, hogy õk is csak emberek (not), de gondolkodjon el már, hogy milyen munkát végez és hogy mit árt másoknak?! A mekiben legalább hasznos melót végezhetne, mert adna ennem vaze...
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)