A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehetne még napestig sorolni a példákat, amiben ezt a szót (szerinted helytelenül használjuk).
Szerintem ez a megfogalmazás közelebb áll hozzá (persze ha más a célod vele, akkor nyilván a te megfogalmazásod a helyes):
"A csoda olyan esemény, amelyet nem tartunk lehetségesnek vagy valószínűnek tapasztalataink és ismereteink fényében."
Tehát megállja a helyét abban az esetben ha sokan azt várják, hogy kikap a válogatott mert az osztrákoknak erősebb csapata van.
Lehet valakinek csoda egy bűvészmutatvány is.
Csak nézőpont kérdése. Nem is értem miért kellett ebben problémát látni. Nem lehet örülni ennek a sikernek, keserű szájíz nélkül?
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.06.15. 09:03:03
csoda - minden olyan jelenség, amelyet irracionális erők működése következményének tekintenek / esemény, melyet Istennek a természet rendjét fölfüggesztő beavatkozása hoz létre.
"Nem akartunk nyerni, de csoda történt, így mégis... sajnáljuk, nem rajtunk múlt."
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
#124094: növekedésben lévő kétlábúnál elképzelhetőnek tartom, de ott is inkább olyan téren, hogy rákényszerítik balkezes pistikét arra, hogy a másik kezét használja. ha simán csak "megtanítod" magadnak, hogy mindkét kezedet tudd közel ugyanolyan jól használni, annak nem nagyon hallottam még hátulütőjéről, sőt - elvileg kétkezesség és általa formált új "kapcsolatok" az agyban segítenek pl bizonyos degeneratív betegségekkel felvenni a harcot, sőt, stroke-ból is gyorsabban felépül tőle az ember.
ennek ellenére soha életemben nem nyüszítettem úgy, mint attól a fejfájástól, amit bal kézzel egerezéssel egy FPS okozott...
"The trees move. Do you not see it?"
★★★★★
azt sem tudom elképzelni, hogy ballal irányítsam az egeret, és jobbal használjam a skilleket a billen
a legtöbb dolgot jobbal irányítom, valószínűleg megszokás kérdése, hogy mit mivel gyakorol be az ember
mert a szakirodalmak szerint vissza tud ütni rendesen, pl nyelvi, tanulási problémák
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
"The trees move. Do you not see it?"
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.06.12. 14:47:22
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
amúgy nálam is nagyon hasonló:
bal: írás, labdajátékok, egykezes fegyver, kanál, ütök, rudak (pl billiárd), szerszámok.
jobb: egér, olló, kés-villa, botkormány, kétkezes lőfegyver, persze lehet, ezek csak muszájból, a kialakításuk miatt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
következő: Melyik kezes vagy?
★★★★★
Nem csak, hogy az igényelne bizonyítást, hogy a közhangulat hatékonyan befolyásolja az egyéni és csapatos sportteljesítményt, de az is, hogy a negatív az negatív irányban, a pozitív pedig pozitívban. Egyik sem egyértelmű szerintem, úgyhogy elég alaptalan a feltételezésed.
Még esetleg akkor is, ha csak az EB-kre jutnának ki, bár akkor még mindig megkérdőjelezném, hogy mennyi abból a tényleges fejlődés és mekkora szerepe van annak, hogy 24 csapat juthat ki. 😄
Egyébként a svédek ellen sikerült nyerni 2011-ben.
Mindenesetre a selejtezőcsoport nem tűnik valami acélosnak, igaz Feröer ellen is csak hátrányból fordítva sikerült nyerni legutóbb.
Az eddigi tapasztalatok alapján simán kinézem, hogy Svájc ellen bemákolnak egy győzelmet, aztán valahogy a Feröer-Lettország-Andorra valamelyike ellen vesztenek pontokat és épp azok a pontok fognak hiányozni a végén 😄
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Összesen 13 ország mehet az egész UEFA zónából a VB-re ahol 52 kandidáló ország van. Namármost, ha sorra veszed azokat, akik alapvetően sokkal jobbak voltánk nálnunk az elmúlt 20-30 évben.
Svédország
Anglia
Franciaország
Wales
Skócia
Spanyolország
Portugália
Hollandia
Belgium
Dánia
Olaszország
Oroszország
Horvátország
Szerbia
Románia
Ezek alaján VB-re kijutásról álmondni kb. annyira reális, mint a magyar holdutazásról. A fenti csaptok felét rutinszerűen kellene ahhoz verni. Mikor nyertünk TÉTMECCSET ezek ellen utoljára?
azt állítod, hogy ha kollektíven lefitymálná az emberiség a portugálokat mondjuk, akkor kikapnának mindenkitől, mert negatív hatással lenne a teljesítményükre?
Stadionokra most már nem lehet fogni. Az ultrák meg sztrájkolnak, ezért erre se lehet fogni. Meglátjuk mit hoz majd a Fradi BL szereplése de a Lokinak anno sokat hozott a "jó" BL szereplés, nézőszámban is, csak akkor sajnos még nem volt saját stadion.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.06.09. 14:25:54
Ha már valamiben reménykedtek, akkor az inkább az legyen, hogy a 2018-20-22-24-26-os EB/VB-kből legalább 3-4-re jussanak ki, annak már lenne értelme, önmagában az idei EB-re való kijutásnak hosszútávon 0 jelentősége van, akkor is ha a görögök 2004-es szereplését másolják le, meg akkor is ha a Loki 2009-es BL szereplését.
Ja, és én pl. nem venném egy kalap alá a focit a többi sporttal. Ezért is van az, hogy a többi válogatottnak inkább szurkolok 😄
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Remélem tisztes helytállás lesz és a média meg a divat-drukkerek és a focigyűlölők nem szedik szét a csapatot rossz eredmény esetén.
Portugálok ellen szerintem a maximum 1-2 gólos vereség. A döntetlen már egy kiemelkedő eredmény lenne.
Szerintem ahhoz, hogy ebbe a sok csodás stadionba ne csak 2-3 ezer ember járjon ki, az első lépés egy jó EB szereplés.
Annyi különbséggel, hogy ezek egyike se pótselejtezővel jutott ki,..
Oddsokat meg felesleges nézni, mert az alapján csak az észak-írek és az albánok esélytelenebbek a csoportból való továbbjutásra (meg úgy általában), eszerint a magyar válogatott a 24-ből 22. helyen van
"túl sokan úgy kezelik ezt az egészet, mintha valami új korszak köszöntött be"
Én azt kérdeztem, hogy hol van ez a "túl sok" ember. Mert, hogy nem a meccseken az biztos.
Sehol sem állítottam azt, hogy szerinted új korszak köszöntött be. Ha találsz ilyet szólj.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.06.09. 09:17:25
Ez nem fanyalgás, csak túl sokan úgy kezelik ezt az egészet, mintha valami új korszak köszöntött be volna a honi labdarúgás színvonalában. Erre csak ezt tudom mondani...
És ezután jött a videó bevágás. Nos, akkor szerinted én hol írtam, hogy új korszak jött el? Mielőtt kötözködni kezdesz légyszíves olvass el figyelemesen egy két soros szöveget.
"pont azt írom, hogy nem köszöntött be új korszak"
Döntsd már el akkor.
Ahhoz képest, hogy szerinted ezt hiszik az emberek, mégsem járnak ki többen a meccsekre. Átlagnézőszám 2600 körül van. Viszonyításképpen 80-as években 7000-9000 volt az átlag, 90-es években ~5000-es nézőszám volt.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.06.09. 08:48:56
Megint sarkos a véleményem de számomra felfoghatatlan, hogy egy nemzeti csapatnak nem szurkol valaki, legyen az bármilyen sport. Kézilabdát sohasem nézek, most mégis leültem megnézni a BL meccseket (tudom ez nem nemzeti csapat, de magyar csapat). Kicsit nemzeti identitás zavarnak érzem azt, hogy nem drukkol valaki egy magyar csapatnak.
Félreértés ne essék én nem azt mondom, hogy EB címet kell vizionálni de anélkül temetni a csapatot, hogy 1 meccset is lejátszottunk volna elég gázos.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.06.09. 08:34:49
Ez nem fanyalgás, csak túl sokan úgy kezelik ezt az egészet, mintha valami új korszak köszöntött be volna a honi labdarúgás színvonalában. Erre csak ezt tudom mondani...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.08. 22:37:08
Utoljára szerkesztette: Lacee86, 2016.06.08. 22:33:46
Nem hiszem, hogy ne örülne bármelyikünk, ha az egészet lehoznák a magyarok. De a hurráoptimizmust merő ostobaságnak tartom, ha tisztában vagy a csapatok teljesítményével akkor könnyen belátod, hogy a legnagyobb esély a csoportban a negyedik helyre van, és ezt a szurkolásod nem fogja megváltoztatni. És persze lehet, hogy kisebb szerencsével megverik valamelyik csapatot a három közül, ezt senki nem zárja ki. Ritka nagy szerencsével akár kettőt is megverhetnek, ezt sem zárja ki senki. A hangsúly a ritka nagy szerencsén van. Meg azzal, hogy te bizakodó vagy, nem leszel az éteren keresztül hatással az erőviszonyokra. Remélem nem ilyen mókás babonás szurkoló vagy.
Addig ez a kijutás inkább a "minden sorozat megszakad egyszer" kategóriába sorolható 😄