127612
  • Fbn Lx
    most már nem kell ügyfélkapu, sms-ben is kérheted, hogy csinálják meg, vagy egyszerűen megadod a címedet a honlapon is kiküldik neked készen, ha oké, nem kell visszaküldened semmit
    idén így volt már
  • Freeda Krueger
    Amit lehet online,és amit, ahol lehet kártyával.
  • HTS s3rg1nh00
    ügyfélkaput sima kormányablaknál lehet intézni,5 perc alatt megvan.
  • Dzsini
    Bárhol, bármelyik banknál lehet hitelkártyád, és annak általában külön számlája van (így van értelme, hiszen a folyószámládról amúgy is költheted a pénzt, és akkor semmi különbség nincs). És igen, általában neked kell gondoskodnod arról, hogy a kamatelszámolás napján ne legyen mínuszban. Ebből élnek :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.08.23. 14:07:02
  • Renegade
    ezt a tartozás kiegyenlítést nem értem, nem kapcsolódik a fő számlámhoz?

vagy nekem kell két alszámlák között utalgatni?

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.23. 14:01:48
  • Dzsini
    Ha figyelsz rá, igen. Nem szabad engedni, hogy elkezdjen számolni a kamat, és olyan kártyát érdemes választani, ami a te pénzköltési szokásaidnak a legjobban megfelel, és ott térít vissza többet (ha sokat vásárolsz Tescoban, akkor olyat, ha sok az üzemanyagköltséged, akkor olyat, ha sokat utazol fapadossal, akkor olyat, stb...)

Bankokkal beszéltek, havonta 2-3% hitelkártyánál kattan a kamatszámláló, és az nekik már nagyon megéri, úgy, hogy a maradék 97%-nak adják az 1-3% visszatérítést.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.08.23. 13:48:29
  • ToxiMaxi
    Igen, mert a trükk ott van benne, hogy minden hónapban ki kell egyenlíteni a tartozásod, ha ezt nem teszed meg, akkor elég magas kamaton ketyeg a tartozás. Eddig nekem ilyen problémám nem volt, ha érkezik az SMS már fizetem is be azonnal, nehogy kifussak az időből.

Egyébként pont sg-n olvastam erről először :). Talán a leghasznosabb dolog, amit itt olvastam :D
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.08.23. 13:42:39
  • Renegade
    abszolút online meg kártya, de nem mertem eddig hitelkártyát igényelni, ennyire jó ötlet?
  • Dzsini
    Egy kis odafigyelést igényel, de nagyon megéri, főleg, ha olyat választasz, ami neked hasznos plusz visszatértítésekkel működik.
  • ToxiMaxi
    Én online fizetek. Bankkártyát preferálom, mióta megtudtam, hogy van olyan hitelkártya, ami után ha használod a bank x%-ot visszafizet. Asszem nálam úgy van, hogy minden használat után az összeg 1%-át adja vissza és bizonyos előre megjelölt helyeken (pl. benzinkút) ez az érték 3 v. 4%. Magyarán ha mindig ezt használom, akkor ingyen van a kártya fenntartási költsége. Mindig meglepődöm, hogy még mennyi helyen nem tudnak v. akarnak kártyát elfogadni 2017-ben, míg más országokban a készpénzes fizetés teljesen kiszorulóban van.
  • molnibalage83
    Új szavazás.
  • Renegade
    jópofa dolog, küldenek emailt, ha lejár valamid, nem tudom, hogy vettél e már autót, de annak a dolgait is tudod ott intézni, szerintem hasznos
  • molnibalage83
    Mert ahhoz személyesen be kellene battyogni egy okmányirodába, hogy legyen ügyfélkapud asszem. Idén lehet, hogy megcsinálom.
  • Renegade
    miért nem online csinálod és töltöd fel (adóbevallás)?
  • molnibalage83
    Ezen a résznél már én is tényleg pislogtam. Én akkor fizettem bármit csekken utoljára, amikor még szüleimmel laktam. Postán évente egyszer járok átlagan, feladni az adóbevallsát.Ez alól egy kivétel volt, amikor ajánlott levélben kaptam meg az online mellett is, hogy szerződéstbontanak velem az albérletnél. Meg az erklölcsi bizonyítvány. Kb. ennyi. Számomra a nem onilne fizetés olyan szinten elavult, pazarló és röhejes, hogy arra szavak nincsenek. Kp-t is alig használok.
  • Renegade
    csoportos beszedés nélkül én mindent elfelejtenék befizetni időben :)

amúgy jópofa videó a témában, ha esetleg valaki barlangban élne és kimaradt volna :)

• ToxiMaxi
    "Inkább sorbanállok egy sárga csekkel is a postán, mint hogy egyszer is átutaltassak"

Bankon belüli utalásban sem bízol?
  • Zephyr Retiring
    Nos bár nem világos, hogy mitől is lenne sznob, aki kerüli a közösségi hálózat egyik (ha nem) a legnagyobb oldalát, de ha ez megnyugtat, legyen neked :)
    Nem hiszek semmit, és meg sem fordult sosem a fejemben, hogy a velem kapcsolatos bármilyen adatokra bárkinek is szüksége lenne. Azért (bár szerintem ez annyira nem fontos) az IP címem változó. Legutóbb például tegnap,egy Horvátországi IP alapján azonosított be egy oldal :D
    Holott sosem titkoltam a neten, hkgy orosházi kulikundás betyár vagyok. Szóval véletlenül se sznob :P
    Egyébként nincs ilyen komoly oka a távolmaradásomnak a FB-ról.
    Szimplán csak úgy gondolom, töltök én éppen elég időt az SG-n. Jó benézni néhanap, hátha hall valami érdekeset az emberfia.
    Visszatérve a privát szférára a neten (ha létezik egyáltalán még ilyesmi) tőlem az követ és figyel, aki akar. Azt pontletojom. Egyedül a pénzügyi helyzetem titkos, és ha csak egy hekker egy nap be nem lép a bináris algoritmusokkal védett banki hálózatomba, akkor majd vakarhatom a buksimat, hogy kiokoskodjak valami biztonságosabb helyet a vagyonkámnak, de addig azért nyugodtan alszom.
    Bankszámlaszámokat például egyszer sem adtam meg a neten sehol sem, és ha feltétlenül ragaszkodott hozzá valami oldal, akkor én is feltétlenül ragaszkodtam hozzá, hogy az az út soha többé ne érdekeljen.
    Elsősorban a személyes kontaktokat részesítem előnyben. Inkább sorbanállok egy sárga csekkel is a postán, mint hogy egyszer is átutaltassak.
    Van még nyitott kérdés, vagy továbbléphetünk? :)
  • kamionosjoe
    Szerintem senki nincs kötelezvea facebook-ra, én mondjuk nagyon sokáig fent voltam, aztán egy ideje meg már nem vagyok. Na bumm, nem dőlt össze a világ.
  • Renegade
    ha meg tényleg sok résztvevőt akartok itt, akkor ez tényleg mehet fb-re, figyelembe véve a hypeot, a topik látogató csúcsot döntene
  • Renegade
    tessék Molni, érdekes kérdés

ki fog nyerni a GOT-ban?

letarolnak mindent és mindenkit a zombik
    visszaverik őket, de Cersei mindenkit átbasz, a Lennisterek győznek
    habos-babos high fantasy: kisüt a nap, az édibédi rokonoknak bölcs gyermekei születnek
    a lich..akarom mondani éjkirály meg a legtöbb fő karakter meghal, bár a veszély elmúlt, de nem igazi győzelem
  • molnibalage83
    Soha nem értettem ezt a szonb alapú FB kerülést. Vagy a privát identitásodat félted? Te komolyan azt hiszed, hogy n+1 más módon nem gyűjt adatot rólad a neten, aki nem akar. A legnagyobb oldalak az IP-d alapján akkor is nyomonkövetnek, ha be sem regelsz oda...
  • Zephyr Retiring
    Azért bárkit talán mégsem.
    Ha FB-on jársz, találhatsz egy Zephyr Retiringet ugyan ott is, de az a pfofil kizárólag azzal a célzattal készült el, hogy a nicknevem "tiszta" maradjon.
    Én például sem most sem később, nem óhajtok csatlakozni ama rangos közösséghez. Még akkor sem, ha a rokonaim és közeli ismerőseim majd 98%-a már rég behódolt ott :D

Így szerény személyem, valamint azon piciny vasakaratú csoport, akik hasonlóan döntöttek, ha akarna sem tudna lájkolgatni, posztolgatni, csatlakozgatni ott sehová és senkihez sem :(

Tudom, ne is mondd: előbb vagy utóbb, úgyis beadom a derekam :D
    Majd meglátjuk (mondta a vak)
    És meghalljuk..(mondta a siket)
    Mire a néma: (.......)
  • Fbn Lx
    meghívhatsz bárkit, sőt, ha public a csoport akkor minden tag ismerősének random felbukkanhat a falán, ha kommentel mondjuk, és kedvet érezhetnek emberek a csatlakozásra, főleg, ha valami jó kis aktuálpolitikai kérdés van
  • ManoNegra
    #124797 Igaz, én eredetileg erre az esetre gondoltam.
  • QuippeR
    a cikk szerint 25 évet kapott, meg még ötöt a börtönben, tehát hacsak nem csecsemőként lett sorozatgyilkos, akkor nem 31 lesz szabaduláskor. (a cikk szerint inkább 59.) nem mellesleg megemlítik, hogy azóta bevezették a tényleges életfogytiglant. ami szerintem helyes, és nem teljesen érthető, hogy az esetében miért nem lehet akkor alkalmazni is, ha egyszer be lett vezetve. a plusz öt év helyett például mehetett volna ez, és probléma megoldva.

(nem mellesleg saját magát lövi lábon, aki az igazságszolgáltatás hülye ítéleteivel érvel a halálbüntetés mellett, hiszen éppen ezek mutatják, hogy nem szabad egy ennyire tévedésre alkalmas testület kezébe ilyen visszavonhatatlan és végérvényes eszközt adni.)
  • ManoNegra
    Az említett bűnöző 16 évet kapott és slussz. Ha leülte, akkor kiengedik.31 évesen, ereje teljében. Nincs olyan opció, hogy áá, nem bánta meg, akkor inkább benttartjuk.
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2017.08.21. 12:22:15
  • molnibalage83
    Kérdésjavaslatot továbbra is lehet küldeni, ne csak én éljeim ki vágyaimat... :)
  • QuippeR
    nyilván rossz, de annál csak jobb, hogy ő azt reméli, az én családtagjaimmal rossz dolog történik majd.

semmi olyat nem mondtam, hogy akiről tudvalévő, hogy nem tanúsított megbánást, és nem fordult jobbra a gondolkodásmódja, azt akkor ki kell ereszteni, hogy összevissza aggresszívkedjen. kell a fenéket, rohadjon csak meg a börtönben, ha meg elmebeteg, akkor a pszichiátrián. csak azt mondtam, hogy az én nevemben (a társadalom tagjaként beszélek), ne öljön meg senki senkit, ha lehet, akkor se ha amúgy az a valaki "gonosz" vagy "bűnös".
  • molnibalage83
    Epic.
  • kamionosjoe
    Mindegy, így legalább családias a hangulat, mindenki ismer mindenkit. Később alapítunk egy kibuc közösséget IRL és élünk boldogan amíg meg nem halunk. :)
  • molnibalage83
    Megfontolom, de hogy mitől találná meg a nem SG-s közösség, azt nem vágom.
  • Fbn Lx
    csinálj fészbukcsoportot, ott van lehetőség szavazást kitenni, és jóval könnyebben összejönne több száz ember is akár, meghívottaknak a meghívottaival, főleg ha olyanok a kérdések
    jóval többen szavaznának, mert a falat görgetve könnyen kibassza a szemét mindenkinek és mindenki ismerőseinek, hogy ott egy kiírt szavazás
  • Renegade
    a provokatív témák mentek eddig is. :)
    amúgy az uborkaszezon sem segít
  • molnibalage83
    Nem értem okát, mikor elkezdtük idén, akkor azért 25-35 ember megvolt. Rakjak be sűrűbben kérdéseket?
  • kamionosjoe
    Kemény, majdnem egy hét alatt, alig 15 ember szavazott. :D
  • Fbn Lx
    az már régen rossz megoldás, ha reménykedni kell abban, hogy a kiengedett bűnöző nem fog senkit megerőszakolni... nem érzem túl pozitívnak azt a feltevést, hogy az igazságszolgáltatásnak teret kellene adnia az "ó, remélem, hogy..."-nak.
  • Zephyr Retiring
    Ez a cikk elsősorban a megbocsájtásról szól. A tett amit meg kellett bocsájtani a szülőknek, itt most másodlagos.
    Az már más kérdés, hogy mi történik/történt a kegyetlen elkövetőkkel azóta.
    Én is meg tudnék bocsájtani egy ilyen esetben szülőként (akár kérnék, akár nem) viszont ha rajtam múlna, a társadalomba soha többé nem térhetnének vissza olyanok, akik ilyesmire képesek.
    Nem bosszúból vagy haragból döntenék így, hanem mert abban hiszek, hogy vannak emberek, akiknek jobb lenne hátralévő éveiket elzárva tölteni.
    Mások meg (tetteik függvényében) megérdemelhetnének egy újabb esélyt..
  • ReszegKoldus
    Valóban van ilyen. Elég beteg.
  • QuippeR
    nem gondoltál semmi ilyet, csak egy troll vagy.