127612
-
Nézd vissza az elmúlt éveket, szerintem nem volt tragikus - az emelt szintűben van egy kis programozás is, de azon kívül igazából nincs benne semmi szörnyű, a szóbeli rész pedig egészen vicces, amikor a floppyról kell beszélni :D -
tudom ez most viszonylag hülye kérdés, de nehéz volt az info érettségi? nekem is az van csak nem emeltszintű...gondolkoztam hogy felkészülök rá, és megcsinálom, illetve a kémiát is -
Fbn Lx #98746 matekból felkészülés nélkül egy 60-70% menne, ha most elém tolnák
de ha azzal töltenék 2-3 napot hogy felkészülök, simán jobb is lehetne, mint alapból
angol az továbbra is menne emelt szinten jól, bár talán már csak 80-85% körül :S infóra szintén készülni kéne pár napot
a többi érettségi meg humbug, mégis, ki foglalkozik a történelemmel meg a zirodalommal
mese és seggelendő, többnyire haszontalan információhalmaz, a megértést, logikát nem fejleszti, a hétköznapokban használhatatlan
sosem értettem, minek kell egy könyv információtartalmát feleslegesen az ember agyába helyezni, ha egész egyszerűen kinyitható a könyv. -
Blum #98745 Menne,sőt még jobban is! Már ami a humán részt illeti...
Tavaly érettségiztem,mindenből meglett a hármas-négyes zéró tanulással. A humán szvsz idén könnyebb volt kivéve a bioszt az "stagnál".
Matekból imádkoztam a 20 pontért (/me síkhülye matekból),végülis 24 lett de idén valószínűleg szóbeliznem kéne. :/
Persze az,hogy kinek mi az erősebb/gyengébb,erősen szubjektív. -
ki tudja,lehet meglepődnének,ha matek érettségin egy kör kerület/területszámítása integrálással lenne odaírva :D
(matek 2 zh délután,fuck yeah) -
Abraham1 #98743 Mindenből megbuknék, mert már semmire nem emlékszem, ez fix. Kb fel tudnék készülni az egészből 2 hónap alatt ha tényleg nekifeküdnék. -
Tudom, én érettségiztem a régi és az új rendszer szerint is (egyetemi felvételi pontszámok miatt csináltam utólag két emelt szintűt, töriből és informatikából), az újabbra kb. 2-3 hónap alatt készültem fel úgy, hogy előtte nem igazán foglalkoztam a törivel, újrázáskor pedig 90% körül teljesítettem.
Sokkal értelmesebbnek, átgondoltabbnak tartom az új fajta számonkérést, az én gondolkodásomhoz legalábbis sokkal közelebb áll, és ahogy írod is, nem a lexikonszerű tudásra épít. -
clio1616v #98741 félvárról venném most is, 3-4-5 lenne, nem érdekel az érettségi teszt -
Hozzá kell tenni, h szóbelire meg kell tanulni kemény 30 oldalt, ami a régi hagyományos érettségikor volt mondjuk 3-4 tétel... És lehet használni atlaszt szóbelin is. De összességében (mivel már én is az új szerint érettségiztem) nem bántam persze, h nem kellett annyi száraz anyagot magolni. Sokkal inkább építenek arra, h az ember a józan paraszti eszét használja, és tudjon szöveget értelmezni. Lexikális tudás mondjuk 30% ha kell hozzá. -
Helyesírással bajom lenne megint.
Matek érettségi pl tavaly egy vicc volt. Idén meg vinnyogtak, hogy "ninccccen téééérkép.....". Legalább szokja a fősulis éveket :)
Maga az egész érettségi rendszer is egy szánalom volt amikor én csináltam 2003, most meg pláne... -
Középszintű, emelt szintű feladatlapok - olvasd el pl. a törit, nagyon más, mint régen :) Persze van most is szóbeli rész. -
Na jó, a közép szint első könnyű részéhez nem használható, de azok meg alapszintű feladatok. -
Mi az hogy. :) Az újabb függvénytáblákba már sokkal több mindent beletesznek, mint régen. Épp csak meg nem oldja helyetted a feladatokat. :D -
Sikerülni, biztos sikerülne. Mateknál 4 jegyűt még mindig lehet használni? Egyébként az idei mateknál voltak már szerintem jóval könnyebbek is.
Engem a töri érdekelne, hogy milyen. Abból nekem nem volt írásbeli. Amikor én érettségiztem, csak szóbelizni kellett. -
commissioner #98734 reáltárgyakból jobb eredményt érnék el, a humántárgyak pedig lutri: ha jó témákat kapok, akkor akár jobban is teljesítenék, ha nem, akkor akár bukásközeli helyzetbe is kerülhetnék - (felkészülés nélkül) -
Sztem 20%-ra pl. egy közép matekot még egy jobb eszű 8.-as is megír. -
az érettségi úgy van kitalálva hogy még egy olyan szakmunkásképzősnek is meglegyen aki a 4 évet végigaludta. (20%...)
utána márcsak rajtad áll hogy meddig mész el pontszámokban -
kamionosjoe #98731 Valahogy biztos megcsinálnám most is.
Látva, hogy mostanában mennyire veszik komolyan a tanulást biztos nem nehezebbek most sem. -
kamionosjoe #98730 ez még nem publikus, de most fogok kezdeni hamarosan megint egy új helyen (ki gondolta volna) :) -
Még nem érettségiztem. :) -
Olyan opció miért nincs, hogy nincs érettségim? -
Amikor érettségiztem se tudtam semmit, mégis összejött egy 4-es átlag.. Szerintem menne most is :DDD -
kettest biztosan elérném mindegyikből
nem tudom, mert amióta leérettségiztem leszarom, hogy éppen mi az aktuális érettségi sor -
extramagascsaj #98725 +1 -
karajjj #98724 Töri érettségin használhatod az atlaszt, abban benne van minden fontos és kevésbé fontos évszám. -
Felkészülés nélkül természetesen nem menne ugyanúgy, a humán tárgyaknál csomó tényanyagot (évszámok, ilyesmik) nem használtam évek óta, reál tárgyaknál meg lassabb lennék, ugyanezért. Ha előtte egy-két hetet eltöltök azzal, hogy átnézem a négy éves anyagot és gyakorlom egy kicsit pl. a matekot, akkor ugyanúgy, vagy akár jobban is sikerülne, mert csomó mindent már jobban átlátok, lényegesen kibővültek az ismereteim ezalatt.
A feladatsorokat átnézve nincs bennük semmi olyasmi, ami lényegesen problémásabb lenne, mint az elmúlt sok évben. -
Felkészülés nélkül nyilván nem menne, vagy csak szarul. Előtte át kell nézni az összes tananyagot, mik az új jelölések, mi változott stb., hiszen 20 éve érettségiztem.
Ja és ha kézzel kell megírni, az is gond, mivel lassan elfeledem a kézírást, mérnökként semmi szükségem rá, infósként még kevésbé. Nyomtatott betűkkel írva meg asszem ma sem fogadják el... :DDD -
Egyáltalán nem menne, most biztos megbuknék több tantárgyból.
Angol menne hibátlanra, meg a fizika is sikerülne valószínűleg. Törit már rég elfelejtettem, annak idején 5-ös voltam belőle, de mindig is utáltam, kb. leszarom mi volt a múltban. Irodalom attól függ. Matekból is sokat felejtettem, meg amúgy sem voltam jó benne. Elektro kérdéses, nem dolgozom benne így sokat felejtettem. 14 év távlatából már nem sokra emlékszem.
Nem tudom, vannak nehezebbek is, meg könnyebbek is, nézőpont kérdése. -
Angol és info szerintem most is menne, a többi az esélytelen... Felkészülés után már más lenne a helyzet. -
hugopareiros #98719 Régen is a matek és az infó érdekelt csak. Megcsináltam őket 92-94%ra. Ezt most is simán hoznám.
Töri, magyar pedig nem érdekel (2est sőt 3mast minimum összehoznék belőlük). -
Én is így vagyok matekkal. Bár lehet függvénytáblát használni, igaz az 1. részéhez nem. -
Szerintem nem, legallábis jelesre nem. Matekból is elfelejtettem egy csomó olyan dolgot, amit régen tudtam vagy úgy oldanám meg, hogy nem fogadnák el. -
Ne viccelj. Magyar írásbeli fele annyi, h tudsz-e olvasni és meg is érted-e. Töri szintén. -
karajjj #98715 Infóból és matekból tuti lenne a 90% fölötti, de magyarból és töriből is meglenne az ötös, egyedül az angol az, amit felejtek, bár el tudnék beszélgetni, csak rá kéne gyúrni egy kicsit a nyelvtanra... -
Üres. Humán szarságok nem mennének egyáltalán, angol + matek + elektro meg még jobban is, mint anno. -
Hát az durva lenne, ha nem is sikerülne. :D A 2-es szint elég röhejes színvonalon van. Sztem 4-esre tuti menne minden most is, így 7 év után. -
Szavazó roBOT #98712 Az elmúlt öt évben hányszor váltottál munkahelyet? ==>> Ha most kéne (újra) érettségizned, menne? (2012) -
És most mivel foglalkozol? -
kamionosjoe #98710 Azért annyit mindig kerestem, hogy ne haljak éhen, de hülyeségekre is sok pénzt költöttem. Ja meg közbe anyáméknál laktam legnagyobb részben, ma már külön élek. -
clio1616v #98709 és miből tartottad el magad?