127612
  • ToxiMaxi
    Egyébként, amit leírtál az egy nagy utópia, ami sohasem fog megvalósulni. Melóhelyen én sem azt csinálom, amihez a legjobban értek, hanem kb. minden szart, amit rám bíznak. Az időm 10%-ban csinálom azt, amiért anno felvettek.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.07.22. 08:19:49
  • ToxiMaxi
    "És igen, az asszony glettel és veri a csempét, ha épp ő alkalmasabb rá kettőtök közül"

Elég nagy probléma lenne, ha fizikálisan az asszony lenne alkalmasabb a véséshez. Persze biztos van ilyen is... de én az asszony kezébe nem adnék ütvefúrót, persze kisebb dolgokba segíthet de az igazán fizikális dolgot majd én elvégzem. Mert ez a dolgom itthon. Neki meg a főzés, takarítás, mosás. Persze mindenben segítek, ha megkér de azt, hogy mivel glettelek én választom ki, ő meg a szoba színét és szerintem ez így van rendben.

"És a munkahelyen is - ha nem előítéletek alapján mennének a dolgok - azok "cipelnek", akik fizikailag alkalmasak rá, nem azok, akiknek 1-el kezdődik a személyi számuk."

Fizikailag minden munkahelyen a férfiak lesznek alkalmasabbak. Ezért van az, hogy mindig mi fogunk cipekedni- ugyanazért a fizetésért!

Ha meg alkalmasságról beszélünk, akkor meg pláne nincs helye a nagy feminista mozgalomnak. Van amire a nők kevésbé alkalmasak.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.07.22. 08:15:26
  • Dzsini
    Alapkészségek terén emberek különböznek, nem bármiféle nemek (férfiak/nők/csillámpónik).

És igen, az asszony glettel és veri a csempét, ha épp ő alkalmasabb rá kettőtök közül (és úgy beszélitek meg), és te főzöl, ha te vagy alkalmasabb rá (és úgy beszélitek meg). Ha pedig két másik ember van egy párkapcsolatban, akkor ők is normális esetben elosztják egymás között a tennivalókat aszerint, hogy melyikre melyikük alkalmasabb, és hogy tartják a legjobbnak a dolgokat. Értelmes emberekként, nem holmi propaganda vagy felsőbb utasítás (konvenció, stb.) alapján.
    Nem feltétel, hogy mindenki mindent csináljon*, de mindenki csináljon és csinálhasson(!) olyasmit, amire a képességei, készségei lehetőséget adnak - függetlenül attól, hogy kinek mi van a lába között és kivel bújik ágyba este. Nem arról van szó, hogy mindenkire mindent rá kell erőltetni, hanem hogy senkit nem szabad elzárni semmi elől csupán előítéletek alapján.

*: ahogy említették is, sajnos vannak, akik túltolják ezt, és sajnos hangosak is hozzá

És a munkahelyen is - ha nem előítéletek alapján mennének a dolgok - azok "cipelnek", akik fizikailag alkalmasak rá, nem azok, akiknek 1-el kezdődik a személyi számuk.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.07.22. 07:42:12
  • ToxiMaxi
    Tényleg jó az nekünk embereknek ha mindenáron totális egyenlőségjelet teszünk mindenben a nők és a férfiak között?
    Biológiailag meg alapkészségek terén tényleg egyformák vagyunk?

Szerintem nem!

Korábbi példámra visszakanyarodva, munkahelyemen nekem férfiként kell a nehéz zsákokat cipelnem, ha elromlott valami megszerelnem, ugyanazért a fizetésért mint női társaimnak, ugyanabban a beosztásban. Tehát elvárt, hogy én húzzam meg a hátam és legyek táppénzen. Ilyenkor hol marad a nagy egyenlőség?

Másik példa, fürdőszobát burkolunk és szobát festünk. Eszembe nem jut, hogy az asszonnyal veressem le a csempét vagy ő glettelje a falat a létra tetején. Vagy most az a divat, hogy a nő csinálja ezt? Mert akkor szólok az asszonynak, hogy csere, én főzök ő meg fogja a vésőt. Nekem könnyebb lenne, szeretek főzni...

Régimódi vagyok ezért? Az utóbbi pár évben nagyon ezt hangoztatják a nők de amikor (és itt nem a feleségemre gondolok) a gipszes zsákot be kell hozni melóhelyen, hirtelen nem pattannak elő, hogy ezt ők majd intézik. Álszent dolog ez nagyon és hányni tudnék tőle.

Én nem bánom ha a nők ugyanannyit keresnének (már ha ez létező dolog egyáltalán) de akkor csinálják meg ugyanazt a melót és cipekedjenek ugyanannyit és ne legyen az, hogy "lécci segíts már ezt felvinni". Nekem ki segít?
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.07.22. 07:29:04
  • Fbn Lx
    Már miért lenne veszélyes az elfogadás és jogegyenlőség, ez mégis honnan jött?
    Ennek az ideológiának nem az elfogadás áll a középpontjában, hanem a diverzitás ünneplése, ami óriási különbség. Egy olyannyira túltolt szörnyeteggé kezdi kinőni magát a genderizmus és az lmbtq, hogy már ott tartunk, hogy kussban ülve ósdi dolog lenne elfogadni a buzikat és a transzikat, az elfogadásból egész játszma kerekedett, aminek mentén mindenki mindenki előtt vizsgázik és vizsgáztat emberségből és morális értékrendből, és igyekszik a morális szelekció csúcsára felkapaszkodni a másságünneplés képmutatására felülve.

Továbbra is úgy gondolom, hogy rendkívül nyomasztó, hogy egy értékvesztett és unatkozó civilizáció kifejezetten erre a kérdésre helyezi ki a frontvonalait, és egy olyan kirekesztő filozófiára épül a korszellem, ami már nem szexuális és rasszalapon diszkriminál, hanem morális alapon, a saját etikai fölényességét hamis támpontul véve.

A nemi sztereotipizálás csak maximum annyira szélsőséges jelenség, amennyire a nemek preferenciáinak és szerepeinek erőszakos összemosása. A sztereotipizálást egy szemmel sem tartom ennél a genderfasizmusnál károsabbnak. Az egész frusztráció, miszerint ha nő vagy, minden téren férfiakkal kell ringbe szállnod és kőkemény versenyben kell velük szemben helytállnod, ideális esetben pedig felülkerekedned nem más, mint a férfias értékek és a versenyszféra iránti fanatikus rajongás, ami túl van pörgetve, és a nők számára elirigyelve. Talán pontosan a korszellem és társadalmi hatások eredményeképp. A popkultúra elkezdte tömegesen ontani magából az "empowered female" hősöket, akik saját terepükön szégyenítik meg a férfiakat, ez lett a társadalom új perverziója. Nem gondolod, hogy a hagyományos szerepek definiálása egy szemmel sem volt jobban megfertőzve társadalmi hatásokkal és korszellemmel, mint a jelenkor eszméje, miszerint a piaci versenyképesség, a dominancia, az irányítás, a vagyon megszerzésének képessége és a karrierista - stratéga elme megfűszerezve egy alapvető pszichopátiás viselkedésmóddal sokkal értékesebb és követendőbb a gondoskodásnál, az érzelmi intelligenciánál, az empátiánál, a kézműveskedésnél, a gyereknevelésnél? Az előbbiek ugye vagány és domináns jellegek, az utóbbiak pedig egy esendő béta jellemvonásai, így az előbbiekben kell a nőknek is ringbe szállnia, és ebbe az irányba kezd hatni egy egyre erősebb társadalmi kényszer. Csak ugye mivel hormonálisan vagyunk különbözőek, nem pusztán kulturálisan, ezért a férfiakban nagyobb, és mindig is nagyobb lesz a versenyszellem valamint a teljesítménykényszer, de sebaj, társadalom-mérnökösködéssel és kvótafeminizmussal mesterségesen elérhetjük, hogy a nők ennek ellenére azonos arányban legyenek informatikusok, politikusok és vezérigazgatók is.
    Szóval míg a hagyományos értékrendet európában elsősorban a keresztény vallás formálta, mostanra már a kapitalizmus eszméje teszi ugyanezt.

Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2017.07.21. 22:46:10
  • Renegade
    sry, your turn, borzasztó nap volt, puhára főttem, két vonat is megadta magát alattam, holnap egy cimbi esküvője, én már ma csak pihenni akarok.
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.07.21. 21:41:52
  • Renegade
    szeretem az ilyen válaszokat :)

remélem holnap lesz időm válaszolni, de most kb taknyon csúszok, olyan fáradt vagyok :)
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.07.21. 21:30:08
  • chhaya #124722
    Néhány hevenyészett reakció, mert én sem vagyok a topon. :)

Ezt a gender túltolást tényleg sokan úgy érzik, hogy a "normális" heteró embereket kellene alsóbbrendűnek tekinteni... Ezzel kapcsolatban olvastam egy véleményt, amivel nagyon egyet értek: "Én úgy látom, hogy értékrendbeli különbségek ide vagy oda, ezek a sokak által liberálisnak tartott intézkedések nem arra akarnak rávenni, hogy mást értékesebbnek tarts a többieknél, hanem hogy magadat ne tartsd értékesebbnek másoknál. Az, hogy te konvencionális nemi identitással rendelkezel, mint az emberek nagyon nagy százaléka, nem erény, mint ahogy az sem jellemhiba, ha valaki az LMBTQ+ társadalomhoz tartozik. Ezek egyszerű tények. A törekvések nem arra irányulnak, hogy őket a heteroszexuális nemi identitással rendelkező emberek fölé emeljék, hanem arra, hogy társadalmilag egy szintre hozzák."

Szélsőséges vadhajtások minden csoportban vannak, és az a baj, hogy általában ők a leghangosabbak, őket jegyzi meg az ember és azonosítja az egyenjogúságért folytatott törekvésekkel.

Londoni metró: Egy metróhálózat felülvizsgálta régies nyelvhasználatát, és tett egy apró, ártalmatlan gesztust, mert azt akarja, hogy minden utasa jól érezze magát a járatain. Közben ezzel nem árt senkinek, nem károsít meg senkit. Nekem ettől nem lesz rosszabb, van, aki viszont kifejezetten nyer vele. Azt sem gondolom, hogy ezzel bárkit arra bátorítana, hogy hagyja elszabadulni a benne élő csillámpónit. Hogy a transzneműséget sokan mentális problémának tartják, annak valójában kevés gyakorlati köze van ahhoz, hogy a metrón hogy köszönnek az utasoknak. Ez csak egy gesztus, ami annak a hiperérzékeny rétegnek viszont jól esik, mert emberszámba veszik őket.

Sztereotípiák: le velük! Nagyon unalmas, amikor sokadszorra kapom meg indoklásnak, hogy ezt vagy azt kellene csinálnom, mert nő vagyok. Amikor párom pólója gyűrött, és engem vesznek elő, hogy miért nem vasaltam ki? Pedig az a nő dolga! Hogy miért nem főzök minden nap vacsorát? Pedig az a nő dolga! Hogy miért nem ápolgatom a lelkét egy megfázással, bezzeg én egy vállrándítást nem kapok, ha hányok a hasfájástól... De hát ez a nő dolga... :) Persze, sok férfinak természetes már, hogy a házimunka közös felelősség, és nem csak besegít vagy elvárja, de messze nem általános, nem ez az alap. Ha ez az új reklámtörvény segít valamennyit abban, hogy halványuljanak ezek a sztereotípiák a köztudatban (pl. nem csak a nő mosogathat otthon boldogan), akkor az jó. Mert ezek a sztereotípiák léteznek, nem kell még a reklámokkal is erősíteni őket. A megvalósításukkal kapcsolatban nekem is vannak kétségeim, hogy kik / hogyan / milyen alapon fogja elbírálni a reklámokat... De a törekvés jó.

Ugyanígy, a gyerekek ábrázolása, illetve a nekik szánt reklámok is elbírnak némi megújulást. Jelenleg nagy vonalakban úgy néz ki, hogy kislányok = hercegnők, barbik, főzőszett, háztartással kapcsolatos játékok, kozmetikai cuccok, körömlakk, csillámpóni, anyámkínja. Kacatok. Kisfiúk = legó, építő- és logikai játékok, autók, fegyverek, kísérletes szettek. Több a kreativitást igénylő, fejlesztő játék. Mit sugall? Hogy a fiúk okosabbak, lehetnek tudósok; bátrabbak, lehetnek hősök. A kislányok lehetnek hercegnők, akiket majd megment a hercegük. Vagy háziasszonyok, ha hercegből nem jut... Hol az egyenlőség? :) A társadalmi szerepre nevelés már kisgyerekkorban megkezdődik.

Asszem egyszerre ennyi.
  • Renegade
    okok
  • molnibalage83
    Akkor gondolkozz még. Délután rakok be majd új kérdést.
  • Renegade
    ötletem sincs, hogyan lehetne ezt jól megfogalmazni :(

szedjük szét, legyen elsőre csak LMBT?

hogy lehet azt jól megfogalmazni, hogy a nagyon liberális, valahol a középvonalon billegő, a konzervatív és a vaskalapos is megtalálja a neki tetsző rubrikát?

vagy menjünk mélyebbre?

támogatod a melegházasságot?
    támogatod a nemek biológiai és társadalmi különválasztását?
    használható-e elsődleges nemi jellegtől eltérően egy WC?
    legyen egy negyedik WC típus is (Nő, férfi, mozgássérült, egyéb)?
    jó ötlet, az, ha egy 28 éves, férfinek született ember női birkózásban versenyezhet?

hát ezek elég gyengék :(
  • molnibalage83
    A kérdés javaslatokat továbbra is várom....
  • Pluskast
    Utálom a cigaretta szagát. Beleivódik mindenbe. A ruhádba a bútorokba a kocsidba. Beleivódik a cigiző ember bőrébe, a kezei totál büdösek lesznek a füsttől meg amelyik ujjaival fogja a cigit. A leheletén meg akkor is érezni ha huszonhatszor fogat mosott. Szóval igen, nálam gondot jelentene. Hála istennek a barátnőm nem dohányzik.
  • Renegade
    Na szerintem:

először is, rohadt fáradt vagyok, szóval nem lesz összeszedett, de ha okosabb vagy mint egy pitypang, akkor visszakérdezel nem támadsz.

Kezdjük az elején, a XIX. század elején beindult valami nagyon klassz dolog, hihetetlenül lassan reagált rá a társadalom, emlékezzetek csak a hatvanas évek reklámjaira, aztán eljutottunk odáig, hogy mindenki egyenlő aki elfogadja a társadalom szabályait. Itt azért már lyukra lehet futni, mert más szabályok vannak Szaud Arábiában és más szabályok Európában. De legyünk önzőek, a mai felvilágosult Európa legyen a mérvadó.

LMBT/Gender szak: klassz, legyen támogassuk, vitázzunk róla, sőt, verjük végig az egészségügyön, hogy azok az emberek akik rossz testbe születnek, kapják meg a legmagasabb adható állami támogatást a nem változtató műtétjükre, ami adható. Melegházasság? Hát, hogy a viharba ne, szeretik egymást, miért ne? Ugyanazok a jogok nekik is mint másoknak. Itt nyilván megint kell a vita a párbeszéd, mert idő lesz amíg mindenki megszokja, hogy előttem a sorba nem csak a szerelmes heteró párocskák csókolózhatnak, hanem a melegek is. Lesz ebből gond? Persze, de bízunk a legjobbakba. Engem borzasztóan fog feszélyezni, de ennyi, nem fogok csúnyán nézni, nem fogok beszólni, viszont alanyi jogon zavarhat, de ettől nem vagyok homofób.

Londoni metró: London Polgármestere (állami szerv) úgy döntött, hogy ezen transzneműk bizony hiperérzékenyek (a lakosság 0,001%) ezért az ő kedvükért szakítunk azzal, hogy engem férfiként a barátnőmet pedig nőként köszöntsük. Éééés ez itt már probléma. A férfitestbe született 6 éves kislány csillámpóni vagyok az nem egy nem, hanem mentális elváltozás, nekik államilag támogatott pszichológust javasolnék, abban az esetben, ha ő ezt végig akarja verni a rendszeren, tehát nem hölgyeim és uram, hanem kedves önök és csillámpónik, üdvözöljük önöket a metrón.

Ez itt már kontra produktív.

Reklámok: természetesen változtassunk rajta, nem esik le a férfi kezéről az aranygyűrű, ha kiveszi a részét a házimunkából, mega cool. Kisfiú tudós, kislány balerina ban, meeeeeh, ha mindkettő tudosnak lesz ábrázolva, akkor az lesz a baj, mert túlzott társadalmi elvárások! Ha ez bekövetkezik (remélem nem), akkor megint csak GG lényeg, hogy lehessen picsogni, de meglátjuk, adjunk neki egy esélyt!

Domináns férfi, "gyenge" nő nem szerepelhet egyáltalán: a kurva anyátok, éljen a fehér meg a fekete, szóval ha a barátnőm klasszikus értelembe vett nő (húzd ki nekem a széket drágám, simi-simi, olyan jó hogy ilyen nagy és erős vagy típusú nő) én meg a hős lovag, akkor a ban miatt bizony ez a típusú pár ki van rekesztve, sérültek a jogaim, és én ettől esélyes, hogy white power náci leszek :)
    Szóval legyen mindenféle, nem ez lenne a diverzitás?

Egészségügy: hol ér véget a szülő joga és hol kezdődik az államé?

Vicces téma ez is, pláne, most, hogy menő vegán fényevőként, anti-vakcinát óbégatni (yep, ez is a túltolt liberalizmus vadhatása), ne feledjétek, az orvos ellenség, mert ő mondja meg a nememet. Szerencsére itt azért vannak jó irányok (vakcina, elvesszük a gyereket , ha hülye vagy), meg vannak elbaszott irányok: kuruzslás, homeopátia támogatott (lásd Svájc), nem kell beírni a nemet a TB könyvbe (Canada).

Testcsonkítás: alanyi jogon megy most (szerintem nem fog változni), ha akarod kiveteted a bordáidat, ha akarod hegyes fülű, szilikonszarvú lehetsz, a technika fejlődik, kívánok Molninak egy cicafülű, nyuszifarkú férfitestben élő furryt közvetlen munkatársnak. :) Ez legális lesz, reméljük az nem, hogy én meggyőzöm a nejemet, hogy menjen és "szabad akaratából" vágassa le a szeméremajkait.

Itt még nagyon észnél kell lenni szerintem.

liberálisok vs konzervatívok: örök "harc", már csak azért is mert fiatalon inkább liberális vagy, öregként meg általában konzervatív.

Sajnos ez Magyarországon nehezen bemutatható, mert az Origó eladta magát, szerintem egy egyszerű cikk kapcsán (lemondott a Francia hadügyminiszter), túlságosan nagy a különbség egy Origó és egy 444 között, holott itt nem sérült az újságírói etikett: a hír szent a vélemény szabad. Viszont, a 444 is elbaszta, lásd Trump Svédországos beszédének kifigurázása, de amikor borult a bili és egy Svéd miniszter kitálalt, hogy bizony kozmetikázták a nemi erőszak számokat és elkövetők bőrszínét, akkor ezt "elfelejtették" leközölni.

Svédország most amúgy is teszt ország, ahonnan kibaszott visszás hírek jönnek, ott van egyszer a rendőrség részéről a rohadtul túltolt áldozat hibáztatás (istenem, hogy picsogtak a libsik amikor nálunk volt egy ilyen kampány). Jelenleg harc megy azért, hogy a muzulmánok ne tudják ráerőltetni a társadalomra a saját hülyeségeiket (pl fiuk lányok külön osztály, más ajtón szálljanak fel az iskolabuszra, ilyesmi). Meglátjuk mi lesz, a sok dezinformáció miatt kurvára nem tudjuk mi van ott, hiszen minden migráns vagy Soros vagy Putyin bábja, a magyar sajtó meg valahogy nem találja a helyét.

ja még valami:

anorexia vs dagik: mindkettő egészségtelen egyik se legyen megengedett a reklámokban,mi most az irány? Anorexia ban, dagik welcome, GG

Összefoglalva:

vannak nagyon jó dolgok, de én személy szerint úgy érzem, hogy ha picit is, de jelenleg az az irány, hogy én nem lehetek büszke fehér férfi, aki rajongani akar a barátnőjéért, annak ellenére, hogy támogatom azokat, akik szerint én csak egy himsoviniszta náci vagyok.

nem tetszik, hogy lehet, hogy 5 év múlva a szállodában nem uramnak fognak szólítani, nem tetszik, hogy egy férfi elindulhat női versenyeken és letarolhatja a mezőnyt, nem tetszik az sem, hogy egy 35 éves férfi 6 évesekkel edzhet együtt mert ő úgy döntött, hogy csak 6 éves és ez milyen szupcsi, nem tetszik, hogy az attention hoe magát 27. nemmel aposztrofálja és engem alsóbbrendűnek gondol.

És kurvára nem tetszik, hogy, ha mondjuk Molni (és aggasztóan sok hasonló) első a néven, polihisztorok császára, a világ minden tudásának birtokosa képtelen elfogadni azt, hogy egy társadalmilag, jelenleg érzékeny témában máshogy gondolkodik az maga az ördög, holott pont ugyanazon elv mentén érvel mint a legbigottabb ortodox, fafejű redneck vagy éppen a visongó libsi.

Érthető volt?

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.07.21. 09:49:52
  • ToxiMaxi
    "Nem a fizikai erő dominál ma, hanem a szellemi..."

Ehhez képest melóhelyen mégis a férfiaknak kell cipekedni...
    2 nővel dolgozom együtt, ugyanazért a fizetésért, mégis úgy érzik az én dolgom a nehezebb tárgyak elmozdítása. Ilyenkor hol marad a női egyenjoguságért való küzdelem? Vagy az csak akkor jó indok ha nekik kedvez.

Londoni metró esete meg egy olyan dolog, hogy minek kellett engedni ennek, innentől nincs megállás. Legrosszabb ezzel kapcsolatban az, amit már lentebb is írtak beállsz vagy kirekesztett leszel. Kb. mint a melegekkel kapcsolatban vagy elfogadod őket vagy homofób vagy nincs átmenet csak fekete meg fehér van és egy értelmes vitát nem lehet lefojtatni mert a szent lóról nem lehet rosszat mondani.
  • chhaya #124714
    Mitől lenne veszélyes az LMBT emberek elfogadása? Vagy ha a heterókkal azonos jogaik lennének?
    Milyen eszmei hanyatlást okoz nemi sztereotipizálás tudatos kerülése?
    Pontosan mit értesz a hagyományos értékek alatt, amit a társadalmi és nemi egyenlőségért való küzdelem kinyír?
    Olyan szépen fogalmazol, mégsem mondasz semmit.
  • molnibalage83
    Nem vágom, hogy a csontváz és biológiai eltéréseknek mi köze ahhoz, ami a 444 linkben van... Az, hogy a nő főz stb. sztereotíp szerepek, amik a modern kori társadalomban ökörségek.... A férfi is képes rá ahogy a nő is sokmindenre, amire a férfi... Nem a fizikai erő dominál ma, hanem a szellemi...

Nem értem, hogy a szimplán sztereotíp baromságokat miért mosod össze te is a szélsőségesen femináci és egyéb hülyeségekkel...

LMBTQ közösséget nem ismerem, viszont emberjogilag aggályos, hogy párkapcsolati jellegük miatt egyes jogokból ők nem részesülhetnek, ami pl. az örökösödésnél és társadalombiztosításnál is szerepet kap. Ezeknél mi a fasz köze van ahhoz a jognak, hogy valaki párja nő vagy férfi...? Mert, egyes országok és biztosításnál feleség/férj lehet kedvezményezett és a biztosítás hatálya alá eső. Viszont, ha a melegházasság nincs elismerve, akkor ők szépen kizuhannak ebből. Nemi alapon diszkirmiálod a biztosítási és öröklési lehetőséget? Az igen... Mert ez jelenti. Ennyi erővel hajszín alapján is lehetne...

Erről szól a történet egy része...

Jó lenne ilyen alapon megközelíteni a dolgokat és nem a szélsőséges fröcsögés felé menni, hanem a jog és logika oldaláról. Mert a logikusan gondolkodóknak ez a problémájuk. Azzal én sem értek egyet, hogy ezt más arcába kell tolni, de a fenti alapjon a jogegyenlőség terén azért pörgess át pár ilyen tételt...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.07.21. 01:16:23
  • Fbn Lx
    Azok az idióta sztereotípiák nagyrészt genetikai különbségeken alapuló társadalmi konstrukciók, amik még egy olyan, a jelenlegihez képest "természetes" módon alakultak ki, amiben minimális volt a társadalom-mérnökösködés. A jelenlegi elfogadás - és diverzitásünneplő liberalizmusnak fontos eleme a tudománytagadásig való elmerészkedés az ideológiai agenda érdekében - hányszor előfordult már a történelem során (kiváló képet ad a jelenség természetéről ez a poszt.

Nagyon meglepőnek tartom, hogy egy világot járó ember ne szembesült volna még azzal az átfogó jelenséggel, amiben az LMBTQ, a harmadik hullámos feminizmus, a gender studies és a befogadás-elfogadás-diverzitás hármasának vallásos ünneplése, a wilkommenskultur kulminálódik, és egy képmutató, szociális érzékenységében egymással versengő frontvonalat hoz létre, ami egyre pofátlanabb és egyre veszélyesebb módon szivárog be a hétköznapi élet minden szegletébe, a nyomában sajátos definíciója szerint elferdítve a szólásszabadság eszméjét. A jelenség attól tartok, hogy már átlépte a kritikus tömeget, és nincs más opció, mint asszimilálódni, vagy kirekesztetté válni az egyre növekvő, önmagát felvilágosultként és intellektuálisként megalapozott kasztból. Ez a hagyományos értékeit elvesztett civilizációnk segélykiáltása egy morális támpontért, aminek sajnos pont a genderfasizmus sietett segítségére, és a 21. század nagy eszmei hanyatlását látom benne.
    Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2017.07.21. 01:12:06
  • molnibalage83
    Nem véleményes. Csak mindenkiez olyan hangnemben beszélek, amit megért és megérdemel. Ennyi. A hülyéktől hamar felforr az agyvizem.
  • Renegade
    Hááát, első négy szó véleményes,

a többit persze tudom, mint már mondtam régi motoros vagyok (nyilván a lemileset is átfutottam), de te is klisés vagy (én is, néz csak be a HS topikba, na ott én vagyok SJW), viszont ahogy megjelenik SG-n egy hadászati/atomenergetikai/megújuló erőforrás cikk én már szaladok is a popcornért :)
  • molnibalage83
    Nem hobbim az acsarkodás. Van jobb dolgom is, pl. több 1000+ oldal tartalmat gyártani a HTKA.hu-ra...

Vagy írni a Haditechnika magazinba...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.07.20. 23:28:51
  • Renegade
    akkor légy erős:

egyetértek (egy számozott SW-t nem vagyok hajlandó többet moziban megnézni, csak a mellékágakat)
    véleményes, a végén a szájharapást elég sokféle képen lehet érteni
    teljesen egyetértek
    Shakespeare a nép ópiuma volt és emelet korszakalkotó, lehet erről vitatkozni, de ez nem a mi szintünk szerintem

4. hozzászólás ugyanaz az egy soros, de ja én vagyok beszűkülve, dude, ez ma tényleg nem megy, engedd el, ha ide talál pár pajtásod akikkel imádtok acsarogni, akkor ez nekik kb karácsony :)

sok dologban egyetértünk, de abban nem, hogy ez egy szar vlog lett volna.
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.07.20. 23:28:10
  • molnibalage83
    Úristen, ennyi marhaságot...

A 7. részt szimplán azt kúrta el, hogy 300 millió USD-bül basztak újítani és egy teves fostaliga remake lett. A Rouge One meg minden idők egyik legjobb SW filmje, pedig én nem vagyok egyáltalán SW rajongó. A 7. rész után a mozi padlójára köptem volna legszívesebben...

A gay rész 2:40-nél faszság. Szimplán egy létező tradíciót ültettek át. A fegyveres erőknél egymás holmiajinak átadása és hordása a bajtársiasság és befogadás jele. Mivel a fegyveres erők férfiakból álltak régen szinte kizárólag... Eh...

Aztán a 7. rész nem amiatt volt szar, mert a főszereplő nő volt. Ha pasi lett volna helyette, akkor is szar, ehhez semmi köze a főszereplő neménet. A forgatókönyv és az egész történet szimplán ótvarszar...

Ezen felül nem sok Shakespeare-t olvastam, de az SW-t hozzá mérni picit vicces. Lehet, hogy populáris, de filmművészeti és készítési szempontból sok helyen tragikum.. Még a 4-6 is, nemhogy az 1-3-mal kiegészítve és főleg a 7. résszel.

Mondom, te pontosan indenben a pinát látod csávó vagy a viccből... Nagyon be vagy szűkülve...
  • Renegade
    ezt viszont most találtam, figyelembe véve, hogy szépen felpumpáltuk a hozzászólás számot, reméljük sokan benéznek, szóval itt egy érdekes videó, szerintem tök vitaképes és még szórakoztató is, lehet róla csevegni, amíg Molnival visszatérünk a LMBT/SJW/Crossfittes-Vegán-Apache helikopteres őrületünkhöz :)

• Renegade
    bámulatos :)

de már mondtam, ma nem. Ha nem látod, hogy mi ezzel a gond, akkor nem (próbáld egészében nézni és lehuppani a vesszőparipáról).
    emellett persze úgy sértegetsz, ahogy jól esik,elvégre tök konstruktív és segít kialakítani az egészséges vita légkörét, emellett érett és nagyon felnőtt.

azért kedvcsinálónak egy definíció:

"a biológiai nem társadalmi konstrukció, amit egy kulturális autoritás - „»‘orvos’«” - erőltet ránk születésünkkor, pusztán külső jegyeink alapján;"

• molnibalage83
    Elolvastam a hírt. Továbbra sem értem, hogy mi a jó frász bajod van. Semmiféle buzulás és LMBT nincs benne. Vazz még a rövidítésért is le kellett görgetnem, mert nem használok ilyesmit.

Momdom, te félelmetesen túltolod a bringát...
  • Renegade
    több mint 13 éve itt vagyok, már mondtam, nem fogok bele menni egy vitába veled, amikor azt feltehetően a fejedben már x hozzászólással ezelőtt lezártál.

Amúgy szar napod volt?

Mert ilyen szarvas hibát azért nem szoktál elkövetni "ok, ne lehessen egyedül mosogató nőt mutatni"
  • molnibalage83
    Ha neked az a bajod, hogy valaki elszakad az idióta sztereotípiáktól, akkor szerintem az ön készülékében van a hiba. Soha nem értettem az olyan helyzeteket, mikor a téma az, hogy a takarítás nem férfimunka... WTF? Mióta? Mindig is én takarítottam és nagyrészt a fater, míg kicsit voltuk.

Mi a baj a lenti megközelítéssel..:?

Mondom, olyan vagy, mint vicc...
  • Renegade
    hujuj, akkor talán engedjük el a témát, figyelembe véve, hogy nem először használod mostanában ezt a "frappáns" visszavágást :)

ha neked nincsen ezzel bajod, akkor nincsen, ettől még kerek a világ
  • molnibalage83
    És most ez baj vagy mi? Szerintem a hiba benned van, mert olyan vagy, mint a viccben a fickó, aki minden ábrába csak a pinát látja bele...
  • Renegade
    itt meg az ASA véleményes ajánlása

klikk
  • Renegade
    nem látnod, hallanod kell :)

a hang alapú utastájékoztatást érinti, lehet, pont nem volt késés, állomás lezárás, ilyesmi, meg tudod, kell pár nap, friss a hír

"All new pre-recorded announcements are set to be changed, and written guidance given to staff will be reviewed and changed."

• molnibalage83
    Sehol nem láttam ilyet, pedig jártam pár állomáson...
  • Calver
    erre gondolt Renegade.

de tágabban: a politikai korrektség teljesen abszurd túltolása, szervezetek nevetséges behódolása a hisztiző egyedi hópihék előtt (példa: Lovecraft rasszista volt meg 1900-as években 1900-as évekbeli kifejezéseket használt, vegyük le a nevét egy díjról, de itt van magyar példának fogyatékos SJW-k hisztije is), hangos, áldozatszerepben tetszelgő, hisztiző kisebbség jó kurva anyjába elküldésének teljes hiánya.
  • molnibalage83
    Most jövök Londonból. Melyen túltolás...? Egy ilyen plakátot sem tudok felidézni... Fogalmazd meg a kérdést és holnap beteszem.
  • Renegade
    lehetne egy szavazás a túltolt LMBT kapcsán, hogy ki mit szól hozzá, engem picit felbaszott az, amit a londoni közlekedési vállalat csinált, illetve az új reklámtörvény sem nagyon jött be, ok, ne lehessen egyedül mosogató nőt mutatni, na de, hogy ne legyen nemi megkülönböztetés a kisgyerekek jelmezében (kisfiú mint cowboy, kislány mint balerina) azért az egy vicc.
    Balkezes, preauricular sinus mutációval rendelkezőként követelem, hogy minden reklámban és mozifilmben legyen egy hozzám hasonló egyed, kéne erre valami jó kis gerilla kampány :)

Gondolom ebből kiderül, hogy nekem mennyire tetszik ez a 72 nem, meg az hogy a "hölgyeim és uraim" túl sértő és nem szabad használni
  • kamionosjoe
    Párkapcsolatban problémát jelentene ezért én nem ismerekedem dohányos nővel.
  • Freeda Krueger
    Ha nem láncdohányos akkor nem okozna gondot...
  • Fbn Lx
    Én nem annyira jogi következményekben gondolkodom, inkább szociális és mentálhigiénés irányból támadnám meg az ügyet.
    pl. felhúznék a városban ilyen gecinagy hirdetőtáblákat, amin Justin Bieber látható cigizés közben, átszellemült arccal, "yeah you know you want a spliff from my cig, babe" felirattal

de komolyan, én inkább a cigizés, mint emberek közti első falat ledöntő szociális kapcsolódási forma szerepét gyengíteném valahogy, kellene valami ötletes alternatíva a cigire, ami egyszerre leköti a kezet és az orális fixációt, és ezáltal teljesen átvehetné a szerepét.
    Nehéz kérdés, mert amellett, hogy a babrálást is és az orális fixációt is kielégíti, rendelkeznie kell valamilyen szintű kúlsági faktorral is, ami egyszerre nem túl hivalkodó, de azért úgy mégis jelen van, mint amilyen a füstfújás, meg a meggyújtás folyamata / égés jelensége, valamint jelentsen stimulust egyszerre több érzékednek, de mégis legyen kellően élménysemleges. Például a nyilvános gumicukorevés ezeket a feltételeket nem nagyon teljesíti.
    Ha jobban belegondol az ember, nagyon nehéz versenybe szállni azzal, amit a cigi tud, nem csoda, hogy még nincs nagyon alternatívája, de én reállítanék egy csapat brit tudóst az ügyre.
  • Renegade
    gyorshajtás autópályán/főúton elég baráti sok helyen, kollégák Ausztriából és Svájcból gyűjtöttek be párat, azt hiszem egyik sem volt több 20K HUF-nál.
    Nekem egyetlen gyorshajtásom volt idáig, az is Franciaországban, itthon kétszer annyi lett volna.